13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OBRAZUL GROS AL LUI IOHANNIS – Presedintele Klaus Iohannis pretinde ca tortionarii comunisti trebuie pedepsiti, dar nici macar nu-i pronunta numele lui Augustin Lazar. Iohannis a stat fata in fata cu doi disidenti tinuti de Lazar in infernul de la Aiud, care i-au propus doua intrebari pentru referendum. Fostii detinuti politici i-au cerut lui Werner sa-l revoce pe taica Lazar. Iohannis i-a anuntat ca o sa vada

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 April 2019 15:26
Vizualizari: 6982

Presedintele Klaus Iohannis (foto 1) il tine strans in brate pe Procurorul General, in pofida dezvaluirilor despre ingrozitoarele suferinte prin care au trecut detinutii politici de la Aiud, la al caror calvar a contribuit Augustin Lazar. Aceasta este principala idee care s-a desprins din declaratia lui Werner de vineri, 12 aprilie 2019, facuta dupa consultarea cu delegatia PSD formata din deputatul Eugen Nicolicea (foto 2 dreapta) si fostii detinuti politici Ioan Muntean (foto 2 centru) si Marin Iancu (foto 2 stanga).


Iohannis a mentionat fugitiv discutia cu cei doi disidenti anticomunisti, si chiar si asa cu o nuanta de superioritate, afirmand ca „si-a facut timp” sa sa-i asculte pe acestia. In schimb, locatarul de la Cotroceni a pus binecunoscuta placa a PSD-ului care face si drege in materie de justitie si a sustinut ca Partidul Social Democrat doar se foloseste de „nacazul” celor doi disidenti „pentru a-si legitima asaltul asupra justitiei”. Altfel spus, Werner nu a suflat un cuvant despre revocarea Procurorului General Augustin Lazar, ceruta explicit de catre cei doi disidenti anticomunisti, desi acelasi politician a spus cu subiect si predicat ca „tortionarii comunisti trebuie sa fie trasi la raspundere si sa suporte consecintele legii pentru faptele lor”.

Dincolo de atitudinea afisata de Klaus Iohannis, partea cu adevarat exploziva a consultarii a constat in cele doua intrebari pe care Marin Iancu si Ioan Muntean i le-au propus lui Werner pentru referendum:

1. „Frati romani, este moral, legal si constitutional ca la 30 de ani dupa revolutia sangeroasa anticomunista din decembrie '89 sa se tolereze in functii inalte de conducere fosti tortionari?”

2. „E normal ca la 30 de ani dupa caderea regimului opresiv comunist, fostii tortionari sa fie promovati in functii gigantice de conducere?”

Atitudinea de superioritate a presedintelui a contrastat violent cu cea plina de modestie a fostilor detinuti politici. Ba chiar Marin Iancu (asa cum puteti citi mai jos) le-a cerut iertare jurnalistilor prezenti pentru emotiile care l-au coplesit.

Prezentam in ordine cronologica principalele declaratii ale participantilor la consultari:

Eugen Nicolicea:

„Sunt insotit de domnul Ioan Muntean si de domnul Marian Iancu. Dansii au fost detinuti politici si au fost in inchisoarea de la Aiud. Acolo au avut de suferit ceea ce stiti si dumneavoastra ca sufereau toti detinutii de acolo. Iar in plus, domnul Marian Iancu este si revolutionar. A fost la baricada la Inter impreuna cu fata domniei sale si o alta fiica, tot la Revolutie, a fost impuscata mortal la Dalles.

Cu privire la prezenta dumnealor aici: tinand cont ca invitatia presedintelui a fost cu privire la problemele justitiei, si nu strict la referendum, reamintesc ca potrivit articolului 131, alineatul 1 din Constitutie, printre alte atributii, Ministerul Public se ocupa de respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti. Si in acest context, tinand cont ca Ministerul Public este condus de Procurorul General, avand in vedere tema din spatiul public (dansii au mai aparut si la televizor), au considerat ca in aceasta perioada de dupa '89 n-ar fi fost chiar indicat ca de drepturile si libertatile cetatenesti sa se ocupe o persoana care avea functia de procuror si era cel care avea posibilitatea sa libereze inainte de termen detinutii de la Aiud si, in mod abuziv (sustin dansii), pe unele persoane le-a respins de mai multe ori – spre exemplu, pe domnul Muntean, de doua ori. Ba mai mult de atat: cand a sesizat niste nereguli, dansul a fost incarcerat intr-un regim special, restrictiv, pentru ca a calomniat organele puterii de stat.

De asemenea, considerand ca exista posibilitatea conexiunii temei de consultare de astazi (si anume: pe justitie) cu intrebarile despre referendum (pe care nu le avem inca – nu ni s-au adus inca la cunostinta), dansii au dorit sa sugereze una sau doua intrebari, toate vizand aceeasi tema – si anume: daca la 30 de ani de la Revolutie, persoane care pot fi catalogate drept tortionari sau care au sprijinit tortionarii pot sa ocupe functii de conducere atat de importante si in special acea functie a Procurorului General, care tine si de Ministerul Public si care ar trebui sa se ocupe de respectarea drepturilor si libertatilor cetatenesti.

Cu privire la referendum, am precizat si in calitate de vicepresedinte al Camerei ca Parlamentul – asa cum a dat acel aviz (Hotararea nr. 5 din 2017) – va aviza favorabil solicitarea presedintelui de a demara un referendum consultativ (care nu are efecte decizionale) cu recomandarile care au fost facute acolo (care nu erau altceva decat citate din Constitutie, din deciziile Curtii si recomandarile Comisiei de la Venetia), ramanand presedintelui dreptul de a-l demara, de a pune intrebarea si responsabilitatea pentru aceasta actiune, Parlamentul neavand niciun fel de atributie efectiva in acest referendum”.

Ioan Muntean:

„In anul 1980, am fost condamnat de Tribunalul Militar Timisoara la 8 ani temnita grea. Am fost depus la Aiud. La Aiud, comandantul penitenciarului impreuna cu toti cei de acolo m-au bagat cu regim restrictiv. Mentionez ca din acest pluton facea parte si Augustin Lazar – actualul procuror-sef al Romaniei. El m-a amanat de doua ori si odata am iesit la raport, sa reclam ca sunt nevinovat. Si pentru acest lucru a dat ordin la plutonierul-major Vaida sa-mi dea 10 zile de izolare, ca am calomniat organele puterii de stat.

Am cerut domnului presedinte sa semneze decretul ca sa-l revoce din functie si mi-a spus ca o sa vada.

Marin Iancu:

„Am fost detinut politic initial 10 ani. Mi-au luat 2 la recurs si am ramas la 8. A mai venit un decret si am ramas la 5 ani si 4 luni. Trebuia sa-i execut la capat – asa era regula pentru detinutii politici. Am executat 5 ani, 3 luni si 18 zile. Cu 12 zile inainte mi-a dat drumul conditionat. Am fost amanat de 4 ori, nejustificat. Daca doriti, va dau caracterizarile pe care mi le-au facut cei de la penitenciar, unde n-am fost nici sanctionat, am participat la activitatile colective, culturale care erau acolo. Dar la sfarsit mi-au scris: 'timpul insuficient pentru reeducare'.

In legatura cu Lazar: eu n-am stiut cine este procurorul si n-am fost nici curios ulterior sa aflu. Cand am vazut la televizor ca a prezentat Antena 3 lista cu detinutii politici la Aiud, m-au sunat colegii si mi-au spus: 'Mariane, vezi ca te-am vazut pe o lista la Antena 3'. Si atunci m-am uitat si eu pe documentele mele. Daca n-am fost curios vreodata, ce ma interesa pe mine? Ma interesa sa fiu liber.

Numai ca acest om lipsit de cultul umanitatii, neavand posibilitatea macar sa fi stat de vorba, sa ma intrebe si pe mine, ca aveam copii, nevasta, frati, surori... Nimic. Acest om a tras acolo si am facut inca 4 ani de zile, lipsit de libertate. Iar pe 11 septembrie (n.r. 1988), pentru ca impreuna cu alti 6 detinuti politici, am facut un apel la Viena, la Conferinta Internationala pentru Cooperare si Securitate, si am reusit sa-l trimit, intr-adevar, prin ambasada americana. A fost citit la corpul diplomatic de la Viena. Atunci Securitatea a luat foc: ne-a chemat pe toti, pe rand, si 5 dintre noi am fost izgoniti din tara, trimisi in America. Aici am ramas doar eu si Radul Filipescu.

Aceasta este pe scurt povestea vietii mele. Ar fi mult prea complexa daca v-as povesti ce au mai patit cumnatii, surorile sotiei si prieteni chiar, care n-aveau nicio vina decat faptul ca m-au cunoscut. Dar eu am facut niste scrisori la Europa Libera, pentru ca era viata grea in Romania – cum o stiti si dumneavoastra. Nu era usoara.

Asta a fost destinul meu. Va rog sa ma iertati ca am avut putina emotie si, vrand-nevrand, am ridicat si putin tonul – poate nu este cel mai potrivit.

Eugen Nicolicea:

„Dupa discutiile tehnice pe tema referendumului, presedintele Romaniei a stat de vorba cu cei doi fosti detinuti politici, care au adresat si o sugestie de intrebare:

'Frati romani, este moral, legal si constitutional ca la 30 de ani dupa revolutia sangeroasa anticomunista din decembrie '89 sa se tolereze in functii inalte de conducere fosti tortionari?'

Si a doua:

'E normal ca la 30 de ani dupa caderea regimului opresiv comunist, fostii tortionari sa fie promovati in functii gigantice de conducere?'

Klaus Iohannis:

„Astazi am continuat seria de consultari cu partidele politice. Au venit la consultari cei delegati de la PSD, am avut o discutie pe justitie, mai exact pe modificarile legilor justitiei, despre abordarea generala.

Cred ca nu este o surpriza pentru nimeni daca spun ca opiniile lor cu ale mele sunt destul de diferite despre aceste chestiuni. Dupa parerea mea, justitia a ajuns in situatia in care este acum din vina PSD-ului. PSD-ul da un asalt asupra justitiei constant, intens, de la inceputul mandatului lor. PSD-ul este vinovat ca despre justitie se discuta foarte mult, foarte mult in termeni de ingrijorare si de preocupare. Romanii sunt ingrijorati, se tem ca PSD va subjuga politic justitia romaneasca, cum sunt convins ca PSD este vinovat ca Romania nu s-a dezvoltat mai mult, PSD este vinovat ca Romania nu s-a dezvoltat mai bine.

Am discutat, foarte pe scurt, si despre referendum, fiindca este un referendum in continuare cu tema centrala, cu preocuparea principala 'justitie' si am reiterat asteptarile mele in ce priveste actiunea Parlamentului, am subliniat ca astept un raspuns cat se poate de rapid si pozitiv din partea Parlamentului la scrisoarea mea de consultare. In consecinta, este nevoie de referendum si vom avea referendum pe 26 mai.

Din delegatia PSD-ista au facut parte si doua persoane, fosti detinuti politici. Dupa partea oficiala de consultare, mi-am facut timp si i-am ascultat pe cei doi. Am auzit doua povesti de viata cutremuratoare si pot sa reiterez ce am mai spus: tortionarii comunisti trebuie sa fie trasi la raspundere si sa suporte consecintele legii pentru faptele lor. Dar trebuie sa spun in acelasi timp ca incercarea PSD-ului de a se folosi de nacazul [sic] acestor doi fosti detinuti politici pentru a-si legitima asaltul asupra justitiei este o incercare de-a dreptul jalnica. Nu-mi imaginez ca cineva care a fost nedreptatit in perioada comunista, cineva de care si-au batut joc comunistii, cineva care a trait in perioada comunista iti doreste altceva decat o justitie independenta si o justitie dreapta. Si pentru ca romanii trebuie sa dea un raspuns asaltului pesedist asupra justitiei, convoc acel referendum din 26 mai.

Ar fi trebuit, tot astazi, sa participe la consultari si ALDE, reprezentantii ALDE. Ei n-au venit. ALDE nu este interesat de un dialog cu presedintele Romaniei, ALDE nu este preocupat nici de situatia justitiei din Romania”.

Comentarii

# faracatuse date 12 April 2019 16:14 +18

Plavane, ia-ti geaca rosie, venim! Ai vrut strada, pai la 30 de ani de la Revolutie, tu te joci cu noi, aia de-am iesit si numai norocul a facut sa scapam? Joaca-te nazistule, joaca-te.

# gelu date 12 April 2019 23:29 0

In ce tara traim??? Conform dezvaluirilor celor 2 detinuti politici si a unui detinut de drept comun in perioada in care Augustin Lazar a detinut functia de Procuror Delegat la Aiud au fost omorati in bataie de catre gardieni 2 detinuti. AL n-a dat cu pumnul insa sigur avea cunostiinta despre bataile crude aplicate detinutilor neluand nici o masura sa le opreasca. Tot el, AL semna alaturi de doctorul legist actul de deces in cazul mortii unui detinut. In mod sigur, in actele constatatoare ale deceselor celor 2 detinuti au fost trecute ca cauza a mortii: atacul de inima pentru a se ascunde practicile criminale din inchisoare. Tinand cont de aceste dezvaluiri, nu inteleg de ce nici Tudorel Toader ca MJ, Inspectia Judiciara, CSM si CSM nu ancheteaza ceea ce s-a intamplat atunci??? Si de ce, nici PSD si Alde nu cer de urgenta deschiderea unei anchete penale in REM in aceste cazuri??? Crimele comise acum 30 de ani Fiind Imprescriptibile!!!

# gelu date 13 April 2019 00:03 +3

"Pe Iulius Filip l-a turnat în închisoare un securist acoperit, cu nume conspirativ MIRON (spune Sorina Ruxandra Matei în emisiunea ei). Acest Miron este Gheorghe Mușat, avocatul lui Iohannis în dosarul caselor sale. Mușat ”a fost timp de 13 ani ofiter de Securitate (1970-1983), după care este trecut în rezervă și devine avocat. În 1984, este arestat pentru că a dezvăluit unor cunoștințe că fusese securist și este condamnat la închisoare. Face 4 ani de detenție la Aiud, unde este din nou recrutat de Securitate ca informator, având numele conspirativ MIRON. Își indeplinește conștiincios datoria și întocmește peste 100 de note informative despre colegii săi de celulă, majoritatea condamnați politic”. Printre ei și Iulius Filip. Mușat este liberat condiționat."

# Edelweiss - Ivory Tower Convict date 12 April 2019 16:22 +3

Ai heiv a grii reveleișîn :eek: Deși am încercat timp de 4 ani, cu toate resursele și posibilitățile mele, să-mi mediatizez cazul meu, NU AM REUȘIT și n-am stârnit nici cel mai mic ecou. Deși din punct de vedere jurisprudențial SUNT PRIMUL CAZ DE COMENTATOR ARUNCAT ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI PE EDIȚIA ELECTRONICĂ A UNUI ZIAR, FĂRĂ A SE ÎNTRUNI ELEMENTELE CONSTITUTIVE ESENȚIALE INFRACȚIUNILOR DE „ULTRAJ JUDICIAR” ȘI „HĂRȚUIRE”, NIMENI, DAR ABSOLUT NIMENI DIN CEI CĂRORA LE-AM SCRIS ȘI LE-AM PREZENTAT SPEȚA MEA NU I-A INTERESAT CÂTUȘI DE PUȚIN! PE cine să intereseze o urdoare de dosar manufacturat de o obscură judecătoare din Bukowina, împotriva unui aidoma de obscur postac? PE NIMENI: LUPTA PENTRU … „INDEPENDENȚA” justiției se rezumă la cazuri care presupun nume cu notorietate, nume ale unor persoane publice: Speța Rarinca (față de care mi-am manifestat întreaga empatie) a prins unda mediatică favorabilă doar pentru faptul că îngloba numele Liviei Stanciu.

# faracatuse date 12 April 2019 17:06 0

Asa este... Din sutele de comentatori pe luju, multi care-ti adora slova, numai eu am postat pe blogul tau. E trist, desi pare cliseu... E trist ca ne raliem numai scopurilor si intereselor de grup. Suntem oameni, indivizi unici, diferiti si tocmai de aceea frumosi. Unitarismul si capul plecat asta incercam sa prevenim. Trebuie sa fim diferiti, sa avem alte pareri, sa gandim cu mintea noastra, sa decelam, sa cernem sa gresim.. Nu vrem sa fim roboti, nu vrem cheita, nu vrem sa devenim mandri urmasi ai lui werner.

# Edelweiss - Sender în pustiu date 12 April 2019 18:16 +2

Da, mey... ”fărăcătușe”, îți mulțumesc pentru comentariile la obiect și de bun-simț. Am încercat de fiecare dată să răspund la fiecare așa cum simțeam eu că pot să răspund. Însă, ciuda mea mare mi-e de uriașul efort făcut de mine și totala lipsă de reacție primită. Am trimis povestea mea încă din 2016, când dosarul era încă în faza camerei preliminare, prin trimitere poștală asociată cu 1 dvd, cuprinzând… 4 Gb de documente scanate, către: LUJU, Antena 3, Vera Jurova -comisarul European pentru Justiție, Comisia pentru cercetarea abuzurilor din Camera Deputaților, Procurorul General, Am încărcat acele informații pe dropbox și le-am anexat unui e-mail. Denumit „La Suceava s-a legiferat neosecurismul” trimis către: administrația prezidențială, primul-ministru, Ministerul justiției, Evenimentul Zilei, CSM, Antena 1, Luju, Camera Deputaților, Senat, APADOR-CH, Reporter virtual, A.T. Neacșu, Active Watch, Amnesty Org. T. Băsescu, Valer Marian, UNJR, AMR.

# Edelweiss - Sender în pustiu date 12 April 2019 18:19 +3

Știi care a fost feed-back-ul la toate aceste zbateri sterile? ZERO! Deci, NU INTERESEAZĂ PE NIMENI SPEȚELE MĂRUNTE! Pentru că speța mea, deși de o infamie greu de acceptat, nu cuprindea numele nici unui LEU. PE cine să intereseze speța manufacturată de o prăfuită judecătoare de la Rădăuți cu sprijinul ultra-larg al colegilor de cârdășie judiciară, împotriva unui cvasi-anonim postac din Nordul Țării? Ia dacă era vorba despre vreun gușat politruk sau vreun popândău cu epoleți pe sub robe, să fi văzut atunci ce iute eram invitat la „Acces direct” sau mi-erau publicate în Luju scanările documentelor împreună cu prevederile legale și argumentele invocate. Să fi văzut atunci ce UNDĂ MEDIATICĂ PRIMEAM! Taman ca amărâții ceia 3 de deținuti politici (Tot Respectul pentru Domniile lor!) După ce au zăcut 25 de ani în anonimitate, acuma s-a descoperit că sunt utili unei „cauze”. Hai că mi-e GREAȚĂ de tot!

# Edelweiss - Ivory Tower Convict date 12 April 2019 16:24 +2

PE NIMENI: LUPTA PENTRU … „INDEPENDENȚA” justiției se rezumă la cazuri care presupun nume cu notorietate, num e ale unor persoane publice: Speța Rarinca (față de care mi-am manifestat întreaga empatie) a prins unda mediatică favorabilă doar pentru faptul că îngloba numele Liviei Stanciu. Acești 2 sau 3 deținuți politici – FILIP, MARIN și Muntean, după ce au stat vreun sfert de secol în anonimat deplin, au prins unda mediatică în momentul în care s-a relevat de asemenea un nume public: AUGUSTIN LAZĂR. Așadar, ca o concluzie, îmi pare rău dar trebuie să-i dau dreptate Plăvannului. „Lupta” asta ipocrită pentru „justiție” e doar un simulacru inspirat din fabula lui Gr. Alexandrescu: :roll: „Adevărat vorbeam, Că nu iubesc mândria şi că urăsc pe lei, Că voi egalitate, dar nu pentru căţei." :sad: Cățeii sunt primiți să „latre” doar atunci când latră împotriva vreunui LEU cu notorietate publică. Spețele cățeilor contra căței NU INTERESEAZĂ PE NIMENI!

# Edelweiss - Ivory Tower Logician date 12 April 2019 16:28 +5

Octavian Bjoza afirmă că cei 2 deținuți politici nu sunt membri ai AFDPR, că unul dintre ei pare a fi deținut „de drept comun” și că diferă condițiile de detenție din anii 60 față de cele din anii 80. GREȘIT RAȚIONAMENT! Răspuns postat pe EvZilei în subsolul articolului corespunzător: „Da, măi Bjoza, nu sunt înscriși în AFDPR, dar calitatea de deținut politic nu este dată de apartenența la o anumit structură asociativă. Calitatea de deținut politic este dată de ansamblul circumstanțelor faptice și juridice care au permis încarcerarea unui cetățean. Că este el încarcerat în 1964, că este în 1985 sau că este încarcerat în 2017 ESTE NESEMNIFICATIV. În valoarea absolută, actul aruncării în temniță a unor „indezirabili” regimului poartă aceeași pată de INFAMIE! Cu sau fără pachet, cu sau fără vizită, cu sau fără condiții mai bune sau mai rele de detenție.

# Edelweiss - Ivory Tower Convict date 12 April 2019 16:30 +4

Esența calității de deținut politic este dată de efectuarea unei condamnări funcție de opiniile liber exprimate. Cât despre sintagma „deținut de drept comun” ar trebui să fim un pic mai atenți la utilizarea acesteia, știindu-se că practica acestor torționari și neo-torționari securiști este de a „coafa” pedeapsa deținutului într-o poveste romanțioasă despre o faptă de drept comun: ceva valută, ceva trafic, ceva prostituție, ceva tâlhărie, evaziune fiscală, ultraj, amenințare etc. etc. Torționarii, mai ales cei de după anul 1975, rareori aruncau în temniță oamenii alcătuind dosare axate strict pe atitudinea condamnatului. Acești condamnați erau împachetați într-o poveste penală manevrieră și de prost gust, alcătuită conform sfatului tătucului Stalin: „Căutați în viața omului mizeriile. Dacă ele nu există, atunci inventați-le!” Ei bine, aceste „mizerii” inventate, de cele mai multe ori îmbracă forma unei scorneli „de drept comun”.

# Edelweiss - Ivory Tower Convict date 12 April 2019 16:32 +3

Pentru ca „decredibilizarea” indezirabilului să persiste și să fie eternă, chiar și după eliberarea din temniță a acestuia! (a se vedea demonizarea intensivă ce au declanșat-o vuvuzelele neo-securistoide la adresa lui Iancu Marin). Gândește, Bjoza, gândește, că ești om înțelept, trecut prin asprimile vieții! Urmând raționamentul tău puțin vicios, referitor la „condițiile de detenție”, ar trebui ca acum să se înființeze alte 2 asociații? „Asociația noilor deținuți politici din anii 70 și 80”, respectiv „Asociația deținuților politici postdecembriști” ?”

# Gilu date 12 April 2019 16:34 +9

La ora asta , Caciulanul - sef bate la bietul Edy ( spy - sef ) pentru ca nu a aflat ca Nicolicea este insotit de cele doua " persoane " , cum spunea el , care l- au lasat fara replica ...Probabil ca in discutia particulara le- a spus : " Fi- ti intelegatori , domnilor , omul ( Augustalin Lagar ) mi- a inchis toate dosarele penale , in loc sa ma inchida pe mine sau pe doamna mea , EU sunt multumit , este un tortionar bun , sa fiti multumiti ca nu v- a impuscat ...Ecce homo !

# Ghinion "ciuma rosie" s-a dat de gol strigand "ciuma rosie"? date 12 April 2019 16:39 +4

Justitia a ajuns in situatia in care este acum din vina Justitiei de dinainte de 1989, a Securitatii, a perioadei cand Basescu si PDL au retrocedat tot fara sa stim azi cat au retrocedat/despagubit/ce au facut cu 20 de miliarde de euro/ datorita  a Protocoalelor semnate intre Parchet+DNA+Justitie cu SRI, al rapoartelor MCV care n-au dezvaluit public actiunile Statului Paralel, al oamenilor politici si functionarilor care servesc alte interese decat cele ale romanilor, al celor care au privatizat aiurea si demolat locurile de munca din Romania inainte de a pune altceva in loc... si lucrurile ar putea continua... evident nu trebuie lasat deoparte nici "ajutorul" dat de personaje influente care nu au cetatenie romana... apropo: o fi bine sa controlam ce fac alesii cu banii publici domnu' George Maior ?... cumva daca controlam... fug capitalurile, ne fug investitorii !? Nu s-a controlat... de aceea au fugit, fug si vor fugi multi romanii din tara, nu-i asa?

# Shoricul lu` Iohannis .... date 12 April 2019 16:45 +7

Cat poti sa fii de nesimtit sa nu realizezi prin ce au trecut oamenii aceia si multi ca ei ? Inteleg ca are incredere in justitie , ca de aia il linge pe Lazar , asadar nu are de ce sa se teama pentru ravasitoarea Georgeta caci ea trebuie doar sa-si dovedeasca nevinovatia , cu casele si copii traficati (fie pt. canadienece sterpe fie disecati pt. organe , ca oricum nu intere pe nimeni ) :eek:

# Jos cu Platon-Voda ! date 12 April 2019 16:48 +6

Asta de ne-a vandut padurile , miliarde de EURO in masa lemnoasa la verii sa-i din Austria trebuie condamnat cu Georgeta la munca in folosul comunitaitii , sa puna toti arborii inapoi ! Toti !!! :o

# nu conteaza date 12 April 2019 16:58 +5

Asta e iohannis care e creditat in sondaje cu sanse la un al doilea mandat de presedinte? Daca e asa si daca sondajele sunt "pe bune", marturisesc ca incepe sa-mi fie rusine ca sunt roman! Dar nu cred ca am atat de multi compatrioti loviti cu leuca, incat sa nu vada ce fel de (ne)om e cel care e acum presedinte si cei pe care-i sustine/care-l sustin!

# Statu-Palma-Barba-Cot date 12 April 2019 22:28 +4

Ia uitati-v-acilea ce i-a cerut plavanului-puturos-lentganditoriu-nesimtitoriu-și-degrabă -plimbatoriu!Domnul Ioan Muntean, fost deținut politic la penitenciarul din Aiud spune: "Da, i-am cerut să semneze decretul pentru revocarea procurorului general Augustin Lazăr. A zis că mai are două săptămâni și n-are sens. N-am mai zis nimic, ce să mai zic. Nu o să mă apuc eu să-i dictez președintelui” Pai ce dovada mai clara de complicitate mizerabila vreti ,intre un șef de stat și un participant la represiunea criminala împotriva unor dizidenți anticomuniști?

# Klaus-Klaus date 13 April 2019 02:33 +2

" eu nu am dosare penale pentru ca AU FOST INCHISE" Ce NU e clar in LIPSA de BUN-SIMT ELEMENTAR + ranjetul meltenesc al lui Caciulannis? ...tradus- bah rrroman'lor NU va e clar ca DOAR dosarele au fost INCHISE? NU EU - eu am fost ales presedinte si MA SIMT CONFORTABIL!

# Retardanis date 13 April 2019 05:10 +1

Ce-avem noi aicea? Iohannis face scut pentru lazar impotriva dizidentilor? Pai asta o sa-l cam bantuie la viitoarele alegeri.

# un roman date 13 April 2019 08:19 +2

"...mi-am facut timp si i-am ascultat pe cei doi..." Si asta se pretinde presedintele romanilor, care "si-a facut timp" pentru doi care au avut un "nacaz"!Am spus si voi repeta cat timp individul asta sinistru mai locuieste la Cotroceni: asta nu este presedintele romanilor, ci presedintele PDL-ului ascuns sub fusta partidului istoric PNL, care nu mai exista! Nemernicul asta, hot de case dovedit, nu stie ce inseamna a fi "presedintele romanilor"!

# BELGIANCA date 13 April 2019 22:10 0

PAI VEDETI ACEST SEF PNL NU ESTE PRESEDINTELE ROMANILOR SI A FOST UNS SEF AL ROMANIE NU AL ROMANILOR SA NU SE UITE ASTA NICIODATA. NU STIU SI NICI NU INTELEG DE CE CEI CARE FAC SONDAJE TOT ACEST CIOLANIS ESTE PE PRIMUL LOC . EU IMI EXPIC ASTA PT CA DEOCAMDATA EL ALEARGA SINGUR DAR VA IESI PE LOCUL 2 DECI EU SPER CA ACEST SEF DE TICALOSI CARE AR TREBUI SA DEA SI EL SA DEA CU SUBSEMNATUL. DAR IN FATA CUI? IN FATA TORTIONARULUI SAU CUCUVEAUA SAU STANCIU CARE LA FEL A FOST UNSA CA TORTIONARUL DE CIOBANUL SEF DECI FRATILOR VINE VOTUL DATILE CIT MAI MULTE PLACI SUEDEZE NU VOTURI

# Teodor date 14 April 2019 12:49 +1

Gangavul președinte nu face altceva decât sa îl favorizeze pe vopsitul torționar. Îl tine în funcție pana la pensionare. Si uite asa și-a plătit datoria pentru ca l-a protejat pe el și consoarta sa. Frumoasa combinație.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva