21 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PLECAREA PROCURORILOR, BUCURIA INFRACTORILOR – Au inceput pensionarile masive si in randul procurorilor din cauza posibilei taieri a pensiei si a cresterii varstei de pensionare. Surse: 11 procurori din PICCJ vor sa plece din sistem. Campionul achitarilor din DNA, procurorul PICCJ Doru Tulus, a depus cerere. Sectia pentru procurori a CSM a aprobat dintr-un foc sase pensionari la Inspectia Judiciara (Lista)

Scris de: George TARATA | pdf | print

1 November 2022 11:53
Vizualizari: 8640

Agitatie mare la Parchetul General in contextul posibilei taieri a pensiilor magistratilor, prin calcularea acestora la 65% din media ultimelor 12 indemnizatii brute, si a posibilei crestei a varstei de pensionare, la 65 de ani pentru barbati si 63 de ani pentru femei. Surse avizate au dezvaluit pentru Lumea Justitiei ca 11 procurori din PICCJ si-ar fi depus cererile de eliberare din functie prin pensionare, cereri care vor fi aprobate in viitorul apropiat de Sectia pentru procurori a CSM.


 

Cel mai cunoscut dintre procurorii care vor sa plece din sistem este campionul achitarilor din DNA, actualul procuror PICCJ Doru Tulus (foto).


Sase procurori de la Inspectia Judiciara au primit unda verde


Altfel, in sedinta din 1 noiembrie 2022, Sectia pentru procurori a CSM a aprobat deja sapte cereri de eliberare din functie prin pensionare, sase vizand procurori care in momentul de fata activeaza la Inspectia Judiciara. Este vorba despre urmatorii:

-procuroarea Adina Florea, fosta adjuncta SIIJ, in prezent inspectoare la Inspectia Judiciara;

-procurorul Felix Oliver Banila, fost sef DIICOT, in prezent inspector la Inspectia Judiciara;

-procuroarea Mihaela Hitruc, inspectoare la Inspectia Judiciara

-procuroarea Mirela Frumuselu, inspectoare la Inspectia Judiciara

-procurorul Silviu Vasile Ciocoiu, inspector la Inspectia Judiciara

-procuroarea Carmen Constanta Herciu, inspectoare la Inspectia Judiciara

-procurorul Alexandru Dragomir de la DIICOT Craiova

 


Comentarii

# Lasati basmele. Puneti aici o lista cu cine si cat a muncit. date 1 November 2022 12:02 +211

Ca orice roman si procurorii sunt xampioni la emisiunea lansata in 89: "Mircea fa-te ca lucrezi!". Pleaca "marii specialisti" ai******sterului public de spaima diminuarii pensiei...atunci pensie urmareau nu posibile infractiuni. Oricum e o imbecilitate sa declari o persoana a fi infractor inaintea unei solutii de condamnare definitiva. Vedeti ca Mircea Negulescu nu e infractor in final???? Muncea bine, onest si cinstit. Trebuie pensionat si el.

# Pa!!! date 1 November 2022 12:05 +571

Sa plece toti cat mai repede ... Inspectia judiciara este o institutie INUTILA, plina de incompetenti si politruci!

# Cristian Ban, membru CSM date 1 November 2022 12:17 +532

Analizand activitatea Inspectiei Judiciare din 2016 pana in 2020 "am constat ca in aceasta perioada au fost inaintate catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara de catre IJ un numar de 50 de actiuni disciplinare. Dintre acestea, nu mai putin de 18 au fost respinse si zece au fost anulate de catre Sectia pentru procurori in materie disciplinara, intr-un procent de 90% fiind mentinute la ICCJ. Din statistica pe care am avut-o in vedere rezulta clar trendul descendent in ceea ce inseamna activitatea aceste institutii esentiale pentru sistemul judiciar, care a culminat cu activitatea din anul 2020, cand s-a ajuns la un record, din pacate istoric negativ, in ceea ce priveste actiunile admise de catre Sectia pentru procurori. In anul 2020, o singura actiune disciplinara a fost admisa, sase actiuni disciplinare au fost respinse ca neintemeiate, iar sapte au fost anulate pentru nerespectarea dispozitiilor legale care guverneaza activitatea de efectuare a cercetarii disciplinare"

# Azumix date 1 November 2022 12:37 +324

Cum domne'' sa paraseasca sistemul acesti bravi procurori cand Este vorba de pensiile lor Putin nesimtite (parerea mea) ??? Pai nu mai ies dansii cu dosare , cause si altele pe la TV ? Nu ne Mai explica doamna Kovesi cat de curajosi si daruiti profesiei sunt acesti procurori ? Rog parlamentul ca dupa ce taie pensiile magistratilor din 2022 sa gasessca o solutie sa fie impozitate cu 50 la suta si cele care sunt acum in Plata DACA trec peste 9000 lei....succes si Doamne Ajuta!!!

# santinela date 1 November 2022 13:02 +249

O veste foarte buna,pleaca nulitatea de Tulus,sluga politicienilor si a SRI !

# M date 1 November 2022 13:28 +313

Ducase la puscarie sa dea dumnezeu.amin

# ABC date 1 November 2022 16:05 +188

#Pa, Inspectie judiciara este o institutie utila. Problema este ca este po******ta de habarnisti, pe criterii politice, ca urmare a unor influente de putere din justitie, similar multor altor institutii ale statului

# maxtor date 1 November 2022 16:23 +78

se instaureaza "vidul de putere"....https://www.luju.ro/static/smiles/cry.gif

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva