28 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROGRAMUL MEU PENTRU BAROU – Prodecanul Ion Dragne: "Lupta mea incepe pe 24 mai, cu ajutorului votului Dumneavoastra. Avocatura nu trebuie sa fie nici ilegala, nici oficiile prost platite, ci practicata de oameni integri, in cabinete individuale sau in firme mari, deopotriva. Romania si Bucurestiul au nevoie de elite morale, iar avocatii trebuie sa fie un model de urmat"

Scris de: R.S. | pdf | print

21 May 2015 15:38
Vizualizari: 6923

Inaintea votului care se va da la 24 mai 2015 pentru alegerea organelor de conducere ale Baroului Bucuresti, unul dintre cei mai importanti candidati pentru demnitatea de decan este chiar actualul prodecan al baroului – avocatul Ion Dragne (foto), considerat unul dintre favoriti. Lumeajustitiei.ro publica in continuare mesajul prodecanului Ion Dragne catre colegii sai avocati, in care isi sintetizeaza elementele cheie din programul sau. Cititi-l:


Programul meu pentru Barou

Cred in caracterul independent al profesiei de avocat si sustin demersurile UNBR, care, prin scrisoarea deschisa si prin memoriul adresat reprezentantilor statului, solicita expres ca independenta profesiei de avocat sa nu fie ingradita. In calitate de membru al Uniunii Europene, statul roman trebuie sa respecte valorile pe care le-a garantat prin lege avocatilor, o recalificare fiscala a activitatii avocatilor fiind incompatibila cu principiul independentei atat a avocatului, cat si a profesiei. Toate formele de exercitare a profesiei de avocat, altfel decat sunt prevazute de lege (cabinete individuale, cabinete asociate, societati civile profesionale care includ, prin definitie, activitatea mai multor avocati, societati profesionale cu raspundere limitata etc.)

Sustin protejarea profesiei de avocat de orice forme in care se incearca exercitarea ilegala a acesteia si voi implementa programul meu electoral pentru a le exclude.

Cred, de asemenea, in importanta majorarii onorariilor din oficiu, precum si in necesitatea sprijinirea tinerilor avocati si a cabinetelor individuale, intrucat exercitarea cu profesionalism a activitatii avocatului necesita atat sprijin financiar adecvat, cat si formare continua.

Dezmint orice zvon privind intentia mea de a afecta exercitarea profesiei in cadrul cabinetelor individuale, fiind unul dintre primii avocati care si-au infiintat propriul cabinet, in baza Legii 51/1995. In calitate de Decan al Baroului Bucuresti, voi identifica, alaturi de Consiliu, mijloacele de protejare a profesiei de avocat in toate formele de exercitare a acesteia, fara discriminare.

Sunt pregatit sa fac toate demersurile necesare pentru a creste eficienta serviciilor administrative ale Baroului, pentru celerizarea procedurilor in raportul dintre avocati si Barou, prin informatizare. Am avut initiativa si am implementat informatizarea initiala a serviciilor administrative actuale ale Baroului, alaturi de prodecanul Alexandru de Herbay. Conducerea din perioada 2008-2015 a privit cu deschidere acest program, pentru dezvoltarea caruia voi insista ca fiind unul din elementele principale ale activitatii mele.”

Comentarii

# securel monopoleanu date 21 May 2015 18:41 -3

Domnule Dragne, NU aveti acte de infiintareCONFORM LEGII!!! NU se afla NICIUNDE in Romania. Despre ce vorbiti? Ati preluat cumva platforma colegului dvs. de organizatie CUTUMIARA???

# o pensionara date 21 May 2015 20:01 +5

pe bune?si ce v-a impiedicat sa faceti toate astea stimate d-le prodecan?ca doar sunteti in fruntea baroului intr-o forma sau alta de ani buni?Daca stau bine sa ma gandesc cred ca ati dat copy paste la peste 50% din programul Dvs electoral al anilor trecuti.Am si eu o intrebare?cand pot merge si avocatii la sanatoriul de la techirghiol la niste preturi oarecum rezonabile,ca doar am inteles ca toata structura a fost sustinuta din banii lor?350 ron pe zi este exagerat.....

# Dragne date 22 May 2015 08:56 0

Asta minte cu nerusinare in emisiunea lui Rares Bogdan. Pai cum s-a pronuntat ICCJ???? S-a pronuntat ca UNBR2004 sunt organizati conform Lg.51/1995. Pai baaaa voi sunteti inregistrati la ANAF in 1993 cu lg 51/1995. HUAAAA!!!! BOTA unde esti? Iesi in mm cu un comunicat. http://www.realitatea.net/jocurideputere.html 

# @toti date 22 May 2015 10:06 0

A intrat unu aseara in direct si le-a pus in vedere candidatilor sa prezinte actele de infiintare si au inceput aia, domne inchideti legatura ca avem acte si ala zice sa nu invocati legea 51/1995 ca voi suntei inscrisi la ANAF cu legea de organizare. hahahah. Oare cat o mai dura acest circ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva