1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

REZISTENTII SE SMIORCAIESC LA PORTI STRAINE – USR asteapta ajutor extern pentru blocarea Legilor Justitiei. Presedintele USR Dan Barna ii cere lui Guy Verhofstadt, liderul ALDE din Parlamentul European, sa intervina in procesul legislativ: "USR va cere sa utilizati toate mijloacele legitime pentru a descuraja coalitia PSD-ALDE de a readuce sistemul judiciar roman la starea sa defectuoasa din perioada de preaderare... Sunt menite sa subordoneze judecatorii si procurorii regimul politic"

Scris de: Elena DUMITRACHE | pdf | print

29 November 2017 15:57
Vizualizari: 14257

#Rezistentii sunt disperati ca Legile Justitiei se vor modifica, dupa ce protestele de strada nu au dau niciun rezultat. Presedintele Uniunii Salvati Romania, Dan Barna, unul dintre cei care s-a identificat cu protestele impotriva Guvernului PSD-ALDE, iesind in strada impreuna cu Dacian Ciolos (foto), cere Parlamentului European sa intervina in procesul legislativ din Parlamentul Romaniei pentru a bloca modificarea Legilor Justitiei. Intr-o scrisoare transmisa, in data de 27 noiembrie 2017, liderului grupului ALDE din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, Dan Barna ii cere europarlamentarului belgian sa utilizeze "toate mijloacele legitime pentru a descuraja coalitia PSD-ALDE de a readuce sistemul judiciar roman la starea sa defectuoasa din perioada de preaderare" prin modificarea Legilor Justitiei, care ar fi "menite sa subordoneze judecatorii si procurorii regimul politic".


Potrivit scrisorii liderului USR Dan Barna, modificarea Legilor Justitiei in Parlament reprezinta "o amenintare iminenta la adresa independentei sistemului judiciar" care va aduce atingere independentei Justitiei. In scrisoare, europarlamentarul Guy Verhofstadt este informat ca propunerile de modificare a Legilor Justitiei care sunt dezbatute in prezent in Parlament amintesc de cadrul juridic existent in Romania, anterior aderarii la Uniunea Europeana.

In mod plangacios, USR sustine ca Parlamentul doreste sa modifice Legile Justitiei fara a solicita avizul Comisiei de la Venetia, asa cum, sustin acestia, s-ar fi recomandat in Raportul MCV.

Spre finalul scrisorii lui Dan Barna, europarlamentarul Guy Verhofstadt este informat ca prin demersul Parlamentului in ce priveste Legile Justitiei sunt puse in pericol "transparenta, integritatea si statul de drept".

Lumeajustitiei.ro publica exclusiv scrisoarea Uniunii Salvati Romania trimisa lui Guy Verhofstadt la Parlamentul European in data de 27 noiembrie 2017:

"Deteriorarea iminenta a independentei Justitiei in Romania

Bucuresti, 27 noiembrie 2017

Stimate domnule Verhofstadt,

Va scriem pentru a atrage atentia Parlamentului European asupra a ceea ce consideram o amenintare iminenta la adresa independentei sistemului judiciar din Romania.

Dupa cum bine stiti, Guvernul roman a provocat revolta publica in luna februarie a acestui an, atunci cand a adoptat Ordonanta de Urgenta 13, o masura intens criticata din cauza slabirii cadrului legislatiei anticoruptie. Aceasta actiune a determinat cele mai mari proteste din Romania de la caderea regimului comunist in 1989.

In prezent, coalitia de guvernamant pregateste din nou modificari majore ale legislatiei care reglementeaza organizarea si functionarea sistemului judiciar, menite sa subordoneze judecatorii si procurorii regimul politic. Modificarile legislative propuse de coalitia PSD-ALDE printr-o procedura legislativa de urgenta in Parlamentul Romaniei vor afecta grav independenta justitiei, printr-o gama larga de masuri care aminteste de cadrul juridic din Romania, anterior aderarii la Uniunea Europeana.

In pofida opozitiei necontestate a celor 4.000 de magistrati care au semnat Memorandumul initiat de catre Forumul Judecatorilor din Romania, a celor doua avize negative consecutive emise de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) si a protestelor publice masive, coalitia de guvernare PSD – ALDE continua cu procedura de modificare a legilor.

Chiar si dupa ce Comisia Europeana a emis ultimul raport in cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV), exista indicii puternice ca, coalitia de guvernamant se pregateste sa grabeasca modificarile, fara a solicita avizul Comisiei de la Venetia, asa cum a fost in mod explicit recomandat de catre Comisia Europeana.

Uniunea Salvati Romania (USR) este a treia forta politica reprezentata in Parlamentul Romaniei, un partid politic tanar cu o puternica agenda pro-europeana, concentrandu-se asupra transparentei, integritatii si statului de drept. Tocmai aceste valori fundamentale sunt puse in pericol in prezent in Romania. Din acest motiv, USR va cere sa utilizati toate mijloacele legitime pentru a descuraja coalitia de guvernamant PSD - ALDE de la a readuce sistemul judiciar roman la starea sa defectuoasa din perioada de preaderare.

Dan Barna

Presedintele Uniunii Salvati Romania"

Iata scrisoarea in forma in care a fost trimisa la Parlamentul European:


Comentarii

# gogu date 29 November 2017 16:27 +28

Aud toata ziua ca legile justitiei nu sunt bune. Poate ca asa e! Dar nu a venit nici un destept sa spuna ce e rau! De ce? Sa-mi spuna si mie ca aia si aia si aia nu "e bune". Sau poate a fost cenzurat?

# Dragnea si-a tradat electoratul ! date 30 November 2017 06:20 +1

Dupa ce s-a dat rotund cu raspunsul dat departamentului de stat al usa , face cartile pe ascuns cu cei aceiasi oameni cu care parlea porcul de craciun .Da, statul tot nu va fi obligat sa se indrepte impotriva magistratului care a judecat cu rea credinta sau grava neglijenta. Doar "ii revine dreptul " sa faca asta . Exact ca inainte . Pai sa nu scuipi in fata licheaua pamantului ? Atata balci pentru nimic ?Ordinarul pamantului , acum chiar ca merita sa mearga la puscarie pentru ca nu e un barbat politic adevarat ,e doar un alt tradator ce vinde sperantele oamenilor care l-au votat pentru privilegiile lui .Acum chiar merita puscaria !

# capcaun date 3 December 2017 19:11 0

Poate e o cacialma la mijloc, unii zic hais, altii cea, si pana la urma o iesi, sa vedem ...

# X date 29 November 2017 16:51 +2

BARNA = maro in lba maghiara. Se pronunta BORNO

# gyuri date 29 November 2017 17:22 0


Citeza pe X
BARNA = maro in lba maghiara. Se pronunta BORNO
Se pronunta boarnoa!

# Coclitzii de la USR sunt o adunatora de tradatori de tara date 29 November 2017 16:52 +9

Mocirlosh a iesit sa faca spirala de oftic ca banii lu` Sorosh nu dau roade :-)

# Catalin Dinulescu date 29 November 2017 17:06 +22

Nu le-a iesit cacialmaua cu Dep de stat acum incearca cu bruxellezii. Madam Macovei face spume. Comisia de la Venetia, MCV, ambasadele, legile intergalactice, tratatele cu klingonienii, se cerseste efectiv orice fel de reactie externa pe care sa o fluture in tara propaganda securista. Catastrofa. Cutremur planetar daca se adopta modificarile legilor justitiei. Este acelasi stil propagandistic si aceleasi argumente lozincarde. Nu se indica nicio prevedere concreta. Nici macar una.

# cozma ioan mangalia date 1 December 2017 11:22 0

nu mai fi ingrijorat de modificarile legii justitiei,trahanache -zis dragnea i-a dictat lui farfuridi-zis iordache sa sa aplice opinia sa ; ori sa se revizuiasca ,da, DAR SA NU SE SCHIMBE NIMIC. ori sa nu se revizuiasca, dar atunci sa sa schimbe pe ici pe colo... usrul l-a calcat pe cap pe repetent, fara sa mai astepte raspuns de la brussel !
Citeza pe Catalin Dinulescu
Nu le-a iesit cacialmaua cu Dep de stat acum incearca cu bruxellezii. Madam Macovei face spume. Comisia de la Venetia, MCV, ambasadele, legile intergalactice, tratatele cu klingonienii, se cerseste efectiv orice fel de reactie externa pe care sa o fluture in tara propaganda securista. Catastrofa. Cutremur planetar daca se adopta modificarile legilor justitiei. Este acelasi stil propagandistic si aceleasi argumente lozincarde. Nu se indica nicio prevedere concreta. Nici macar una.

# DODI date 29 November 2017 17:07 +16

Țară tristă plină de umor? NU, corect este țară tristă și plină de OMOR. Pe vremuri prostia se știa că bubuie, acum s-a integrat și se numește #rezist. Doar nivelul ei ”intelectual” a rămas constant. Năstase a fost bun când a dat editura Politică (cea mai bună în 1990) pe gratis la Liiceanu, iar acum acesta face spume la gură că Năstase folosește aceleași cuvinte când vorbește românește ca și el. Lichelele din PNL, PDL, USR, majoritatea fiii sau nepoții protipendadei sau Securității, vin acum și ne dau nouă lecții de democrație. În toți anii când au fost la guvernare nu au făcut decât să distrugă ce se putea în țara asta ca sp fure liniștiți. Uitați-vă la averile ”cinstite” dobândite de bugetarii hăhăilă, berceanu, blaga, videanu, etc. Dar ei știu să latre, iar pesedii nu știu decât să se scuze. Făcând justiție du ochelari de cal luluța nu vede decât roșu în fața ochilor. Știam că doar taurii au alergie la roșu. Se pare că și ”silfida” luluța și imberbul ciolanis

# Țăranul date 29 November 2017 17:56 +2

USR-ul , să caute o stîncă , niște frănghii . și un loc sigur la vreun lac de acumulare ...

# Viorel date 29 November 2017 19:41 +13

Nu mă pot abține ! Scrisoarea acestor pseudopoliticieni este exact ca cea a turcilor din gluma absurdă: ”E seară. Cetatea Neamțului. Se aude gălăgie în afara zidurilor... Mama lui Ștefan cel Mare întreabă cine face gălăgie. - Sunt niște turci, Măria Ta, răspunde un vornic. Iese Doamna și se uită peste zid. Turcii: - Mama lui Ștefan cel Mareeee ! Doamna: - Ce e măi, osmanlâilor ? Turcii: - Ne-a bătut Ștefan cel Mare... Iese, de după un pâlc de copaci Domnul Ștefan cel Mare și le spune turcilor, bătând obrazul: Pârâcioșilor, pârâcioșilor ! ” Domnule Verhofstadt, domnule Verhofstadt ... RUȘINE, USR !(generalizare intenționată)

# Marin date 29 November 2017 21:35 +8

Gretos! Acesti nenorociti ar trebui expulzati din Romania undeva in Antarctica cu pinguinii. Cat de jegos poti sa fi sa te duci sa te plangi de ceva care deocamdata nu exista, pana vor deveni legi mai este. Dar la ce sa te astepti de la nistre tradatori habarnisti care pupa poala lui Soros de dimineata pana seara. Daca sunteti asa de inversunati de ce nu veniti voi cu propuneri mai bune, voi, aia din strada si alti ignoranti care tipa ca nu e bun dar nici cum ar fi bine nu spuneti ca nu va pricepeti. Sunteti o rusine pentru tara, o gloata de paraziti care traiesc pe banii nostri in parlament, mancati, beti si dormiti pe banii nostri doar pentru a denigra tara, nu sunteti decat niste nenorociti ca si Macovei si alte rebuturi care fac tara de rusine oriunde calca. Si va mai plangeti ca nu va respecta nimeni, cine respecta tradatorii si slugile mai tembelilor?

# nae girimea date 30 November 2017 07:38 +3

Comunicatul Dep de Stat al SUA , raspunsul lui Tariceanu si Dragnea , reactia negativa unora la acest raspuns , tacerea asurzitoare a Presedintiei , MAE , Amb Romaniei la Washington , ma umplu de bucurie : iata pe cine nu vom mai vedea in viata publica dupa alegerile urmatoare !

# mitica date 30 November 2017 09:19 +6

Oare nemernicilor astia nu le este rusine sa vorbeasca? borfasii astia se duc la un miting neautorizat dupa care isi permit sa mai si minta in strainatate! "4.000 de magistrati care au semnat Memorandumul initiat de catre Forumul Judecatorilor din Romania" Care "magistrati"? Securistul de Lazar? nemernica de Kovesi? Procurorul "zdreanta"? Sictir javra nesimtita!"Uniunea Salvati Romania (USR) este a treia forta politica reprezentata in Parlamentul Romanie" Serios? Sunteti un nimeni si nimic, va reprezinta "adormitul" din Parlament! Nu sunteti decat niste slugi ordinare ale tradatoarei de tara Macovei si ale lui Soros! Romanii nu au nevoie de acesti nemernici fripturisti!

# Viorel date 30 November 2017 10:20 +2

RECUNOSC, spășit, ca încă SUNT NAIV ! Nu mă așteptam ca PÂRA unor pseudopoliticieni adresată STRĂINĂTĂȚII să ANIHILEZE PERSONALITATEA UNEI ȚĂRI ! Mai rău decât în TOATĂ ISTORIA NEAMULUI ! O cerere LEGITIMĂ a MAJORITĂȚII CETĂȚENILOR a fost ARUNCATĂ la GUNOI prin neintroducerea răspunderii REALE a magistraților în conținutul legilor aflate în dezbatere. Mă tem că LAȘITATEA și SLUGĂRNICIA au devenit ”VIRTUTE” și sunt INCURABILE ! Sunt DEZGUSTAT (și sper că nu numai eu) de prestația a aproape tuturor parlamentarilor din România !

# AndreiV date 30 November 2017 11:11 +4

Ca si partidele istorice.!!!Au deja experienta.In tara,la fel ca pdl-pnl,plini de ura fac circ,scandal,si actioneaza pentru dezbinarea poporului roman si distrugerea tarii.Exat ca si mai demult.Nu sunt in stare de nimic,n-au idei si nici programe,dar cei care ii platesc gras, strainii,le cer sa distruga tot si sa lupte pentru domn strain.sau de la noi niumit de americani,nemti,olandezi ,ppe. Oricine li se opune si incearca ceva pentru tara e distrus.Ei sprijina in continuare politia politica,ura viscerala fata de tot ceeea ce e romanesc si dezbinarea.Sper ca vor avea aceeasi soarta ca si pntcd si vor fi sanctionati,vor iesi de pe scena politica, pentru agresiunile verbale,intoleranta,limbajul suburban si mai ales pentru faptul ca blocheaza orice incercare de imbunatatire a nivelului de trai a romanilor.cei mai saraci europeni.Marea masa a romanilor care traia ,impreuna cu copii lor din venituri mizere de aproximativ 1000 lei,in timp ce ei au averi uriase si sunt finantati de straini.

# Andrei Muresan date 30 November 2017 11:51 +6

Cand te adresezi strainilor cerand ajutor, nu esti decat un tradator de tara si neam. Ce ar vrea acest vierme, sa vina strainii cu armata, cu politia lor, sa aresteze Parlamentul, sa-i puna la zid pe cei care nu-i convin lui si altor tradatori de Tara, sa fie impuscati in fata protestatarilor scelerati din Piata Victoriei!? Barna, se vor schimba timpurile, atunci sa te vad unde te ascunzi; in America vei da de mine care te va da pe mana politiei. 

# un mizantrop date 30 November 2017 17:06 +2

In Post Scriptum au uitat sa scrie (sau i-a cenzurat statul de drept): "avand in vedere ca gradul si functia ne indreptatesc sa credem ca suntem pe acelasi stat de functiuni ca defunctul Sorin Crivat si de curand am avut dovada ca procujudecatorul Selaru, calaul fostului nostru coleg, se afla prins in campul tactic al agronomului Dumbrava, rugam urgent extragerea noastra din acest ogor minat, ca viata ne este pusa in pericol!" Este destul de socant sa vezi cum, indiferent de dovezi, de atacuri brutale la viata si drepturile cetateanului, idiotii astia "o tin gaia matu'", poate le spune cineva ca au mai fost d-astia ca ei, Condrea, Ghita, Ponta, care le face concurenta intru golanisme...

# Andrei Muresan date 1 December 2017 18:22 +4

Astazi, de Ziua Marei Uniri, 1 Decembrie, doresc tuturor romanilor un sincer La Multi ani! Nu si pentru presedintele securitatii romane, acest "HAM-TART", care m-a scarbit total. Cum dracul a ajuns acest troglodit presedinte!? Doi mutanti, Base si Iohan, slugi ai strainatatii....Sunt fiu de detinut politic si aceste doua loaze nu au facut nimic pentru Romania. Ei nu ajung nici la nivelul tendonului lui Ahile de la unul dintre picioarele mele, comparand ce au facut ei si ce am facut eu pentru Tara. Viermi mici, intelect redus si multa prostie. Cum dracul au ajuns presedinti de Tara!? Iohan, de ce au incendiat blocul cu romani, sangele tau german?

# X date 1 December 2017 23:13 0

Pt GYURI SE PRONUNTA BORNO. Vorbesti maghiara de balta ? Cauta si pe google translate.

# santinela date 2 December 2017 08:16 +2

Cum dracu de s-a intimplat ca toate neamurile proaste sa se adune la USR ? Dar proaste rau !

# Aurel date 2 December 2017 23:48 +1

Pai, domnule, toti sug de la sanul lui Soros, prin consiliera lui Iohan Cel Prost.

# x date 2 December 2017 23:57 +1

acest USR este omologul PCR-ului din 1921. numai cozi de topor printre ei

# livia date 3 December 2017 12:51 +2

USR -URSS.Si kgb-ul iliescu ion cerea ajutorul ” extern” al URSS pentru a mentine comunsimul cu fata uman /gorbaciovista in tara.

# interlopu date 6 December 2017 08:42 0

Rezistentii sunt de fapt oamenii lui base care au pierdut dupa 10 ani de dictatura prostilor si dau si cu boxul pe la spate. Ati vazut cum arata monstrul de la Suveava care a dat cu sabia in politist platit de prostii de romani ca sa-i apere , asa arata si cel cu ceafa lata care a trantit femeia de pamant la Nana. Acelasi specimen, oamenii lui base si care dau cu boxul si candideaza pe lista PMP la parlament. La politisti le tremura chilotii pe ei cand trebuie sa foloseasca pistolul din dotare si ar trebui dotati cu bate fiindca asa poate au curaj sa se lupte cu interlopii care chefuiesc cu sefii din politie. Huuo!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva