6 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

NU LE-A MERS CU SOSOACA – Senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca a obtinut din partea judecatoarei CAB Valentina Gherasim-Proca anularea Hotararii 13/2021 prin care Biroul Permanent al Senatului a sanctionat-o cu avertisment pentru refuzurile de a purta masca in Parlament si luarile de pozitie impotriva pandemiei. Temeiul legal nu e precizat in hotararea de sanctionare. Stupefiant: Biroul Permanent a pedepsit-o pe Sosoaca inclusiv pentru declaratii homofobe, chiar daca nu indica nimic in acest sens

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

20 December 2021 20:45
Vizualizari: 26265

Senatoarea Diana Iovanovici-Sosoaca (foto 1) a fost in ultimele zile personajul principal nu doar in scandalul cu jurnalista instigatoare de la Rai Uno, ci si intr-un proces care ar putea reprezenta o premiera.Vineri, 17 decembrie 2021, judecatoarea Valentina Gherasim-Proca (foto 2) de la Curtea de Apel Bucuresti a anulat Hotararea nr. 13/2021, prin care Biroul Permanent al Senatului, la initiativa parlamentarilor PNL, a sanctionat-o cu avertisment pe Sosoaca in esenta pentru repetatele refuzuri de a purta masca in Parlament si numeroasele luari de pozitie impotriva pandemiei.


Iata minuta sentintei nr. 1965/2021 din dosarul nr. 4500/2/2021:


Respinge exceptia neindeplinirii procedurii prealabile, invocata de parat, ca neintemeiata. Admite actiunea. Anuleaza Hotararea nr.13/26.04.2021 a Biroului Permanent al Senatului.

 

Cu recurs in termen de 15 zile de la comunicare, cererea de exercitare a caii de atac urmand a se depune, in caz de formulare, la Curtea de Apel Bucuresti – Sectia a IX-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronuntata astazi, 17.12.2021, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei”.


Care este temeiul legal?


Dupa cum vedeti in facsimilele de mai jos, Biroul Permanent al Senatului nu se oboseste sa indice abaterile disciplinare concrete din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor pentru carea a pedepsit-o pe Diana Iovanovici-Sosoaca. In schimb, conducerea camerei parlamentare se multumeste sa mentioneze ca sanctiunea avertismentului isi are fundamentul in art. 52 alin. e) din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputatilor si al senatorilor.


Redam continutul intregului articol:


Sfera sanctiunilor disciplinare

Sanctiunile disciplinare parlamentare pentru abaterile disciplinare prevazute la art. 51 sunt urmatoarele:

a) atentionarea verbala;

b) chemarea la ordine;

c) retragerea cuvantului;

d) indepartarea din sala pe durata sedintei;

e) avertismentul scris.

 Posibila premiera


Aparatoarea Dianei Sosoaca, avocata Gabriela-Stefania Nut, a declarat pentru Lumea Justitiei ca este pentru prima data cand un parlamentar obtine in instanta anularea unei sanctiuni disciplinare.


Unde e homofobia?


Printre luarile de pozitie impotriva pandemiei care au nemultumit conducerea Senatului se numara inclusiv o declaratie in care Diana Sosoaca nu a facut altceva decat sa citeze apelul comun asumat de catre numerosi medici din Romania, medici fireste revoltati de prestatia autoritatilor.

 

Insa nu doar refuzul de a purta masca si denuntarea tiraniei pandemice au iritat Biroul Permanent al Senatului, ci si o declaratie prin care senatoarea a criticat discriminarea nevaccinatilor la care s-a dedat primarul Timisoarei, Dominic Fritz. In acest sens, Sosoaca l-a catalogat pe Fritz drept „antiroman, reprezentant de seama al neomarxismului si globalismului si al noii oranduiri de sorginte neo-fascista”.

 

Totusi, conducerea Senatului o acuza pe Diana Sosoaca inclusiv de „discurs homofob”, insa nu indica nici macar o mostra in acest sens.


Pentru conformitate, va lasam sa cititi pasajul relevant din raport:


3. In ceea ce priveste cel de-al treilea motiv din sesizare: 'Instiga la ura si haos in luarile de cuvant din plenul Senatului, jigneste, aduce ofense si grave acuzatii neintemeiate, utilizeaza discurs homofob, xenofob, extremist' (...)

 

In sedinta de plen a Senatului din 22 martie 2021, la punctul 28 al ordinii de zi, au existat manifestari discriminatorii impotriva minoritatilor. Doamna Iovanovici-Sosoaca creeaza, la nivel discursiv, antiteza intre romani si orice alta etnie sau categorie sociala protejata de lege:

 

'Doamna Diana Iovanovici-Sosoaca: Aparam toate categoriile sociale, aparam toate etniile. Cand ii aparam pe romani?'

 

Declaratiile politice ale doamnei senator Iovanovici-Sosoaca contin remarci la adresa comunitatilor minoritare.

 

Astfel, in data de 24 martie 2021, in cuprinsul Declaratiei politice 'Campania de denigrare a specialistilor care gasesc solutii pentru eradicarea pandemiei de SARS-CoV-2', doamna senator manifesta o atitudine profund xenofoba, care duce in derizoriu actiunile Germaniei naziste impotriva evreilor si care delegitimeaza votul democratic exercitat de cetatenii din Timisoara ('oras (...) ajuns pe mana'):

 

'In acest sens, trebuie sa mentionez Timisoara, oras martir ajuns pe mana lui „Heil Frit!”, un antiroman, reprezentant de seama al neomarxismului si globalismului si al noii oranduiri de sorginte neo-fascista. Acolo nu mai este mult si se infiinteaza lagare de exterminare pentru cei care nu sunt de acord cu Frit'.

 

In aceeasi nota se inscrie si interventia doamnei senator din sedinta Plenului din data de 31 martie, cu privire la grupul parlamentar al USR-Plus, care, prin liderul grupului, indemnase la respectarea Regulamentului Senatului:

 

'Domnul Stefan-Radu Oprea: Doamna Sosoaca, aveti cuvantul, va rog.

 

Doamna Diana Iovanovici-Sosoaca: In cuvant in replica, va rog frumos: chiar ii rog pe USR-isti sa plece – sa plece si de la guvernare, nu numai din Parlamentul Romaniei, avand in vedere tradarea nationala si bataia de joc la adresa poporului roman! Si va acuz de genocid impotriva poporului roman.

 

Pot sa-mi reiau declaratia politica?

 

Va multumesc frumos'.

 

Discursul public al doamnei Iovanovici-Sosoaca si repetatele incalcari ale prevederilor legale si regulamentare, in timpul sedintelor plenului, sunt in masura sa creeze precedente periculoase in Romania, mai ales in context pandemic. Nerespectarea legilor si a regulamentelor atat in Parlamentul Romaniei si, in general, in aparitiile publice reprezinta un exemplu negativ si influenteaza cetatenii de buna-credinta sa actioneze prin incalcarea acelorasi reguli similar demnitarului in cauza, desi cetatenii nu beneflclaza de privilegiile imunitatii parlamentare, acordate tocmai in virtutea unei responsabilitati sporite pe care un demnitar ales o are.* Cititi aici raportul care a stat la baza hotararii de sanctionare, insotit de principalele anexe


sursa foto Sosoaca: Mediafax

Comentarii

# Liță date 20 December 2021 22:04 +131

Diana, avocatul acuzării într-un viitor proces pentru crime împotriva umanității, viol vaccinal și violarea codului de la Nürnberg.

# Álvaro Liniers date 20 December 2021 23:28 +91

Asemmenea doSSar la Senat demne de vremuri când libertate de exprimare era interzise.

# marin date 21 December 2021 07:23 +121

Felicitari Doamna Senator! Va doresc ce imi doresc si mie: LIBERTATE SI PUTERE IMPOTRIVA SISTEMULUI DE SPALARE A CREIERILOR SI DE INDOBITOCIRE A ROMANILOR!

# Noe date 21 December 2021 09:01 +133

Români, haideți la Casa Poporului! Trebuie să ne comemorăm morții din decembrie '89. Trebuie să ne apărăm dreptul la viață astăzi, 21 decembrie 2021. Decât sclavie, mai bine moarte! Cu Dumnezeu inainte!

# TIpa date 21 December 2021 11:59 -1

Eu îl comemorez pe mortul Mihai și stelele lui...ha ha ha

# maxtor date 21 December 2021 12:07 0

mai inainte de L96/2006 este LEGE nr.393 din 28 septembrie 2004 privind Statutul aleşilor locali,vezi "chemarea la ordine"-heil cu auto-critica,tovarashi!(efectiv:toate legile din Romania au fost date cu reaua intentie;aici chiar prin Statut respectivul e luat in desconsiderare).(ciudate legi:orice evropean inclusiv (!)iosef fritzl poate deveni primar in romania!).

# TIPA date 21 December 2021 12:22 -1

https://evz.ro/top-nesecret-eduard-hellvig-dezvaluiri-din-interiorul-serviciului-roman-de-informatii-romania-a-esuat.html Helvig ...UN PENAL INGENUNCHEAT...HA HA HA

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2022 – Cine a lucrat-o pe Andrea Chis?

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva