30 November 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PLUTONUL LUI MATEESCU A FACUT ABUZ – Judecatoarea Neluta Tudorache a invins CSM la Inalta Curte. Instanta suprema a anulat hotararea Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara de sanctionare a judecatoarei Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi. In rejudecare, ICCJ a respins actiunea Inspectiei Judiciare privind pretinsa comitere a abaterii disciplinare constand in atitudini nedemne, pentru care Neluta Tudorache a primit la CSM reducerea indemnizatiei (Minuta)

Scris de: George TARATA | pdf | print

22 November 2021 16:49
Vizualizari: 7680

A iesit la iveala un nou abuz comis de Sectia pentru judecatori a CSM in materie disciplinara, condusa de presedintele Consiliului, Bogdan Mateescu (foto). Inalta Curte de Casatie si Justitie a desfiintat hotararea CSM de sanctionare disciplinara a judecatoarei Neluta Marinica Tudorache de la Tribunalul Calarasi (plecata din magistratura la momentul sanctiunii), sanctiune dispusa in aprilie 2021, pentru pretinsa comitere a abaterii disciplinare constand in atitudini nedemne.


 

Decizia a fost luata luni, 22 noiembrie 2021, de un Complet de 5 judecatori ICCJ, format din magistratii Florentina Dinu, Mioara Grecu, Gheza Attila Farmathy, Valentina Vrabie si Iulia Petronela Nitu. Practic, ICCJ a admis recursul Nelutei Tudorache, a casat hotararea CSM, iar in rejudecare a decis definitiv respingerea actiunii formulate de Inspectia Judiciara impotriva judecatoarei de la Tribunalul Calarasi.


Iata minuta ICCJ de luni, 22 noiembrie 2021 (dosar 2183/1/2021):


“Respinge, ca nefondat, recursul declarat de recurenta Tudorache Neluta impotriva incheierii din 3 martie 2021 pronuntate de Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, in dosarul nr. 9/J/2020. Admite recursul declarat de recurenta Tudorache Neluta impotriva Hotararii nr. 7J din 7 aprilie 2021 a aceleiasi sectii. Caseaza hotararea recurata si rejudecand: Respinge actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva recurentei Tudorache Neluta. Definitiva. Pronuntata in sedinta publica, astazi, 22 noiembrie 2021”.


Inscenarea IJ, acoperita de CSM


Amintim ca in 7 aprilie 2021 Sectia pentru judecatori in materie disciplinara a CSM a decis sanctionarea Nelutei Marinica Tudorache cu diminuarea indemnizatiei cu 10% pe o perioada de 3 luni. Sanctiunea a fost aplicata pentru pretinsa comitere a abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. c) din Legea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, constand in “atitudinile nedemne in timpul exercitarii atributiilor de serviciu fata de colegi, celalalt personal al instantei sau al parchetului in care functioneaza, inspectori judiciari, avocati, experti, martori, justitiabili ori reprezentantii altor institutii”.

Hotararea CSM a fost adoptata cu opinia separata a judecatoarelor Gabriela Baltag si Evelina Oprina, care s-au pronuntat impotriva pedepsirii Nelutei Tudorache.


Prezentam minuta Sectiei pentru judecatori a CSM in materie disciplinara din 7 aprilie 2021:

 

“Cu majoritate, 

Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Tudorache Neluta Marinica – fost judecator in cadrul Tribunalului Calarasi pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. In baza art.100 lit.b) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Tudorache Neluta Marinica – fost judecator in cadrul Tribunalului Calarasi sanctiunea disciplinara constand in 'diminuarea indemnizatiei de incadrare lunare brute cu 10% pentru o perioada de 3 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din acelasi act normativ. In baza art. 521 alin.(2) din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata sanctiunea disciplinara stabilita anterior nu se mai executa. Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

Cu opinie separata in sensul respingerii actiunii disciplinare formulate de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Tudorache Neluta Marinica – fost judecator in cadrul Tribunalului Calarasi pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. c) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca neintemeiata”.


Penibila acuzatie


Asa cum Lumea Justitiei a explicat la momentul respectiv, sanctiunea aplicata judecatoarei Tudorache a fost una extrem de fortata, avand in vedere acuzatiile care i-au fost aduse. Mai exact, potrivit informatiilor noastre, Neluta Tudorache a fost reclamata pentru comportamentul pe care, vezi Doamne, l-ar fi avut la adresa unor angajate de la Departamentul Economic Financiar si Administrativ al Tribunalului Calarasi (deci nu la adresa unor judecatori). De-a dreptul halucinant, una dintre angajate ar fi sustinut ca, atentie, din cauza lui Tudorache ar fi facut colon iritabil si s-ar fi ales cu afectiuni la glanda tiroida.

Comentarii

# Felicitari date 22 November 2021 17:06 +333

Felicitari doamnei judecator Neluta Tudorache. Oare acest abuz de fapt nu reprezinta o mare ilegalitate? Raspunde cineva pentru incalcarea legii?

# Suspendati-l pe Mateescu ! date 22 November 2021 18:11 +141

Ideal , de gat ! Numai talhari si escroci , astia distrug imaginea jutitiei si pe urma va mirati de ce are cota de incredere a lu` Dinca din Caracal !

# @Felicitări date 22 November 2021 19:10 +161

Răspuns: NU! NU răspunde nimeni întrucât acest lucru este în contradicție cu titulatura ”Mafiei Judiciare SNR”! :-? (SNR = Societate fără Nici un fel de Răspundere) :eek:

# DEMISIA date 22 November 2021 20:49 +91

MATEESCULE! MAINE DIMINEATA, LA PRIMA OARA, IA O COALA DE HARTIE SI SCRIE-TI DEMISIA! PLEACA LA PASCUT CAPRE, CA AI FACUT DE RAS MAGISTRATURA. :-x

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2022 – Argentina Campeon!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva