8 December 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PCA PLOIESTI LOVESTE MEDIUL DE AFACERI – In “Reteaua Pavaleanu”, procurorii au pus sub urmarire penala 132 societati comerciale, blocandu-le conturile, fara sa le citeze. Inculparea s-a facut doar pentru ca aceste firme au avut contracte comerciale cu firmele din “Reteaua Pavaleanu”. La Registrul Comertului cele 132 de firme au primit mentiunea “urmarire penala” fiindu-le afectata activitatea

Scris de: Adina A. STANCU - Razvan SAVALIUC | pdf | print

8 December 2013 13:03
Vizualizari: 10038

Situatie alarmanta pentru mediul de afaceri din Romania. Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti au deschis saptamana trecuta un mega dosar de evaziune fiscala, care are in epicentru un numar de cateva societati comerciale (precum Kadok Interprest SRL, S&S Wizard Advertising si Robyko Last Line Promo, implicate in “Reteaua Pavaleanu”) acuzate ca au derulat operatiuni comerciale fictive in cadrul unui grup infractional organizat, specializat in spalarea banilor si evaziune fiscala. In dosarul nr. 465/P/2013, pornind de la documente ridicate la perchezitiile desfasurate la sediul acestor firme, procurorii ploiesteni au gasit de cuviinta sa inculpe in bloc alte 132 de firme, pe simplul fapt ca au descoperit in actele ridicate faptul ca firmele din grupul criminal organizat au avut relatii contractuale cu acestea. Mai mult, valoarea prejudiciului imputat acestor 132 de firme a fost stabilita arbitrar la valoarea contractelor incheiate de acestea de firme, fiind instituite sechestre pe bunurile mobile si popriri pe conturile bancare.


Cum se poate ca o firma sa fie pusa sub invinuire si sa i se sechestreze activele, fara ca reprezentantii ei sa fie contactati de anchetatori?

Extrem de grav, in cazul unora dintre 132 de firme am fost informati ca s-a inceput urmarirea penala fara ca acestea sa fie contactate de procurori, adica fara ca administratorii si actionarii lor sa aiba cunostiinta de efectuarea vreunor acte premergatoare, asa cum obliga legea pe anchetatori ca inainte de a se formula o acuzatie, sa se stranga probe atat in acuzare, cat si in aparare. Mai mult, concomitent cu inceperea urmaririi penale, s-au instituit si sechestre pe bunurile mobile si imobile a acestor firme si li s-au poprit conturile bancare, fapt care le-a adus pe unele dintre aceste societati in situatii de blocaj total sau partial a activitatii. Faptul ca imediat dupa inceperea urmaririi penale impotriva acestor firme, la Registrul Comertului s-au operat mentiuni pentru fiecare dintre acestea, in care s-a specificat ca firmele se afla in “urmarire penala(vezi foto) a pus sub indoiala credibilitatea acestor societati comerciale si evident ca le afecteaza serios afacerile.

Printre cele 132 de societati comerciale puse sub acuzare in acest mod pompieristic se afla companii importante precum Trans Expedition Feroviar – parte a Grupului Feroviar Roman, Dafora, Rosia Montana Gold Corporation si Tehnologica Radion, carora societatile din nucleul de evaziune fiscala si spalare de bani le-au livrat bunuri in trecut. Interesant este ca potrivit informatiilor noastre, in cazul celor 132 de firme, urmarirea penala nu s-a facut decat impotriva persoanelor juridice, nicidecum impotriva vreunei persoane fizice (administrator, actionar etc) cum ar fi fost normal daca s-ar fi retinut pe baza de indicii temeinice anumite fapte penale. De neinteles strategia anchetatorilor in acest dosar!...

Lumeajustitiei.ro a primit informatii potrivit carora inceperea urmaririi penale impotriva unora dintre cele 132 de societati s-a realizat fara ca acestea sa aiba cunostiinta de efectuarea unor acte premergatoare, ratiunea organelor de cercetare penala fiind asa cum reflecta referatul cu propunerea de arestare preventiva a indivizilor din “Reteaua Pavaleanu: “...sumele declarate drept achizitii de catre SC Kadok Interprest nu sunt reale, intrucat provind de la societati cu un comportament fiscal inadecvat, care nu au platit catre bugetul de stat TVA si impozit pe profit si care au retras in numerar sumele de bani incasate prin conturile bancare, rezulta pe cale de consecinta ca si livrarile declarate de parteneri nu sunt reale, acestea fiind efectuate pentru a simula operatiunile economice si pentru a sustine circuitul bancar”.

Ce se intampla la PCA Ploiesti, condus de procurorul general Liviu Mihail Tudose? Se urmareste compromiterea activitatii anumitor companii?

Multe din cele 132 de firme au aflat din presa faptul ca a fost inceputa urmarirea penala impotriva lor, intrucat organele de cercetare penala nici macar nu le-au adus la cunostinta invinuirile aduse. Mai mult, impotriva unor companii s-au dispus masuri asiguratorii cu privire la toate activele detinute, in lipsa oricarei informari prealabile din partea Parchetului Curtii de Apel Ploiesti in legatura cu declansarea procesului penal impotriva acestora si afara ca reprezentantii lor sa fie citati la parchet pentru a da lamuriri cu privire la presupusele fapte penale investigate. Reprezentantii societatilor aflate in aceasta situatie banuiesc ca procurorii care au ridicat inscrisuri de la firmele din nucleul infractional organizat au descoperit contractele incheiate cu cele 132 de firme si au decis sa le inculpe in bloc, iar prejudiciile sa le stabileasca automat la nivelul pretului contractelor incheiate. Ei ne-au informat ca contractele lor au fost corecte in ceea ce le priveste (au achizitionat bunuri pentru care au platit, iar tranzactiile apar in contabilitatea lor), nefiind culpa lor ca firmele vanzatoare de bunuri din nucleul criminal organizat nu inregistrau in contabilitatea lor anumite contracte, pentru a nu plati impozite si taxe, si scoteau banii din firma pentru a-i spala.

Fata de informatiile mai sus prezentate, Lumeajustitiei.ro asteapta explicatii de la Parchetul Curtii de Apel Ploiesti, condus de procurorul general Liviu Mihail Tudose, in privinta situatiei ce ne-a fost adusa la cunostinta in privinta inceperii urmaririi penale a unor firme si instituirea de sechestre si popriri de conturi, fara sa existe niciun demers de contactare prealabila a reprezentantilor acestor societati.

Precizam ca zilele trecute, anumite societati au acuzat public PCA Ploiesti ca a inceput urmarirea penala impotriva lor fara sa contacteze vreo persoana angajata sau din conducerea acestora, printre acestea numarandu-se si Rosia Montana Gold Corporation.

Comentarii

# \"injustitia prahoveana\" sau tarlaua famigliei T date 8 December 2013 14:45 +11

Vai, nu-mi vine sa cred !!! Exista asa ceva in justitia prahoveana ? Acum, lasand gluma, nici nu-i de mirare ca lucrurile merg astfel in justitia din Prahova unde Liviu Tudose, procurul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti e nimeni altul decat sotul vicepresedintei Curtii de Apel Ploiesti, Roxana Tudose, ambii fiind nasii Mariei Radu, presedinta sectiei I civila a Curtii de Apel Ploiesti si a lui Radu Mihail, presedintele Tribunalului Prahova. Pai intr-o asemenea famiglie ce pretentii sa avem la vreun act de justitie facut dupa reguli si cu creier. Cata or fi suferit acesti oameni de foame si frustrare in copilarie astfel incat au ajuns azi ca, facand parte din aceeasi familie, sa ocupe toate functiile de conducere din justitia prahoveana. Nivelul lor intelectiv se vede si se va vedea si mai mult in anii ce vor urma cand vor iesi la iveala adevaratele crime impotriva actului de justitie pe care acesti odiosi le-au savarsit.

# Dar oare cine e procuror generla adjunct la PCA Ploiesti date 8 December 2013 14:47 +3

Spaga pentru procuror \"Seara m-a luat si m-a dus in cartierul Bereasca, acasa la Onea. Eu am stat inchis in masina vreo doua ore. Pe data de 12.12.2005, am fost la Parchet, la Prahova, unde era si Onea, si ne-a spus ca doamna Buliga este la Bucuresti. Pe data de 13.12.2005, am fost la Parchet din nou, Onea era la Buliga in birou. Cand a iesit Onea, Buliga ne-a dus intr-o sala mare si mi-a luat declaratie asa cum a vrut Chivu Razvan. Apoi, Buliga l-a chemat pe procurorul Mihaila pentru a-mi lua si acesta declaratie. Ulterior, pe 14.12.2005, Mihaila mi-a mai luat o declaratie. Cand am plecat de la Parchet, Chivu Razvan a cumparat de la \"Bebe Grasu’\" doua sticle de Ballantines, doua cartuse de tigari Cartier netimbrate si ne-am intors la Parchet. Aici a scos din buzunar cinci bancnote de cate o suta de euro si le-a pus intr-un plic. A potrivit telefonul pe inregistrare si am intrat in birou la Mihaila. Chivu i-a dat plicul si sacosa (cu whisiki si tigarile) si i-a spus ca poate ii da si lui masina. Dupa ce am iesit de acolo, acesta a ascultat inregistrarea si a spus: «Il am si pe asta la mana». Dupa doua ore l-a sunat si i-a spus: Ia zi bai, Mihaila, cand imi dai si mie masina?\". Acesta i-a spus sa vina a doua zi sa-i dea ordonanta, ca in acea zi nu mai avea timp\". Extras din articolul \" Escrocherie musamalizata de capi ai Politiei si Parchetului din Prahova \".

# www.anp.ro sau \"spaga pentru procuror\", date 8 December 2013 14:50 +3

Da, da, Mihaila Aurelian, zis si \"spaga pentru procuror\", urmarit penal pentru luare de mita de DNA ( a se vedea site-ul CSM sedinta Plen CSM din 1 martie 2006 punctul 40 al ordinii de zi ). Mihaila Aurelian, dupa ce a detinut statutul de urmarit penal pentru luare de mita s-a trezit procuror adjunct la PCA Ploiesti. Pentru mai multe detalii despre Mihaila Aurelian a se citi articolul \" Escrocherie musamalizata de capi ai Politiei si Parchetului din Prahova\" accesibil pe internet. Ar trebui intrebat Mihaila cum a ramas cu cererea sa de reparare a reputatiei ca de la sedinta Plen CSM din 1 martie 2006, punctul 40 al ordinii de zi, cand s-a amanat discutarea ei, CSM nu a mai luat nicio hotarare. De fapt pentru a fi sluga lui Liviu Tudose si pentru a-i executa toate comenzile mizerabile nu-ti trebuie buna reputatie ci dimpotriva .

# O mare \" famiglie\" date 8 December 2013 14:58 +8

Procurorul General al PCA Ploiesti nu are timp saracutul sa se ocupe de treburile pentru care il plateste statul, fiind prea ocupat cu amanta si cu inscaunarea apropiatilor in functiile de conducere din justitia prahoveana. Radu Mihail, presedintele Tribunalului Prahova e finul lui Tudose Liviu procuror general al parchetului Curtii de Apel Ploiesti. Liviu Tudose l-a si scapat pe ineptul de Radu Mihail de o sanctiune disciplinara pentru ca acesta isi falsificase o adeverinta privind vechimea in munca pentru a participa la un concurs de promovare. Radu Mihail s-a ales doar cu anularea participarii sale la concursul de promovare. Mai tarziu a devenit presedintele Tribunalului Prahova si batjocoreste alturi de ceilalti corupti din conducerea institutiei legea si bunul simt.

# Lazopulu Bogdan date 10 December 2013 08:10 0

HOTNEWS: Secretarul de stat din Ministerul Mediului Mihail Faca apare pe o lista initiala de persoane inscrise la un concurs de pescuit, in echipa cu Razvan Alexe, un om de afaceri prahovean urmarit penal in cazul vast de evaziune fiscala si spalare de bani de 35 de milioane de euro in care arestat preventiv este si Marcel Pavaleanu, fost consilier in Secretariatul General al Guvernului. Mihail Faca a subliniat, insa, ca nu s-a dus la concursul respectiv, la care oricum nu el s-a inscris, ci a fost inscris probabil de catre Alexe.  Asa cum a mai scris HotNews.ro, Alexe, catalogat drept interlop de o parte a presei locale din Prahova, este arestat preventiv pentru presupuse fapte de trafic de influenta, intr-un dosar disjuns din cazul mai vast privind presupuse activitati de spalare de bani.In octombrie, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti preciza HotNews.ro ca Razvan Alexe era cercetat pentru ca ar fi incercat sa transporte ilegal reziduuri toxice de pe Flaminia la Ploiesti

# SRS date 9 December 2013 00:25 +6

Pentru cine nu stie, domnul procuror MIHAI TUDOSE este si nasul de cununie a celebrului IACOBESCU - mana dreapta a deputatului SEBASTIAN GHITA!!! Nunta a avut loc anul acesta, la petrecere fiind invitat si premierul VICTOR PONTA. Sa fie cumva o reglare de conturi intre penalii nedeclarati (inca) din Prahova?

# julie date 9 December 2013 03:49 +1

De rasul curcilor. Madam Motoc comenteaza din nou pe HOTNEWS sub nick feminin, consecventa cu propria schizoidie, reproduc: „Iulia Motoc a fost considerata de Comisia APCE cu o larga majoritate, cea mai calificata candidatura. A fost aleasa cu 90/ 100 din voturi. Comisia si votul APCE au dat masura autoritatii morale si profesionale a doamnei Motoc. Cei ce scriu aici nun inteleg nimic.”  Chiar asa cukoana? Suntem o tara de idioti si numa dumneata esti dasteapta si pricepi? 

# julie date 9 December 2013 03:55 0

Iisuse, o psihopata ne reprezinta la CEDO! Mai rau de atata se poate? Uitati cum se apara sub diferite nickuri pe siturile de socializare si pe cele media, este de domeniul spitalului de nebuni! „Incetati calomniile (Duminică, 8 decembrie 2013, 19:45) deliav [utilizator] i-a raspuns lui victor L De unde stiti cum a votat Iulia Miotoc la referendum? Din faptul ca nu a semnat opinia separata cu un fost procuror DNA care nu are nicio legatura cu justitia constitutionala?” Isi da likeuri singura, de pe diferite conturi FB, si isi raspunde elogiativ inghinandu-se in fata frumusetii si dastaptaciunii ei nemaiintalnite. ******rea asta e nebuna de legat!  

# santinela date 9 December 2013 10:20 +1

Ar trebui ca firmele sa adune in fata geamului acestui cretin de procuror(care a girat un stfel de mod e a face ancheta) pe toti angajatii. Dati-l fratilor in judecata sau faceti plingeri penale \"pe persoana fizica\" impotriva lor pentru abuz in serviciu,neglijenta etc. Din cauza unora ca Tudose asta pierdem pe banda procesele la CEDO.

# Carp III date 9 December 2013 19:57 0

Oficiile judetene ale Registrului Comertului se cred stat in stat. Nu respecta legea pe care o aplica dupa caz si dupa bunul plac, la fel ca Oficiile judetene de Cadastru si Publicitate Imobiliara. La aceste institutii, ca sa te adresezi platesti. Ca sa obtii ceva ce ti s-a refuzat iar platesti. Iar ca sa-ti rezolvi problemele legale trebuie sa te blindezi cu multe exemplare originale, ca la ei totul se transforma in simple copii care nu au valabilitate decat in momentul depunerii. Niste ordinari fara mama si fara tata, necalificati si puerili. 

# eleodor date 10 December 2013 00:14 +3

Cine este,ma fratilor,amanta lui Tudose asta\'ca toata lumea discuta pe la coturi?

# ela date 7 February 2014 20:53 0

De cand ati scris articolul S-au intamplat multe.6 oameni de afaceri importanti au fost arestati.Gasiti detaliile in ziarul Incomod de Prahova.Au si propunerea de arestare si tot ce mai e in dosar...!Nu stiu daca o fi legal si corect sa se dea amanunte din dosar unui ziar de scandal....!Toata mascarada ...sa duca la Cosma.

# ela date 8 February 2014 08:33 +1

Aseara s a prelungit mandatele celor din dosarul pavaleanu.in el erau si 4 femei .ele au primit arest la domiciliu.ce este intresant ca aseara inainte de pronuntarea sentintei Catalin Stavri jurnalist la Incomod postase pe contul de fb.solutia care se va da.Acest jurnalist posteaza zilnic tot felul de articole defaimatoare la adresa oamenilor de afaceri.si multe detalii din dosar.asta arata ca e o facatura de dosar pt jocurile politice din Ploiesti.Cei 6 arestati in ianuarie sunt invinuiti de evaziune care dupa ce citrsti propunerea de arestare iti dai seama ca e o mare facatura .

# Evazionistul date 8 February 2014 10:47 -1

Eiiii...daca * sa prelungit * mandatele inseamna ca * era * sub 50, nu ??!!

# ela date 8 February 2014 16:05 +1

S-au prelungit mandatele.Dar,Catalin Stavri de la Incomod Prahova,stia verdictul deja de la ora 17.Oare cine i sifoneaza acestui jurnalist informatii din dosar?El duce o campanie de defaimare si asupta Politiei din Ploiesti?Cine este acesta si cine l plateste si cine i da informatii secrete? Evazionistule ,daca n am batut o litera nu e sfarsitul lumii.Era un comentariu scris de pe telefon si s a inamplat din graba.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 7.12.2022 – Judecatori noi la Inalta Curte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva