2 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

PRUNA CU GUST DE DICTATURA – Protest inedit organizat in fata Ministerului Justitiei, marca „Militia Spirituala”: „Capitularea! Gustati o pruna cu gust de dictatura... Pruna in sirop SRI cu gust de Cercetari Penale (Directia a VI-a). Produs de Departamentul Securitatii Nationale (DSS)... Punct de lucru: SRI... Fara aviz cetatenesc (100% neconstitutional)... Garantat Iohannis... Daca vrei sa incerci taria unei prune, ia o dusca de palinca” (Galerie Foto)

Scris de: George TARATA | pdf | print

16 martie 2016 14:46
Vizualizari: 6568

Pe langa comunicatele oficiale ale asociatiilor profesionale ale magistratilor si ale diverselor organizatii non-guvernamentale, care acuza „Ordonanta Prunei” prin care a fost reinviata Directia a VI-a Cercetari Penale a Securitatii si prin care SRI a fost transformat in organ de cercetare penala, un protest inedit a avut loc, marti 15 martie 2016, in fata Ministerului de Justitie. Un protest marca „Militia Spirituala”, organizatie non-guvernamentala si neafiliata politic, a carei misiune este, conform descrierii de pe propriul site, aceea „de a mobiliza constiinta civica activa si spiritul solidaritatii cetatenilor, plecand de la urmatoarele valori: libertatea de constiinta; militantismul si determinarea pentru consolidarea spiritului civic; solidaritatea; demnitatea persoanei umane; curajul de a asuma o opinie si de a o sustine prin actiuni concrete”. O organizatie recunoscuta pentru actiunile sale originale si pentru implicarea in problemele civice.


Protestul l-a avut in prim-plan chiar pe presedintele „Militiei Spirituale”, Mihail Bumbes (foto, alaturi de secretarul de stat din MJ Adrian Baboi-Stroe), iar prin acest demers s-a dorit sa se atraga atentia asupra gravelor efecte pe care le produce „Ordonanta Prunei”. Organizatorii au pus pe o masuta prune uscate, care aveau infipte in ele „stegulete cu SRI”, compot de prune si palinca, toate insotite de mesaje extrem de sugestive:

Capitularea! Gustati o pruna cu gust de DICTATURA

Daca vrei sa incerci taria unei prune, ia o dusca de palinca

Pruna in sirop SRI cu gust de Cercetari Penale (Directia a VI-a)

Produs de: Departamentul Securitatii Statului (DSS)

Sediul: Bucuresti, Soseaua Interceptari neconstitutionale,

- colt cu tacerea Parlamentului, intrarea CSAT

Punct de lucru: Serviciul Roman de Informatii (SRI)

Valabilitate: A se consuma in regim de urgenta (OUG)

Fara aviz cetatenesc

(100% neconstitutional)

Garantat Klaus Werner Iohannis”.

Militia Spirituala avertizeaza: „Abuzuri similare celor comise de fostele organe de Securitate”

Intr-o postare pe pagina de Facebook referitoare la protestul din fata MJ, „Militia Spirituala” acuza ca „Ordonanta Prunei” a fost adoptata fara consultarea societatii civile si deschide calea unor abuzuri similare celor comise de fosta Securitate:

Protest cu prune declinate in fel si chip dar toate cu gust de SRI, azi, 15 martie 2016, in fata Ministerului Justitiei, impotriva ordonantei de urgenta care transforma SRI in organ de cercetare penala.

Organizatia Militia Spirituala a protestat astazi cu prune uscate, compot de prune si palinca in fata Ministerului Justitiei, care a capitulat in fata organelor de informatii, mai precis a Serviciului Roman de Informatii (SRI).

Decizia a fost luata fara consultarea societatii civile si deschide calea unor abuzuri similare celor comise de fostele organe de Securitate.

Secretarul de stat Adrian Baboi-Stroe, care tocmai sosea la minister, s-a oprit din drum sa guste o pruna si sa discute cu colegul nostru Mihail Bumbes. Dl. Baboi-Stroe a declarat ca 'asa cum a spus si ministrul Pruna, dezbaterile cu societatea civila privind acest subiect abia de acum incep'.

P.S.: Daca vi se pare ca lipseste ceva din imagini (in raport cu toate celelalte actiuni rapide ale Militiei) este adevarat: lipseste cu desavarsire jandarmeria romana.

P.P.S.: Jandarmeria romana nu lipseste pentru ca nu ar fi fost chemata. Ci pentru ca... a intarziat si a ajuns la spartul targului”.

Iata mai jos o galerie foto de la protestul din fata Ministerului de Justitie:


Comentarii

# mulder, agentul mulder date 16 martie 2016 15:03 +19

tareeee! imi pare rau ca nu am putut sa...gust din palinca! dar cu serele codlea nu face nimeni protest? :eek:

# remember date 16 martie 2016 17:20 +13

Imi place "Militia spirituala".Pe vremea lui Ceausescu o asemenea trasnaie ar fi fost echivalentul unui non-sens dar astazi cand filozofia societatii noastre se bazeaza in special pe viziunile filozofice ale lui Hegel si cand toate realitatile sunt cu picioarele in sus si capul in jos, "Militia spirituala" chiar exista si culmea e, are si... spirit.Cred ca ar trebui sa aderam mai multi la aceasta miscare, poate se mai curatam ministerele de prune dospite.

# DODI date 16 martie 2016 15:06 +14

Revin cu o nouă postare că cealaltă s-a pierdut prin cotloanele SRI: Românul s-a născut poet, dar cu simțul umorului. Calitate care le lipsește cu desăvârșire trepădușilor, ”numiți sau aleși” de SRI în cele mai importante funcții din stat. Această ”calitate” a trepădușilor vine să întregească un  profil care mai cuprinde: lipsa de responsabilitate, de dragoste de țară și profesionalism. Aceste calități sunt suplinite, cu vârf și îndesat, cu tupeu, mitomanie, cleptomanie, autosuficiența, etc. 

# ADEVARUL date 16 martie 2016 17:46 -6

MILIȚIA ASTA SPIRITUALĂ SĂ SE DUCĂ ȘI LA ******-UL ALĂ DE CATEDRALĂ ORTODOXĂ ASPIRATOR DE BANI PUBLICI,AȘA CĂ TOT SUNT ÎN POST CREȘTINII.TOȚI VIOLEAZĂ JUSTIȚIA IAR LEGEA LE ȚINE LUMÂNAREA?DNA-UL ȘI BĂSIȘTII FURĂ CU POPII DE MÂNĂ...BANII CU PRICINĂ SĂ FIE RECUPERAȚI DE LA CINE I-A ALOCAT ȘI DACĂ E PONTA,ȘI DACĂ E BĂSESCU,SUNT BANII MINISTERELOR...DE CE SĂ NU SE ÎNGRIJEASCĂ HANDICAPAȚII BĂRBOȘI DE PENITENCIARE,DE EXEMPLU...NU POT...SUNT PROSTI...SĂ FOLOSEASCĂ SCENA TEATRELOR,ATUNCI...OAMENII MOR CU ZILE ÎN SPITALE ȘI PENITENCIARE,CHIAR O FAC...ȘI IN UNELE INSTANȚE...

# Vintila D. date 16 martie 2016 18:31 +10

In general prunele rebuturi fac o tzuica buna dar cu conditia sa-si gaseasca calea spre cazan si nu spre ministere.

# Zamfir D-tru date 16 martie 2016 18:35 +10

Culmea magnetismului: sa ari un camp magnetic cu niste ingineri. Culmea tacticii: sa ari un camp tactic cu 4-pezii de la SRI.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 1.07.2022 – Zi caniculara pentru Vasilica

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva