1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTOCOL BAROUL BUCURESTI-ANC – Prodecanul Baroului Bucuresti Daniel Fenechiu si presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie Andrei Tinu au batut balma: “Stoparea avocaturii paralele printr-o solicitare de verificare a calitatii de avocat a persoanelor care vin si se pretind a fi avocati la registratura Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, urmand a fi sesizate si organele de urmarire penala in cazul in care se constata savarsirea unei infractiuni”

Scris de: G.T. | pdf | print

3 March 2020 15:13
Vizualizari: 4385

Autoritatea Nationala pentru Cetatenie lupta impotriva avocaturii clandestine. Angajamentul a fost luat prin protocolul de colaborare incheiat cu Baroul Bucuresti.


 

Protocolul a fost semnat luni, 2 martie 2020, de prodecanul Baroului Bucuresti Daniel Fenechiu (foto dreapta) si presedintele Autoritatii Nationale pentru Cetatenie Andrei Tinu (foto stanga), colaborarea urmand sa se intinda pe o perioada de un an. Protocolul prevede patru obligatii la care se angajeaza Autoritatea Nationala pentru Cetatenie, dupa ce au fost sesizate o serie de probleme in legatura cu cadrul de facilitare a reprezentarii juridice a clientilor in fata ANC de catre avocatii din cadrul Baroului Bucuresti. Printre altele, Autoritatea Nationala pentru Cetatenie se obliga sa ia masuri pentru stoparea avocaturii paralele, astfel ca persoanele care se prezinta la sediul ANC in calitate de avocati vor fi verificate in baza de date a Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, urmand ca  in cazul in care se constata posibila savarsire a unei infractiuni sa fie sesizate organele de urmarire penala.

 

Iata comunicatul Baroului Bucuresti privind inchierea protocolului de colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Cetatenie:


“La data de 02 martie 2020, Baroul Bucuresti, reprezentat prin Domnul Prodecan Daniel Fenechiu, in baza deciziei decanului, pe de o parte, si Autoritatea Nationala pentru Cetatenie (ANpC), reprezentata prin Presedinte, domnul Andrei Tinu, pe de alta parte,

Au semnat un Protocol privind colaborarea dintre cele doua institutii (nr. 2413/02.03.2020 – Baroul Bucuresti, respectiv nr. 9742/ANC/02.03.2020 – ANpC)

Potrivit art. 3.2. din Protocol, 'in scopul atingerii obiectivelor cooperarii, ANpC isi asuma urmatoarele obligatii:

a) Sa recunoasca dreptul avocatilor membri ai Baroului Bucuresti de a-si reprezenta clientii in fata sa, in baza unui contract de asistenta juridica, legal incheiat, conform prevederilor Legii nr. 51/1995 actualizate, si care se actualizeaza fata de Autoritate cu imputernicire avocatiala care sa confirme drepturile cu care au fost imputerniciti, avocatii avand obligatia de a prezenta imputernicirea avocatiala pentru fiecare persoana pentru care solicita informatii, personalul institutiei avand obligatia de a le acorda relatiile solicitate in cadrul legal.

b) Sa permita solicitarea oricaror relatii cu privire la stadiul solutionarii dosarelor acestora, pe de o parte, personal, la registratura, pe de alta parte, prin intermediul solicitarilor scrise, Autoritatea avand obligatia raspunderii la acestea in termenul legal.

c) Sa comunice obligatoriu orice act cu referire la persoanele care sunt reprezentate prin avocat si au domiciliul ales la sediul acestuia in primul rand la sediul avocatului, avocatul avand obligatia notificarii, in scris, a Autoritatii cu privire la incetarea mandatului sau.

d) Sa ia masuri pentru stoparea avocaturii paralele printr-o solicitare de verificare a calitatii de avocat a persoanelor care vin si se pretind a fi avocati la registratura Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, masuri concretizate prin solicitarea de catre personalul institutiei a unei copii de pe cardul de avocat, urmand a se trimite o adresa cu persoanele care se pretind avocati spre verificare reprezentantilor UNBR, urmand a fi sesizate si organele de urmarire penala in cazul in care se constata savarsirea unei infractiuni.'

Potrivit art. 4.1., Protocolul a fost incheiat pentru o perioada de 1 an.

Precizam faptul ca aceste masuri au fost adoptate ca urmare a problemelor sesizate in legatura cu relatia, respectiv cadrul de facilitare a reprezentarii juridice a clientilor in fata ANC de catre colegi avocati din cadrul Baroului Bucuresti.

Multumim pe aceasta cale, Domnului Ministru Catalin Predoiu pentru disponibilitatea si operativitatea manifestata in vederea solutionarii problemelor aduse in atentia sa, Domnului Presedinte al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie, Lector Univ. Dr. Andrei Tinu, Domnului Prodecan Daniel Fenchiu si Domnului Consilier George Moloman”.

Comentarii

# Sensi date 3 March 2020 17:53 +5

Este, in cateva zile, al doilea articol defaimator(eufemism) la adresa legalei UNBR-Bota, pe care il publicati, fara a acorda si un drept la replica. Domnule Savaliuc, ce s-a intamplat ? Tot timpul, v-am admirat curajul, demnitatea si corectitudinea !

# Ele date 3 March 2020 21:22 +3

Mafie și corupție Dacă ar citi poate ar și înțelege Le e frica de replica.....

# Zgubilici date 4 March 2020 08:14 0

...mai era o felie de cozonac si hai sa punem mana pe ea! Eu zic ca mai bine decat ilegala, avocatura sa fie LIBERA! Si mai mai cred ca un demeres la CCR pe aceasta tema ar sparge pentru totdeauna mitul “cladestinitatii”!!!

# Jean_de_la_scularie date 4 March 2020 08:55 +2

Chiar așa, ce o mai face dl Bota, a emigrat, că nu am mai auzit nimic de el ...website nu mai există, mărcile nu le mai are ..... barourile sale sunt (i)legale (cică), cei înscriși acolo încă dau cu subsemnatul pe la poliție .... fenechiu e pe cai mari, mai au un pic și vor conduce toată țara barosanii din barourile neînființate ....trăiască statul de drepți !!

# Oarecare date 4 March 2020 10:31 -1

Cum nu știi ce face ? Uite aici 8064/314/2015/a1.

# Jean_de_la_scularie date 4 March 2020 11:58 0

Interesant....ce va spune oare CCR ? Deci la CJUE i-au pus piedică, de ce oare ? De frica răspunsului ? De ce onorabila (??) justiție din RO nu vrea să dea cu nasul de DREPTATE ? Cum și CEDO tace de 3,5 ani, de ce oare ?

# rahat pe banda rulanta date 4 March 2020 12:55 +1

Intr-o tara putred de corupta, in care mirosul dejectiilor emanate in decurs de 30 de ani, a ajuns deja la nasul UE, mafia avocaturii inexistente de jure,,traditionale'' (zic de jure pentru ca doar de facto exista, de jure NU) in cardasie cu anumiti magistrati al caror interese trecute,actuale si viitoare ,,le cere'' hartuiesc si prigonesc prin instante si cu dosare, o structura de avocati legal infiintata(o zic sute de hotarari judecatoresti si practica consistenta).Cu cat mai tare se adancesc in,,protocoale'' cu atat mai greu va fi sa iasa la mal.O sa vedeti voi cand adevarul va iesi la iveala, mult nu puteti sa-l bagati sub pres.Si presu sa imputit deja.Culmea, in tabara avocatilor ,,traditionali'' si ei se mananca intre ei, ca lupii, lucru care va duce intr-un mod inevitabil la pierderi si caderi de capete.Prostimea din avocatura ,,traditionala'' nu a ajuns inca la nivelul constientizarii nivelului de rahat in care se afla, doar capetele edificate ale ,,traditionalilor''

# TULUS MaRIN, OLT date 6 March 2020 18:22 0

Ce deosebire exista intre acestPNL-ist si fostii gropari ai statului de drept si implicit ai democratiei vopsiti in rosu aprins sub diferite titulaturi si determinand institutiile puterii judecatoresti sa reprime avocatii care au achiesat la grupa condusa de Bota si care cred ca ei pot sa constituie , cum este si acest caz, o anumita putere in stat,denumit de ei si de puterea politica nedemocratica a Romaniei, UNBR, sa dea profesia de avocat,asa cum se da si profesia de magistrat.Reforma voastra a PNL istilor se pălește astazi in fata noastra a poporului si a celor care am luptat impotriva regimului comunist in Revolutia din decembrie 1989 dar si inainte de aceasta, cum este si cazul meu,dacă adoptati stilul de parvenitism, mizerabil al acestui individ care nu poate sa fie reprezentantul poporului si implicit sa edicteze legi pentru popor.Atitudinea din cazul de fata denota lipsă de profesionalism si un stil de dictatură incompatibil cu functia de politician al puterii

# rahat date 8 March 2020 15:24 0

Stai ca mult nu se poate ascunde rahatu sub pres, deja pute rau. Este o zicala:,, cu cat mai sus te afli, cu atat cazatura va fi mai dureroasa'' Asteptati sa vedeti ce urmeaza...pana atunci insa cotizati, dade veti prinde un loc de femeie de servici la Techirghiol, ori paznic ceva, pe plantatia lui neaFlorica. Dar la pensie sa nu visati prostilor!

# vocabular date 9 March 2020 16:25 0

COVID nu face diferenta! Daca esti traditional ori botist. Ataca pe cei care-s mai multi si care umbla cu protocoale.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva