22 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NEVASTA LUI BALAN DIN CSM, ACUZATA DE MUSAMALIZARE – Procuroarea Ionela-Crina Balan de la Sectia a II-a DNA a inchis un dosar de coruptie si abuz in serviciu in care era vizat un fost consilier prezidential al lui Basescu si un fost director de spital, invocand stupefiantul motiv ca nu gasise firma, desi societatea exista inca din 2001. Singura diferenta: o cratima in numele companiei (Document)

Scris de: V.B. | pdf | print

15 November 2019 16:30
Vizualizari: 11356

Un nou caz uluitor vine in atentia opiniei publice din partea breslei procurorilor. De data aceasta, este vorba despre procuroarea Ionela-Crina Balan (foto 1), de la Sectia a II-a DNA, cea care a clasat pe un motiv halucinant un dosar vizand presupuse fapte de cumparare si trafic de influenta, dare si luare de mita, precum si abuz in serviciu. Ionela Balan este nimeni alta decat sotia prea putin cuvantatorului judecator Mihai-Andrei Balan (foto 2), membru in Consiliul Superior al Magistraturii.


Site-ul Libertatea.ro a publicat vineri, 15 noiembrie 2019, ordonanta de clasare emisa la 23 mai 2019 de catre procuroarea Ionela Balan in dosarul nr. 292/P/2013, vizandu-i pe:

- Virgil Paunescu (care in perioada anchetata de procurori era consilier prezidential in Departamentul de Sanatate al Presedintiei Romaniei, pe vremea lui Traian Basescu, acuzat ca ar fi controlat firma SC Agro-Vlad SRL prin fiica sa, fost manager al Spitalului Clinic Judetean Timisoara in 2005);

- Bogdan Ciprian (fost actionar al SC VFI Medica SRL, fost manager al Spitalului Clinic Judetean Timisoara in 2012-2013);

- Vlad Francisc Iman (administrator SC VFI Medica SRL).

Pe scurt, Iman era acuzat ca in 2012 l-a rugat pe Virgil Paunescu sa intervina la Ministerul Sanatatii, pentru ca Spitalul Judetean din Timisoara sa aloce fonduri pentru aparatura medicala, iar firma lui Iman, VFI Medica, sa vanda catre spital. La randul lui, Paunescu ar fi intervenit la directoarea generala a serviciului buget-finante, iar firma VFI Medica SRL ar fi obtinut contracte de vanzare a aparaturii medicale catre spital.

Oricat ar parea de bizar, procuroarea Balan sustine, in ordonanta de clasare, ca nu a gasit societatea SC Agro-Vlad SRL la Registrul Comertului:

In urma interogarii bazei de date a Oficiului National al Registrului Comertului a rezultat ca in evidentele acestei institutii nu exista o societate comerciala cu denumirea AGRO VLAD SRL”.

Totusi, compania exista (cu cratima in nume, iar nu cum a scris-o Ionela Balan), are CUI-ul 14154107 si a fost infiintata in 3 septembrie 2001 (vezi facsimil).


* Cititi pe Libertatea.ro mai multe detalii despre stupefianta ordonanta de clasare

Comentarii

# Marcel date 15 November 2019 15:31 +6

"Intro lume prost facuta, C....ii cresc in loc sa puta" ...

# Ioana M. date 15 November 2019 17:41 +1

Da ANAFul nu il putea interoga? Dupa CUI...CNP dupa declaratiile de venit ale administratorilor/ angajatilor AgroVlad...

# santinela date 16 November 2019 07:33 +2

TUTA creata clar a actionat la ordin.Multi mizerabili mai put prin parchete,la toate nivelurile,dar mai ales la sectia de albit a CSM-unde sint TOTI si la PG !

# escu date 16 November 2019 10:22 +3

Procuroarea a procedat corect. Implicații făceau parte din tabăra care nu trebuia atinsă de justiție. Dacă era din partea PSD, erau chemate la audieri toate neamurile, după metoda paraditorilor de la DNA Ploiești în cazul Ponta, care acum o dă după cireș, trecând de partea DNA. Acum se întâmplă la fel. Cazul Barna a fost ținut sub preș până a răsuflat, din interes pentru Johannis, dar și al altora. Procurorii se mișcă cu rapiditate când este vorba de PSD, iar când vine vorba de febra galbenă devin anesteziați.

# Alin date 16 November 2019 18:58 +1

De ce credeți ca soțul din CSM este împotriva SIIJ ?? De independenta și curată ce e nevasta-sa.

# ardeleanu Cristian date 17 November 2019 08:59 0

sunt curios daca ,in urma motivatiei care a dus la clasarea acestui dosar ,procuroarea este pasibila de ceva sanctiuni(in afara oprobiului public,... cred ?) ?

# Gery date 12 January 2020 06:24 +2

,Curentati-o' cu un dos de palma.Daca se indigneaza,spuneti ca nu ati gasit normative care sa interzica ,dosurile de palma' la magistrati.

# Mircea date 30 March 2021 19:55 0

O procuroare corupta care trebuia trimisa in judecata si fata de care ICCJ nu a dat o solutie in dosarul 313/P/2014 al PICCJ - SUPC. In prezent protejeaza infractorii pe care i-a protejat la Timisoara, trimitand dosarul spre solutionare nelegala la Timisoara. Pentru detalii va rog sa ma contactati

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.04.2024 – Acuzatiile impotriva judecatoarei din cazul Pascu

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva