2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

“PREOTEASA” A PICAT IN PARLAMENT – Senatorii si deputatii din comisiile juridice si pentru drepturile omului au avizat negativ candidatura Iuliei Motoc la CEDO. Dintre cei patru candidati, judecatoarea CCR a fost singura respinsa. Motoc a adunat doar 12 voturi “pentru” din 28 valabile!

Scris de: George TARATA | pdf | print

26 iunie 2013 12:10
Vizualizari: 11077

Judecatoarea CCR Iulia Motoc (foto) a fost respinsa de Comisiile juridice si pentru drepturile omului reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor. Membrii comisiilor parlamentare au avizat negativ miercuri, 26 iunie 2013, candidatura Iulie Motoc pentru functia de judecator roman la Curtea Europeana a Drepturilor Omului.


Au fost exprimate 30 de voturi, dintre acestea 28 fiind valabile si doua nule. Iulia Motoc a intrunit cele mai putine voturi, doar 12 parlamentari dandu-si avizul pentru candidatura judecatoarei la CEDO. In schimb, ceilalti doi candidati, Bianca Gutan si Florin Streteanu, au primit aviz pozitiv. Gutan a obtinut 24 de voturi “pentru”, iar Streteanu a intrunit 25 de voturi in favoarea sa. De asemenea, si candidatul de rezerva, Bogdan Pantiru, a fost avizat pozitiv, el obtinand 23 de voturi “pentru”.

Avizul dat de Comisiile juridice si pentru drepturile omului ale Parlamentului este insa unul consultativ. Lista cu candidaturile va fi inaintata de catre Guvern Consiliului Europei, urmand ca Adunarea Parlamentara sa decida noul judecator roman la CEDO.

Iulia Motoc, Bianca Andrada Gutan si Florin Streteanu au fost alesi in urma audierilor de la Comisia de selectie a candidatilor in numele Romaniei pentru functia de judecator al CEDO. In 14 iunie 2013, Ministerul Justitiei a anuntat finalizarea procedurii de selectie pentru noul judecator la CEDO:

In urma audierii candidatilor inscrisi in procesul de selectie pentru functia de judecator, in numele Romaniei, al Curtii Europene a Drepturilor Omului, Comisia de selectie instituita in temeiul art. 5 alin. 1 din Ordonanta Guvernului 94/1999, cu modificarile si completarile ulterioare, a intocmit urmatoarea lista cu propuneri (in ordine alfabetica): (1) Bianca Andrada GUTAN, (2) Iulia Antonella MOTOC, (3) Florin STRETEANU. Pe lista de rezerva a fost selectionat domnul Tudor PANTiRU.

Cele doua liste au fost inaintate Guvernului, spre aprobare si transmitere catre Parlament. Precizam ca lista principala se va inainta Consiliului Europei de catre Guvern, dupa obtinerea avizului comisiilor juridice si pentru drepturile omului din Senat si Camera Deputatilor, reunite in sedinta comuna, in temeiul art. 5 alin. (1) si (16) din OG nr. 94/1999.

Judecatorul roman la CEDO va fi ales de catre Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei, dintre cei trei candidati propusi de Guvernul Romaniei”.

Amintim ca pentru functia de judecator roman la CEDO au fost inregistrate sapte candidaturi. Este vorba despre Iulia Motoc, Bianca Andrada Gutan, Cristina Coteanu, Codrin Miron, Tudor Pantiru, Florin Streteanu si Paul Vasilescu. Acestia au sustinut interviul in fata Comisiei de selectie in perioada 12 – 14 iunie 2013.

Asadar, raman in cursa tot cei patru candidati, doar ca Iulia Antonella Motoc, supranumita “Blobnda de la CCR” si mai nou, gratie rochiei excentrice cu care s-a prezentat la ceremonia de numire a noilor colegi din Curtea Constitutionala, “Preoteasa”, are o bila neagra din partea Parlamentului Romaniei.

Comentarii

# Sunt disperat! Ce nedreptate! date 26 iunie 2013 12:43 +36

Cum de se poate ca această psihopată să nu fie înţeleasă de către mai-marii comisiilor juridice? Câtă nedreptate! Nu, nu se poate ca România să piardă ocazia reprezentării la CEDO de către o beţivă nimfomană. Trebuie să facem ceva! Eventual să aprindem câte o lumânare la Mausoleul lui Vladimir Ilici Stalin!

# mircea vintila date 26 iunie 2013 23:45 +8

Draga Miruna, iti spun printre soapte /Imi place camasa ta de noapte, /Dar, mai ales, vreau sa-ti dau de stire / Sa mi-o lasi ca amintire, / Sa mi-o lasi ca amintire..... Acum ma privesti dintr-o poza cu zimti, /Atunci aveai nervi dar si buze firbinti, / Si te-auzeam cum strigai, printre soapte:/ \"Unde-i camasa mea de noapte? / .... La CEDO-i camasa ta de noapte.... :lol:

# E bine. Acum e rindul europarlamentarilor USL date 26 iunie 2013 13:06 +25

sa-si faca datoria in ce priveste mobilizarea voturilor pentru a feri Romania de rusinea de a avea un politruc (Motoc) pe post de judecator CEDO. Le doresc minte limpede si hotarire neclintita in a face alegerea corecta.

# Gica date 26 iunie 2013 14:21 +1

Ce voturi sa mobilizeze europarlamentarii? Unde? La Consiliul Europei - organizatie internationala din care fac parte atat state UE, cat si alte state europene, organizatie ce a luat fiinta pe vremea cand UE era doar un proiect? UE (din care face parte Parlamentul European, din care fac parte europarlamentarii) e o organizatie total distincta de Consiliul Europei. 

# De aceasta data ai dreptate, Gica date 26 iunie 2013 14:32 +4

Mesajul meu este pentru cei 10 reprezentanti ai Parlamentului roman - la Adunarea Paralamentara a Consiliului Europei.

# gabriel date 26 iunie 2013 13:19 +16

E mare suparare intre basisti de parca nu tot ei faceau o petitie impotriva pierderii controlului in CCR.Pupaza face ceea ce stie sa faca:voteaza dupa cum i se dicteaza,asa ca nu avea ce cauta pe post de judecator la CEDO :lol:

# Ioion date 26 iunie 2013 13:32 +21

La Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei aceasta dezechilibrata va fi votata pentru ca sotul ei, Mihnea Motoc, este ambasadorul Romaniei la UE si-si va folosi \"pilele\" si relatiile pentru a-si ajuta consoarta. Pe de alta parte, cei de la UE, daca vor fi bine informati de oamenii normali din Romania, nu o vor alege indiferent ce ar face Mihnea Motoc. Ea... nu are nicio importanta in aceasta ecuatie, competentele ei (chiar daca ar exista, ceea ce ma indoiesc) nu sunt evaluate in niciun fel, dar e anormal ca o persoana care nu are respect pentru drepturile omului (asa cum a dovedit cat timp a fost la CCR) sa ajunga tocmai la Curtea Europeana a Drepturilor Omului! Cum am mai putea noi, romanii, sa ne mai gasim dreptatea acolo cat timp aceasta duduie ar prezenta colegilor ei de la CEDO legea romana asa cum o intelege ea... ca o procuroare basista... PS Iulia, lasa bautura!

# Gica date 26 iunie 2013 14:09 +6

Domnule, e vorba de Consiliul Europei (organizatie internationala independenta de UE), nu de Consiliul European sau de Consiliul Uniunii Europene (formatiuni/organisme din cdrul UE). Deci cei din UE n-au nicio legatura cu numirea judecatorilor CEDO, asa ca, indiferent cat de bine sunt informati, ei nu aleg pe nimeni.

# bercea mondial; ,, e manevra lu fratii miei.............. date 26 iunie 2013 14:27 +3

Ioion are dreptate, pe baza listelor prezentate de statele membre, judecătorii sunt aleși de către ADUNAREA PARLAMENTARĂ A CONSILIULUI EUROPEI

# Gica date 26 iunie 2013 14:35 +8

Consiliul Europei nu functioneaza in cadrul UE. Cele doua organizatii (Consiliul Europei si UE) sunt entitati internationale complet distincte. CEDO functioneaza in cadrul Consiliului Europei (unde Romania e membra din 1993), nu in cadrul UE (unde Romania e membra din 2007).

# Radu date 26 iunie 2013 21:36 0

Gica, tu prin exceptie esti baiat destept! Am inteles distinctiile pe care le faci. Dar totusi de Adunarea Parlamentara din cadrul Consiliului Europei (institutia care nu are nimic in comun cu UE) este vorba. Consiliul Europei are două dimensiuni: una federalistă, reprezentată de \"Adunarea Parlamentară\", alcătuită din parlamentari proveniți din parlamentele naționale, și cealaltă, interguvernamentală, întruchipată de \"Comitetul Miniștrilor\", alcătuit din miniștrii de externe ai statelor membre. Comitetul Miniștrilor reprezintă organismul de decizie al Consiliului Europei[

# Din câte știu, date 26 iunie 2013 17:02 +8

dimpotrivă, domnul Motoc evită din răsputeri să-i vină alături consoarta. Bietul om, onorabil de alrfel, știe că îl face de râs și acolo 8)

# bercea mondial; ,, e manevra lu fratii miei..............,, date 26 iunie 2013 13:35 +11

Chiar este adevărat că ,,IULIA MOTOC,, nu mai figurează pe lista prezentată de România ?????????    Ar fi putut IULIA MOTOC să-și repescte ,,JURĂMÂNTUL,, depus în fața președintelui CEDO ??????, evident că NU,  mai mult ca sigur ar fi respectat ,,JURĂMÂNTUL FAȚĂ DE TRAIAN BĂSESCU pentru că este parte componentă/tentacul  a ,,CARACATIȚEI,, de lângă ,,GRĂDINA BOTANICĂ,,

# dosar cu autori necunoscuti date 26 iunie 2013 13:39 +6

IULIA MOTOC urmează să fie aleasă în funcția de grefier al Curții EDO, este totuși o variantă de supraviețuire a caracatiței

# ȚUICĂ DE PRUNĂ date 26 iunie 2013 13:42 +8

Să facem grevă și să o susținem pe IULIA zis ,,șnapț,,

# Grevă la bețiveală? date 26 iunie 2013 16:29 +4

Da, dar nu mult :o  Două-trei ceasuri!

# mort och dela balaceanca date 26 iunie 2013 17:45 +7

:lol: a luat-o in barba motoca suly lui basescu infractorul cel demis de 98 % si pus in cosciug de ccr-zegreal :P motoc :P labaroiul -ciausescu :P ungurasul :P aspazia hota securista :P acuma sal jumulim pe chiorul cu gasca lui de infractorii procurorii cu epoleti de securisti-pupincuristii :P :P :P :P :P :lol: :lol: :lol: :lol:

# Virginia date 26 iunie 2013 21:10 +6

Nu e preoteasa  :roll: e \"Maica Precesta la CCR\" o psichopata care nu are ce cauta acolo, near face de rusine asa cum face Eba, Macovei etc. 

# ramona date 26 iunie 2013 22:54 -7

Nici cu ceilalti nu suntem mai mandri (IVAN.NICOLAI)MACOVEI este cunoscuta in parlamentul European dar in Romania nu,cand afirmi ca un om este psihopat trebuie sa demostrezi aceste lucru sa te uiti la tv nu ajunge.

# pshiopata preoteasa hotilor date 27 iunie 2013 10:56 +2

:lol: :lol: :lol: motoc asta prajina lui chiorul basescu cel suge bine la oua vrea la cedo :-* :lol: :lol: ne face de rahat cleptomana o sa fure din magazine se drogeaza si delireaza ca eba ,macovei corvetele nespalate pline de syda :cry: :cry:

# Dora date 27 iunie 2013 12:54 +6

Spunandu-i \'preoteasa\" aduceti o jignire tuturor sotiilor de preoti din tara asta si nu numai si nu merita aceste doamne asa ceva.Eu cred ca mai potrivit ar fi sa-i spuneti \"paparuda\".Ma bucur ca a primit un aviz negativ,in acelasi timp as dori din suflet sa dispara din CCR.

# Propunere... date 28 iunie 2013 08:35 +2

Niciun CEDO, niciun CCR!  Fiindcă tot îi place, să fie executată alcoolic, sau cleptomanic, sau psihopatic, sau spasmo-erotic!

# cititor date 28 iunie 2013 15:24 +3

de ce sunteti invidiosi ,si-a facut rochia la comanda dintr-o parasuta expirata [!?!}

# votant2012 date 15 august 2013 19:48 0

Consiliul Europei respinge lista cu judecătorii români pentru CEDO, pe care apare numele Iuliei Motoc, avizată negativ de Parlament http://www.sursazilei.ro/important/consiliul-europei-respinge-lista-cu-judecatorii-romani-pentru-cedo-pe-care-apare-numele-iuliei-motoc-avizata-negativ-de-parlament-15082013.html

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva