23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

PROTOCOLUL PICCJ-ICCJ-SRI, INGROPAT LA SIIJ – De peste trei ani dosarul deschis la sesizarea fostei sefe ICCJ Cristina Tarcea zace prin sertare: „La Sectia Parchetelor Militare a fost inregistrat dosarul 13/P/2018, avand ca obiect adresa presedintelui ICCJ Cristina Tarcea privind eventuala falsificare a semnaturii lui Nicolae Popa, presedintele ICCJ la data incheierii Protocolului SRI-PICCJ-ICCJ... In 2018, s-a dispus declinarea competentei in favoarea SIIJ... Dosarul se afla in lucru la SIIJ”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

10 February 2022 14:56
Vizualizari: 4130

Sectia de investigare a infractiunilor din justitie (SIIJ) tine la sertar de peste trei ani dosarul privind posibila falsificare a semnaturii fostului presedinte ICCJ Nicolae Popa pe protocolul tripartit SRI-PICCJ-Inalta Curte incheiat in 2009. Nu o spunem noi, ci Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in raspunsul trimis la 9 decembrie 2021 deputatului PSD Daniel Ghita.Amintim ca inca din luna octombrie a anului trecut, Ghita i-a adresat o interpelare ministrului interimar al Justitiei, Lucian Bode, solicitandu-i sa spuna public care este stadiul dosarului de fals si uz de fals deschis de catre PICCJ in 2018, la scurt timp dupa desecretizarea si publicarea protocolului mentionat (click aici pentru a citi).

Cauza a fost deschisa dupa ce Parchetul General a primit sesizari atat de la judecatoarea Cristina Tarcea (foto), presedinta din acel moment a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cat si din partea Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS). Denunturile privind presupuse fapte de fals si uz de fals au avut drept cauza faptul ca, imediat dupa publicarea protocolului, judecatorul Nicolae Popa (cel care conducea ICCJ in 2009) a negat ca i-ar fi apartinut semnatura de pe protocolul tripartit, motivand ca el era deja pensionat la data semnarii documentului (click aici pentru a citi).


Dosarul aduna praf la SIIJ


De asemenea, mentionam ca denuntul judecatoarei Tarcea a fost depus in 20 iunie 2018. Patru luni mai tarziu, la 26 octombrie, cauza nr. 13/P/2018 a fost declinata catre Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie, avand in vedere ca sectia speciala incepuse sa functioneze de cateva zile (odata cu intrarea in vigoare a Legii nr. 207/2018) si ca ea avea si are competenta exclusiva pe magistrati. De atunci incoace, nu se mai stie nimic despre dosar.


Iata raspunsul PICCJ oferit lui Daniel Ghita (vezi facsimile):


La Sectia Parchetelor Militare a fost inregistrat dosarul nr. 13/P/2018, avand ca obiect adresa presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, doamna judecator Iulia Cristina Tarcea, care a sesizat eventuala falsificare a semnaturii domnului Nicolae Popa, presedintele instantei la data incheierii Protocolului de cooperare intre Serviciul Roman de Informatii, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Ulterior, la acest dosar a fost reunita si sesizarea formulata de Fundatia pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (n.r. FACIAS) referitoare la incheierea aceluiasi protocol si denuntul formulat de Moldova (n.r. Moldovan?), Florin cu acelasi obiect.

Prin ordonanta din 26.10.2018, in cauza s-a dispus declinarea competentei in favoarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie, avand in vedere ca, infiintata prin Legea nr. 207/2018, sectia a devenit operationala la 23.101018.

In prezent, dosarul se afla in lucru la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie.

 


Comentarii

# Adrian date 10 February 2022 15:26 -155

Nu este singurul dosar tinut la sertar,in nelucrare, la aceasta Sectie... In calitate de persoana vatamata intr-un dosar,n-am fost bagat in seama nici macar sa dau o declaratie,tot din anul 2018... Mai bine ca desfiinteaza SIIJ care trebuia sa fie garantul infaptuirii justitiei!

# Valter COJMAN date 10 February 2022 16:14 +114

Pai..., cine a castigat examenul pentru conducerea SIIJ, nu a fost pe placul nazistului... Asa ca a numit un/o slugarete care sa faca ce spune el...

# DODI date 10 February 2022 17:19 +39

La ”celeritatea” cu care operează justiția română nici nu mă mir că dosarele tembelului imobiliar ciolaniSS se află doar în faza de... coperți de dosar, iar ”interogatoriul” luat noaptea cleptomanei Carmen WUHANISS se află în același stadiu de... ne(pre)lucrare. Săracii PORCurori nu-și văd capul de câte dosare urgente au de finalizat, gen îngroparea AUR și a celorlalți adversari politici ai cleptomanului imobiliar și traficant de minorim domicilat ilegal la Cotroceni.

# lita al dintaiu' date 11 February 2022 14:20 0

POLITICA STIM CE ESTE ! CEA MAI VECHE actiune a omului DE PE PAMANT. Justitia,acu' e sora politicii si"prietena"inseparabila a acesteia.Avand in vedere "varsta",DEOPORIVA practica meseria(cea mai veche) CA SA SUPRAVIETUIASCA -saracutele . RUSINE?-NERUSINE? DAR, ORICUM VAD CA LE PRIESTE SI SE BUCURA SARACELE,DE "MIZERELE LOR AGONISELI"("nesemnificative") "ADUNATE" cu atata "sudoare" "chin" si "sacrificiu" - saracul"sange"nevinovat,sacrificat. Privirile blajine bovine,cum sa nu te faca sa privesti cu o empatie de_a dreptu' PATOLOGICA , si sa uiti de "facturi " si ca nu ai medicamente si sa dai copiilor un"codru de paine cu amelioratori". SA NU UITI CA ESTI PETENT @ Adrian. Cu asa "fete" vai de mama parintilor (1 si 2)-ca se vede si orb sa fi!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva