13 aprilie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PORTALUL PENTRU IMPORT EXPORT DE BUNURI IN UE – Access2Markets - singura platforma care inglobeaza toate informatiile necesare pentru internationalizarea afacerilor. Presedintele CCIR Mihai Daraban: "Potentialul pentru cresterea numarului de companii exportatoare si a valorii exporturilor este mult mai mare pentru Romania"

Scris de: L.J. | pdf | print

2 martie 2021 16:20
Vizualizari: 3273

Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) informeaza mediul de afaceri asupra lansarii portalului Access2Markets, care ofera informatii practice cu privire la importul si exportul de bunuri in statele Uniunii Europene (UE) si in peste alte 120 de piete din intreaga lume.


 

Aceasta platforma ofera companiilor o imagine de ansamblu asupra diferitelor tipuri de acorduri comerciale existente intre UE si alte tari din lume, incluzand informatii detaliate despre prevederile acestora pentru bunuri si servicii, precum si particularitatile diferitelor piete.

 

Totodata, Access2Markets pune la dispozitia antreprenorilor doua instrumente inovative: ROSA - mecanismul de autoevaluare a regulilor de origine pentru diverse piete si Asistentul meu pentru comert, care ofera informatii utile pentru valorificarea pe deplin a retelei de acorduri comerciale a UE.

 

„Tinand cont de faptul ca aproximativ 75,6% din comertul Romaniei se face la nivel intracomunitar si circa 7100 de IMM-uri romanesti exporta in afara UE, potentialul pentru cresterea numarului de companii exportatoare si a valorii exporturilor este mult mai mare pentru Romania. Acest lucru poate fi fructificat prin valorificarea de catre companii a acordurilor de liber schimb incheiate de UE cu state terte, care le ajuta sa devina mai competitive pe pietele respective in comparatie cu alte firme non-UE.” sustine presedintele CCIR, dl. Mihai Daraban.

 


Portalul Access2Markets a fost lansat de catre Comisia Europeana, in toamna anului 2020, cu scopul de a ajuta IMM-urile sa beneficieze de pe urma acordurilor comerciale ale UE, oferind informatii practice despre comertul online, conditiile de import sau export pentru produse si servicii, taxe, norme si impozite aplicabile in statele UE si in peste alte 120 de piete din intreaga lume.

 

Documentul de informare al CCIR privind „Importanta portalului Access2Markets in internationalizarea companiilor si valorificarea acordurilor comerciale ale UE cu state terte” poate fi consultat prin accesarea acestui link.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.04.2021 – Tic-tac la CCR

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva