23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

REVOLTA IN PENITENCIARE – Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta cere demiterea directorului general al Administratiei Nationale a Peniteniciarelor Marian Dobrica. Sindicalistii acuza lipsa de reactie a conducerii ANP fata de abuzurile de la Penitenciarul Poarta-Alba: "Au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale... In 2017, au avut loc mai multe evenimente negative in care a fost implicat personalul unitatii: doua sinucideri, o tentativa de suicid, un ultraj"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

13 March 2018 14:02
Vizualizari: 10393

Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta, organizatie sindicala infiintata la Penitenciarul Constanta – Poarta Alba, afiliata Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, ii cere premierului Viorica Dancila sa intervina in problema penitenciarelor. Intr-o scrisoare publica transmisa premierului Viorica Dancila, presedintele Sindicatului SINPEN 2016 Constanta, Virgil Cirstea reclama conducere Administratiei Peniteniciarelor din Romania ca nu a luat masuri fata de abuzurile care s-ar petrece in interiorului Penitenciarului Poarta-Alba.


Sindicatul SINPEN 2016 Constanta solicita demiterea din functia a directorului general al ANP, Marian Dobrica (foto 2), precum si a intregii conduceri operative a Penitenciarului Constanta-Poarta Alba, in frunte cu directorul Florentin Muscalu si directorul adjunct Petrica Banuta.

In cuprinsul scrisorii publice transmise de presedintele Sindicatului National SINPEN 2016 Constanta, Virgil Cirstea, se dezvaluie astfel faptul ca, in anul 2017, in cadrul Penitenciarului Poarta Alba au avut loc mai multe incidente in care a fost implicat personalul unitatii. Mai exact, in cadrul Penitenciarului Poarta-Alba, in anul 2017, au avut loc doua sinucideri si o tentativa de suicid.

Conducerea Penitenciarului Poarta-Alba este acuzata si de nerespectarea prevederilor legale a angajatorului, privind evaluarea profesionala si modificarea unilaterala a programului de munca.

Potrivit scrisorii transmise premierului Viorica Dancila, toate aceste elemente au fost reclamate, fara niciun rezultat, la conducerea Administratiei Nationale a Penitenciarelor.

Cel care va decide insa cu privire la revocarea din functie a directorului general al ANP Marian Dobrica va fi ministrul Justitiei, Tudorel Toader (foto 1 stanga, alaturi de Marian Dobrica). Aceasta intrucat, conform Regulamentului de organizare si functionare a Administratiei Nationale a Penitenciarelor, ministrul Justitiei este cel care numeste si revoca din functie directorul general al ANP.

Prezentam in continuare scrisoarea presedintelui Sindicatului National SINPEN 2016 Constanta Virgil CIRSTEA:

"Doamnei Prim Ministru,

Vasilica-Viorica Dancila

Sindicatul National SINPEN 2016 Constanta, membru al Federatiei Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor, va aduce la cunostinta urmatoarele:
Avand in vedere abuzurile conducerii Penitenciarului Constanta-Poarta Alba, reprezentata prin Florentin Muscalu – director, si Petrica Banuta – director adjunct,
Tinand cont ca:

In decursul anului 2017, au avut loc mai multe evenimente negative, in care a fost implicat personalul unitatii:

-doua sinucideri;

-o tentativa de suicid;

-un ultraj;

Tot in anul 2017 au existat cazuri de nerespectare a prevederilor legale a angajatorului in ceea ce priveste:

-evaluarea profesionala;

-modificarea unilaterala a programului de munca;

In ceea ce priveste relatia angajator – Sindicat, exista deficiente de comunicare si de parteneriat in cadrul dialogului social:

-nu se raspunde in termenul legal de 30 de zile la majoritatea adreselor inaintate de catre Sindicat;

-nu s-a finalizat amenajarea sediului Sindicatului;

Sindicatul nu este consultat in legatura cu rescrierea Statului de organizare;

Toate aceste aspecte au fost aduse la cunostinta Administratiei Nationale a Penitenciarelor, fara a se lua insa masuri concrete,
Solicitam public demiterea Directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor si a conducerii operative a Penitenciarului Constanta-Poarta Alba."

Comentarii

# Oliv date 13 March 2018 15:32 +3

ANP cea mai mare mafie. Avand in vedere ca toate procesele penale din ultimii 10 ani s-au facut pe baza de protocoale secrete ( ilegale) legi interpretabile procurori/ judecatori fara absolut nici o raspundere , absolut toate condamnaile date in ultimii 10 ani trebuiesc revizuite, trebuiesc considerate NULE.bineinteles ca revizuirea este practic imposibila asa ca unica solutie este GRATIEREA SI AMNISTIA. Situatia este foarte grava. S-au aruncat oameni in puscarie, familii distruse pe aceste protocoale secrete, s-au distrus vieti legal dar ilegal. Au ruinat Romania escrocii astia cu "justitia" lor. Trebuie investigata si mafia ANP si cum au beneficiat ilegal acestia de pe spatele detinutilor, ce afaceri murdare s-au facut.

# Stoican Alberto date 13 March 2018 15:35 +2

DETIN HOTARARII JUDECATORESTI DEFINITIVE , UNDE SCRIE CLAR CA: COMISIA DE DISCIPLINA A PENITENCIARULUI POARTA ALBA , A INCALCAT LEGEA 254/2013 SI REGULAMENTUL DE APLICARE AL ACESTEI LEGII. PRESEDINTELE ACESTEI COMISII BANUTA PETRICA.

# unul din lumea cea mare date 13 March 2018 19:22 0

p,asta nu /l aduse pruna de la iasi ca omori niscai niste detinuti?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva