4 October 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REACTII LA TENTATIVA UNBR DE CENZURA A LIBERTATII DE EXPRIMARE – Avocata Diana Gavra atrage atentia asupra pericolului sanctionarii de catre barouri a afirmatiilor contrare profesiei sau Justitiei: "Libertatea de exprimare se opreste la portile UNBR... Teama de un control posterior a afirmatilor facute in fata judecatorului nu se poate concilia cu obligatia avocatului de a apara interesele clientilor sai""

Scris de: L.J. | pdf | print

20 December 2013 15:39
Vizualizari: 8165

Recentele intentii ale UNBR, condus de presedintele Gheorghe Florea, de a institui o cenzura in privinta avocatilor prin initierea unui controversat proiect de lege privind exercitarea profesiei de avocat, risca sa duca la situatii care sa le impuna aparatorilor sa abdice de la rolul lor de a-si apara clientii inclusiv impotriva unor abuzuri comise la nivelul parchetelor si instantelor. Acest proiect al UNBR, pritocit la sedinta Consiliului UNBR din week-end-ul trecut, a starnit primele reactii de dezaprobare. Avocata Diana Gavra (foto) din Baroul Bucuresti este prima persoana din randurile profesiei, care ia atitudine publica fata de aceste tentative de ingradire a unor drepturi fundamentale ale omului, cu aplicare in breasla avocatilor, cu argumente pertinente care demonstreaza ca ne aflam in fata unor derapaje periculoase. Publicam in continuare punctul de vedere al avocatei Diana Gavra:


Libertatea de exprimare se opreste la portile Uniunii Nationale a Barourilor din Romania

«In acest decembrie infrigurat, la 24 de ani de la evenimentele care au consacrat expresia «vom muri si vom fi liberi», se produce un asalt asupra statului de drept si principiilor unei societati democratice, prin promovarea unor proiecte de legi bizare. Nici profesia de avocat nu a fost scutita de proiecte de modificare a legislatiei specifice profesiei, care incalca principiile unei societati democratice si aduc atingere libertatii de exprimare a avocatilor.

Aflam de pe site-ul Uniunii Nationale a Barourilor din Romania ca s-a initiat o propunere de modificare a Statutului profesiei de avocat privind publicitatea formelor de exercitare a profesiei.

Sub stindardul respectarii secretului profesional si protejarii demnitatii profesiei se introduc o serie de limitari ale libertatii de exprimare a avocatului, din care enumeram cateva:

I. Se reglementeaza in detaliu continutul cartilor de vizita a avocatului, a brosurilor de prezentare, a invitatiilor de participare la intruniri si colocvii de specialitate;

II.Consiliul baroului devine «Comitet de cenzura»:

-autorizeaza, in prealabil, continutul brosurilor de prezentare, invitatiile si anunturile de participare la intruniri si colocvii,

-avizeaza, in prealabil, continutul si modul de prezentare a «adresei de internet» a avocatului,

-avizeaza, in prealabil, sigla formei respective de exercitare a profesiei,

-poate dispune eliminarea de indata a mentiunilor si legaturilor din pagina de internet a avocatilor al caror continut si forma sunt contrare principiilor esentiale privind exercitarea profesiei de avocat.

Sunt interzise avocatului:

-Indicarea litigiilor in care forma de exercitare a profesiei este implicata;

-Publicarea informatiilor privind cifra de afaceri sau sau succesele profesionale;

-Orice afirmatie contrara profesiei sau justitiei;

-Incitarea publica la initierea unui litigiu sau a unui conflict sau la amplificarea acestora;

Dreptul la libera exprimare este unul din drepturile cele mai de pret ale omului, garantat constitutional, este inviolabil, orice cetatean trebuie sa aiba dreptul de a vorbi, scrie, tipari liber, de a comunica prin orice miloc de informare, cu conditia sa raspunda de abuzul acestei libertati. Prin Constitutia Romaniei, art. 30 alin. 2, cenzura de orice fel este interzisa.

Conventia europeana a drepturilor omului, prin art. 10, primul paragraf protejeaza libertatea de opinie, libertatea de a primi sau comunica informatii ori idei, iar prin al doilea paragraf stipuleaza limitele in care autoritatile pot restrange libertatea de exprimare. Astfel, restrangerile sau sanctiunile pot fi dispuse numai ca masuri necesare, intr-o societate democratica pentru securitatea nationala, integritatea teritoriala sau siguranta publica, apararea ordinii si prevenirea infractiunilor, protectia sanatatii sau a moralei, protectia reputatiei sau a drepturilor altora, pentru a impiedica divulgarea de informatii confidentiale sau pentru a garanta autoritatea si impartialitatea puterii judecatoresti.

Libertatea de exprimare constituie unul din fundamentele esentiale ale unei societati democratice, una din conditiile primordiale ale progresului sau si ale dezvoltarii fiecarui individ”, iar libertatea de exprimare garantata de articolul 10 se aplica nu numai „informatiilor sau ideilor care sunt primite in mod favorabil sau considerate inofensive sau indiferente, dar si acelora care jignesc, socheaza sau deranjeaza; acestea sunt cerintele acelui pluralism, acelei tolerante si acelor vederi largi, fara de care nu exista o societate democratica”, arata Curtea Europeana a Drepturilor Omului in Cauza Lingens contra Austriei, in 1986.

A interzice avocatului sa exprime orice afirmatie contrara profesiei sau justitiei este o incalcare a libertatii de exprimare a acestuia, si nu corespunde unei nevoi sociale imperioase, in contextul in care societatea romaneasca a fost zguduita numai in ultimul an de cateva scandaluri de coruptie in justitie in care au fost implicati avocati si magistrati.

In cauza Nikula contra Finlandei, in 2002, Curtea de la Strasbourg a admis faptul ca avocatii au dreptul de a se pronunta public asupra modului de functionare justitiei, cu conditia ca aceste critici pe sa nu depaşeasca anumite limite. Curtea arata ca “deşi reclamanta a fost condamnata civil doar pentru calomnie prin imprudenta, teama de un control posterior a afirmatilor facute in fata judecatorului nu se poate concilia cu obligatia avocatului de a apara interesele clientilor sai. Avocatului trebuie sa ii apartina aprecierea pertinentei şi utilitatii alegerii unui anume mijloc de aparare, fara a fi sub influenta vreunei potentiale sanctiuni penale ulterioare”.

Orice autorizare prealabila publicarii este un procedeu specific regimurilor totalitare, iar aceasta forma de cenzura este considerata de Curtea de la Strasbourg a fi “cea mai periculoasa forma de ingerinta in libertatea de exprimare” in cauza Castells v. Spania, 1992.

In conditiile in care in ultimul an au fost trimisi in judecata sau condamnati zeci de avocati, unii pentru fapte grave de coruptie, nevoia sociala imperioasa este de a controla continutul paginilor web a avocatilor sau a le interzice a face afirmatii contrare Justitiei ori suspendarea din profesie a avocatilor fata de care s-a pus in miscare actiunea penala si excluderea din profesie a celor condamnati penal?!

Daca se impune in acest moment o modificare legislativa, se impune in acest sens, asa incat sa se confere credibilitate acestei profesii, avocatii condamnati penal care continua sa profeseze pun probleme mai mari prestigiului profesiei decat pagina de internet a vreunui avocat sau continutul invitatiilor de participare la intruniri si colocvii.”

 

 

Comentarii

# avocat TRADITIONAL date 20 December 2013 16:04 +13

Acest \"FLOCEA\" este un comunsit si un securist nenorocit. Ne exploateaza la maxim cu fel si fel de taxe si porcarii. Cred ca trebuie sa ne unim cu ai lui BOTA prin asociere barourilor sau chiar sa plecam prin asocierea la nivel de cabinete/societati sa vedem ce ne face?Ne incalca dreptul la asociere, sa vedem ce sanctiuni ne aplica ca nu poate sa mai aplice sanctiuni dac ane asociem

# mephisto date 20 December 2013 16:23 +12

avocatura este sau nu este profesie liberala?pentru ce imi trebuie mie sa ma cenzureze un bosorog comunist si cu clica lui de snapani?

# anonim date 22 December 2013 07:54 +2

Pai veti renunta la fondul de pensii al avocatilor. De fapt din motivul asta are UNBR atata putere. Astia au reusit sa-i convinga pe avocati ca ei, sefii din UNBR, le fac favorul de a-i pastra in profesie si astfel de a le asigura o pensie. Este de remarcat ca exceptia pensiilor private ale avocatilor incalca in mod direct principiul solidaritatii sociale. Suntem in situatia in care avocatii sunt solidari doar cu ei. Discriminator, incorect, abuziv etc.

# flocea date 22 December 2013 08:49 +2

fondul de pensii e pe butuci ! Acusi se va sparge buba !!!

# Nicu Tiberiu date 22 December 2013 09:15 +1

Cel mai mare talhar al banilor nostri de pensii e Nicu Tiberiu ! Nu l-a schimbat nimeni, niciodata de acolo ! E pe viata !!!

# Av.Radu Liviu-Florin date 26 December 2013 13:40 0

Sarbatori fericite tuturor,sincer nu pot sa cred cind am citit aceste rinduri din partea Domnului AvOCAT TRADITIONAL, care mai ieri ma critica

# LM date 20 December 2013 16:35 +11

In legea 51 si in statutul profesiei sunt multe tâmpenii inserate multe prevederi care nu sunt la locul lor sau sunt neconstituționale , dar ce sa i faci? asta e România noastră , plină de aberații de tot felul inclusiv aberații juridice , legislative ...

# avocatTM date 20 December 2013 17:36 +11

Felicitari colegei pentru atitudine si luare de pozitie insa, in situatia in care in care aceasta luare de pozitie va ramane doar un caz izolat si o voce singulara, n-ar fi exclus sa ne treizim cu noi prevederi si complectari la statut privind dimensiunea hartiei igienice pe care are dreptul sa o foloseasca avocatul sub riscul aplicarii unei sanctiuni disciplinare. Asteptam insa o atare reactie de la decanii barourilor locale, care preuspun ca au dormit la mirificul Congres cand a fost luat in discutie acest proiect de modificare a statutului. Sa speram ca actuala propunerea de modificare va ramane la nivel de gluma proasta insa, in caz contrar, sper ca toti avocatii sa ia atitudine in vederea eliminarii unor astfel de aberatii care, culmea, vin tocmai de la cei platiti sa apere si sa protejeze acesta profesie nobila.

# alin date 20 December 2013 17:51 +12

nu prea stim noi avocatii sa ne aparam interesele si nici drepturile. am observat asta inca din stagiu, la ad. genereale ale comunistilor aia din barou...adunari generale la care nu mai particip de circa 5-6 ani datorită scârbei ce mi-o produc toti!toti ne ard...notari, mediatori...toti...de ce nu ne-ar trage-o si unbr-ul...si acum sa aplaudam lasitatea si superficialitatea din noi!

# avi avi date 20 December 2013 17:41 +3

ce ba nu va convine decizia sefului?? va excludem pe toti , nenorocitilor anticomunisti. capitalistilor!!! instauram dictatura lui stalin in barou.

# avi atoare date 21 December 2013 09:39 0

avi-atoare, tot nu ne-ai spus ce subiecte ti-au cazut la examenul de avocat ? (hi, hi, hi !!!)

# Vivi de la Bota date 20 December 2013 19:57 +2

Haideti toti la Bota ca la unbr-ul lui nu e nicio restrictie 

# drasius date 20 December 2013 20:02 +9

Un avocat liber de orice sicana administrativa a statului sau a organelor de conducere ale profesiei este garantia unei societati democratice.  Iar asta o marturiseste un consilier juridic.

# anonim date 21 December 2013 06:42 +1

Foarte interesant! In Romania UNBR urmareste realizarea unui interes public sau nu? Eu cred ca da, fiindca relementeaza exercitarea unei profesii care face parte din sistemul judiciar. Am vazul ca prin L.51 se recunoaste UNBR dreptul - chiar monopolul - reglementarii profesiei. Intrebarea este daca UNBR are drept de legiferare in domeniul profesiei sau nu? Pai cam are si nu se limiteaza la reglementari in executarea legii cu creaza norme, care devin de interes general daca avem in vedere ca profesia este de interes public. Dca are drept de reglementare si daca reglementarile volens nolens produc efecte si pentru nemembrii atunci acestea nu ar trebui sa parcurga un proces decizional cu respectarea L.52 din 2003 privind transparenta decizionala? Eu cred ca ar trebui. Ce s-ar intampla daca UNBR ar respecta dispozitiile L.52 din 2003? Pai ar putea acoperi un viciu de procedura sau ar trebui sa se consulte cu toata lumea, ori TOATA lumea este pt. UNBR prea mult.

# fifi date 21 December 2013 07:55 +2

Cam superficiala luarea de pozitie a doamnei.

# Avocat Legal date 21 December 2013 09:10 +5

INCREDIBIL! INCREDIBIL! INCREDIBIL! Este clar ca FLorea & Clica Co., in fanatismul lui obsesivo-paranoic fata de monopol, crede ca profesia este proprietatea lui si a altor bolsevici instalati in punctele cheie din aparatul de Stat. Stimata doamna, curajul dvs. este nebun dar poate fi inceputul prabusirii feudalismului in organizatia cutumiara \"florea\".

# Dr.av.Vasile Botomei felicita combatantii din UNBR Florea. date 21 December 2013 12:36 -1

Dr.av.Vasile Botomei felicita combatantii din UNBR Florea! UNBR-urile sunt in afara statului de drept.Nu fac parte din nicuna din puterile din stat,nici legislativa,nici executiva,nici judecatoreasca.Asa a fost cu putinta  se creeze mai multe UNBR-uri,care sunt autonome, libere,independente si vor ramane asa cat timp nu se vor subordona niciunei puteri din stat.

# doctoru lu vasile date 29 December 2013 14:21 0

Bre tolombei, am inteles ca te cheama de fapt, botomei falsificatorul de documente si bataus de femei, dar cine iti permite sa folosesti cuvinte gen \"unbr\", \"dr\", \"av\", cata vreme ai fost exclus din avocatura pentru comportamentul imoral si non-deontologic fata de profesia de avocat si nu numai fata de profesie? Tot nu ne-ai spus cine te-a ajutat sa falsifici documentele Congresului, sau poate in mintea ta putina consideri ca nu ai facut nimic rau?!?!?!???!? :-*

# PITBUL date 29 December 2013 15:20 0

Nea Vasile,nu-i raspunzi tembelului ?Aista chiar nu se mai potoleste desi l-am dat afara si nu mai are de-a face cu avocatura

# Uniunea Natioinala a Barourilor din Romania-UNBR/Dr.BotomeiV date 21 December 2013 12:38 0

Dr.av.Vasile Botomei felicita combatantii din UNBR Florea! UNBR-urile sunt in afara statului de drept.Nu fac parte din nicuna din puterile din stat,nici legislativa,nici executiva,nici judecatoreasca.Asa a fost cu putinta sa  se creeze mai multe UNBR-uri,care sunt autonome, libere,independente si vor ramane asa cat timp nu se vor subordona niciunei puteri din stat.

# ,,Natioinala,, date 21 December 2013 14:29 0

Analfabeticus descreieratus lobotomiei, te vei subordona sefilor de celula la Penitenciaru Bacau! in ce zi ti-ai luat dottoratu, rudotele ?

# Mosnegutu Ciprian date 21 December 2013 14:32 0

Ti fac io pi tini, Botomel Rudotel, daca nu-mi dai banii inapoi !

# PITBUL date 21 December 2013 12:44 0

Asa nea Vasile,da-le peste bot(a).Smecherul ala se da in continuare seful nostru.Ce ai de gand sa faci?Esti doctor in drept,gaseste o solutie

# rahat cu apa rece date 21 December 2013 12:59 +2

Comunisti ati fost, asa veti ramane tot timpul. Aceasta mentalitate nu se poate schimba din momnet ce asa au fost crescuti din batrani, cateva generatii bune. Tara asta este batuta de Dumnezeu datorita poporului muritor de foame, fara dinti in gura, care se bate pentru o oala la supermarket si acasa mananca mamaliga intarita.Vai de capu vostru, astfel de obedineti conduc si avocatura, iar slugile, plebea din avocatura executa cu capul plecat, in loc sa se rascoale si sa-si deschida gura si sa faca schimbare. Mila

# TITULESCU date 21 December 2013 18:55 +10

AM INTALNIT ZILELE ASTEA O AVOCATA PE CHIPUL CAREIA SE VEDEA DISPERAREA GENERATA DE LIPSA ORICARUI VENIT, AZI AM AFLAT CA A FOST SUSPENDATA PENTRU CA NU SI-A PLATIT TAXELE LA BAROU. PENTRU ASTA EXISTA BAROU SA-SI SUSPENDE COLEGII CARE NU POT REZISTA IN MAFIA IN CARE SE FACE AVOCATURA,UNDE NU CONTEAZA DECAT CU CINE IMPARTI BANII,CINE DRACU ARE BANI SI-SI IA UN AVOCAT PENTRU CA STIE CARTE , IL IA PENTRU A-I ARANJA PROCESUL. NORMAL CA CEI DIN CAPUL AVOCATURII SE PUPA-N .... CU JUDECATORII ,FIINDCA ASA AU AJUNS EI MARI AVOCATI . E posibil ca intr-un sindicat presedintele sindicatului, sa le dea in cap sindicalistilor,ce avantaje au adus profesiei de avocat ,acesti indivizi alesi pe aceleasi criterii ca si Vanghelie coducatorii acestei profesii pe care au condus-o spre moarte, spre inexistenta.

# Av.Radu Liviu-Florin date 22 December 2013 12:28 +2

va asteptam pe totii avocatii nemultumitii la U.N.B.R str Acdemiei nr 4-6

# morosanu date 22 December 2013 12:57 0

Ma,tu esti turc?Nu ti-am spus sa nu mai semnezi cu,,av,,?Tu nu esti avocat mai Liviule si nici nu vei fi in vecii vecilor.Esti paralel cu cartea si nu vei putea intra in avocatura.Esti si analfabet.Unde ai invatat sa pui atatia i si cand trebuie si cand nu trebuie?

# perversul date 22 December 2013 13:23 +1

morosene  hai la noi in tirgu ocna sa iti aratam cat de avocat esti, nebunule... bine ca esti tu si cu tactu florea avocati, petardele avocaturii romane.

# Av.Radu Liviu-Florin date 23 December 2013 08:25 +1

ei lasa,bine ca tu esti avocat la florea asta e important mai morosene, aratata la fata

# Avocat - Popa Nicolae - Baroul Tulcea date 26 December 2013 21:40 +2

Sistemul jurisdictional corupt,e drept ca nu recunosc toti persoanele fizice cu documente legale de avocat inscris intr-un barou exceptat de raspundere panala conform art.25 din Legea nr.51/1995,si totusi, unii magistrati onesti ; unul la zece sunt foaret putini in sistem ca instantele cu prejudecati excesive si grave sa respecte simplul art.16 alin.2,raportat la art.1 alin.3 si 5 din Constitutie.Majoritari,obiectivitatea lor inclinand clar in sens acuzatorial impotriva noastra.Or,mai suntem impedicati si prin\"Represiune nedreapta\"-\"Actiuni impotriva ordinii constitutionale\"asemanat statului ex.\"Burghez\"cum spune dl. Prof.N.Volonciu in manualele scrise in anii comunismului, si le spune frumos si real ca orice profesor de Drept, numai ca putini magistratimai citesc macar din curiozitate sa se ajunga la aflarea adevarului despre barourile\"clasice\"sau \"traditionale\"care de fapt sunt inexistente ca entitati persoana juridica de interes public astfel suntem impiedicati continuu in realizare

# oarecare date 27 December 2013 06:05 -1

La multi ani, nea Popa, totusi, te rugam, nu mai posta ! Ne incurca ideile tale, faci de ras baroul in care esti, faci o imagine ff proasta tulcenilor. Mai pe sleau, vad ca nu ai priceput pana acum : esti prost rau de tot, nu mai scrie, nu mai insira fara noima texte din lege. Nu te duce capul, lasa-i pe altii. Repet, esti foarte prost, scuteste-ne ! Scuze, sa ai sarbatori fericite in continuare !

# Avocat - Popa Nicolae - Baroul Tulcea date 27 December 2013 19:56 +1

Oarecare, trebuie sa intelegi ce spun eu, altfel esti un mare prost (proasta) si nu pricepi faptul ca Legea nr.51/1995 este generala,abstracta,centralizatoare si impersonala.Probele in dosarul nr.493/P/2005 Parchetul de pe langa Tribunalul Botosani,judecat definitiv,si dosarul nr.4201/P/2006 Parchetul de pe langa Judecatoria Timisoara,judecat si acesta definitiv,sunt foarte clare si spun totul : \"barourile\"casice\" nu au putut prezenta documente de infiintare\". Or, \"barourile \"traditionale\" nu poseda acte de infiintare,respectiv vreun act constitutiv,satut,Hotarare judecatoreasca, si pe cale de consecinta,nici personalitate juridica\". N-o spun eu, ci acele organe de urmarire penala competente ale statului care au ajuns sa afle adevarul cu mult inaintea ta.Astazi, doar prostii si magistratii corupti la toate nivelele mai sustin opinia ta falsa intr-un stat de drept deocratic.Or,ex. Oarecare prost,stie el ca procesul penal constituie modul de cunoastere (art.62 c.pr.p si art.63 c.pr.p.) ?

# oarecare 2 date 27 December 2013 20:19 -1

Mai Niculaie,lasa-te mai de filosofii ieftine privind legislatia noastra.Tu nu intelegi si tu ar trebui sa fii prostul.Judeci precum un militian cu studii superioare(drept) care se da mare cunoscator.Ma faci sa cred ca esti un sfertodoct,dat afara din politie si neavand ce face ,a dat o donatii la altul de teapa lui si s-a facut,,avocat,,.Pune ma mana pe carte,invata si intra la noi.Pe langa altii,esti bun si tu.

# mai oarecccare date 28 December 2013 22:32 0

oarecccccareeee , ce ai ba cu pavel abraham? nu cumva militienii sunt in baroul vostru?cred ca de aici te inspira comparatia cu militienii absolventi de drept.

# pt. oare-cacare date 29 December 2013 19:41 +1

Militian cu studii in drept???? Te referi desigur, la Iordachescu si la sutele de analfabeti cutumiari care va tin clanul in viata prin biruri si zeciuieli. Vrei sa-ti dau exemple de fosti militieni, azi \"redutabili\" avocati care spun \"tuma\" in loc de tocmai???? IN PLINA SEDINTA DE JUDECATA??????? Am auzit ca florea o sa va mareasca nivelul de trai in 2014 prin dublarea sfintei zeciuilei. La mai mareeeeeeee!!!!!! :D

# oarecare date 28 December 2013 09:43 0

Nu conteaza care, trebuie doar sa fie cele rcunoscute de Consiliul Barourilor Europene si Uniunea Internationala a Avocatilor. Aaaaa, voi va recunoasteti intre voi, scuze, Balestiul este polul avocaturii internationale, uitasem.

# POLO.NICU date 29 December 2013 08:43 0

:DBalesti...sa traiesti oarecar :P e

# oarecare date 28 December 2013 09:44 0

Nu conteaza care, trebuie doar sa fie cele rcunoscute de Consiliul Barourilor Europene si Uniunea Internationala a Avocatilor. Aaaaa, voi va recunoasteti intre voi, scuze, Balestiul este polul avocaturii internationale, uitasem.

# oarecare III date 29 December 2013 09:08 0

oare******re, cred ca ,,cele rcunoscute,, sunt inventiile tale de expresii gramaticale romanesti !

# cetatean date 29 December 2013 15:32 +1

oare asazisele barouri traditionale cind se infiinteaza?nu de alta dar daca avocatul ma tepuieste unde si cui ma pot plinge daca baroul nu exista?

# avocat pledant date 29 December 2013 16:30 -2

cetatene ,stimabile domn.Citeste cu atentie legislatia privind avocatura ,incepand cu anul 1948 si vei intelege ca barourile traditionale exista legal.Nu fa aceeasi greseala precum toti asa zisii avocati ai lui Bota.Acesta a pierdut definitiv batalia sau razboiul cu noi si lupta lui pentru legalizarea acelui barou constitutional infiintat dintr-o eroare a magistratilor.Daca nu stii actele normative comunica pe net si le voi enumera.Sper ca intrebarea sa fi fost serioasa si nu in bataie de joc

# avocat legal date 29 December 2013 16:59 +2

Cetatene, nu te lua dupa \"avocat pledant\". Acesta si ceilalti membri ai inexistentei de jure, unbr-Florea, sunt doar tolerati si protejati de un urias sistem corupt. Vechile barouri, care erau entitati juridice de drept public, au fost desfiintate prin Legea 3/1948, iar, dupa revolutie, intrucat avocatura a devenit o profesie de DREPT PRIVAT de interes public, ceea ce nu e totuna cu DREPTUL PUBLIC, barourile trebuiau infiintate, ca orice alta persoana juridica de drept privat cu scop nepatrimonial, prin dobandirea PERSONALITATII JURIDICE. Acest lucru nu s-a intamplat niciodata, din cauza lipsei de diligenta a corifeilor avocaturii, motiv pentru care singurele barouri legal infiintate sunt cele conduse de Bota !!!

# 992 date 29 December 2013 17:06 +2

Perfect adevarat \"avocat legal\" ! Ai explicat concis, o persoana cu minima inteligenta si bun-simt ar trebui sa inteleaga. Retardatii, ipocritii si nesimtitii nu au cum sa inteleaga. Dar poate pun mana pe carte si invata, spre binele lor.

# cetatean date 29 December 2013 17:54 +2

am citit si eu legea 3/1948 care desfiinteaza vechile barouri. am citit si recomandarile celui care spune sa citesc legislatia de dupa 1948. interesant este ca nu am gasit nicaieri verbul a infiinta infiintare. deci stimabile avocat pledant, spune-mi unde gasesc verbul  a infiinta. de minciunele sunt satul, ca colegii matale de consortiu dupa ce ca sunt zero barati ca avocati mai cer si bani pentru servicii de proasta calitate. eu a trebuit  sa le arat in lege ceea ce ei trebuiau sa cunoasca la sustinerea cauzei mele. parerea mea este ca deocamdata cei care va pretindeti traditionali nu meritati sa profesati. inafara de faptul ca umblati ca niste bezmetici pe salile tribunalului si faceti circ nu sunteti apti pentru aceasta meserie. 

# avokkt ului ,,pledant,, date 29 December 2013 17:07 +2

Aha, barourile lui Bota sunt infiintate din eroare, iar ale voastre sunt desfiintate prin lege ! Pai noi ce sa credem ?

# avocat de afaceri structura Bota Pompiliu date 29 December 2013 19:35 +2

Avocat pledant, daca pledezi in instanta dupa cum gandesti despre istoria avocaturii si ignori obsesiv jurisprudenta in materie (ma refer, desigur, la sutele de hotarari judecatoresti in favoarea noastra), mi s-ar parea de bun simt sa te retragi din discutie cu scuze. Nu ma astept la asta, pentru ca florea al vostru e canalizat doar pe strangerea birurilor, nu pe intelegera fenomenului concurentei.

# avi avi date 29 December 2013 22:05 +1

Salut mai analfabetilor in drept.Vad ca va dati la un avocat pledant de bun simt si vreti sa il faceti praf.Mai domnule bota ,alias cetatean,POLO.NICU,oarecare III,992,avocat de afaceri(hai ma, ca asta mi-a placut,e de tot rasul) in zadar te strofoci sa lamuresti oamenii ca ai dreptate pentru ca ai argumente de toata pleasna.In primul rand suntem vreo 4-5 dintre traditionali care postam(poate mai rar inca vreo 3-4) iar de la voi esti siungurul cu  zeci de porecle.Asa ca mai bine cand te barbieresti dimineata(sau aproape zilnic) vorbeste-ti in oglinda despre barourile desfiintate.Cu ocazia asta ploate capeti si putina abilitate in arta retoricii(ca vai, ce penibile pledoroaie ai).In al doilea rand ,dupa ce raspunzi la o intrebare putem sa negociem situatia juridica:daca barourile (vai,am uitat ghilimelele)au f0st infiintate legal,de unde au aparut avocatii si in primul rand cei 35 initiali?pe astia cine i-a adus in situatia legala  de avocat conform legii 51?

# aviatus analfabeticus date 29 December 2013 23:05 0

avi, de ce insisti ? ,,ploate capeti,, ,,ce penibile pledoroaie ai,, ,,au f0st,, ,, esti siungurul,, (hi,hi,hi!)

# Avocat de afaceri date 30 December 2013 11:56 +1

Milogule, care e frustrarea ta? Nu ai auzit de sintagma \"avocat de afaceri\" sau te apuca rasul pur si simplu, doar cand citesti un cuvant sau cand ti se arata degetul (?!?!?) Ca sa crape inima in tine de ranchiuna si mai mare, pot sa-ti spun ca lucrez cu companii in care neam de neamul tau de lingai colhozari nu au intrat vreodata. Dar esti prea milog ca sa intelegi, si prea retadat. Bau! :-*

# avocat de consultanta date 30 December 2013 12:26 -1

Uita-te mai in lege si vezi unde gasesti,,avocat de afaceri,,?

# Richelieu date 30 December 2013 16:33 0

exista 2 tip-uri de avocati: avocatii buni si lichelutele de internet flocistoide de genul avi pigulinus.

# avi-cocalar de ceapeu date 30 December 2013 21:20 0

avi nu e avocat. e mult prea retardat.

# ioanide date 29 December 2013 15:50 0

LUJU, ce-i aia a \"bara IP-uri\" din faimoasa rubrica \" Termeni legali si Conditii\" ????

# PDL date 29 December 2013 19:53 +2

mie imi place ca avocatii traditionali sunt prost pregatiti. altfel cum ar zace gigi becali in inchisoare si multi altii care se apropie cu pasi repezi. a se vedea DDD si altii. pai daca ar avea avocati buni inchisorile ar fi goale, asa ca nou nu ne trebuie de astia. bravo dom florea, tine-o tot asa, fa avocati ca ne plac aia care plimba gaini  prin instanta si habar nu au de carte.

# avi avi date 29 December 2013 22:28 0

Mai Prost al DonatiilorLiberalizate,daca tu crezi  ca avocatul e bun numai cand obtine achitari iti meriti atunci soarta de ,,avocat,,fara portofoliu.Pe langa asta,esti si analfabet:se zice ar zacea si nu ar zace.La scoala de drept a lui bota nu va invata si limba romana?Sau nu are cine sa invete?

# avisor date 29 December 2013 22:34 +1

mai avisor , tu la gramatica esti ca GOE a lui mamitica. mai prostovane, sa-ti \"zaca\" tie capul de analfabet acolo unde-ti \"zacea\" dosul.

# avi avi date 29 December 2013 22:43 -1

sa traiesti nea pompi!te-ai trezit din latargia Craciunului?Nu cre.Dupa cate greseli faci si dupa cum incerci sa te scuzi am impresia ca inca mai pompilesti botisme.PS.Am fost plecat,vreo cateva zile si am crezut ca vei reveni la sentimente mai bune si la un vocabular corespunzator.Imi pare rau,intdeligenta mea a avut un colaps:tot asa ai ramas.

# avi tu esti avocat ? date 29 December 2013 23:09 +1

avi, tu chiar crezi ca esti avocat ? ,, latargia,, ,,,intdeligenta,, (valeu!!!)

# avi atorus date 29 December 2013 23:32 +1

Avicius, ,,Nu cre,, ca mai poti invata gramatica la varsta asta ! E cronica problema !

# erata date 29 December 2013 22:47 0

,,nu cred,, e o virgula in plus din cauza tastaturii,idem un d .Dar, in ciuda eratei, ma poti face analfabet.

# Lolo date 29 December 2013 23:19 +2

Mai, \"avi avi\", alias \"avocat traditional\", etc, am inteles pozitia ta in legatura cu legalitatea barourilor, pe care ti-ai exprimat-o, intre timp, de peste o mie de ori. Chiar vrei sa te repeti la infinit ?! Oricum, nu ne vei putea convinge niciodata de faptul ca unbr-florea e legal infiintata. Cu toate acestea, noi cei din legala UNBR-Bota n-am avea absolut nimic cu voi daca ne-ati lasa in pace. E asa greu de inteles ?!

# cetatean date 29 December 2013 23:45 +1

eu am cerut niste lamuriri de bun simt, dar tu cel cu legile de dupa 1948 nu numai ca nu ai venit cu argumente, dar m-ai pricopsit cu un potop de insulte. foarte frumos, dupa ce ca esti un HOT esti si un golan ca si toti colegii tai din adunatura numita flocaista. au dreptate avocatii concurenti, voi sunteti niste golani care ar trebui sa fiti ejectati ca niste masele stricate afara din sistem. si nu cred ca ai fost plecat asa cum scrii , ci abia acum te-ai trezit un pic din alcool, alcolistule.

# avi avi date 30 December 2013 00:49 0

Mai cetatene,ai fost intrebat daca esti serios in legatura cu nedumerirea ta.Unul ti- a raspuns serios .Apoi a intervenit un idiot.Vad ca acum ai devenit si tu idiot pentru ca prima ta intrebare a fost la misto iar ala nu s-a prins.Am impresia ca tu esti chiar feciorul lui nea pigus,batranul ala cu parul vopsit.Dupa revelion va aparea si amicul meu.Atunci sa vedeti voi postari ce nu a mai vazut nici Parisul si nici Ardealul ala cu care va tot laudati fara rost.PS.E problema mea daca nu am absolvit scoala primara din orastie dar ma bucur ca am devenit avocat sarind peste liceu.Am dat si spaga la intrarea in avocatura.Nu-mi pasa ca nu stiu limba gramatica precum omul cu parul vopsit,dar totul e OK.Intru in instante,am clienti,am bani si pot sa plec unde vrea muschii mei.Sa vad care din botisti poate face asa ceva.Astept provincia!

# client date 30 December 2013 10:52 0

daca prostu nu-i fudul parca nu e prost destul. nu-i asa avi prostus?si cu intratul tau in instante nu contest, gura casca ca tine sunt destui care merg in vizita, doar intrarea e libera pentru tot prostul. plimbate sanatos cotohirla!

# avi atorului anal-fabeticus date 29 December 2013 23:26 +1

Dragi colegi, avi nu e avocat, urmariti cate greseli elementare ,,exprima,, in fiecare propozitie ! Asta nici cu spaga nu putea deveni avocat pt ca nu stie sa scrie ! Ignorati-l !

# avi avi date 30 December 2013 12:24 0

Sa mori tu,mai fecior a lu pigus?Unde sunt greselile elemenetare din  fiecare propozitie?Si mai clientule ,vezi de ,,cacofonii,, si de analafabetismul tau notoriu.Cum  se scrie plimbate?Pe de alta parte bine ai zis:Tot prostul are intrare libera.Am si poze cu unii dintre botisti.Vrei sa mentionez articolele de pe acest forum? 

# gheo date 30 December 2013 13:21 0

si cat am cautat******de craciun...si cind colo el era pe net deghizat in avi aviioon.

# pt avi date 30 December 2013 12:52 0

,,greselile elemenetare,,  Ba avi-oane, da chiar esti incurabil !

# oarecare date 30 December 2013 17:04 0

Sa va spun care e smecheria cu corectatul gramaticii de catre Bota, care d.p.d.v. intelectual e submediocru. Deturneaza discutia fiindca tot pe fraieritii lui ii prosteste. Ar trebui sa rezolve urmatoarele probleme : in instante oamenii lui nu sunt primiti, de 10 ani o da cu desfiintatul nostru, CEDO i-a raspuns extrem de clar din 2004, nu e recunoscut de niciun ordin international al avocatilor, singur si-a radiat cabinetul din 2007, lipsa totala de comunicare cu oamenii ( nu pot sa-i numesc avocati ) lui, ironia la adresa grevistului, nu are INPPA si CAA, cf legii, nimeni nu stie ce functie are in apart. din Academiei, semianalfebetismul majoritatii membrilor sai, etc, etc. Mai Pompi, lasa gramatica, raspunde acestor intrebari ale celor pe care i-ai fraierit la inscriere, n-o mai da cu limba romana, am vazut la tv ce praf erai ( de fapt, prost de-a binelea ) in comparatie cu Zamfirescu, singura data cand ai avut curaj sa fii in contradictoriu cu el, esti varza rau de tot, doar pe la spate ai curaj. Nu uit, escrocule, nu uit. Lasa vrajeala, raspunde concret ! Vei plati cu varf si indesat pentru escrocheriile tale, decan de Balesti ( mai bine faceai barou in China, tot era mai de calitate ) !

# scapati-ne de oarekkre date 30 December 2013 17:21 0

Draga LUJU, scapati-ne de analfabetul avi (oare******re, avocat trad., BI, polo...) !!! Acest individ se da avocat trad. desi nu stie sa scrie, e obsedat de Bota si jigneste pe toata lumea !!!

# oarecare date 30 December 2013 17:04 0

Sa va spun care e smecheria cu corectatul gramaticii de catre Bota, care d.p.d.v. intelectual e submediocru. Deturneaza discutia fiindca tot pe fraieritii lui ii prosteste. Ar trebui sa rezolve urmatoarele probleme : in instante oamenii lui nu sunt primiti, de 10 ani o da cu desfiintatul nostru, CEDO i-a raspuns extrem de clar din 2004, nu e recunoscut de niciun ordin international al avocatilor, singur si-a radiat cabinetul din 2007, lipsa totala de comunicare cu oamenii ( nu pot sa-i numesc avocati ) lui, ironia la adresa grevistului, nu are INPPA si CAA, cf legii, nimeni nu stie ce functie are in apart. din Academiei, semianalfebetismul majoritatii membrilor sai, etc, etc. Mai Pompi, lasa gramatica, raspunde acestor intrebari ale celor pe care i-ai fraierit la inscriere, n-o mai da cu limba romana, am vazut la tv ce praf erai ( de fapt, prost de-a binelea ) in comparatie cu Zamfirescu, singura data cand ai avut curaj sa fii in contradictoriu cu el, esti varza rau de tot, doar pe la spate ai curaj. Nu uit, escrocule, nu uit. Lasa vrajeala, raspunde concret ! Vei plati cu varf si indesat pentru escrocheriile tale, decan de Balesti ( mai bine faceai barou in China, tot era mai de calitate ) !

# oarecare date 30 December 2013 17:04 0

Sa va spun care e smecheria cu corectatul gramaticii de catre Bota, care d.p.d.v. intelectual e submediocru. Deturneaza discutia fiindca tot pe fraieritii lui ii prosteste. Ar trebui sa rezolve urmatoarele probleme : in instante oamenii lui nu sunt primiti, de 10 ani o da cu desfiintatul nostru, CEDO i-a raspuns extrem de clar din 2004, nu e recunoscut de niciun ordin international al avocatilor, singur si-a radiat cabinetul din 2007, lipsa totala de comunicare cu oamenii ( nu pot sa-i numesc avocati ) lui, ironia la adresa grevistului, nu are INPPA si CAA, cf legii, nimeni nu stie ce functie are in apart. din Academiei, semianalfebetismul majoritatii membrilor sai, etc, etc. Mai Pompi, lasa gramatica, raspunde acestor intrebari ale celor pe care i-ai fraierit la inscriere, n-o mai da cu limba romana, am vazut la tv ce praf erai ( de fapt, prost de-a binelea ) in comparatie cu Zamfirescu, singura data cand ai avut curaj sa fii in contradictoriu cu el, esti varza rau de tot, doar pe la spate ai curaj. Nu uit, escrocule, nu uit. Lasa vrajeala, raspunde concret ! Vei plati cu varf si indesat pentru escrocheriile tale, decan de Balesti ( mai bine faceai barou in China, tot era mai de calitate ) !

# Vava date 30 December 2013 17:31 +1

Mai, \"oarecare\", analfabetule sau analfabeto incurabil/a( cred ca esti femeie), indiferent de cat de mult esti obsedata de Bota si independent de pregatirea juridica a persoanei anterior amintite, realitatea juridica e una singura: unbr-flocea e inexistenta de jure, in vreme ce UNBR-Bota a fost infiintata in mod legal. Aa, imprejurarea ca membrii castei mafiote-flocea sunt tolerati si protejati de un urias sistem ultracorupt, e cu totul altceva...

# mai bine date 30 December 2013 17:26 0

avi, mai bine spune-ne cand inveti sa scrii si cand ne lasi !?

# oarecare date 30 December 2013 17:38 0

Cu ce ii ajuta pe membrii lui daca ma ataca nejustificat ? Vor primi carduri recunoscute international ? Vor fi primiti in instante ? Vor putea spune in public ca sunt avocati ? Vor avea conducator care sa ii ajute la greu ? Va putea el sa mearga la o televiziune sa site juridic serios sa spuna ca e avocat ? Astea sunt adevaratele lor probleme, nu vrajelile imbogatitului din donatii ! El are milioane de euro iar un fraier face greva foamei nebagat in seama, doar ironizat de Bota !

# avi avi date 30 December 2013 17:44 0

Bravo mai ,,oarecare,,.Fanfaronul asta trebuie pus la punct.Nu am stiut de intalnirea cu nea Calin dar sunt convins ca l=a facut varza de orastie pe acesat decan de barou satesc.El ne acuza ca jignim dar refa cronologia,postarilor lui.El a introdus expresia alupigus.el face pe toti nebuni,retardati,schizofrenici etc.El este acela care se leaga de mamele noastre in mod  ordinar/Ai dreptate,este dpdv intelectual submediocru.Nu stiu daca in instante l-ai auzit vreodata.Eu l-am auzir.E paralel si cu dreptul si cu retorica.Mie nu imi pasa ca ma face analfabet si cred ca asta il infurie.Un singur raspuns astept de la el:cum a ajuns el avocat.In rest ,este gargara de telectual (sic.) semidoct.Mai posteaza si nu ne lasa singuri.Dupa revelion vine si av.trad.si vom pune artileria grea pe el.PS.Nu ai observat ca nici un botist nu mai posteaza?Era inca unul GUY F dar cred ca s-a saturat si el sa il. tot apere pe bota si cred ca regreta interventiile lui nu tocmai de bun simt.Te salut.

# pt avikkre date 30 December 2013 18:14 0

Cum nu ii pasa lui Bota de tine ? Nu vezi cat timp pierde corectandu-ti grosolaniile gramaticale ?

# Dabija cel cu grija date 30 December 2013 19:45 0

Ce altceva sa faca sarmanul ioanid?Atata stie,atata face.Da,mai stie ceva:stie vocabularul derbedeilor.

# an alfa betului avi date 30 December 2013 18:06 0

,,o televiziune sa site juridic,, ,,de euro iar un,, ,,l-am auzir,, ,,sa il. tot,, (hi,hi,hi). Dupa ,,exprimarile,, agramate e clar ca e acelasi inegalabil retardat analfabet ! avi = oare******re etc !!!

# membri UNBR Bota date 30 December 2013 18:09 0

avi ******are, tu il cunosti pe Jija, neam cu Dabija ? Ajuta-ne cand te-om ruga noi ! Acum te rugam sa ne lasi ! Ne ajuti ?

# avikkre date 30 December 2013 18:18 0

Avi******re, am vb cu Bota; a zis ca iti da 1.000.000 de euro daca faci dovada ca ai absolvit clasa I primara !

# oarecare date 30 December 2013 18:38 0

Cam acum 6 ani s-a intalnit la o emisiune cu D-nul Calin Zamfirescu. Bota e doar smecher, rade de fraierii care stau ciusditi prin instante, de frica evacuarii rusinoase din instante. El stie asta, i-a indepartat pe cei vechi si care l-au sprijinit, stiau prea multe. Evident, cei mai buni de la el au plecat dupa examenul admis la noi. Cei mai multi si-au dat seama repede de teapa si nu au nicio legatura cu el acum. De ce la protestul lor nu vine decat Savaliuc si OTV-ul cand exista ? Nu au membrii inteligenti care sa apara la tv, isi dau seama de penibilul \" baroului \" si ii vad clientii care ii credeau avocati. Le este rusine sa spuna public ca sunt avocati. Cine ma contrazice fara sa injure ? Sa auzim si replici serioase, cu argumente exprimate civilizat !

# Oana Dedu date 1 January 2014 05:36 +1

Nu am inteles de ce l-ati invocat pe dl Calin ZAMFIRESCU ? Pe coridoarele instantelor am auzit numai cuvinte urate despre acest domn si unii parteneri/prieteni ai sai (dnii Valeriu STOICA si Arin STANESCU). Este adevarat ca au fost implicati intr-o controversata fraudare a Bancii Religiilor ? Cum au reusit sa obtina un SUP surprinzator/nemeritat - dupa parerea unora ? Ce rol a jucat ginerele dlui Calin ZAMFIRESCU (dl Catalin PREDOIU, ex-ministru al Justitiei) in obtinerea acestui SUP ? Multi juristi tineri sunt foarte interesati sa cunoasca aceste elemente importante pentru intregirea experientei lor de viata si de practica judiciara.

# pt Oana date 1 January 2014 09:12 +1

Cauta-l pe av. Miclescu (ex-p-proc. adj. DNA) sa-ti spuna cum a furat C. Zamfirescu 25 milioane Euro de la B.I.R. ! ICCJ a cerut condamnarea escrocului, dar D. Morar i-a dat SUP la ordinul betivanului corupt Base !

# Oana Dedu date 2 January 2014 07:40 +1

Stimate autor necunoscut al acestui comentariu, Doi colegi mi-au spus ca cei de la Banca Religiilor au fost foarte placut impresionati de comentariu dvs., indeosebi de partea referitoare la AUTORUL MORAL AL SUP-ului ACORDAT dlui Calin ZAMFIRESCU & Co. prin intermediul dlui Daniel MORAR !? Acestia ar dori sa se intalneasca cu dvs. Daca sunteti dispus sa acceptati rugamintea lor, ii veti putea contacta prin dl prof.univ.dr. Radu CIUCEANU, fost deținut politic, directorul Institutului National al Academiei Romane pentru Studierea Totalitarismului: tel. 021/230.69.92, Mobil: 0722.30.35.60; e-mail:inst.academia@gmail.com Cei de la Banca Religiilor asteapta cu mare interes intalnirea cu dvs. !

# oarecare date 30 December 2013 18:39 0

Cam acum 6 ani s-a intalnit la o emisiune cu D-nul Calin Zamfirescu. Bota e doar smecher, rade de fraierii care stau ciusditi prin instante, de frica evacuarii rusinoase din instante. El stie asta, i-a indepartat pe cei vechi si care l-au sprijinit, stiau prea multe. Evident, cei mai buni de la el au plecat dupa examenul admis la noi. Cei mai multi si-au dat seama repede de teapa si nu au nicio legatura cu el acum. De ce la protestul lor nu vine decat Savaliuc si OTV-ul cand exista ? Nu au membrii inteligenti care sa apara la tv, isi dau seama de penibilul \" baroului \" si ii vad clientii care ii credeau avocati. Le este rusine sa spuna public ca sunt avocati. Cine ma contrazice fara sa injure ? Sa auzim si replici serioase, cu argumente exprimate civilizat !

# Vava date 30 December 2013 20:20 0

Mai, \"oarecare\", nesimtirea ta nu are limite. Dupa ce ne denigrezi in tot felul, desi fata de majoritatea avocatilor (Bota) esti de-a dreptul retardata(am aflat ca esti femeie), ai pretentia sa ne contrazicem in mod civilizat. In plus, oricate argumente juridice ti-am pune pe tava, tu o tii pe a ta ca proasta satului. Toata ziua debitezi tampenii pe acest forum, din lipsa de ocupatie. Vezi-ti dracului de treaba ta, la stana lui flocea, si lasa-ne pe noi in pace. Se observa ca esti frustrata intrucat avocatii legalei(singura!) UNBR-Bota castiga tot mai mult teren in razboiul cu casta mafiota-flocea si acest lucru te roade enorm. Motivul e simplu, tu ai dat spaga de zeci de mii de euro ca sa intri in sistemul mafiot si nu-ti convine cand vezi ca tot mai multi judecatori recunosc calitatea de avocat a membrilor UNBR-Bota. Las\' ca-ti trece...

# oarecare date 30 December 2013 20:48 -1

Evident, niciun raspuns la problemele voastre reale. Pentru ca vorbesti urat, primesti de la Bota un card recunoscut de instantele romane ? Asta sa va macine pe toti, nu gramatica mea ! Ce va faceti de la 1 Februarie si cand vor fi obligatorii noile carduri ? Raspunde civilizat, te rog !

# Vava date 30 December 2013 20:54 0

Poate ne spui si de ce e asa importanta data de 1 februarie.

# oarecare date 30 December 2013 21:05 -1

Dupa 1 feb. vom primi carduri conform Consiliului Barourilor Europene, care arata total diferit de cele de pana acum. Voi, cu cardurile vechi, veti fi fff usor de identificat. Veti depune atunci plangere impotriva lui Bota ? Multi mi-au zis ca da, va fi activitatea voastra oprita complet :   http://www.baroul-bucuresti.ro/stire/comunicat-11

# oare-cacare date 30 December 2013 21:13 +2

Of, mama, ce creduli si naivi sunteti...v-a prostit florea de tot. Deci, baiete, doar daca achitati IN AVANS contributiile pe 2014 (plata inainte, ca la curve) pupati carduri, altfel stati ca milogii si va uitati la noi, botistii. \"Date de interes pentru bla bla bla......ce formulare de c.a.c.a.t. Punem pariu ca o sa fiti tare tristi??? :D

# oarecare date 30 December 2013 21:35 0

Si tu ce  faci la arhiva sau registratura neavand card valabil ? Spune sincer si fara injuraturi.

# oare-cacare date 30 December 2013 23:42 0

Repet, fiindca nu vrei sau nu poti sa intelegi: primiti carduri si ce nazbatii mai vreti, doar daca achitati IN AVANS (plata inainte, ca la curve) zeciuiala pe 2014. Pacaleala cu cardurile e o ****** marca florea, pentru a va presa sa va platiti birurile, dar voi sunteti prea tampiti ca sa intelegeti strategia.

# alt client date 30 December 2013 21:34 +1

ce bine ca va da carduri. daca sunteti cuminti poate puneti si bani pe ele ca sa-mi restituiti onorariul pe care l-am platit degeaba unui pacalici traditional. ala nu stia nici sa semneze, un analfabet plin de tupeu.in fata judecatorului a luat pozitia mutului de parca l-a prins cineva cu pantalonii in vine.halal pregatire aveti mai astia cu cardurile, prostia la voi rage de mindrie . spune ba ala  care te dai traditional, cum ii treaba asta. fac clientii pisu pe cardurile voastre ca din prosti nu poti face avocati. BOTA da-le una in bot la analfabetilor traditionali. oarecare neam de neamul vostru sa nu mai vad in instanta, toti sunt la fel de inteligenti ca tine, se vede dupa exprimarea si prostia pe care o emani prin comentarii.

# avi avi date 30 December 2013 22:03 -1

Mai alt client pe nume vava,zis si feciorul lui pigus,zis omul cu parul vopsit,zis si proasta satului,vorbesti despre carduri si habar nu ai de subiect.Cu cardurile ne legitimam la instante.Numai codurile noastre sunt inregistrate in cititoarele de carduri asa ca puteti fi voi avocatii lui peste ca nu veti mai putea pleda.Nici macar aia care acum mai intra in unele instante(ca e libera intrarea,nu?)

# pe onoarea ta ? date 30 December 2013 23:46 0

Ba, avi avi, da\' ce ne-ai mai speriat cu cardurile acelea extraterestre. Am facut deja pe noi de frica. Nu stiti ce sa mai inventati pentru a stopa legala UNBR-Bota, infractori penibili ce sunteti ! Nu veti reusi niciodata ! Vom intra in instanta, ca si pana acum, legitimandu-ne cu imputernicirea avocatiala ! Spalati-va pe cap cu cardurile voastre fara nicio valoare juridica!

# alt alt client date 31 December 2013 10:24 +1

wai avi, o sa-ti citeasca tie cardul in metro nenea controlorul. pricepi?sa vad eu cine iti pune tie cititor de card in instanta?si apoi  cardul, mai sarantocule, ar trebui sa-l folosesti pentru niscaiva banuti. atunci te poti lauda ca esti posesor de card. mintea ta bolnava se lauda cu o bucata de plastic, florea in loc sa va puna crotalii la urechi precum meritati, va pune carduri in c....r ca sa va laudati. mai oarecare avi, prostia ta este fascinanta, esti bun de studiat la tipologia infractorului , si cred, ca ai pute fi printre cei 10 de la rubrica prostii anului 2013 ever.

# PT AVI date 31 December 2013 15:38 0

Avi, daca zici ca esti av la Florea de ce te tot roade grija de noi si de Bota ? (,,cunostintele,, gramaticale denota analfabetism)

# Vava date 30 December 2013 21:35 0

Mai, \"oarecare\", cand iti spun ca nu stii ce vorbesti, nu ma crezi. Tu ai impresia ca avocatii(Bota) care intra in instante spun ca ar fi de la entitatea mafiota-flocea ?! Toti judecatorii corecti ne recunosc calitatea de avocat cunoscand foarte bine faptul ca suntem din UNBR-Bota!! Cardurile despre care vorbesti ne amuza la maxim. Calitatea de avocat nu se dobandeste prin niste carduri, fie ele si europene. Puteti sa aveti si carduri din diamante si tot nu puteti schimba o realitate juridica: UNBR-Bota a fost legal infiintata, in vreme ce casta mafiota-flocea e inexistenta de jure intrucat, dupa revolutie, nu a dobandit PERSONALITATEA JURIDICA !!! Restul e cancan...

# avi avi date 30 December 2013 19:54 0

mai ,,oarecare,,asta nu e smecher.Ca sa fii smecher trebuie sa fii destept.

# Jija date 30 December 2013 20:02 +2

oare******re, de ce roade grija de noi ? Nu vezi ca nu te baga nimeni in seama ? Si invata sa scrii ca e rusine la varsta ta sa fii analfabet: ,,stau ciusditi prin,, ,,au membrii inteligenti,,  (hi,hi,hi !!!). Nea Calin Zamfirescu ? Oare de ce a fost schimbat, nu el a devalizat Banca I. a religiilor ! 

# oarecare date 30 December 2013 22:24 0

Razi tu Jija dar nu e rasul tau ! Concret, cum te vei legitima la arhiva, registratura, politie sau Parchet ? Pe bune, raspunde, nu injura ! Despre instante, nici vorba, nu va recunoaste detectorul . Va veti recunoaste in continuare doar intre voi ? Raspunde, ce veti face ?

# Vava date 30 December 2013 23:33 0

Sa ne recunoasca detectorul ?! Este inca o dovada, mai fetito, ca nu se poate dialoga cu tine, intr-un mod serios. Ai vazut prea multe filme stiintifico-fantastice. Calitatea de avocat ne este recunoscuta de catre magistratii corecti si nu de vreun detector(de minciuni)... Efectiv, bati campii.

# oare-e-cacare? date 30 December 2013 23:35 0

Umbla vorba prin catunul lui avi si oare-de-cacare, ca florea le face slugilor sale si costume largi, bufante, verzi si cu gulere colorate, de arlechini. Doar p-aia ii primeste in instante ca sa inveseleasca justitiabilii. Noi ne vom ocupa in continuare de probleme juridice serioase.

# jija date 30 December 2013 23:56 0

avi (oare******re, BI, av trad., polo etc), e tarziu, time for MEDICATION !!!

# Anghelus Ion Gabriel date 4 January 2014 11:35 0

http://unbr.ro/ro/codul-deontologic-al-avocatilor-din-uniunea-europeana/ 1. Principiul independentei  absolute  a  avocatului   Multitudinea indatoririlor care ii revin avocatului impune o independenta absoluta a acestuia, scutita de orice presiune, indeosebi de presiunea derivata din propriile sale interese sau datorata influentelor din afara.       Aceasta independenta este, de asemenea, necesara atat pentru increderea în justitie, cat şi pentru increderea în impartialitatea judecatorului. Prin urmare, avocatul trebuie să evite orice prejudiciere a independentei sale şi să vegheze la a nu neglija etica sa profesionala pentru a-i mulţumi pe clienţii sai, pe judecator sau pe terti.         Aceasta independenta este necesara si în activitatea juridica, si în cea judiciara. Sfatul dat de avocat clientului sau nu are nici o valoare atunci daca acest lucru a fost facut din complezenta, din interes personal sau sub efectul unei presiuni din afara.  

# Anghelus Ion Gabriel date 4 January 2014 11:37 0

Interpretarea  CCBE: Principiul  1  –  Independenţa şi libertatea de a asigura apărarea şi consilierea clientului său          Avocatul trebuie să fie liber în sens politic, economic şi intelectual atunci când acţionează în cauza clientului său, când acordă consultaţii sau când îşi reprezintă clientul.   Aceasta înseamnă că avocatul trebuie să fie independent faţă de stat sau de alte interese puternice şi nu trebuie să permită ca această independenţă să fie compromisă de presiuni nepotrivite din partea asociaţilor săi. Avocatul trebuie să rămână, de asemenea, independent faţă de clientul său dacă avocatul doreşte să se bucure de încrederea terţilor şi a instanţei de judecată. Un avocat nu poate asigura o calitate înaltă a serviciilor sale fără a rămâne total independent de clientul său. Apartenenţa avocatului la o profesie liberă şi autoritatea care derivă din această apartenenţă îl va ajuta sa-şi menţină independenţa. Autoreglementarea profesiei va fi privită ca fiind vitală ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.10.2023 – Se pregatesc niste actiuni in regres pe judecatori

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva