13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REACTIA UNEJ LA ACUZELE ANRP – Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti cere Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor dovezi care sa sustina acuzatiile lansate de presedinte ANRP, George Baesu: “Fara indoiala, au produs un prejudiciu de imagine... UNEJ va analiza continutul dosarelor de executare, pentru a lua masurile corespunzatoare in situatia in care afirmatiile aparute in presa sunt neintemeiate si prejudiciul de imagine creat UNEJ este nejustificat”

Scris de: L.J. | pdf | print

6 March 2015 16:59
Vizualizari: 15958

Uniunea Nationala a Executorilor Judecatoresti, condusa de Cristian Mihai Jurchescu (foto), reactioneaza dupa acuzatiile lansate de presedintele Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, George Baesu, la adresa anumitor executori judecatoresti din cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Acuzatii ce au avut legatura cu anumite dosare de executare in care ANRP a avut calitatea de debitor si care sunt considerate ca aduc un prejudiciu de imagine tuturor membrilor UNEJ.


UNEJ a dat publicitatii, vineri 6 martie 2014, un “Comunicat de presa in legatura cu afirmatiile conducerii autoritatii nationale pentru restituirea proprietatilor referitoare la anumite dosare de executare in care ANRP a avut calitatea de debitor”. Astfel, in comunicatul semnat de Cristian Jurchescu, se precizeaza ca UNEJ a solicitat ANRP dovezile care au stat la baza afirmatiilor facute in mass-media, avand in vedere ca ele nu au fost dovedite cu documente concrete. Potrivit UNEJ, continutul dosarelor de executare va fi analizat, pentru a lua masurile corespunzatoare daca se constata ca afirmatiile aparute in presa sunt neintemeiate si prejudiciul de imagine creat UNEJ este nejustificat. In acelasi timp, in eventualitatea in care se va constata ca au fost incalcate normele juridice aplicabile in materie, conducerea UNEJ va lua, de urgenta, toate masurile legale ce se impun.

Iata comunicatul UNEJ:

Dupa cum cunoasteti, in ultima perioada, anumiti executori judecatoresti din cadrul Camerei Executorilor Judecatoresti de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au fost tinta unor atacuri dure din partea conducerii Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor in legatura cu anumite dosare de executare in care ANRP a avut calitatea de debitor.

In acest sens, au existat mai multe emisiuni televizate in care Presedintele ANRP, domnul George Baesu, a adus acuzatii grave unor executori judecatoresti din cadrul Camerei Bucuresti, acuzatii care, fara indoiala, au produs un prejudiciu de imagine membrilor Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti.

Potrivit afirmatiilor aparute in presa, Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor a mentionat si faptul ca, “in perioada 2012-2014, ca urmare a executarii silite a ANRP, din conturile institutiei a fost trasa, cu titlu de onorarii pentru executorii judecatoresti, suma de 53 milioane lei (in afara sumelor trase in numele titularilor de dosare de despagubire)”.

Birourile executorilor judecatoresti la care se face referire in comunicatele de presa mentionate mai sus cu privire la cuantumul onorarilor sunt: BEJA Raportoru Georgeta; BEJA Duica Claudiu si Duica Alexandra Claudia; BEJA Dobra Cosoreanu si asociatii; BEJA Dorina Gont, Lucian Gont si Marian Panait; BEJA Dumitrache si Dumitrache; BEJA Popa Carmen Gabriela; BEJA Culcea Raluca Mariana; BEJA Mihai Ghisoiu, Mihail Popa si Cosmin Gabriel Vararu Gavrilescu; BEJA Bran Cristian; BEJA Maghiar Bogdan si Maghiar Ana Maria.”

Avand in vedere cele prezentate mai sus si faptul ca afirmatiile aparute in presa nu au fost dovedite cu documente concrete, UNEJ a transmis de urgenta o adresa catre ANRP prin care a solicitat sa i se comunice, cu celeritate, dovezile care au stat la baza afirmatiilor facute in mass-media.

In urma primirii documentelor solicitate, conducerea UNEJ va analiza continutul dosarelor de executare, pentru a lua masurile corespunzatoare in situatia in care afirmatiile aparute in presa sunt neintemeiate si prejudiciul de imagine creat UNEJ este nejustificat. Pe de alta parte, in eventualitate in care, din analiza documentelor inaintate de catre ANRP, si in urma clarificarii eventualelor nelamuriri ca urmare a transmiterii unor note de relatii de catre executorii judecatoresti ce fac subiectul discutiei susmentionate, se va constata ca au fost incalcate normele juridice aplicabile in materie, conducerea UNEJ va lua, de urgenta, toate masurile legale ce se impun”.

*Cititi aici comunicatul Uniunii Nationale a Executorilor Judecatoresti

Comentarii

# vasilica fara frica date 6 March 2015 18:52 +7

adaugati si BEJ AD REM 10.000lei la o somatie

# MIZERIA ANRP CANCERUL CORUPTIEI! date 6 March 2015 21:13 0

Puneti in executare mafioti de la ANRP hotararile judecatoresti irevocabile, ca altfel toti ne vom duce cu cereri de amendare a institutiei si raspunderea personala a angajatilor ANRP. HOTILOR!!! SE STRANGE LATU! DATI BANII OAMENILOR CINSTITI SI PROPRIETARILOR DE DREPT.

# paiesu date 7 March 2015 11:08 -4

Suntem multi care avem tupeul sa dam anrp-ul in judecata.

# chisca date 9 March 2015 10:31 +5

Dle Presedinte.Care este parerea dvs. atunci cand un executor judecatoresc la un debit de 28 euro aproximativ 130 lei solicita cheltuieli de executare de 495,35 lei? A se vedea dosar executare silita 2531/2014 executor Tranca Bogan din Bucuresti.Este omeneste corecta atitudinea dlui.executor? Dar legala? Intreb si eu.

# doina doandes date 26 December 2017 10:22 0

ce putem face cand anrp este condus politic

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva