12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Prin masurile impuse de PSD la guvernare, nivelul de trai in Romania se apropie de media europeana

Scris de: L.J. | pdf | print

30 May 2024 13:39
Vizualizari: 1318

De la revenirea la guvernare, obiectivul asumat de PSD a fost cresterea nivelului de trai al tuturor romanilor. Puterea de cumparare a romanilor a ajuns la aproape 80% raportat la media europeana. Cifrele Eurostat confirma ca masurile Guvernului Marcel Ciolacu au inscris tara noastra pe traiectoria corecta pentru atingerea acestui obiectiv.Romania a ajuns la un nivel al PIB/capita exprimat in paritatea puterii de cumparare de 78% din media UE, fata de 55% cat avea acum 10 ani. Aceasta crestere ne plaseaza pe prima pozitie in ierarhia europeana din punctul de vedere al vitezei cu care Romania a avansat.

Avansul tarii noastre in ceea ce priveste nivelul de trai al populatiei s-a amplificat in 2023, atunci cand am depasit in premiera si Ungaria, si are la baza transformarea investitiilor, sub guvernarea PSD, in motor principal al cresterii economice. Acestea au atins un nivel record pentru peroada post-decembrista, de 38,3 miliarde de euro, iar efectul direct este confirmat de datele Eurostat, care au plasat Romania intre tarile care au avut cel mai mare progres al cresterii economice in Uniunea Europeana.

Tot in 2023 s-a inregistrat si cel mai ridicat nivel al produsului intern brut (PIB) inregistrat vreodata de Romania, respectiv 1.605 miliarde de lei, adica 321 de miliarde de euro. Valoarea PIB este astfel de 250 de ori mai mare decat in urma cu un deceniu, in 2013 fiind cifrat la 650 miliarde lei.


Romania, destinatie preferata de investitorii straini


Potrivit Eurostat, Indicatorul de incredere in economie (economic sentiment indicator – ESI) a ajuns la 105,1 puncte in aprilie, fata de 104 puncte in martie si 101,9 puncte in februarie, ca urmare a cresterii activitatii in toate sectoarele.

Un efect direct al transformarii tarii noastre intr-un magnet pentru investitiile straine este cresterea numarului de companii externe care au ales sa deschida aici noi afaceri sau sa le dezvolte pe cele existente. In plus, prin investitiile masive facute de Guvernul PSD pentru dezvoltarea infrastructurii, Romania este acum in topul alegerilor ca hub regional pentru comertul intre Asia si Europa.

Semnalul pozitiv oferit de viteza de convergenta economica si cel transmis prin politicile guvernamentale sunt in masura sa ofere tarii noastre perspective sa continue cresterea nivelului de trai al cetatenilor.

PSD este partidul care introduce in Romania salariul minim european, are cei mai multi primari si presedinti de Consilii Judetene campioni ai proiectelor cu bani de la Comisia Europeana si a reusit, in actuala guvernare, sa duca absorbtia de fonduri europene la peste 97%.


Comentarii

# Prometheus date 30 May 2024 14:07 +3

Eu zic sa o lăsați mai ușor cu etnobotanicele, ca e clar ca nu aveți constituția necesara ca sa la faceți față. Adică înțeleg că e reclamă electorală, dar chiar asemenea elucubrații sfidează bunul simț.

# Indignat date 30 May 2024 16:09 +3

Corect, si la numarul de votanti stam bine: suntem mai putin de 19 milioane de cetateni romani pe tot globul, de la puradel la batran si suntem peste 19 milioane de votanti; toti vedem cresterile de preturi de zi cu zi dar inflatia a inceput sa scada,samd,samd. Cam asta este si cu puterea de cumparare. Probabil ca se refera la cea a bugetarilor, in special a specialilor. pana si odele inchinate carmaciului iubit sunau asa, mai plauzibil!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 11.06.2024 – Paraditorul Andreei Cosma si procurorul „Talpa Iute”, reciclati de DIICOT

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva