23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROBLEMELE CORNELIEI – Acuzatii grave impotriva presedintei Tribunalului Calarasi Cornelia Iordache din partea unui judecator al instantei: “Datorita starii de sanatate, ati luat multe decizii gresite… Va consider raspunzatoare pentru relatiile tensionate care exista in cadrul colectivului… Tribunalul Calarasi aproape ca nu a fost administrat”. CSM este obligat sa dispuna control la Tribunalul Calarasi. Judecatoarea Cornelia Iordache se pregateste de pensie (Scrisoarea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 April 2021 13:41
Vizualizari: 8423

Chiar daca il are ca secretar general fix pe fostul presedinte al Tribunalului Calarasi, judecatorul George Catalin Serban, Consiliul Superior al Magistraturii ar face bine sa dispuna verificari asupra modului in care a fost adminstrat Tribunalul Calarasi de catre actuala presedinta, judecatoarea Cornelia Iordache (foto). Motivul pentru care CSM ar trebui sa faca acest lucru a fost oferit chiar de un judecator al Tribunalului Calarasi, care nu cu multa vreme in urma o acuza pe Cornelia Iordache de proasta manageriere a instantei.


 

Lumea Justitiei prezinta scrisoarea pe care un judecator al Tribunalului Calarasi i-a trimis-o anul trecut, in 20 iulie 2020, judecatoarei Cornelia Iordache, in care ii cere acesteia sa demisioneze din functie din cauza modului in care a condus instanta. De asemenea, acelasi judecator dezvaluie ca judecatoarea Cornelia Iordache ar suferi de anumite probleme medicale care i-ar fi afectat deciziile, facand-o sa ia hotarari gresite. Tot judecatoarea Cornelia Iordache este identificata drept sursa relatiilor tensionate existente in cadrul colectivului de la Tribunalul Calarasi.

Inainte sa prezentam scrisoarea (in posesia careia au intrat atat CSM, cat si Inspectia Judiciara, scrisoarea fiind depusa la un dosar disciplinar), amintim ca de curand Sectia pentru judecatori a CSM, in mod ciudat, a luat de bune alegatiile conducerii Tribunalului Calarasi, deci ale presedintei Cornelia Iordache, pe baza carora le-a executat rapid pe judecatoarele Neluta Marinica Tudorache si Ileana Alexandru, printr-o masura desfiintata de Inalta Curte (click aici pentru a citi). Or, declansarea unui control privind modul in care judecatoarea Cornelia Iordache a administrat Tribunalul Calarasi ar demonta orice suspiciune privind posibile legaturi intre personaje din CSM si conducerea instantei.

Pe de alta parte, Inspectia Judiciara si CSM trebuie sa stie, daca nu cumva deja cunosc, faptul ca judecatoarea Iordache se pregateste sa iasa la pensie, iar dupa iesirea la pensie aceasta nu ar mai putea fi trasa la raspundere daca un eventual control ar descoperi culpe in modul de administrare al Tribunalului Calarasi.

Altfel, precizam ca am ales sa nu dezvaluim identitatea autorului scrisorii tocmai pentru a incerca sa il ferim de un eventual act de razbunare venit dinspre aceeasi tabara a CSM care le-a executat pe judecatoarele Tudorache si Alexandru.

 

Iata fragmente din scrisoarea pe care un judecator de la Tribunalul Calarasi i-a transmis-o presedintei instantei, judecatoarea Cornelia Iordache, cerandu-i acesteia demisia:

 

“Am formulat prezenta cerere intrucat va aflati de aproximativ doua luni in concediu medical. Nu cunosc actele medicale referitoare la starea sanatatii dvs. (nici nu am acces la ele, asa cum e firesc) insa, o perioada atat de mare de incapacitate temporara de munca imi creeaza convingerea ca nu va puteti indeplini atributiile functiei de conducere. Din cate stiu, acesta nu este primul concediu medical de care beneficiati incepand cu luna noiembrie 2018, cand eu mi-am inceput activitatea la Tribunalul Calarasi.

(…)

Perioada indelungata de timp, aratata mai sus, cel putin mie imi perturba in mod grav activitatea intrucat, la aproximativ 2-3 saptamani, in calitate de judecator de permanenta, imi sunt repartizate dosarele dvs. (cel putin o parte dintre ele) pe care nu le cunosc, situatie in care nu ma pot ocupa indeaproape de doarele mele, in aceasta perioada incarcata (pentru toti judecatorii tribunalului, dar si pentru grefieri), cauzata de pandemie. De exemplu, astazi, 20.07.2020, trebuie sa pronunt solutiile in trei dosare de contencios administrativ (amanari la pronuntare, cu un grad mediu sau ridicat de dificultate) iar pentru maine am fost anuntat ca voi fi judecator de permanenta in completul (...), cu noua dosare avand ca obiect procedura insolventei (cereri de deschidere a procedurii, atragerea raspunderii pentru starea de insolventa, contestare raport si plan de distribuire sume etc.). Nu cunosc aceste dosare si imi va lua un timp substantial spre a ma pregati pentru sedinta, in detrimentul celor trei dosare de contencios administrative. Evident, cand am amanat pronuntarea pentru astazi nu cunosteam ca voi fi judecator de permanenta in completul (...). Aceasta situatie, care ar trebui sa fie exceptionala, a devenit obisnuinta, atat pentru mine cat si pentru ceilalti judecatori. De asemenea, programul Ecris imi arta ca am 46 de documente de redactat, dintre care 5 sunt restante.

Stiu ca este neplacut, dar consider ca datorita starii de sanatate, in ultima perioada de timp, ati luat multe decizii gresite in calitate de presedinte al tribunalului. Nu doresc sa le enumar aici, dar vi le voi comunica oricand doriti, in scris sau verbal. Amintesc un singur aspect: va consider raspunatoare pentru relatiile tensionate care exista in cadrul colectivului de judecatori. Practic, in ultimul an, dupa opinia mea, Tribunalul Calarasi aproape ca nu a fost administrat (fapt ce a generat, de exemplu, declansarea unei actiuni judecatoresti, de catre un numar de 5 judecatori, printre care si eu, impotriva unei hotarari a colegiului de conducere; va mai reamintesc faptul ca in colegiul de conducere un post este vacant deoarece doi judecatori care l-au ocupat succesiv si-au dat demisia, iar la ultimele alegeri niciun judecator nu si-a depus candidatura pentru respectivul post)”.

 


Comentarii

# maxtor date 20 April 2021 19:52 0

i-a cobit frumos!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva