22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

REPRESALII DUPA DEMASCAREA NOII SECURITATI – DIICOT l-a facut inculpat pe Darius Valcov, fostul consilier al premierului Viorica Dancila, pe motiv ca a divulgat continutul Protocolul ocult PICCJ-SRI din 2016. Actiunea DIICOT este aberanta si abuziva, in conditiile in care Darius Valcov a adus la cunostinta romanilor un document secret despre care CCR a stabilit ca este partial nelegal. Valcov este acuzat de divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala

Scris de: E.D. | pdf | print

18 June 2019 17:10
Vizualizari: 7302

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) au baut apa dupa procurorii DNA si se apuca sa scoata dosare penale doar de dragul de a le face, ori pentru niste publicitate, ori sa execute politicienii intrati pe lista neagra. Marti, 18 iunie 2019, pe site-ul DIICOT a fost publicat un comunicat de presa in care se anunta ca a fost pusa in miscare actiunea penala fata de Darius Valcov (foto), fostul consilier al premierului Viorica Dancila, pentru, atentie, divulgarea secretului care pericliteaza securitatea nationala, infractiune care se pedepseste cu inchisoare de la un an la 5 ani. Pe langa faptul ca l-a facut inculpat, DIICOT a dispus si luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile fata de Darius Valcov.


Aceste masuri au fost luate de DIICOT dupa audierea lui Darius Valcov in sediul parchetului, unde s-a prezentat marti 18 iunie 2019, pentru a fi chestionat cu privire la publicarea pe Facebook a protocolului incheiat in 2016 de fostul procuror general al Romaniei Augustin Lazar – pensionat intre timp – si de directorul SRI Eduard Hellvig. Este vorba despre protocolul ocult prin care PICCJ si SRI si-au continuat colaborarea inceputa in anul 2009 - cand a fost semnat primul protocol de catre ex-procurorul general Laura Kovesi si fostii directori SRI George Maior si Florian Coldea - semnarea odiosului act de catre Hellvig si Lazar avand loc dupa ce in spatiul public a fost demascat si denuntat protocolul din 2009, care transformase SRI in organ de urmarire penala si procurorul intr-un subaltern al ofiterilor de informatii.

Facut penal pentru ca a divulgat o ilegalitate

Culmea este ca documentul pe care Darius Valcov l-a publicat pe pagina sa de Facebook, si despre care SRI sustine ca are caracter secret, a fost preluat si publicat de intreaga presa, reprezentand una dintre cele mai dure lovituri aplicate "noii Securitati", al carei mod de lucru a fost demascat odata cu aparitia acestui document.

De altfel, insasi Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) a stabilit ca respectivul protocol publicat de Darius Valcov contine aspecte nelegale, depasind sferele constitutionale. Acest lucru nu i-a impiedicat pe procurorii DIICOT sa puna in miscare actiunea penala fata de Valcov pentru un document partial nelegal, si care, ce sa vedeti, nu a fost nici pana astazi denuntat.

Caci, indiferent de sustinerile initiale ale SRI si PICCJ, conform carora protocolul a fost denuntat, luate la intrebari niciuna dintre institutii nu a prezentat dovada denuntarii. Concret, PICCJ a precizat ca a trimis actele la SRI in vederea denuntarii protocolului, in timp ce SRI s-a limitat sa spuna doar ca denuntarea s-a produs.

In aceste conditii, care este rolul dosarului penal al DIICOT? Care este pericolul produs de Darius Valcov prin publicarea unui act despre care judecatorii CCR au decis ca este partial nelegal?

Iata comunicatul DIICOT:

"Prin ordonanta din data de 18.06.2019, procurorii DIICOT-Structura Centrala au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii controlului judiciar pentru o perioada de 60 de zile fata de inculpatul Valcov Darius-Bogdan, pentru savarsirea infractiunii de divulgare a secretului care pericliteaza securitatea nationala, fapta prevazuta si pedepsita de art.407 al.3 CP.

In fapt s-a retinut ca, la data de 23.08.2018, inculpatul a publicat pe pagina personala a unei retele de socializare, o copie a unui document clasificat intitulat ’’Protocol privind organizarea cooperarii intre Serviciul Roman de Informatii si Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru indeplinirea obligatiilor ce le revin potrivit legii”.

Postarea in cauza a inclus sase pagini din documentul mai sus mentionat, pe care erau inscrise numerele de inregistrare 09472/08.12.2016 (PICCJ) si respectiv 03656/07.12.2016 (SRI), documentul fiind incadrat in clasa „secrete de stat”, nivel „secret”, conform art. 4 al.2 lit.c din H.G.585/2002.

Facem precizarea ca pe intreg parcursul procesului penal suspectii si inculpatii beneficiaza de drepturile si garantiile procesuale prevazute de Codul de procedura penala, precum si de prezumtia de nevinovatie".

Iata postarea lui Darius Valcov prin care a fost demascat protocolul incheiat in 2016 de Hellvig si Lazar:


Comentarii

# DODI date 18 June 2019 18:45 +10

Dacă se înclouiesc cuvinte ”securitatea națională” cu ”SECURITATEA DE TIP NOU”

# DODI date 18 June 2019 18:51 +20

Dacă se înlocuiesc cuvintele ”securitatea națională” cu SECURITATEA DE RIT NOU totul are sens și totul se explică. Se explică presiunile lui ciolanis asupra tractoristului, se explică presiunile tractoristului asupra DIICOT și, mai presus de orice, se explică teama SECURITĂȚII că i s-a demascat armele cu care a ținut poporul român în lesă. Acum, cu ajutorul ”neprecupețit” al securiștilor care se ascund sub inițialele S(ecu)RI, S(ecu)TS sau S(ecu)PP s-au ”aranjat” niște alegeri și o condamnare la fel de legale ca și doctoratul slujirii. De PSD și de guvernul său fricos depinde dacă viitoarele alegeri le vom face tot sub umbrela securității. În acest caz adio libertate și alegeri libere.

# Gilu date 18 June 2019 19:48 +6

Nu conteaza ca docomentu ' era complet nelegal ; " prostimea " nu trebuia sa - l cunoasca ...

# un mizantrop date 18 June 2019 19:51 +7

SRI n-a plecat niciodata din justitie, nici pana la colt, dar, la DIICOT a stat pe gard, acoperit de niste norme (inca) legale, niciodata denuntate la CCR si s-a stropsit la populimea care a si aplaudat excesele, mizeriile antiumane Ba, am mai auzit si-un democrat pursange, partener cu CNN si mare crestin, care, luat de valul antiterorism, a slobozit pe gura ineptia ca i se pare putina puscarie pentru unul care a cautat prin calculator si si-a exprimat la telefon depresia...nicio proba de intentie macar, dar, justitia aservita si-a facut datoria si DIICOT, beneficiarul informatiilor culese din interceptari, la sacose, de SRI, si-a mai trecut in palmaresul penibil inca un dosar de nenorocit oameni...Lucrurile sunt mai simple decat par - justitia e publica, publicarea de acte secrete, chiar de catre securistii militari, de interes public (si ce e mai de interes decat sa stii ca judecatorul e in cardasie cu procurorul si securistul?!) e legal, CEDO dixit!

# Pintea date 18 June 2019 19:54 +8

Ce naibii de securitate nationala?? Mai mult decat au periclitat-o autorii, semnatarii, executantii protocoalelor, nu o va mai periclita nimeni ever! SRI si DNA au distrus tot ce inseamna siguranta nationala! Astia chiar ne cred copii? DIICOT e harcea parcea, pute de coruptie si incompetenta si mai are tupeul sa vorbeasca despre siguranta nationala! Valcov lucra la SRI si a furat documentul vietii? O fituica care a demascat ticalosiile unui sistem corupt! Da pe madam Monica Macovei cand a intrat in arhiva SIPA, nu a vazut-o DIICOT? Sau ea nu a periclitat nimic?

# Robert date 19 June 2019 11:57 +7

Pute rau de coruptie la DIICOT. Ce a facut DIICOT ca padurile se taie ilegal de ani de zile? Primesc spagi grase din taierile ilegale. Aceste institutii trebuiesc desfiintate. Sunt o pacaleala grosolana pt tara. In timp cica" ne apara de infractori si crima organizata" 8) DIICOT este ea insasi o grupare de crima organizata. Politicienii toti trebuiesc dati afara,nu lasati sa misune de la un partid la altul(cu nume nou,dar aceleasi personaje sinistre). Fara o REFORMA RADICALA LA SANGE IN POLITICA JUSTITIE SERVICII totul e o maaaaare pacaleala iar tara asta NU SE VA RIDICA IN VECI din prostie,saracie,slugarnicie,etc. Sunt muuulti tradatori de tara in politica justitie servicii, muuuulta mafioteala si coruptie. Ce fac PSD ALDE? Cum de-i doare-n cot? https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2019/06/18/vedeti-frauda-uriasa-de-la-alegeri-documente/

# laura date 18 June 2019 20:03 +5

Siguranta natională??????????Haaaahhhhhaaaaaaahhhhhaaaaaahhhhaaaaaahhhhhaaaaaahhhhhhaaaaaaaahhhhhaaaaaa Bă, așa aberaţie juridică mai rar. Cum dracu, siguranta natională??? Ce, a slabit frontiera de stat? A permis intrarea teroristilor in tara?

# Mina lu tractoristu date 19 June 2019 00:23 +7

Asta e mina secu Agustin Lazar, nimicul pensioner pe 5000 de coco.Si e dovada ca la DIICOT E DESTUI SCLAVI. DATI NUMELE PROCURORULUI CARE SE OCUPA!

# DOREL date 19 June 2019 00:25 +6

DIICOT a plecat cu sorcova! Și b) :mai băieți, dacă o instanta cu competente constituționale a zis ca actul e ilegal, chiar în parte, ce ar fi făcut Vâlcov se cheamă act legitim si perfect legal! Părerea mea..

# xoxo date 19 June 2019 01:50 +6

Toate institutiile in frunte cu DIICOT sunt o mafie care trebuie desfiintata. Aceste institutii sunt toxice pt Ro. Astia inventeaza infractiuni. Sunt cel mai mare percol pt siguranta nationala. Ce e si mai ciudat este atitudinea lui Dancila care se vede clar ca are pact cu sistemul( prin faptul ca a tot amanat reforma in justitie,protocoalele ilegale,etc). La ce mai e nevoie de ministru al justitiei din moment ce i se ordona sa nu faca nimic ? La ce platim? De ce Dancila nu cere numaratoarea paralela la alegeri 26 mai? Toata cloaca politica si toate institutiile trebuiesc trase la raspundere pt protocoalele ilegale, oricat se straduiesc sa acopere rahatul,protocoalele sunt ilegale, JUSTIȚIA S-A FACUT ILEGAL DE 10 ANI SI INCA SE MAI FACE. DE CRIME IMPOTRIVA UMANITATII,de distrugerea UNEI NATIUNI TREBUIESC FACUTI VINOVATI TOTI.

# santinela date 19 June 2019 07:32 +7

Ete ca si la DIICOT exista procurori timpiti nu numai la DNA ! Pai daca CCR spune ca acest protocol este nelegal ce secret trebuie protejat ? Scirba nu alta,greata pentru astfel de nemernici slugi !

# imun/teanu date 19 June 2019 09:45 +4

Niste (doar?!) impertinenti au indraznit sa ceara de-secretizarea protocoalelor (PORCO-toale). Desi chiar in CSAT (sub chiar insusi dl. Iohanis) pecetluite. Insasi aceste cereri nu sunt, ele insele, si penale?! chiar fara niciun respect fata de "iubitele" noaste Secu ?! (sub dl. Ceasca doar una). Cand, ca "brat lung" al Secu-rilor, justitia poate rezolva "intocmai si la timp"? Cand dl. Helvis (de la halva?, ca e dulce) nu raspunde niciodata nimic inseamna ca-i este sub demnitate /demnitatea este ca cand ti-o da cineva, din averea lu' ma-sa si tat-su.

# unu date 19 June 2019 11:06 -24

Un infractor! Trebuie bagat la bulau ptr fapte mult mai grave! si mai terminati cu protocoale si altele, va simtiti cu musca pe caciula, nici o persoana civila nu a fost acuzata, numai astia din sistem cu manareli!

# Capac date 20 June 2019 11:11 +5

Vâlcov este civil, acuzatorii sunt securiști și infractori. :-*

# Edelweiss - Ivory Tower Nedumirit date 19 June 2019 11:25 +3

Mey, la mine-n Ivory Tower, Rațiunea și Logica sunt neștirbite și șed pe cea mai înaltă policioară. Da’ amu’ privesc la nărozia superlativă de pe Planeta maimuțicilor de bombardament judiciar și nu mă pot dumiri: dacă respectivul protocol este și a fost consfințit ca NELEGAL (neconstituțional) de Conciliul Templierilor Constituíonali (CCR), dezvăluirea acestei mârlănii neosecuriste, cu parfum gestapovist, el a produs uriașe consecințe – decapitarea Hidrei Binomiale CoKo, atunci logica de pe policioara mea stă și se smiorcăie îngânând o singură lamentație: „în speța Vâlcov, sintagma „AVERTIZOR DE INTEGRITATE” nu-și mai are aplicabilitate?” (adicătelea cine dă alarmă c-a intrat Lupul în stână, ăla mai nou este condamnabil?) :eek: Smiorcăielii întemeiate a Logicii i se adaugă, în sincron, retorica indignată a Rațiunii: „Despre A CUI SECURITATE NAȚIONALĂ se face grăire aici, în mod deductiv?” Despre Securitatea PLANETEI MAIMUȚELOR SECURIST-GESTAPOVISTE? :-?

# WOW date 19 June 2019 13:00 +8

De Legea 571/2004 privind protecția personalului din autoritățile publice, instituțiile publice și din alte unități care semnalează încălcări ale legii s-o fi auzit la DIICOT? Ce-i drept, nu e in Codul penal...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva