12 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANIA, HUB REGIONAL DE GAZE – ASPES si Romania Durabila au organizat o conferinta de marca in care s-a punctat importanta pietei de gaze naturale autohtone in dezvoltarea economiei nationale: "Valorificarea superioara a resurselor naturale ale Romaniei reprezinta o sansa reala pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei nationale... Un hub regional de gaze ar face Romania si mai atractiva pentru investitii pe tot parcursul lantului valoric, in productie, in infrastructura, in consum"

Scris de: L.J.

8 noiembrie 2019 16:22
Vizualizari: 1103

Asociatia pentru Prognoze si Studii Economico-Sociale (ASPES) impreuna cu Romania Durabila, proiect initiat de jurnalistul economic Daniel Apostol, au organizat in data de 4 noiembrie 2019 un eveniment de marca dedicat pietei de gaze naturale autohtone si rolului pe care aceasta piata il joaca in dezvoltarea economiei nationale. Concret, este vorba despre Conferinta "Modelul economic romanesc: Romania – orizont 2040- rolul resurselor naturale", organizata de ASPES si Romania Durabila. Evenimentul a fost gazduit de Banca Nationala a Romaniei si a reunit mediul de afaceri cu cel academic, reprezentat de Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti. Intreaga reuniune, potrivit unui comunicat de presa al ASPES remis Lumea Justitiei, a fost sustinuta de OMV Petrom si Romgaz, avand ca partener institutional Federatia Patronala Petrol si Gaze.


In cadrul Conferintei a fost punctata necesitatea unor proiecte de infrastructura de gaze naturale, interconectarea cu tarile invecinate, dar si asigurarea productiei semnificative de gaze naturale astfel incat Romania sa devina un hub regional de gaze naturale. S-a evidentiat astfel in timpul discutiilor ca un hub regional de gaze ar face Romania si mai atractiva pentru investitii pe tot parcursul lantului valoric, in productie, in infrastructura, in consum.

Pentru demararea investitiilor offshore la Marea Neagra este necesara insa asigurarea unui climat de stabilitate in reglementarile fiscale, de piaţa libera, precum si de definire si protejare a consumatorilor vulnerabili.

Publicam in continuare comunicatul de presa al ASPES:

"Valorificarea superioara a resurselor naturale ale Romaniei reprezinta o sansa reala pentru dezvoltarea pe termen lung a economiei nationale. Aceasta a fost concluzia conferintei Modelul economic romanesc: Romania – orizont 2040- rolul resurselor naturale, dedicata pietei de gaze naturale autohtone si rolului pe care aceasta piata il joaca in dezvoltarea economiei nationale, organizata de ASPES si Romania Durabila si gazduita de Banca Nationala a Romaniei.

Proiecte importante de infrastructura de gaze naturale, interconectarile cu tarile invecinate, dar si productia semnificativa de gaze naturale sustin ambitia Romaniei de a deveni un hub regional de gaze naturale, oferindu-i avantajul sursei interne de alimentare. Iar un hub regional de gaze ar face Romania si mai atractiva pentru investitii pe tot parcursul lantului valoric, in productie, in infrastructura, in consum. Nevoia de stabilitate in reglementarile fiscale, de piaţa libera, precum si de definirea si protejarea consumatorilor vulnerabili raman aspecte cheie in vederea demararii investitiilor offshore la Marea Neagra.

Discutiile purtate in cadrul Bancii Nationale Romane au reunit mediul de afaceri cu cel academic reprezentata de Academia de Studii Economice Bucuresti si Universitatea de Petrol si Gaze Ploiesti.

Printre cei care s-au asezat la masa dezbaterii s-au numarat: Radu Dudau, Director Executiv Energy Policy Group, prof. univ. Cristian Paun, profesor in cadrul ASE, Gabriel Biris, avocat, Franck Neel, Presedinte FPPG, Daniel Apostol, Director Relatii Externe FPPG, Mircea Cosea, Presedintele Consiliului de Supraveghere al CNTEE Transelectrica SA, Adrian Badea, Presedinte Organizatia Patronala “Petrogaz”, Septimiu Stoica, Presedinte BRM, Constantin Bostina, Presedinte ASPES precum si Mihail Minescu, prorectorul Universitatii de Petrol si Gaze din Ploiesti.

Evenimentul a fost sustinut de OMV Petrom si Romgaz si a avut ca partener institutional Federatia Patronala Petrol si Gaze. Parteneri media ai evenimentului au fost EM360, Economistul, Energy Center, Club Economic, Financial Intelligence, Money.ro, Invest Energy, G4Media, Energynomics, Agerpres si Radio Romania Actualitati.

Romania Durabila este un proiect initiat de Daniel Apostol, jurnalist economic cu o experienta in domeniu de peste 25 de ani, care are ca misiune sprijinirea cresterii economice a companiilor.

Fondata in 2003, Asociatia pentru Prognoze si Studii Economico-Sociale este o organizatie profesionala privata, non-profit, ne-partizana, dedicata intelegerii mai bune a economiei si problemelor ei".

Comentarii

# obiectiva din IRan date 8 noiembrie 2019 16:49 +8

minciuni gogonate...asta doar daca ar fi NATIONALIZATE...oricum, fiind resurse nationale NU POT FI INSTRAINATE, asa ca este NECONSTITUTIONALA CEDAREA RESURSELOR NATURALE - gaze, inclusiv de sist, petrol, etc...cu redevente de mizerie de 4 % nici EXXON, nici catre CHEVRON, nici catre dracu, nici catre laku...

# Sphinx date 8 noiembrie 2019 17:54 +11

Doamne ajuta! Dar ce folos daca se abroga OUG 114 in defavoarea acumularii de capital in visteria tarii. Banii vor iesi in conturile straine si Romania ramane cu maruntisul lasat ca pomana . Daca guvernul PNL si Johannis vor trata strategia proiectului Romania Durabila ca pe o afacera de tara de rangul 3 cu "inalta poarta" suntem ca si "vanduti" pe doi bani. Spun asta avand in vedere ca NU STIM nici azi ce a semnat Johannis in SUA pe 20 august 2019. ( asta sa fie pretul unui nou mandat prezidential de 5 ani ? ). Ar insemna TRADARE.

# Neanae date 8 noiembrie 2019 20:45 +8

Degeaba avem ... Iohannis a vândut tot pe o șapcă și pe patul de la Cotroceni. După ce nu va mai fi președinte va plăti AMAR! Sa fie mândri de el cei ce-l vor vota. Îi vor lungi agonia dacă vor fi cati vor fi ... înmulțiți creativ de STS . Atât de mult a prins instigarea la ura contra PSD încât îl vor vota cei din turma de lobotomizați. Astia nu mai au lob stâng, ca dacă e PSDist, lobul, l-au făcut terci cu dreptul, au așa creierul mono tematic, uniform, plat. Klem era in echipa de neuro chirurgi ... dar ăsta încă mai sta?

# USA, HUB REGIONAL DE GAZE date 8 noiembrie 2019 23:32 +2

Au fost date pe-o sapca , plus 2% din PIB pentru avioane second-hand (modele vechi). Dupe cum vedem , amerilocii au facut doar afaceri bengoase la noi (Bechtel , Microsoft, acu` resursele) . Milogii Planetei ( vezi aici : https://www.usdebtclock.org/ ) ne utilizeaza in fel si chip ca sa-si mai achite din datorii.

# nae girimea date 9 noiembrie 2019 06:44 +3

Bancuri proaste pt tampiti . Cu ajutorul # rezist , SRI si "Justitiei" o sa ne alegem cu vorbe frumoase si praful de pe toba . Schimburile se vor intensifica: noi le vom da gazele iar ei vor lua titeiul ...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.11.2019 – Ana nu a putut sa deschida gura. Predoiu a intrat in paine

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva