24 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PROTOCOL DE COLABORARE PICCJ-UNEJ - Procurorul General Augustin Lazar si presedintele UNEJ Marius Iacob Morari au incheiat un Protocol pentru cresterea eficientei urmaririi penale in cazul infractiunilor savarsite in legatura cu executarea silita a hotararilor judecatoresti: “Punerea la dispozitia Ministerului Public, de catre executorii judecatoresti, a datelor despre persoane in legatura cu comiterea unor posibile fapte care aduc atingere domeniilor la care se refera Protocolul"

Scris de: L.J. | pdf | print

3 October 2017 15:26
Vizualizari: 8793

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, reprezentat de Procurorul General Augustin Lazar (foto dreapta) si Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, reprezentata de presedintele Marius Iacob Morari (foto stanga), au incheiat marti, 3 octombrie 2017, un protocol de colaborare avand ca scop cresterea eficientei urmaririi penale in cazul infractiunilor savarsite in legatura cu executarea silita a hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii, precum si pentru o buna administrare a procedurii executionale.


Potrivit documentului semnat, cele doua parti si-au propus mai multe obiective, printre acestea numarandu-se si punerea la dispozitia Ministerului Public, de catre executorii judecatoresti, a datelor si informatiilor relevante despre persoane, indicii materiale si documentare in legatura cu comiterea unor posibile fapte care aduc atingere domeniilor la care se refera protocolul.

Iata comunicatul PICCJ:

Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) a incheiat astazi, 3 octombrie 2017, un Protocol de colaborare cu Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti (UNEJ) in scopul cresterii eficientei urmaririi penale in cazul infractiunilor savarsite in legatura cu executarea silita a hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii, precum si pentru o buna administrare a procedurii executionale.

Documentul a fost semnat de domnul Augustin Lazar, procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, si domnul Marius Iacob Morari, presedintele UNEJ. In virtutea acestui protocol, partile isi propun o serie de obiective si domenii de colaborare, intre care: punerea la dispozitia Ministerului Public, de catre executorii judecatoresti, a datelor si informatiilor – relevante si utile – despre persoane, indicii materiale si documentare, stari si circumstante in legatura cu comiterea unor posibile fapte care aduc atingere domeniilor la care se refera Protocolul; punerea la dispozitia executorilor judecatoresti de catre Ministerul Public a datelor si informatiilor necesare executarii hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii, in conditiile legii; valorificarea eficienta a capacitatilor specifice detinute de parti pentru prevenirea, descoperirea si combaterea infractiunilor savarsite in legatura cu executarea silita a hotararilor judecatoresti si a altor titluri executorii; cooperarea cu alte institutii in procedura executarii silite (de exemplu, Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate si Agentia Nationala de Administrare Fiscala s.a.).

Totodata, Protocolul mai vizeaza participarea, in parteneriat, in cadrul unor proiecte, in vederea consolidarii cooperarii interinstitutionale si intaririi capacitatii de interventie a celor doua entitati, pentru prevenirea, descoperirea si combaterea atingerilor aduse domeniilor la care se refera documentul semnat astazi, inclusiv participarea la programe comune de pregatire, specializare si perfectionare profesionala”.


Comentarii

# gheorghe gheorghe date 3 October 2017 19:41 +3

lipseste "situatiile", de langa stari si imprejurari. Cateodata, foarte important pt organu' de ancheta, sunt si situtatii ... Ehee! Ce or sa mai scape pe aceasta lipsa . Si cat accent punea Bulai pe definitiile starii, situatiei si imprejurarii (a lui Loghin si Papadopol).

# Salvamar date 5 October 2017 09:41 0

Imi spune si mie cineva, mai cu doxa, ce legatura are executarea silita si procurorii? Executorul judecatporesc aplica o Sentinta judecatoreasca. Ce amestec au in treba asta procurorii? ii verifica pe ”inamovibilii” judecatori? Mi se pare o TRAZNAIE cat casa de mare.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.06.2024 – Prinsa in scandalul Coldea, Kovesi si-a reactivat propagandistii

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva