13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

ROMANIA NU UITA DE RIDICAREA MCV – Fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc dupa intalnirea cu ambasadorul Germaniei: „Am discutat onest despre nevoia de a inchide usa numita MCV si de a o deschide pe cea asteptata si meritata de romani: Schengen. Am exprimat sprijinul deplin al PSD pentru ca prin noul pachet de legi privind Justitia sa asiguram toate resursele de care sistemul judiciar are nevoie pentru a le oferi romanilor instante la care sa mearga cu incredere ca li se va face dreptate”

Scris de: L.J. | pdf | print

26 July 2022 14:21
Vizualizari: 3789

Romania nu uita principalele obiective pe plan extern: intrarea in Schengen si ridicarea de catre Comisia Europeana a monitorizarii prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV). De aceea, fostul ministru al Justitiei Robert Cazanciuc (foto 1 stanga) a discutat cele doua subiecte luni, 25 iulie 2022, cu ambasadorul Germaniei la Bucuresti, Peer Gebauer (foto 1 dreapta).De asemenea, Cazanciuc l-a asigurat pe ambasador de sprijinul PSD pentru reforma legislativa in domeniul justitiei. In schimb, oficialul german l-a asigurat pe senatorul roman de progrese legislative in materia asigurarilor sociale si de sanatate pentru muncitorii romani sezonieri din Germania.


Redam intreaga postare de pe Facebook a senatorului PSD Robert Cazanciuc:


Intalnirea avuta azi la Senat cu E.S. Peer Gebauer, ambasadorul Republicii Federale Germane la Bucuresti, mi-a confirmat ceea ce stiam de la evenimentele publice sau din relatarile colegilor. Am descoperit un bun avocat al unei cooperari deschise, solide, pe masura istoriei si potentialului urias al relatiei dintre Romania si Germania, un ambasador pe masura tarii pe care o reprezinta.

Am discutat onest despre nevoia de a inchide usa numita MCV si de a o deschide pe cea asteptata si meritata de romani: Schengen.

Am exprimat sprijinul deplin al PSD pentru ca prin noul pachet de legi privind Justitia sa asiguram toate resursele normative, umane si materiale de care sistemul judiciar are nevoie pentru a le oferi cetatenilor romani instante la care sa mearga cu incredere ca li se va face dreptate, iar atunci cand dreptatea nu este de partea lor, sa inteleaga unde au gresit si de ce trebuie sa suporte rigorile legii. O justitie eficienta si responsabila poate avea un rol extrem de important in dezvoltarea economica a Romaniei, oferind investitorilor si partenerilor externi garantia unui arbitru care poate contribui la mentinerea echilibrului social.

Am primit vesti bune privind realizarea unor progrese legislative in materia asigurarilor de sanatate, precum si a celor sociale ale romanilor care lucreaza sezonier in Germania.

Nu au fost ocolite nici subiectele privind taxarea si nevoia de solidaritate in vremuri de criza. Am fost de acord ca orice masura trebuie sa porneasca de la o nevoie reala si in urma unui dialog transparent, bazat pe respect reciproc, intre stat si mediul privat!

Vielen Dank, Herr Botschafter! (n.r. Va multumesc mult, domnule ambasador!)”

 


Comentarii

# FOST JUDECATOR date 26 July 2022 16:05 +133

CEDAREA PORTULUI CONSTANȚA OLANDEI ȘI GAZELOR DIN MAREA NEGARĂ AMERICANILOR, CA SĂ LE VÂNDĂ ÎN UE ESTE PREȚUL INTRĂRII ÎN SCHENGEN...IAR MAGISTRAȘII AU PRIMIT LEGIUNEA DE ONOARE A REPUBLICII FRANCEZE, MEDALIE PE CARE MARIE QUIRIE A REFUZAT-O DIN MODESTIE !ȚARĂ DE TRĂDĂTORI, ACEST CAZANCIUC ESTE O RUȘINE DE MINISTRU AL JUSTIȚIEI ȘI UN POLITICIAN CAMELEON, DU-TE , MĂ, ÎN INDIA, DE UNDE AU VENIT STRĂMOȘII TĂI !

# escu date 26 July 2022 17:16 +113

PSD cere lumină de la ambasada Germaniei? Acum suntem în schimbare de stăpân? Tot așa ambasadorului român în Germania i se dă raportul privind justiția de acolo? Când mai fac politicienii noștri și cum vrea poporul român?

# Botomei Vasile,doctor in drept date 27 July 2022 06:53 0

Botomei Vasile,doctor in drept,spune despre dnul senator Cazanciuc ca este retrograd.Este vinovat de introducerea art.59(6) din legea 51/1995,republicata, prin care este introdusa infractiunea de folosire fara drept a cuvântului din denumirea de barou,cabinet avocat,in timp ce art.15,pct.2 din Conventia Europeana, interzice derogarea de la art.7.1 din Conventie, prin care se prevede ca: Nu este fapta penala dacă nu este prevazuta in dreptul national și international. Acest Tim de infractiune a fost inventata in Romania de Robert Cazanciuc, Daniel Fenechiu,si alți avocati rai din Parlament.Il invit la o dezbatere televizata pe legile justitiei,si a avocaturii,dacă este bărbat.Dar nu este!

# FOST JUDECATOR date 27 July 2022 12:08 +13

Vadim T. conchide că: "se uită în oglindă, se umflă-n pene şi se dau mari. Zmeii Zmeilor. Greucenii Greucenilor. N-aveţi, bă, nici o valoare. Ar trebui să ziceţi bogdaproste că sînteţi contemporani cu mine şi că respirăm acelaşi aer. Dacă vă scutur bine, sar din voi puricii unei infatuări ridicole şi vă dezumflaţi, brusc. Pentru mine sînteţi ca şi morţi"."Îl ia mama dracului de ţigan fudul".(VADIM T.)

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva