9 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PAS CU PAS SPRE DICTATURA – Klaus Iohannis sfideaza Constitutia, atenteaza la ordinea constitutionala si anunta continuarea razboiului cu PSD dupa alegerile prezidentiale. De la tribuna PNL, presedintele "mediator" confirma ca se va implica pentru disparitia PSD in 2020. Nadufurile lui Iohannis frizeaza art. 369 Cod penal: "Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda"

Scris de: Elena DUMITRACHE

2 decembrie 2019 17:47
Vizualizari: 5355

Cu o ura viscerala pentru tot ce inseamna Partidul Social Democrat, presedintele Klaus Werner Iohannis continua sa isi manifeste public si fara retineri dorinta de epurare a acestei formatiuni politice, cu tot ce inseamna ea! O face desi a fost ales pentru un al doilea mandat in fruntea tarii, desi si-a instalat guvernul lui, condus de Ludovic Orban, asa cum si-a dorit, si desi nimeni in tara asta nu vede scena politica drept un teatru de razboi, asa cum o vede Iohannis. O noua dovada ca Iohannis face jocuri periculoase pentru democratie, nesocotindu-si rolul constitutional, ne-a fost oferita luni, 2 decembrie 2019, cand presedintele si-a facut aparitia in chip de "surpriza zilei" la sedinta conducerii Partidului National Liberal, pentru a le multumi liberalilor pentru implicarea in campania electorala de la prezidentiale. Si nu doar pentru asta!


 

Iohannis a venit pentru a anunta ca va continua razboiul cu "adversarul" PSD, asa cum insusi l-a numit, si pentru a-i invita pe liberali "sa se implice total in asa fel incat la sfarsitul anului 2020 sa putem sa oferim romanilor ceea ce isi doresc, o Romanie fara PSD".

A facut-o fara a tine cont ca un presedinte are rolul de mediator, ca trebuie sa vegheze la respectarea Constitutiei, ca trebuie sa se ocupe de bunastarea romanilor, nu de jocuri politice si de crearea unui climat de conflict, care nu face decat sa genereze variatii ale monedei nationale, dar si nesiguranta cetatenilor. Mai ales a celor care nu ii impartasesc crezul politic.

Cu zambetul pe buze, cu indicatiile precis trasate liberalior, Klaus Iohannis a anuntat public continuarea politicii de razboi pentru decimarea "pesedistilor". Pesedisti care, sa fim bine intelesi, nu sunt doar cei care au carnet de membru al Partidului Social Democrat, ci si cei care au ales sa voteze formatiunea politica la ultimele scrutinuri, adica vreo 3 milioane de romani.


Iohannis calca in picioare Constitutia


Regretabil, discursul sustinut de Iohannis in PNL ne arata un presedinte care isi uita rolul constitutional si continua sa isi manifeste ura impotriva PSD, aratand ca scopul sau in al doilea mandat este de a inlatura de pe scena politica un partid politic care i-a fost adversar. Indiferent de ceea ce simte si gandeste uman, individual, Iohannis nu isi poate permite sa ofere romanilor sentimentul ca este manat de o forta puternica al carei scop este de a distruge un partid.

Prin cele mai recente declaratii facute la PNL, presedintele ales al romanilor in noiembrie 2019, ne demonstreaza ca principii prevazute in Constitutia Romaniei, precum pluralismul politic care reprezinta, corect, "o conditie si o garantie a democratiei constitutionale", "vointa politica a cetatenilor", deloc putini, care se simt reprezentati de PSD si au votat acest partid, insasi notiunea de democratie si suverantitate nationala sunt practic ignorate si chiar calcate in picioare in fata dorintei de a scoate un partid de pe scena politica.

In opinia noastra, facandu-si aparitia la sedinta Partidului National Liberal, dand senzatia ca este liderul de facto al acestei formatiuni, Klaus Iohannis isi nesocoteste rolul constitutional de mediator si de reprezentant al tututor romanilor.  Culmea este ca acelasi presedinte pomeneste chiar de faptul ca nu trebuie sa fie afiliat unui partid, dar "asta nu inseamna ca presedintele trebuie sa fie in afara politicii, asta nu as accepta-o"!

Ce este mai grav este ca toate incitarile lui Iohannis impotriva unui partid politic cu sute de mii de membri si milioane de sustinatori frizeaza articolul 369 din Codul penal, care se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda. Este vorba despre "incitarea la ura sau discriminare" pe care Iohannis o manifesta fara retinere, afectand intregritatea a milioane de romani.

Iata ce prevede articolul 369 din Codul penal privind "incitarea la ura sau discriminare": "Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda".

Pe langa aceasta, astfel cum precizam mai sus, prin afirmatiile si pozitiile adoptate Klaus Iohannis sfideaza chiar Constitutia Romaniei, facand discriminarea intre cetatenii romani, clasandu-i in functie de opiniile pe care le au si apartenenta lor politica. Mai mult, prin dorinta de distrugere a "adeversarului PSD" intr-un termen de un an de zile, si de mentinere a majoritatii PNL la putere, Iohannis demonstreza ca pentru domnia sa pluralismul politic este doar o utopie si nu "o conditie si o garantie a democratiei constitutionale".

 

Iata ce prevede articolul 4 - Unitatea poporului si egalitatea intre cetateni – din Constitutia Romaniei:

"(1) Statul are ca fundament unitatea poporului roman si solidaritatea cetatenilor sai.

(2) Romania este patria comuna si indivizibila a tuturor cetatenilor sai, fara deosebire de rasa, de nationalitate, de origine etnica, de limba, de religie, de sex, de opinie, de apartenenta politica, de avere sau de origine sociala".


Iata ce prevede articolul 8 - Pluralismul si partidele politice – din Constitutia Romaniei:

"(1) Pluralismul in societatea romaneasca este o conditie si o garantie a democratiei constitutionale.

(2) Partidele politice se constituie si isi desfasoara activitatea in conditiile legii. Ele contribuie la definirea si la exprimarea vointei politice a cetatenilor, respectand suveranitatea nationala, integritatea teritoriala, ordinea de drept si principiile democratiei".


Iata declaratiile lui Klaus Iohannis din timpul sedintei conducerii Partidului National Liberal:

-"Adversarul nostru in toate campaniile din ultima vreme a fost PSD. Un PSD care a incasat-o de trei ori, dar cred ca e bine sa va spun chiar in introducere ca PSD nu a fost inlaturat de la putere decat partial".

-PSD, aici ma adresez parlamentarilor, are un numar imens de parlamentari. Un numar foarte mare de primari, de presedinti de Consilii Judetene. Ne bucuram de aceasta victorie (n.red. - alegerile prezidentiale), dar autosuficienta dupa aceasta victorie ar fi cea mai mare greseala pentru PNL".

-"Avem in continuare alegeri si astept de la PNL si de la noul Guvern Orban care face o treaba foarte buna deja, astept o implicare totala in asa fel incat la sfarsitul anului 2020 sa putem sa oferim romanilor ceea ce isi doresc, o Romanie fara PSD. Sa fiu bine inteles, o Romanie fara PSD in conducerea statului, in conducerile entitatilor politice. In conducerea institutilor statului nu mai este locul PSD-ului. Am spus-o de multe ori in campanie si o repet ca sa retinem impreuna: PSD a inhibat dezvoltarea Romaniei in ultimii 30 de ani. Si romanii au dovedit in acest an ca isi doresc conducerea Romaniei fara PSD. Acesta e un obiectiv care trebuie urmarit in continuare"

-In aceasta campanie am fost in aproximativ 30 de judete, m-am intalnit cu foarte multi romani. La intalnirile electorale au participat insumat peste 100 de mii oameni, pe langa asta m-am intalnit direct cu zeci de mii de romani. Concluzia finala a fost: „domnul Presedinte, va rugam sa ne scapati de PSD”. Poate suna putin dur, dar asta a fost concluzia. In consecinta sa nu asteptati de la mine o schimbare de atitudine. Sigur, presedintele trebuie sa fie deasupra partidelor, dar asta nu inseamna ca presedintele trebuie sa fie in afara politicii, asta nu as accepta-o".

-"Asadar, astept de la dumneavoastra sa imi spuneti cum ati perceput aceasta campanie, cum percepeti situatia actuala, pentru ca avem foarte multe solicitari. Se discuta in spatiul public despre legile justitiei, despre recursul compensatoriu, despre alegerea primarilor in 2 tururi, despre bugetul pe 2020 si toate acestea trebuie rezolvate de dumneavoastra si de guvernul Ludovic Orban care este dornic sa faca treaba".

Comentarii

# Ana date 2 decembrie 2019 18:11 +25

Chiar nu poate nimeni sa-l puna la punct pe acest individ nesimtit ,ingamfat,rasist ,numit Johannis?

# Tzutzu date 2 decembrie 2019 18:19 -22

Rușine LJ Cine Nu E Cu Voi E Împotriva Voastră

# Pintea date 2 decembrie 2019 18:20 +9

Terorism! Discursuri al III lea Reich gen! Dar de ce vorbeste in numele romanilor? Gașca lui de troglodiți obraznici si serviciile reprezinta toti romanii? Atunci cred ca romanilor le-ar fi mai bine in 2020, fara el! Nu exista lege, institutie, organism, etc. care sa il mai opreasca pe ăsta din avântul pe care l-a luat!

# DJ Sjalfas date 2 decembrie 2019 18:24 -8

Rușine PSD

# Ioana M. date 2 decembrie 2019 18:32 +2

Partidul Muncitoresc Roman (viitorul PCR) a desfiintat partidele de opozitie si au arestat conducatorii. Ca sa existe doar ei.

# Goargăș date 2 decembrie 2019 18:57 +12

Păi dacă președintele militează pentru o Românie normală, gândind și acționând astfel, ar trebui să ne convingem dacă, în primul rând, capul statului nu are unele probleme cu normalitatea și-i înțelege sensul. Pentru asta ar trebui mai multe analize. Mai întâi, ale situației intolerabile pentru o democrație atât de atipică, dacă mai poate fi vorba de democrație, în condițiile nerespectării Constituției. Apoi trebuie detectat izvorul urii nenaturale manifestată de președinte împotriva social-democrației. Așa se întâmplă când ,,pesedeul" este plin de mămăligi. Bine, bine, se știe că deciziile se iau în altă parte. Dar cât mai poate dura această mizerie?

# Acest Prostanis nu poate fi inchis ? date 2 decembrie 2019 19:56 +4

Au fost alti pentru mai putin ... :eek:

# Valter Cojman date 3 decembrie 2019 06:28 +5

Nici o diferenta intre Hitler si IohaniSS, in afara de mustata... Hitler, in 1933, a desfiintat SPD (partidul Social Democrat din Germania anilor 1930) dupa ce a avut toata puterea in mana. IohaniSS vrea acelasi lucru cu PSD, dupa ce a pus mana pe toata puterea. E vreo diferenta intre Hitler si IohaniSS? NU Urmariti cu atentie urmatoarele capturi video din documentarul ”Apocalipsa după Hitler”: https://www.facebook.com/valter.cojman/videos/2476534019066366/ Toate aceste lucruri le cam spun de mult...: http://valter-cojman.blogspot.com/2018/08/nici-o-diferenta-intre-iohannis-klaus.html Dupa ce vezi vedea video-ul si veti citi si articolul meu, cred ca imi veti da dreptate.

# romanul satul date 3 decembrie 2019 08:13 +2

art. 369 Cod penal: "Incitarea publicului, prin orice mijloace, la ura sau discriminare impotriva unei categorii de persoane se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda" Si isi inchipuie cineva ca acestui arogant infect ii pasa de ce prevad legile sau Constitutia acestei tari? Aiurea! S-a vazut cati spalati pe creier l-au votat pentru al doilea mandat! Asa ca...... primiti ce ati dorit, un presedinte de partid politic care se declara "presedintele tuturor romanilor"(ha,ha,ha)

# AndreiV date 3 decembrie 2019 10:22 +2

Cine indrazneste sa initieze actiunea de demitere a acestui autodeclarat succesor nazist, evazionist fiscal,dobanditor de bunuri cu acte false si participant la vanzarea de copii ROMANI?PARCA SCRIE IN CONSTITUTIA ROMANIEI PE CARE A JURAT STRAMB,CU REA CREDINTA,CA DUPA ALEGERI NU ARE VOIE SA FACA POLITICA NICI A UNUI PARTID.Asta nu e motiv de suspendare?!!!

# Miri date 3 decembrie 2019 10:24 +1

Oare ăsta e normal?? Nu știu...întreb și eu?! În loc să se apuce de treabă el cu partidul lui, cum a zis, pe el asta îl roade??! GET OVER ITTT..." om cu destin scris de Dumnezeu."..Încă nu am auzit ce vrea să facă, și cum vrea să-si indeplineasca el indatoririle de președinte! Poate obține in mandatul ăsta ceva mai mult decât niște vacanțe?Programul de guvernare al minunatului partid, nu e gata inca??..Sau va fi prezentat la sfârșitul mandatului?!! Mi se pare ca mergem din rău in mai rău ! Se apropie oare o etapă a dictaturii moderne?????

# Un votant PSD-ist date 3 decembrie 2019 15:21 +2

PSD-ul împotriva căruia luptati, domnule Președinte, înseamnă câteva milioane bune de români de naționalitate română. Cum îndrăzniți să ne declarați război în propria noastră țară? Chiar credeți că va vom rabda obrăznicia și nerușinarea la nesfârșit? Luați aminte și nu întindeți coarda prea mult că se rupe!

# nae din dealul feleacului date 3 decembrie 2019 21:55 0

D-lor Tzutzu si Dj Sjalfas,sinte-ti si rai si prosti;stati jos nota 4!Ne amagim sa constatam ca legile sint facute pentru oameni normali(si asa este);trebuie actionat in masa ,insa cu un popor in genunchi nu se poate!Ati vazut ca Ravasitoarea nu a catadicsit sa fie prezenta(macar de ochii lumii)in Bucuresti de ziua nationala ,dar a tinut sa fie la Londra cu ocazia unei oarece dezbatere de-a razboiului.Si atunci...sa vina Diaspora sa ne ... pe ea!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 8.12.2019 – Omul lui Kovesi vrea sa-l faca pe Calin Nistor

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva