2 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PING-PONG PENTRU TAICA LAZAR – Decizie halucinanta a judecatorului Amer Jabre de la Curtea de Apel Bucuresti. Dosarul in care Augustin Lazar cere suspendarea procedurii de revocare de la sefia PICCJ a fost intors la Curtea de Apel Alba Iulia, instanta care trimisese cauza la CA Bucuresti. Jabre a sesizat CCR si ICCJ. Devine tot mai clar ca Augustin Lazar va reusi sa isi duca pana la final mandatul de Procuror General, care expira in aprilie 2019 (Minuta)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

12 December 2018 15:56
Vizualizari: 7809

Risca sa se aleaga praful de procedura de revocare a lui Augustin Lazar (foto dreapta) din functia de Procuror General, procedura declansata de ministrul Justitiei, Tudorel Toader (foto stanga). Nu din cauza lui Toader, ci din pricina amanarii la nesfarsit a pronuntarii in procesul in care Lazar a cerut in contencios administrativ suspendarea revocarii. Astfel, exista posibilitatea ca procesul sa nu se sfarseasca inainte de luna aprilie 2019, cand expira mandatul lui Lazarica in fruntea PICCJ.


Judecatorul Amer Jabre, de la Sectia a VIII-a Contencios Administrativ si Fiscal a Curtii de Apel Bucuresti, a hotarat miercuri, 12 decembrie 2018, sa intoarca la CA Alba Iulia dosarul lui Lazar, in conditiile in care tocmai aceasta curte de apel s-a spalat pe maini pe 27 noiembrie 2018, cand a trimis cauza la CAB. In acel moment, judecatorul Lucian Ioan Gherman de la Curtea de Apel Alba Iulia a contrazis sustinerea lui Augustin Lazar, potrivit careia cererea de suspendare a revocarii sale poate fi judecata doar in localitatea in care isi are domiciliul – si anume Alba Iulia. Totodata, taica Lazar a pretins ca a facut cererea “in primul rand in calitatea sa de persoana fizica” (click aici pentru a citi).

Revenind la ziua de miercuri, 12 decembrie 2018, trebuie sa spunem ca judecatorul Amer Jabre de la CAB a decis sesizarea Curtii Constitutionale a Romaniei cu exceptia de neconstitutionalitate a art.10, alin.3 din Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ.

Iata ce prevede art. 10 alin. 3 din Legea 554/2004:

Reclamantul persoana fizica sau juridica de drept privat se adreseaza exclusiv instantei de la domiciliul sau sediul sau. Reclamantul autoritate publica, institutie publica sau asimilata acestora se adreseaza exclusiv instantei de la domiciliul sau sediul paratului”.

De asemenea, judecatorul Jabre a sesizat ICCJ – sectia de contencios administrativ si fiscal, pentru solutionarea conflictului negativ de competenta ivit in aceasta cauza.

Redam minuta Curtii de Apel Bucuresti pronuntata in dosarul nr. 580/57/2018:

Sesizeaza Curtea Constitutionala cu exceptia de neconstitutionalitate a art.10, alin.3 din Legea nr.554/2004, in masura in care se interpreteaza ca persoana fizica ce ocupa o functie sau o demnitate publica nu poate fi titulara unei actiuni in contencios administrativ intemeiate pe art.1 si 8, respectiv pe art.10, alin.3, teza I din Legea nr.554/2004. Admite exceptia necompetentei teritoriale. Declina competenta de judecare a cauzei in favoarea Curtii de Apel Alba Iulia. Constata ivit conflictul negativ de competenta. Sesizeaza Inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia de contencios administrativ si fiscal in vederea solutionarii conflictului. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, azi, 12.12.2018”.

Amintim ca pe 24 octombrie 2018, Tudorel Toader a anuntat declansarea procedurii de revocare a lui Augustin Lazar din functia de Procuror General, ministrul Justitiei invocand nu doar deficiente manageriale ale lui Lazarica in fruntea PICCJ, ci si declaratii prin care taica Lazar a incalcat obligatia de rezerva impusa magistratilor. Cu aceeasi ocazie, Toader a dezvaluit ca in dosarul de candidatura a lui Augustin Lazar a fost inclusa o ordonanta de clasare – data insa de alt procuror, Cristian Lazar – pe numele presedintelui Klaus Iohannis, pe vremea cand acesta era primar al Sibiului (click aici pentru a citi).

Comentarii

# livia date 12 December 2018 16:07 +25

Astia isi bat joc de noi. Nu exista nimeni sa le puna capastru? O plimba de la Ana la Caiafa? Chiar asa?

# DODI date 12 December 2018 16:32 +2

Aveți numele în clar al unui alogen acoperit de SRI, amer jabre. Neaoș românesc. O adunătură de doritori de... bine ai românilor. Pe lângă aceștia lingăi tractoristul îmi devine simpatic prin evidentele lui limitele intelectuale și de lipsă bun simț.

# cozma ioan date 12 December 2018 17:31 0

de vina sunt ambiguitatile strecurate in lege vde avocati, !cand spui ca poti asa sau asa . cine decide cum sa faci ? adica cine tev obliga sa facib asa si nu asa , daca nu e stabilit de lege ?judecatorul de la cab cred ca e un profesionist !

# Vasile date 12 December 2018 16:07 +3

Jabre este sotul Ceciliei Jabre. Omul este santajat de sistem cu dosarul nevestei. https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/justitie/sanctiune-blanda-pentru-judecatoarea-care-a-condus-un-proces-sub-influenta-alcoolului-verdictul-csm-un-simplu-avertisment-135798

# prostovanu date 12 December 2018 16:14 +5

Bineinteles ca toti suntem luati de prosti, de parca ma-sa la facut sef peste toti si toate. Cine te-a propus in functie tot acela propune si revocarea, este o chestiune de bun simt.Huuo!

# SANCHI date 12 December 2018 23:11 +2

Taica Lazăr interpretează nu poate fi propus la mătrășire de ... duduia PRUNA :lol:

# Mickey date 12 December 2018 16:18 +9

Tipic romanesc,totul a ajuns o mascarada.Se mai mira ca increderea populatiei in hotararile judecatorilor a ajuns la nivelul cel mai de jos posibil.Tara asta chiar nu mai are profesionisti in materie,universitatile de profil,vorba lui Hahaila scot numai idioti? Ce rost are sa vorbim de Romania Educata,cind vorba d-nului profesor Daniel David,suntem cu invatamantul superior la nivel de Mickey Mouse.Si cand te gandesti ca astfel de “ingineri” a Dreptului,predau.

# Pensiile speciale sunt problema. date 12 December 2018 17:07 +1

Nu Lazar sau cum ii zice la magistrat. Ce conditii grele de munca sunt? Lucreaza in subteran? Nu. Lucreaza pe protocol? Da. Renunta singur dl. Lazar la pretentii daca are pensia de cetatean ordinar. Ce este asa extraordinar facut cu manuta lui sa merite pensie SPECIALA? A, a fost sef. LOL. A suferit la ficat la sindrofii, vizite oficiale, bilanturi, cadoi, tepatru, etc. PS. Si dl. Visinescu a murit crezand ca e victima infractorilor scapati cu viata. Asta e viata. Grea, la pensie speciala.

# un mizantrop date 12 December 2018 17:08 +2

Daca tot se alege praful de orice incercare de a repara ranile justitiei (procurorii securisti sunt adevarate cangrene...), eu zic sa facem o baza de date cu toate numele astea de nestiutori de carte (chiar nu importa daca sunt santajati, carte stii, sau nu, nimic nu e mai rusinos decat sa te arati habarnist cand esti judecator la Curtea de Apel), macar pentru istorie, ca o veni vremea sa se scrie adevarul in tara asta!

# Ion date 12 December 2018 17:31 +2

de ce dracu, nu a sesizat tudorel CCR? de ce il lasa pe werner sa faca ce vrea el?

# Securistul asta mai e inca acolo ? date 12 December 2018 17:31 +2

Trebuia doborat cu pietre doar pt. ca a pus-o pe plagiatoarea grasana in functie calduta la CSM ! Inspectia judiciara nu zice nimic?

# Jemapel Costel date 12 December 2018 17:50 +11

Poi, in Germania procurorul sef a fost expediat intr-o singura zi, la noi s-ar parea ca are nevoie Tudorel de vreo 3 mandate consecutive a cate 4 ani ca sa poata sa-l revoce pe babuinul ala vopsit care s-a lipit cu 'corega' de scaun. Astea-s aberatiile legislatiei din Romania, legi imbecile facute de habarnisti care n-au luat in calcul toate situatiile care pot apare daca o gasca de impostori zerodocti ajung sa controleze institutiile de forta ale statului. In rest.. circul continua.. Parca vad ca-i face tractoristu' un dosar lui Tudorel pentru ca a indraznit sa-i zgaltaie scaunul..  :o

# un roman date 13 December 2018 09:39 0

Ai perfecta dreptate, dar la noi nu se poate pentru ca tara e plina de "capete luminate" alde Johannis care le stiu pe toate si sunt "foarte multumiti" de activitatea acestor analfabeti(Pruna sau Lazar)!

# Maria date 12 December 2018 18:54 +3

Ca ministru trebuia de mult sa sesizeze Curtea Constitutionala si sa inchida circul asta,care compromite si mai mult Justitia.Si sa ceara si termenul in care un decident trebuie sa se conformeze,maxim 21 de zile calendaristice fiind de ajuns si unui analfabet.Ce e prosteala asta cu contenciosul administrativ,sunt functii in care nu te poti cocota ca functionarimea contopista .Maine nu o sa mai poti schimba ministrii ca o sa se apere in contencios.si o sa ne trezim cu alte anomalii.E cazul sa nu se mai faca legi dupa ureche ci sa fie explicate ca pentru prosti : cine face,ce face,in cat timp face.Chiar si pedepsele trebuie sa fie mai exacte sa nu ne trezim ca unul pentru omor e condamnat la 6 ani si un hacker amarat ia 24 de ani,cat nu ia cel mai mare criminal in serie.

# Pintea date 12 December 2018 19:01 +6

Ce o fi neconstitutional in art. 10 alin. 3 din Legea 554/2004, ca nu reiese? Chiar ne prostesc? Javre asta o fi santajat cu nazbatiile nevestii-si? Dar contestarea revocarii este suspensiva de executarea revocarii? De ex. Judecatorul Grebla a plecat de la CCR si nu a ramas in functie, si-a aflat dreptatea ulterior, dupa ce nu mai era in functie! Sau un angajat care este dat afara, pleaca! si apoi se duce in instanta! In cazul acesta daca Lazar nu este revocat pt ca Johannis refuza sa emita decretul de revocare, ăsta ce contesta? Nu ar fi trebuit sa conteste decretul de revocare, nu propunerea ministrului care nu este efectiva? Prostanacul ăsta daca mai sta la Parchet pana in aprilie, va dati seama ce este in stare sa faca? Si dupa aprilie, ce urmeaza?? O alta propunere respinsa de tâmp si un interimat lung tot cu Lazar sau poate cu d-na K, pâââână la alegeri! Ăstora le ies toate planurile! Dupa era Basescu, abia daca se mai schimbă ceva. Imbatranim cu toti astia!

# The Holy Ghost of Edelweiss date 12 December 2018 19:28 +5

Amer Jabre? :-? Parcă mi-i cunoscut numele! :sad: Aham! E judele ăla de la CAB la care, pro bono, îi făceam eu postăceală mai mult decât favorabilă, alcătuind sinteze mai mult decât lămuritoare, postate la articolele despre atacul Lulutzei asupra lui Jabre. :eek: Întâmplarea face ca peste ceva timp, una din sesizările mele clasate de IJ, să o contest la CAB și să pice pe mâna acestui jude! Ei bine, mi-am primit mulțumescul: „Respinge cererea”. Era vorba în cerere despre contestarea unei decizii a IJ referitoare la fapta unui IDIOT de pripas, cu rang de procuror-paraditor, care dispunea amenzi judiciare în dosare aflate deja în faza fondului. Povestea nu aș rememora-o dacă nu mi-ar reveni în actualitate. Iaca pățanie: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/12/procuror-pork-mistret.html și addenda la poveste: https://tazmaniandemoon.blogspot.com/2018/12/procuror-pork-mistret-ii.html

# Valter Cojman date 13 December 2018 04:44 +1

Corb la corb nu-si scoate ochii. Lazar ar trebui suspendat din functie pana la terminarea proceselor pentru ca, din functia pe care o are, poate influenta hotararea judecatoreasca.

# Zeno date 13 December 2018 08:19 0

Si PSD si TT au darul de a trage de timp si de a fi romani adevarati care se iau dupa zicala"ce poti face azi.lasa pe maine.ca poate nu.mai e necesar"

# Pyrce date 13 December 2018 10:30 0

Este limpede ca nu pot avea dreptate ambii judecători(cel de la Alba și cel de la București). Unul dintre ei, greșește! În orice profesie greseala se plătește! Inspecția judiciară poate chiar nou infintata secție de investigare a magistraților, trebuie sa se implice!

# Victor date 13 December 2018 11:03 0

Se stie de mult ca judecatorul Jabre da pe banda rulanta sentinte in care nenoroceste oameni.

# Wolf Liviu date 14 December 2018 15:01 0

EU va precizez ca poporul roman este un popor MAJORITAR IMBECIL. Insa unii spun: NU SI NU... BATMAN BATMAN

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 30.09.2022 – Premiu pentru procurorul Nita, palma pentru judecatoarele Panioglu si Gulutanu (Galerie foto)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva