18 mai 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

OTRAVA DIN JUSTITIE – Latifundiarul Gigi Becali face publice confesiunile verisoarei sale, fosta judecatoare ICCJ Sofica Dmitrascu, despre “partenera de nadejde a DNA” Livia Stanciu: “Imi spunea: 'Gigi, femeia asta este criminala. La ea nu exista achitare'... Sunt in dosarul lui Fenechiu persoane care n-au nicio vina si au luat condamnare. Si am intrebat-o: 'de ce n-ai facut opinie separata?' Mi-a spus: 'n-am putut. Pentru ca ea tipa, urla'”. Se vor sesiza DNA si CSM?

Scris de: Gilda Popa | pdf | print

8 august 2017 15:27
Vizualizari: 5550

Latifundiarul Gigi Becali a facut dezvaluiri care o pot nimici pe fosta sefa a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, actuala judecatoare CCR Livia Stanciu (foto). Becali a dezvaluit verisoara lui, judecatoarea ICCJ Sofica Dumitrascu, decedata intre timp, i-a marturisit ca regreta faptul ca a contribuit la distrugerea unor vieti nevinovate, prin deciziile de condamnare pe care le-a dat, la presiunea Liviei Stanciu, fosta sefa a Inaltei Curti.

Din confesiunile Soficai Dumitrascu, a mai adaugat Becali, rezulta ca una dintre aceste decizii ar fi fost pronuntata in dosarul fostului ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, cel care a declarat la iesirea din penitenciar ca verisoara lui Becali l-a vizitat la inchsioare si i-a cerut iertare: "Mie Sofica nu mi-a spus ca Fenechiu e nevinovat. Mi-a spus ca in dosarul lui sunt persoane nevinovate care au fost condamnate. Nu mi-a spus despre el. Deci in dosarul Fenechiu sunt niste lucruri pe care le-a facut Fenechiu. Dar sunt in dosarul lui niste persoane care n-au nicio vina si care au luat condamnare. Si am intrebat-o - de ce ai tacut, de ce n-ai facut opinie separata. Si mi-a spus: n-am putut. Pentru ca (n.r. Livia Stanciu) tipa, urla".


Declaratiile au fost facut de Gigi Becali, luni 7 august 2017, la emisiunea "100 de minute" de la Antena 3, realizata de Sandra Stoicescu. In mod normal, dupa asemenea dezvaluiri, in care sunt mentionate numele mai multor judecatori de la ICCJ, DNA si CSM ar trebui sa se sesizeze de urgenta si sa dispuna o ancheta in ceea ce o priveste pe Livia Stanciu si presupusele interventii ale acesteia in dosare. Evident, acest lucru nu se va intampla, caci nimeni nu se atinge de "partenera de nadejde  DNA".

Iata declaratiile lui Gigi Becali la Antena 3:

"Dupa ce ea s-a pensionat (n.r. judecatoarea Sofica Dumitrascu) eu vorbeam foarte mult cu ea pentru ca se consulta cu mine. Si atuncea avea momente cand avea mustrari de constiinta. Si imi spunea ca ce trebuie sa faca. Si i-am spus - Uite ce trebuia sa faci... Si -am spus asa: tu trebuie sa intelegi un lucru - ca sa ai demnitate ca judecator nu faci niciodata ce dicteaza altcineva ca sa ai constiinta curata. Pentru ca un judecator face dreptate si daca greseste sufera oameni. Si atunci si-a dat seama... i-am zis - trebuia sa faci asa: sa te duci sa depui la CSM, sa faci o spovedanie publica, sa spui ce se intampla si cum se primesc comenzi si cum tu ai gresit si cum tu acceptai ceea ce Livia Stanciu cerea. Or daca nu poti, ca ma intreba si ce era sa fac ... si cel mai mult o durea faptul si a ramas cu constiinta asa de murdara cu dosarul lui Nastase in dosarul Trofeul calitatii. Cu familia Popovici, sot si sotie, despre care ea mi-a spus - sa-i dam la femeie (n.r. condamnare) doar ca femeia e actionara in societate. N-are nicio vina. Hai sa-i dam totusi cu suspendare. Nu ca 7 ani, 7 ani. Si sunt multe cazuri de genul asta. Si atuncea ea chiar, ea a zis daca tu acum, ca esti la pensie, daca n-ai sa spui lucrurile aste public nu vei fi iertata de Dumnezeu. Pai de ce? Ca aceste lucruri sa nu se intample.

Lumea trebuie sa inteleaga un lucru. Mai ales lucrurile astea importante Dumnezeu le vadeste. Nu pot fi ascunse niste lucruri atat de grave. Cand dai unui om ani de puscarie si se distrug destine n-au cum sa ramana lucrurile astea acoperite niciodata.

Ea va plati, Livia Stanciu. Iata ca acum a iesit Fenechiu si zice lucrurile astea. Eu stiu si despre Fenechiu. Doar ca mie Sofica nu mi-a spus ca Fenechiu e nevinovat. Mi-a spus ca in dosarul lui sunt persoane nevinovate care au fost condamnate. Nu mi-a spus despre el. Deci in dosarul Fenechiu sunt niste lucruri pe care le-a facut Fenechiu. Dar sunt in dosarul lui niste persoane care n-au nicio vina si care au luat condamnare. Si am intrebat-o - de ce ai tacut, de ce n-ai facut opinie separata. Si mi-a spus: n-am putut. Pentru ca (n.r. Livia Stanciu) tipa, urla.

Pai sa va spun de exemplu in dosarul meu. Exista un domn judecator Macavei care ii spunea verisoarei mele Sofica, cu care era in completul 3 (n.r. de la ICCJ): Sofica, cand il vad pe Gigi la televizor, la puscarie, zic ca mi-am ratat cariera de judecator. Eu nu mai sunt judecator. Atata timp cat am dat puscarie unui om care a dat premiere in mod corect si eu am pus stampila, semnatura mea, ca m-a fortat Livia Stanciu, eu nu mai sunt judecator.

Dar acum vin si intreb: credeti ca doamna Ghena, care este presedinte CSM, nu le stie? Le stie mai bine ca mine, pentru ca se intamplau acolo lucruri multe. Si daca ar vrea sa se faca acolo curatenie si dreptate ar face ei. Numai ca nu le spun...

Cu Relu Fenechiu sa va spun cum s-a intamplat: ea era prietena cu Meme Stoica. Deci Sofica dupa ce a inceput sa fie judecator, sa se duca la oameni in puscarie, si dupa ce a venit si la mine si a vazut conditiile de trai ale detinutilor a inceput sa aiba mustrari de constiinta. Si atunci ea a spus ca a inceput sa se simta vinovata pentru cate puscarii a dat. Si acum imi aduc aminte, spunea ea, ca erau oameni care puteau lua cu suspendare. Care erau chiar foarte putin vinovati. Si le-am dat puscarie. Dar numai din vina Liviei Stanciu. Care nici nu se putea stapani. Era, verisoara mea imi spunea si aici o parafrazez si ma iertati pentru asta: 'Gigi, femeia asta este criminala. La ea nu exista achitare. In dosarul lui Voicu. Senatorul. Zicea nu domle, ca sa-i mai dam inca 2 ani. Si ea (n.r. verisoara) - de ce, daca are 5 ani. Iar Stanciu ca nu, 7, 7'. Si trebuia sa faci ca ea.

Nu era vorba de o 'negociare ca la piata', era ce voia ea. Daca nu faceai ca ea, tipa urla. Credeti ca nu stiu judecatorii de la Inalta Curte? Pot confirma toti ca asa era. Erau judecatori care nu ii faceau pe plac. Cum e de exemplu judecatoarea Rog (n.r. Lucia Tatiana Rog), o judecatoare foarte dedicata, care nu accepta niciodata sa ii spuna nimic, sau cum este Alina Ilie sau Ioana Popescu care nu acceptau niciodata sa faca ce zicea Stanciu.

Sofica Dumitrascu era in complet cu ea si, intr-adevar, mi-a spus ca avea o slabiciune si ca o asculta (n.r. pe Livia Stanciu)... Si Sofica imi spunea ca se astepta, pentru ca tot timpul a facut ca ea, sa nu-mi dea condamnare. Macar din respect fata de ea. Si eu i-am zis: tu ai facut ca ea, ai dat puscarie la oameni nevinovati... Si a zis: Da! Si voia, ca dupa ce face operatia, sa faca o spovedanie publica. N-a apucat. M-ati inteles?

Dar cu Relu Fenechiu lucrurile stau in felul urmator: Meme Stoica a vorbit cu Sofica si lui Meme Stoica i-a zis Fenechiu ca vrea s-o puna avocat. Sofica i-a zis ca nu poate, dupa ce l-a condamnat, ca e conflict de interese, dar totusi, a acceptat sa se duca la el in audienta (n.r. la inchisore). Nu stiu ce i-a spus acolo, dar din ce stiu ea i-a spus ca Fenechiu e vinovat. Dar in dosarul lui sunt cativa nevinovati. Doar dupa ce a vazut conditiile din puscarie si-a dat seama ca a facut mult rau mai multor oameni...

Hai sa luam ca exemplu dosarul meu. Livia Stanciu voia sa-mi dea 5 ani. S-au batut Alina Ilie si cu Ioana Popescu si n-a putut sa-mi dea 5 ani. Mi-a dat 3 ani cu suspendare. Dar au iesit dupa 6 ore din camera de deliberare distruse. De exemplu in dosarul Valiza. Stanciu a inceput sa tipe: o sa scriu aicea ca sunteti pentru coruptie.

Mie Sofica mi-a zis o singura data ca a venit la ea un judecator, un alt judecator, nu-i dau numele, si -a zis: Sofica, stii ce vrea domnul presedinte in dosarul lui Apostu (n.r. Srin Apostu)... achitare. Si ea i-a dat 6 sau 7 ani ca sa-i faca in oftica lui Basescu. Atat stiu. In rest mi-a spus ca niciodata n-a intervenit niciun SRI, niciun DNA la ea niciodata. Din ce mi-a povestit Sofica, singura care facea presiuni la ICCJ era Livia Stanciu. Trebuie sa va spun ca ea nu putea da mereu condamnarile pe care le voia pentru ca nu erau decat 3-4 judecatori care ii raspundeau mereu la comenzi. Si astepta sa isi faca completul de cinci. Ea de exemplu ... judecatorii la comanda ei erau Francesca Vasile si cu Ionut Matei.

... Sa ma sune pe mine CSM-ul si acolo o sa spun toate, nu numai ce va spun dumneavostra la televizor. Ca sunt mai multe. Dar nu pot sa le spun pe acelea. Dar ce as sti sa le spun lor le stiu mai bine ca mine, si de-aia nu vor sa le auda de la mine".Comentarii

# Botomei Vasile, doctor in drept date 8 august 2017 16:08 +8

Dr.Vasile Botomei Vasile, considera ca ceea ce spunde dnul Gigi Becali este 100% adevarat!Trebuia sa lase neamul sau de judecatoare, o declaratie scrisa, ca un testament al adevarului.

# DODI date 8 august 2017 17:42 +6

Se spune că atunci când doi oameni îți spun că ești beat să te duci să te culci. Doi oameni (Becali și Fenechiu) spun același lucru, iar bețiva de Colivia stanciu în loc să se ducă să se culce (având o pensie de 7.000 euro) ne face zile fripte în continuare de la CCR. Cam aceasta este justiția intronată de două lepre în România. Mă refer la sfertodocții hăhăilă și ciolanis. Este echitabil dacă folosim filozofia interlopilor din care, fără nici o temere, îi putem include pe cei doi cleptomani imobiliari.

# lobotomiei date 8 august 2017 16:14 -3

Botomel, cauta un site de infractori, lasa-ne pe noi.

# Awa date 8 august 2017 21:20 +7

"Pentru ca țipă și urla", pentru asta a dat soluția? Parcă a depus un jurământ la numire. Ăsta e calitatea actului de justiție în românia, cu r mic.

# Revizuire date 9 august 2017 00:01 +2

Dumnezeu s-o ierte dar cred ca e în iad femeia asta. Cum sa arunci tu oameni în închisoare deși trebuia sa li se dea cu suspendare doar de dragul procurorului sau altcuiva?! Imaginați-vă ca asta nu s-a întâmplat doar o data , cred ca s-a întâmplat de sute de ori și 100% asa fac toți judecătorii.  Ar trebui revizuite toate dosarele , mai ales cele care au trecut prin mana acestei Sofica Dumitrașcu. Toate dosarele ar trebui revizuite. 

# Giorgiana date 9 august 2017 11:26 +2

În urmă tuturor dezvăluirilor care s-au făcut la televizor ar trebui date nu revizuire ci  GRAȚIEREA ȘI AMNISTIA fără nici o problema . Cum sa azvârli oamenii în pușcării,  deși tu știai ca trebuia sa le dai suspendare doar de dragul procurorului ???? De cate sute de  mii de ori s-a întâmplat?Ce face Ministrul justiției la asemenea dezvăluiri? De ce nu reacționează? Nenorocitii or sa arda în iad cu toții la cate destine si familii au distrus  E GRAV . ASTA NU E JUSTIȚIE ASTA E GRUP INFRACȚIONAL DE CRIMA  ORGANIZATA. SA SE DUCĂ LA PUȘCĂRIE NU LA PENSIE ,NESIMȚIȚII.. și încă mai fac " justitie" și condamna și azi infractorii ăștia...pe legile românești interpretabile 

# Meme date 9 august 2017 02:26 +2

Gigi m-ai convins: Sofica ta era fie o carpa, fie era santajabila. Mai bine crestea oi cu tine .

# Dan date 9 august 2017 06:13 +5

Ar trebui sa intram toti pe site-ul CCR si sa lasam mesaje (nu jignitoare) pentru Livia Stanciu. Eu am sa-i las urmatorul mesaj: Stimata dna Livia Stanciu, daca este adevarat ceea ce scrie in presa, si anume ca ati condamnat oameni nevinovati, este fff grav. Nu va meritati functia pe care o detineti in acest moment.

# Anghel Valentin date 9 august 2017 06:42 +5

Grav este faptul că multă lume a sudtint-o pe zdreanța asta de Livia Stanciu.Oameni simpli,care nu aveau nici în clin nici în mânecă cu dosarele in care oamenii nevinovați erau condamnați la ani grei de pușcărie,mare parte din ,, opinia publică",nu numai că le părea bine,dar cereau pedepse mai mari decât primeau acei oameni nevinovați.Acum, că există dovezi,de ce nu se dă AMNISTIE???!!! De ce Livia Stanciu nu este luată pe sus și băgată la pușcărie???!!! Ce dracu face Tudorel la justiție???!!!. Ce dracu face jegul de sas la Cotroceni???!!!... Ce face PARLAMENTUL???!!!... Toți form,dormira- ți somnul de veci, zdrențe spurcate....

# obiectiva date 9 august 2017 09:55 +1

:-x :-x si pe sora mea a condamnat-o in contumacie, era cod rosu de viscol, in ianuarie 2014 , nu a putut ajunge la porces, ca nu pot scrie proces, TOT aceasta Sofica Dumitrascu...cand te gandesti ce carpe sunt judecatorii si porcurorii, zici ca mai bine ceri azil politic in coreea de nord.... :-x

# gadiuta date 9 august 2017 15:22 +1

Domnul deputat Mircea Toader( cel numit ****** extraordinara la usa sotiei) cunoste problema!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.05.2022 – A murit o victima a Completului negru

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva