3 December 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RECHIZITORIU PENTRU AVOCATUL BOSTINA – Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti l-au trimis in judecata pe Doru Bostina, pentru o presupusa fapta de evaziune fiscala: "A inregistrat in evidentele contabile 7 facturi fiscale privind operatiuni fictive, sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale in cuantum de 1.677.048 lei, reprezentand impozit pe venit si TVA de plata”

Scris de: G.T. | pdf | print

18 November 2015 12:57
Vizualizari: 6424

Avocatul Doru Bostina (foto) a fost trimis in judecata, marti 17 noiembrie 2015, de procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Bucuresti. Bostina este acuzat de o presupusa fapta de evaziune fiscala, intr-un dosar in care au fost trimisi in judecata alti patru inculpati.

Parchetul Curtii de Apel Bucuresti sustine ca avocatul Doru Bostina ar fi inregistrat in evidentele contabile sapte facturi fiscale privind operatiuni fictive. Procurorii acuza ca prin aceasta modalitate Doru Bostina s-ar fi sustras de la plata obligatiilor fiscale in cuantum de 1,6 milioane lei, reprezentand impozit pe venit si TVA de plata.


Potrivit Parchetului, prejudiciul din intregul dosar a fost recuperat in cea mai mare parte, prin achitarea de catre Doru Bostina si alti doi inculpati a unei sume de 3,2 milioane de lei.

Prezentam comunicatul Parchetului Curtii de Apel Bucuresti:

Procurori din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti au finalizat cercetarile si au dispus trimiterea in judecata, in stare de libertate, a inculpatilor BOSTINA DORU CATALIN, RADUCANU MIHAI, TENTEAN IRONIM, TUDORICA MIHAI ALEXANDRU si CUCU ALEXANDRU, sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala, respectiv complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit procurorii au retinut urmatoarea situatie de fapt:

In perioada septembrie 2012 – aprilie 2013, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul BOSTINA DORU CATALIN, in calitate de avocat coordonator al S.P.R.L. B. si A., a inregistrat in evidentele contabile 7 facturi fiscale privind operatiuni fictive, respectiv achizitii de servicii de la S.C. S.T. SRL, puse la dispozitie de catre inculpatul CUCU ALEXANDRU, in calitate de administrator al S.C. S.T. SRL, prin aceasta modalitate sustragandu-se de la plata obligatiilor fiscale in cuantum de 1.677.048 lei, reprezentand impozit pe venit si TVA de plata.

In perioada iunie 2011 – septembrie 2013, in baza aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul RADUCANU MIHAI, in calitate de administrator la SC W SRL, SC E.S. SRL si SC C.S. SRL a inregistrat in evidentele contabile ale acestor societati 33 facturi fiscale privind operatiuni fictive, respectiv achizitii de servicii provenind de la SC D.S.C. SRL si S.C. S.T. SRL, modalitate prin care s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale datorate bugetului de stat de catre cele 3 societati, in cuantum total de 1.254.488 lei, compus din impozit pe profit si TVA de plata. In realizarea activitatii infractionale inculpatul RADUCANU MIHAI a beneficiat de sprijinul inculpatilor CUCU ALEXANDRU si TUDORICA MIHAI, care i-au pus la dispozitie, in perioada mentionata, cele 33 facturi fiscale privind operatiunile fictive, inregistrate in contabilitatea societatilor pe care le administra.

In perioada ianuarie 2012 – septembrie 2013, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul TENTEAN IRONIM, in calitate de asociat si administrator in fapt al SC C.I.G. SRL, a inregistrat in evidentele contabile 16 operatiuni comerciale fictive, constand in achizitii de servicii de la SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul inculpatului CUCU ALEXANDRU, care i-a pus la dispozitie documentele financiare fictive, prin aceasta modalitate sustragandu-se de la plata datoriilor fiscale in cuantum de 1.329.360 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA de plata.

In perioada aprilie 2011 – septembrie 2013, in realizarea aceleiasi rezolutii infractionale, inculpatul TUDORICA MIHAI-ALEXANDRU, in calitate de asociat si administrator in fapt al SC S.R.A.C. SRL, a inregistrat in evidentele contabile 13 operatiuni comerciale fictive, constand in achizitii de servicii de la SC D.S.C. SRL si SC S.T. SRL, beneficiind de sprijinul inculpatului CUCU ALEXANDRU, care i-a pus la dispozitie documentele financiare fictive, prin aceasta modalitate sustragandu-se de la plata datoriilor fiscale in cuantum de 215.550 lei, reprezentand impozit pe profit si TVA de plata.

In cauza, organul de urmarire penala a instituit sechestru asigurator asupra sumei totale de 1.341.605 lei, in vederea recuperarii prejudiciului cauzat de inculpatul tentean Ironim, suma fiind consemnata la dispozitia organelor judiciare de catre partea responsabila civilmente SC C.I.G. SRL.

In cursul urmaririi penale, inculpatii Bostina Doru-Catalin, Raducanu Mihai si Tudorica Mihai-Alexandru au recuperat in cea mai mare parte prejudiciul, prin achitarea sumei totale de 3.283.953 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competenta solutionare, la Curtea de Apel Bucuresti.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanța, spre judecare, situație care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.11.2023 – Chereches a picat la domnisoara Aida

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva