4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

RISCA SA FIE CHIAR MAI RAU – Judecatoarea TMB Madalina Afrasinie prezinta realitatea din instante: „O legislatie mai slaba decat cea de acum rar mi-a fost dat sa citesc... Totul pentru a scoate Justitia in piata publica ca fiind cea vinovata, dar care 'trebuie ajutata' de serviciile de informatii. Justitiabilul? Actul de justitie? 'Un lux teoretic'... 'Este cool' sa fie batjocorita una din cele trei puteri ale statului de celelalte doua care ofera poporului 'paine si circ'”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

24 April 2023 15:38
Vizualizari: 3877

Guvernul se preocupa doar de taierea pensiilor pentru judecatori, dar nu se intereseaza de una dintre problemele cronice ale magistraturii romane: supraincarcarea cu dosare.Semnalul de alarma a fost tras luni, 24 aprilie 2023, de catre judecatoarea Madalina Afrasinie (foto) de la Tribunalul Bucuresti, care a exemplificat cu cele aproape 100 de dosare pe care le are de solutionat in fiecare luna.

Problema se va agrava daca demnitarii nu vor masuri, iar cel mai afectat, in ultima instanta, va fi justitiabilul roman, care va primi dreptatea mult prea tarziu, a subliniat magistrata TMB.

In loc sa faca reforme reale, guvernantii nu au alt gand decat sa readuca serviciile secrete in dosarele penale, a reclamat Afrasinie, acuzand ca bataia de joc este pusa in scena la adresa justitiei pentru a-i oferi poporului paine si circ.


Iata ce a scris Madalina Afrasinie pe Facebook:


Actul de justitie in vreme de criza... criza generata de ei, in numele lor

Pamflet amar

Pana la sfarsitul lunii iunie (asta insemnand ca, poate, 'voi avea norocul' sa nu mai particip si la sedinte de permanenta), voi intra cu 275 de dosare.

Adica:

- Luna aprilie: 84 de dosare

- Luna mai: 94 de dosare

- Luna iunie: 97 de dosare.

Din cele 275 de dosare, estimez ca imi vor ramane la motivat 150, 180 de dosare sau chiar mai multe...

Primul termen de judecata, in dosarele de apel, este acordat in luna noiembrie!!!!! In comercial!

Dar, nu-i asa, nu conteaza! Conteaza doar ura de masa in legatura cu pensiile si indemnizatiile noastre! Atat si nimic altceva!

Si daca as intra cu 200 de dosare pe sedinta, rezultatul ar fi dezastruos! Pentru parti, pentru actul de justitie!

Eu, judecatorul?! 'Un bugetar gras' care nu face nimic!

Si daca, totusi, as intra cu 200 de dosare / sedinta?! In primul rand, nu as avea timpul fizic, necesar pentru studierea dosarelor. In al doilea rand, motivarea hotararilor pronuntate ar fi facuta peste 2, 3 ani... O legislatie mai slaba decat cea de acum rar mi-a fost dat sa citesc! Si judec in materie comerciala din anul 2009!!!

Competente exclusive, valoare obiect care nu mai conteaza si totul, totul pentru a scoate Justitia in piata publica ca fiind cea vinovata, dar care, nu-i asa, 'trebuie ajutata' de serviciile de informatii... Justitiabilul? Actul de justitie? 'Un lux teoretic'. Este un cerc vicios din care nu suntem lasati sa mai iesim! Nici justiabilii, nici profesionistii in drept!

Adevarul este ca 'este cool' sa fie batjocorita una din cele trei puteri ale statului de celelalte doua care ofera poporului 'paine si circ'.

Felicitati-va! Incompetentii 'sunt la butoane' si arata cu degetul spre victime!

Adica spre judecatori, spre justitiabili si, nu in ultimul rand, spre avocatii care pledeaza potrivit Legii... lege care, ce sa vezi, nu este facuta de noi, judecatorii!

Se poate si mai rau? O, daaaa! Priviti padurea, si nu copacii... priviti in ansamblu, si nu doar spre varful degetului acuzator! Priviti si ganditi... cat timp nu este mult prea tarziu!”

Comentarii

# Jeaques de la Molay date 24 April 2023 19:00 +4

Inca o doamna corecta!!!!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva