26 ianuarie 2020

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Pute la greu!

Scris de: Cornel NISTORESCU

14 ianuarie 2020 18:24
Vizualizari: 3761

In loc de speranta, ne copleseste altceva. O duhoare se scurge din toate crapaturile institutiilor romanesti. Pute de-a dreptul si cind te apropii de Cotroceni. Dar duhoarea nu vine dintr-un balegar sau dintr-o hazna! Scirba aceasta de miros adie dinspre politica. S-au stricat politicienii. Le pute mintea. Nu si-au mai spalat creierii cu o carte de cind au cistigat carnavalul alegerilor. Pute prostia lor. Pute lipsa lor de cracter. Pute nesimtirea lor fata de lumea saraca!


 

Oamenii adunati in haite emana ceva mai scirbos ca dihorii. La politicenii nostri put si gindurile, chiar si proiectele. Pute prostia lor. Le pute si nehaleala, si disperarea cu care joaca piesa aceasta de servitori europeni, si tupeul lor de crai sfertodocti si moacele lor de eroi ratati care joaca fara talent secvente gongorice dintr-un patriotism de parada.

Put si subiectele de pe micul ecran pentru ca pute toata agenda noastra publica. Pute toata discutia asta nesfirsita, ilogica si falsa despre anticipate. De fapt, pute gindirea simplista, de profesor suplinitor de la Agnita, promovat inspector scolar si ajuns prin carambol presedintele Romaniei. Visul sau cu Romania normala ma ingrozeste. Ii zice normala ca sa mascheze o operatiune de mutilare. Si daca tara noastra este normala asa cum este ea, iar calapodul anormalitatii este cel care se ascunde in dispretul si resentimentele presedintelui? Cu cine se verifica dinsul? Cu nevasta? Cu soferul? Cu somitatile intelectuale angajate la Cotroceni? Nu put si ele a cumplita mediocritate? Cu Raluca Turcan si Alina Gorghiu? Nu cumva Academia ginditorilor din jurul presedintelui este cea din mintea lui Rares Bogdan, cel care latra si cind sopteste? Nu pute anticoruptia presedintelui cita vreme afacerile mari se fac sub acoperirea SRI? Nu pute a complicitate libertatea in care se scalda Adriean Videanu, Vasile Blaga si Lucian Duta si toata echipa care a lucrat la finantarea primei alegeri a lui Klaus Iohannis?

Dar guvernarea nu pute? Sa aduci prosti mai mari decit cei inventati de PSD nu-i tot semnul unei ticalosii care miroase? Cite din grijile guvernantilor si ale presedintelui au parfum? Toate put a dispret de tara, a mediocritate, a ingustime de minte, a interes personal, a calcul meschin, a socotoeala de minte mica. Romania a devenit o tara paralizata pentru ca mintea presedintelui si a citorva ciraci s-a blocat in anticipate. Nu pute a lucratura ordinara darimarea guvernului, ceva in felul in care a putit arestarea si darimarea procurorului general Tiberiu Nitu? Cu gainarii la limita legii, organizate in vazul lumii, a fost darimat un procuror general, un guvern, cu alte gainarii orchestrate cu duritate, cu amenintari si amagiri a fost instalata o adunatura de ghiolbani obraznici care se crede a fi vocea poporului roman.

Nu pute guvernul Romaniei a mediocritate si a gasca de hoti? A adunatura de profitori si devalizatori de bani si materii prime? A interpreti de democratie cuparata? Le pute mintea a gindire totalitara, exact ca porcilor din capodoperele lui George Orwell! Ai zice ca toti membrii guvernului, inclusiv presedintele dorm cu capul pe Ferma animalelor si pe “1984” si dimineata cind se ridica din paiele suficientei descopera ideile pe piele si pe bot si se simt animati de idealuri. Cum sa isi chinuie adversarii, cum sa-i elimine si sa le preia bogatiile? Subconstientul lor urla monocord. Cum sa facem bani? Cum sa stapinim Romania inainte ca americanii sa dea in vileag afacerile gen anticoruptia din Ucraina, derulate de democrati si in Romania? Nu put la greu banii fostului ambasador Gitenstein aciuat la Fondul Proprietatea? Nici rablele cumparate cu miliarde de dolari?

Anticipate si iar anticipate, striga nemernicii infometati de putere! Altfel se trezeste tara si intelege ca a incaput pe miinile unora care nu sunt in stare sa treaca dincolo de doua interjectii si de trei minciuni, dar joaca rolul de manometre ale normalitatii! Vor toata puterea in doua luni, daca nu se poate in noaptea asta! Vor sa modifice Constitutia, vor parlament sub control SRI, vor guvern de ospatari la Cotroceni si procurori la ordin, cu drepturi de juma-juma, vor garantii externe si control FMI, vor clienti la resurse si soferi la amante, plus imunitate pina la implinirea virstei de 120 de ani.

Pute la greu toata aceasta alcatuire politica de strimbi ai gindirii si de manglitori ai normalitatii Romaniei. Iti vine sa-i stringi intr-un insectar sau intr-un bestiariu politic. Dar nu sa-i judeci cu voturi sau condamnari, ci prin scuipati de la un metru si jumatate!

Romania, ce tara frumoasa si bogata condusa de politicieni care duhnesc a prosti si a ticalosi!

Preluare de pe Cotidianul.ro

Comentarii

# nae din dealul feleacului date 14 ianuarie 2020 19:05 +20

Sinte-ti formidabil D-le Cornel Nistoresc!Un diagnostic de mare doctor.Tot respectul!

# DA.Li date 14 ianuarie 2020 19:57 +9

Sănătate s-aveți, dom' profesor Nistorescu !! Am citit și m-am mai răcorit un pic... Dar tagma jefuitorilor e mare, prea mare. Și lacomă, prea lacomă... Și atât de bine înfiptă-n jugulara neamului e hidra, încât e greu de crezut că mai există șanse de vindecare prea curând. Însăși breasla jurnaliștilor, pe care o cunoașteți bine din interior, este penetrată de trădători de neam și glie, cu rol de acoperire propagandistică a fărădelegilor cu legea-n mână săvârșite de păpușații politic, deopotrivă trădători sau tembeli (altminteri nu ar fi fost "promovați"), unii dintre ei mai sus menționați, dar (prea mulți) prezenți în absolut tot spectrul politic, în toate partidele !! Doar au avut destul timp la dispoziție, și bani... fără număr. Unde ești tu, Țepeș Doamne....

# Pintea date 14 ianuarie 2020 21:01 +16

Majestic! Dar mai pute ceva, din păcate: pasivitatea noastra! Daca dădeam cu toți ăștia de pamant de la băsescu incoace, Țara nu ajungea in împuțeala lor!

# DODI date 14 ianuarie 2020 23:52 +10

Articol cu durere și resemnare. Durere pentru poporul român încăput pe mâna unor neisprăviți aciuați, cu ajutorul SRI, în cele mai înalte funcții din țară. Cu resemnare pentru acest popor obidit și ale cărui voturi sunt mistificate de haita alogenului HERLLvig, cel care învățându-se cu fraudarea alegerilor, vrea să încerce toate mașinăriile posibile ca să nu se prindă adevărații români de fărădelegile comise de organele de forță ale căroră bugete sunt cele mari mari din Europa și ale cărora interse sunt ale oricui altcuiva decât ale românilor. După exemplul aiuritor al mânărilor de la europarlamentare și parodia de la realegerea cleptomanului ciolanis nu neputem aștepta la nimic bun mai ales după ce la PSD au început să fie replatați acoperiții SRI exmatriculați de Dragnea la partidul SIE-Ponta.

# 'Pute'-ti intreba primarii/prefectii: Cat au retrocedat? NU! date 15 ianuarie 2020 02:39 +3

In actele emise de-a lungul celor 30 de ani... Si pe Primul Ministru si Ministrul Afacerilor Interne, care au Prefectii si ANCPI-(Cadastrul)-pe telefonul scurt. Retrocedarile dupa 2004 a fost una dintre "AFACERILE" celor de la Interne: Blaga-David-Blaga pe vremea Aliantei D.A? Bine ca le-a dat in minte sa semneze cu totii 'Rotocoale'... presupunem ca fara ele s-ar fi prins intre ei!? Si dupa ce ca n-a anchetat declaratiile Elenei din Troeea de Sud din 2011 privind retrocedarile care depasesc suprafata tarii - oare inca se mai tiparesc...? - s-a transformat in BIG Anchetateur European, purtator di-dicoratii de la neamuri mari, detinatori de terenuri si paduRELE retrocedate? ANRP, Ministerul Finantelor.. de ce nu afiseaza care este suprafata totala pentru care a aprobat/platit deja despagubiri precum si valoarea totala ? "E TIMPU' sa (NE) despagubim iar ceea ce a retrocedat Alianta care DA"? D'aia PNL-PDL-&CO con-strange chimiru' si anunta deficit bugetar record: need mo$n$ey?

# Hasta la Victoria siempre date 15 ianuarie 2020 06:05 +9

FABULOS articolul, da dle Nistorescu , pute tot , pute agenda publica a lichelelor plina de subiecte aiuritoare si nu de ce are nevoie tot romanul.Mai grav este insa faptul ca au liber pt asa ceva din stratosfera sau chiar din esosfera ca sa spun asa.DOVADA ? Amintitiva episodul cu Banca mondiala care a venit sa investigheze "gaura neagra de la CNADNR, se cheltuiesc miliarde pe autostrazi dar autostrazile nu apar decat pe hartii"-declaratia oficialilor de la BM la sosirea in Ro.Dupa cateva zile au plecat pur si simplu fara vreo constatare, concluzie ...Deci vorbim de Banca Mondiala!Cine i-a tras de maneca sa inchida ochii la asa ceva ?Mai mult decat atat, lucrurile continua acolo in acelasi stil !!!Deci au liber pt toata putoarea asta.Motivele?Tot profitul scos de straini pe seama nivelului economic al acestei tari care nu trbuie sa depaseasca un anumit nivel!!Verificati episodul cu BM .

# cleo date 15 ianuarie 2020 07:10 +3

Pe langa incultura crasa si reua-credinta,pute si tradarea lor,Domnule Nistorescu,tradare care a pus Romania si pe romani cu spatele la zid!Romania este distrusa si ingenuncheata,iar cetatenii romani,saraciti,disperati,lipsiti de orice perspectiva de redresare a acesteia si a unui trai cumsecade!Prin masurile vehiculate in ultimele luni,acesti politicieni de mucava urmaresc sa distruga si justitia,care,asa cum e ea,cu bune si cu rele,a mai stopat din discretionarul si interesele lor! Pedeapsa pt.justitie,ordonata de catre cei din spatele marionetelor politice(care dintr-o data se inteleg) este eliminarea pensiilor de serviciu ale magistratilor si eliminarea SIIJ!Justitia trebuie controlata total,din toate punctele de vedere, ca politicul sa-si faca de cap!Aceasta e miza eliminarii pensiilor de serviciu pt. magistrati,(pt.ca impactul bugetar e nesemnificativ)!Daca se intampla asta cu justitia(o putere in stat),realizati ce vor face cu ceilalti?Dictatura vine clamand democratia!

# ION date 15 ianuarie 2020 13:23 +2

Vorbiti de retrocedarii ,au benificiat toti escroci care au avut "relatii " in acest sistem corupt ,chiar si din adm. locala ,primarii , prefecturii si alti ,nimeni nu-ti face dreptate in aceasta tara, te trimite tot la cel care te-a neindreptatit,mai vor sa disfiinteze si sectia de investigare a infractiunilor din justitie ,unde sunt aparati tot judecatori si procurorii ,dar, de justitiabili carora li sa facut foarte multe nedreptati nu vorbeste nimeni ,va aparati voi inte voi/ .Dreptatea ocoleste de multe ori balanta,dreptatea de care avem nevoie este curcubeul universului uman.

# TULUS Marin, Olt date 16 ianuarie 2020 20:11 0

Vedeti dvs. ca guvernele anterioare si implicit administratia anterioara a PSD/ului din toate aceste institutii inclusiv ale Justitiei nu au putit si atunci?!! Vă dau un exemplu ca să lămuresc situatia Procurorului General Nitu!Dle Nistorescu, observati ca toti acestia au fost profitorii sistemului fără...răspundere și uzând de tot felul de legi, care mai de care mai comandate,dar si de un politic iresponsabil si corupt, au făcut asemenea SRL/uiri pt a fabrica magistrati, avocati, notari, intr/un cuvant, au confiscat asemenea bolșevicilor profesiile juridice in cauza.In acest sens,gruparea de avocati constituita prin hotarare judecatoreasca cu efortul lui P.Bota a fost desființată din dispozitia acestor protipendade ale sistemului capitalist mafiot de dupa Revolutie,iar ultima nedreptate a facut/o tocmai T.Nitu impreuna cu ICCJ cand au stabilit prin recursul in interesul legii si decizie in interesul legii, fara nicio ratiune juridica, ca aceasta calitate de avocat o are c

# ȚULUȘ MARIN OLT date 16 ianuarie 2020 20:13 +1

ca aceasta calitate de avocat o are cel care este inregistrat intr/o entitate recunoscută de Legea 51/1995 cu modif. dupa interesul si celor care detineau puterea financiară de a corupe pe tot,desi această lege nu este lege de infiintare a unor asemenea SRL/uri.Astfel, desi entitatea al caruui presedinte era P. Bota era constituita prntr/o hotarare judecatoreasca ,fiind astfel o forma legală de exercitare, totusi acesti avocati nu au fost primiti in instante(fiind dispozitii oculte!!) și, mai mult, au fost reprimati ca pe timpul bolsevicilor,fiind trimisi in judecată si condamnati desi decizia ICCJ nr.15/2015 nu precizeaza care este forma legală, cea a lui Bota sau cea care provine din societatea comunistă si care nu are acte de înființare/constituire!!Astfel SRL/ul fără acreditare universitara care fabrica avocati ca si cel care fabrica notari sunt forme ce eludeaza Constitutia, ca de altfel si Legea 51/1995 modif dupa voia unor indivizi ce patroneaza SRL-urile în cauză, cea ma

# ȚULUȘ MARIN; OLT date 16 ianuarie 2020 20:14 0

forme ce eludeaza Constitutia, ca de altfel si Legea 51/1995 modif dupa voia unor indivizi ce patroneaza SRL?urile în cauză, cea mai concludentă forma de coruptie!!!de aceea nu pot să accepti ca și cetățean onorabil asemenea situații si mai ales asemenea oameni! Dar Nitu a devenit revolutionar fără a avea dreptul fiind militar in termen la Revolutie si a luat teren intravilan la Ploiesti! Un asemenea om nu are ce cauta in sistemul democratic al statului roman!!! Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Cum catalogati propunerile privind numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General, a Giorgianei Hosu ca sefa DIICOT si a lui Crin Nicu Bologa in fruntea DNA?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 24.01.2020 – Orban l-a facut pe Werner (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva