24 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANIA ISI VA TINE PROMISIUNEA – Senatorul Robert Cazanciuc, vizita in SUA: „Am avut la Washington o intalnire cu senatorul Jack Reed, presedintele Comisiei pentru Servicii Militare din Senatul SUA... L-am asigurat ca Romania va creste bugetul apararii pana la 2,5% din PIB incepand cu 2023. I-am multumit pentru dizlocarea brigazii Strykers din Germania. Mi-am manifestat increderea ca SUA o sa-si sporeasca prezenta-n tara noastra cu brigazi de lupta permanente si echipamente de ultima generatie”

Scris de: L.J. | pdf | print

31 March 2022 11:50
Vizualizari: 4079

Romania isi va tine promisiunea de a creste bugetul destinat apararii (de la 2 la suta la 2,5% din Produsul Intern Brut, l-a asigurat miercuri, 30 martie 2022, senatorul PSD Robert Cazanciuc (foto dreapta) pe senatorul american Jack Reed (foto stanga) – membru al Partidului Democrat si presedintele Comisiei pentru Servicii Militare din Senatul SUA.Intalnirea a avut loc cu prilejul implinirii a 25 de ani de parteneriat strategic intre Romania si Statele Unite ale Americii.


Iata postarea de pe Facebook a lui Robert Cazanciuc:


Am avut astazi la Washington o intalnire cu Senatorul Jack Reed, Presedintele Comisiei pentru Servicii Militare din Senatul American.

In contextul celebrarii a 25 de ani de Parteneriat Strategic cu Statele Unite ale Americii, impreuna cu ambasadorul Romaniei in SUA, Andrei Muraru, am avut o discutie deschisa cu Senatorul Jack Reed despre importanta Romaniei in alianta transatlantica, reiterand necesitatea consolidarii Flancului Estic al NATO si stabilirea unei strategii pentru Marea Neagra.

L-am asigurat pe Senatorul Reed ca Romania va creste bugetul apararii pana la 2,5% din PIB incepand cu anul 2023, i-am multumit pentru dizlocarea brigazii Strykers din Germania si mi-am manifestat increderea ca SUA o sa-si sporeasca prezenta in tara noastra cu brigazi de lupta permanente si echipamente de ultima generatie.

Am discutat despre conflictul de la granitele tarii noastre, despre implicarea Romaniei in sprijinul refugiatilor si despre repercursiunile economice si umanitare ale acestui razboi inept.

Sprijin ideea ca Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski sa tina un discurs in fata Parlamentului Romaniei. Ucraina trebuie ajutata iar Romania s-a alaturat tarilor care impun sanctiuni Rusiei.

Senatorul Reed a fost de acord ca Moldova are nevoie de sprijin concret si consecvent pentru a depasi provocarile uriase cu care se confrunta, economice, de securitate si umanitare.

Senatorul Jack Reed ne-a asigurat de tot sprijinul administratiei americane pentru garantarea securitatii si integritatii frontierelor Romaniei si i-am adresat pe aceasta cale o invitatie de a vizita Romania”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 23.07.2024 – Judecatoarea la care a picat gruparea Coldea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva