4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NISTE MILITIENI – Judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj dezvaluie cum s-a incercat intimidarea ei dupa ce a demascat diversiunea ca cei mai multi dintre judecatori ar fi semnat petitia initiata de Forumul Judecatorilor impotriva modificarii Legilor Justitiei: “Am incercat sa am un dialog cu domnul Militaru, mi-a spus ca explicatiile le voi da in fata Inspectiei Judiciare... Dragos Calin i-a spus ca ar trebui sa-i fie frica daca mai scrie asa ceva” (Video)

Scris de: George TARATA | pdf | print

19 October 2017 16:05
Vizualizari: 16712

Dezvaluiri de o gravitate extrema facuta de una dintre cele mai profesioniste si mai apreciate judecatoare din tara. Ne referim la judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel Cluj, cea care nu a ezitat niciodata sa demaste abuzurile si derapajele din sistem, care continua sa o faca si astazi, motiv pentru care impotriva ei au fost declansate operatiuni de intimidare si de denigrare de cea mai joasa speta. Operatiuni puse la cale de personaje care desi activeaza in magistratura, ca judecatori, au o gandire de militieni, care recurg la orice metode pentru a baga pumnul in gura contestatarilor.

Adina Daria Lupea a fost avertizata ca va trebui sa dea explicatii in fata Inspectiei Judiciare, dupa ce a dezvaluit, marti 17 octombrie 2017, la Romania TV, ca informatiile prezentate de propaganda cum ca petitia initiata de “Formumul Judecatorilor”, asociatie condusa de judecatorii Dragos Calin (foto stanga) si Ionut Militaru (foto dreapta), de la Curtea de Apel Bucuresti, ar fi fost votata ce cei mai multi dintre judecatorii din Romania. In realitate, “marea petitie” mediatizata de aparatul de propaganda al “Binomului SRI-DNA” a fost semnata in special de procurori, acestia depasind cu mult numarul judecatorilor. Aceasta confirmare publica a unei situatii cunoscuta printre judecatorii si procurorii de buna credinta a declansat jihadul impotriva Adinei Daria Lupea, care acuza ca a fost denigrata pe forumul judecatorilor, un grup de discutii pe internet, moderat judecatorul Dragos Calin.


Nu au scapat nici cei care au indraznit sa ii ia apararea judecatoarei de la Curtea de Apel Cluj. Adina Daria Lupea a relatat la Romania TV cum un coleg de-al ei a fost avertizat ca ar trebui sa ii fie frica sa mai scrie pe forumul judecatorilor. Iar cel care l-ar fi avertizat ar fi fost chiar Dragos Calin.

Vom urmari cu mare interes acest caz, caci este inadmisibil sa se incerce intimidarea unui judecator, de catre alti magistrati, pentru opiniile pe care le are. Si speram ca judecatorii si procurorii onesti din aceasta tara sa ia atitudine impotriva unor asemenea mizerii.

Pe de alta parte, ne intrebam: de ce nu le-ar face judecatoarea Adina Daria Lupea sesizare la Inspectia Judiciara celor care au incercat sa o intimideze si denigreze? Caci dovezile despre aceste actiuni exista.

Prezentam mai jos declaratiile facute de judecatoarea Adina Daria Lupea de la Curtea de Apel in cadrul interventiilor telefonice pe care le-a avut la emisiunile jurnalistului Victor Ciutacu de la Romania TV, in zilele de 17 si 18 octombrie 2017:

Declaratiile Adinei Daria Lupea facute la emisiunea din 17 octombrie 2017 in care a demascat diversiunea ca cei mai multi dintre judecatori ar fi semnat petitia impotriva modificarii Legilor Justitiei (interventia judecatoarei incepe la minutul 36)


A fost o petitie intr-adevar, semnata de foarte multi magistrati, sa ne raportam la numarul de magistrati in functia de judecator si de procuror. Daca va uitati la petitia respectiva, o sa constatati ca peste doua treimi sunt procurori. Eu nu vreau sa se mai vorbeasca despre majoritatea covarsitoare de judecatori care a semnat acel act. Nu e adevarat. Acel act a fost semnat de mai putin de o treime, o patrime din judecatorii din Romania. In Romania sunt 4758 de judecatori activi. Va rog frumos sa verificati cati au semnat acea petitie. Daca veti continua sa lecturati lista semnatarilor, cei mai multi sunt procurori. (...) Va rog frumos sa verificati semnaturile, cei mai multi sunt procurori. Au strans semnaturi cu arcanul. Am o gramada de colegi procurori care au venit la mine in birou si mi-au spus, eu nu am semnat lista aia, eu am fost in concediu, eu nu stiu despre ce e vorba. Nu vreau sa dau in colegii mei, nu este un fals. A fost un fenomen de o oarecare anvergura, creat de cineva, care a vrut sa vada ca in sprijinul unei anumite opinii se aduna mii de magistrati. Toata chestiunea aceasta a fost coordonata si concentrata. Si nu vreau sa va spun de catre cine. Eu nu vreau sa dau in colegii procurori, sa nu ma intelegeti gresit, dar eu stiu in ce conditii au fost obtinute semnaturile de la procurori”.

Declaratiile Adinei Daria Lupea facute la emisiunea din 18 octombrie 2017 in care a dezvaluit operatiunea de intimidare si denigrare declansata la adresa ei


Dimineata m-am trezit cu niste mesaje pe Facebook, in care mi se spunea sa am grija la ce cuvinte rostesc, ca s-ar putea sa arunc in derizoriu o inititativa, ma rog, este initiativa lor, nu am incercat sa o arunc in derizoriu nici poveste. Am incercat un dialog cu ei, pentru ca ii cunosc pe amandoi, initiatorii acestui memorandum. Ii cunosc si pe domnul Dragos Calin si pe domnul Ionut Militaru, care sunt judecatori la Curtea de Apel Bucuresti. Am incercat sa am un dialog cu domnul Militaru, cu dansul am vorbit, care mi-a spus ca nu mai trebuie sa dau alte explicatii si ca explicatiile urmatoare le voi da in fata Inspectiei Judiciare. Nu stiu cum ar putea Inspectia sa ma cerceteze pentru faptul ca am vorbit ceva, undeva. Modalitatea de abordare si toate chestiunile astea, nu neaparat ca m-au socat, dar ma gandesc ca vin din partea unor colegi... Adica, daca eu am spus ca anumiti magistrati nu au semnat acest memoriu despre care vorbeam aseara, ca sunt care nu au semnat, asta e o chestie care poate fi verificata. Eu sunt amenintata cu Inspectia Judiciara si cu anumite chestiuni pentru ca eu am devoalat anumite lucruri pe care ei le stiau. Deci le stiau foarte bine amandoi. Pe mine nu ma misca de fel chestiunile astea, pentru ca eu ii cunosc si stiu ca asta e situatia, insa sa vii sa imi spui ca eu am mintit, ca lucrurile acelea nu sunt adevarate... Ba da, sunt adevarate, asta e adevarul, si probabil ca adevarul a deranjat.

Eu le-am spus ca nu aveti decat sa sesizati Inspectia, a fost o discutie pe Facebook, in care mi-au spus ca nu o mai sesizeaza in final. Dupa care aflu ca pe forumul judecatorilor de azi dimineata curg mailuri in continuu impotriva mea. Deci, se spune ca eu am spus minciuni, ca Adina Daria Lupea a facut nu stiu ce, ca Adina Daria Lupea vrea sa destructureze...

(...)

Va pot citi ultimul mail? 'Astfel de iesiri aparent necontrolate sunt folosite impotriva corpului magistratilor (…) Adina Daria Lupea se numeste judecatorul in cauza. Trebuie facut ceva cu astfel de comportamente. Nu va merge la nesfarsit ignorarea lor. Sunt organe abilitate sa se pronunte pe aceste aspecte in favoarea magistraturii'. Dupa care am primit mailul ca se va sesiza Inspectia. Eu abia astept Inspectia, va rog sa ma credeti, sa le transmit si lor cine sunt acesti oameni.

(…)

Unui alt coleg judecator care a intervenit in favoarea mea, i s-a spus daca mai are curajul sa scrie pe forumul judecatorilor. 'Ar trebui sa-ti fie frica inainte sa scrii pe formul judecatorilor', asa i s-a raspuns, pentru ca omul a intrebat pur si simplu ce a facut femeia asta, spuneti-ne si noua ce a facut. Dupa care domnul moderator Dragos Calin, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a intervenit el personal si i-a spus ca ar trebui sa-i fie frica daca mai scrie asa ceva pe formul judecatorilor. Orice critica e ingenucheata si ingropata de astfel de raspunsuri. Nu e nicio nebunie, trebuie sa intelegem cu ce oameni avem de-a face”.

Comentarii

# Euclid date 19 October 2017 16:37 +16

Dintre semnatarii"marii petiţii", doar 918 sunt judecători, ceilalţi sunt procurori (subordonaţi ierarhic şi dintre care unii au trebuit să semneze pentru a nu-şi supăra şeful). Dacă sunt 4758 judecători în tot sistemul judiciar, iar 918 au semnat, rămân 3.840 de judecători care NU au susţinut demersul "marii petiţii". Cu puţină matematică reiese că judecătorii care NU au semnat petiţia sunt cu puţin peste 77% dintre judecătorii aflaţi în sistem. Doar un procent situat sub 23% sunt "majoritatea" pe care Forumul judecătorilor o invocă în faţa celor săraci cu duhul.

# DODI date 19 October 2017 18:59 +5

În curat sistem DNA-ist jonglarea cu cifrele se face în așa fel încât să le fie favorabile comparațiile. Deci sunt etalate doar ce, cum și când le convin niște cifre (chiar și măsluite) pentru a apărea frumoși în poză, pentru a beneficia de atenția licuriciului și pentru a-l ameți pe fizicianul atomic de la Cotroceni (care și așa nu știe multe, dar în schimb face multă umbră pământului).

# mosulica date 19 October 2017 17:25 +3

Noaptea mintii ! astia sunt judecatorii independenti...

# Ghebal date 19 October 2017 17:37 +7

Si-a facut un grup de discutii pe yahoo si ii spune "forumul judecatorilor", dar acolo defapt este o cloaca de simpatizanti ai lui maKovei si Kovesi care au ca dusman integritatea si inteligenta. Niste adormiti, care semneaza memorii precum porcul isi mananca ultima mana de malai inainte de ignat.

# Pintea date 19 October 2017 19:14 +5

Inspectia judiciara mai bine s-ar ocupa de cazurile grave din magistratura, nu de libertatea de expresie. D-nul ministru oare, nu vede, nu aude? Ar trebui ca toti acesti judecatorii care semnaleaza abuzuri, sa se duca la dansul in audienta, poate il urnesc putin. D-nul Dragos Calin eSte o persoana competenta, dar foarte fricoasa, nu rezista la presiuni. D-nul Ionut Militaru se aude de la gurile rele, ca are o mistress, dintre colege, probabil si ea semnatara. E delegata, fara vechime si rang de CA. Exact cum trebuie.

# zn-zn*!* date 20 October 2017 01:35 +14

Doi natarai :-* (cu moace aidoma alor doi din poza de sus) :o se intovaraseau pe un drum pierdut. Unul, mai fudul, cu o suta de parale in bugiular, il ia peste picior pe celalalt, care era, falit, fara nici o letcaie, zicandu-i: Moritz, vezi tu broscoiul ala spurcat din sant(ul de langa drum)? Daca ai curaj,m si nu ti-e frica, de-l mananaci, eu iti dau suta mea de franci. Moritz, nu sta pe ganduri, si inghte spuraciunea raioasa :cry: , castigand pariul. Trist acum Itzig, inghite in sec, si plateste. La drum de intors, Itzig ii intoarce provocarea, si-i zice: -uite alta broasca raioasa, de-o mananci, iti dau suta inapoi. Strull o inghite strambandu-se <img src=ops:' /> , apoi, trag cei doi morala: -Eu mancat, si tu mancat, cate un broscoi spurcat :-x , amandoi ne-am saturat, si nimica nu costat. Nu-i asta profit curat?! :D Asa si cu geabetii gorobetii ce se cred atot stapanitori atot stiutori, dar buni la cazanul cu varza indesata:P

# nae girimea date 20 October 2017 05:17 0

PSD cunctator , Tudorel cunctator : iata ce tine vie opresiunea DNA

# Un condamnat penal date 20 October 2017 10:11 +4

Oameni Buni ! Treziti-va !!!. Daca nereferim la judecatorii care intradevar au semnat din convingere, nu "convinsi" veti constata ca acestia sunt nulitatile plantate in justitie de Binom. Cum ati vrea sa fie de acord procurorii cu egalizarea lor cu avocatii ???. Si sa nu-i mai primeasca judecatorii pe "culoarele tactice" ale Binomului ?. Totul este imixtiune in politica a acestor semnatari ai motiunii initiate de cei doi pitifelnici arivisti plantati in magistratura. Ciolanis Hantzi, mai vrea un madat. PSD nu-l va sustine nici intr-o mie de ani. Ce face PNL ?. Tipa si el cat il tin plamanii ca noile legi ale justitiei sunt o catastrofa si-l vor sustine pe Hantzi sa nu care cumva acesta sa piarda masinaria de distrus destine, in special parlamentari , PSD-isti pentru ca au puterea. DIVIDE ET IMPERA e deviza lui Hantzi iar Cucuveaua Mov si acesti pitecantropi plantati in magistratura = coazile lui de topor. Numai ca Tudorel Toader o sa le strice socotelile.

# covfefe date 20 October 2017 16:27 0

semnaturi false, trebuie controlat, este fals in acte cineva a semnat in numele mai multor judecatori si procurori ca sa iasa la numar ancheta merge inainte in plina desfasurare

# santinela date 21 October 2017 08:26 0

Ofiterii militieni erau baieti meseriasi si destepti pe linga nulitatile astea doua prezentate in poza !

# av bota date 21 October 2017 13:06 0

Jale mare la unebere desfiintata florea: Bota le-a inchis facebook-urile pe lipsa de acte si OSIM !

# MIRA date 21 October 2017 15:13 +1

Cine a avut de-a face cu cei doi judecatori stie cat sunt de incompetenti si abuzivi. Operatiunea "Petitia "dovedeste cat sunt de prosti.Dupa ce vor fi votate legile justitiei ,si vor fi votate ca, altfel PSD s-a "lins pe bot" de majoritate la urmatoaresle alegeri ( uitati-va ce procent zdrobitor din ADEVARATA SOCIETATE CIVILA (nu, papagalii lui Soros de la #rezist ,pomanagii care repeta putinele fraze pe care le-au invatat in schimbul banilor primiti ) acesti criptomilitieni vor zbura din sistem in secunda doi.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva