21 noiembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SAVONEA IL AMUTESTE ELEGANT PE WERNER – Reactia sefei CSM dupa ordinul lui Iohannis: “Atrag atentia asupra riscului indepartarii de la dezideratul respectarii independentei justitiei pe care, desi o parte insemnata a scenei publice il clameaza, ajunge sa fie disonanta cu insesi principiile pe care le afirma. Totodata, problemele reale din justitie si care merita, cu adevarat, o dezbatere serioasa par marginalizate, in detrimentul cetatenilor ca beneficiari ai actului de justitie”

Scris de: G.T.

10 iulie 2019 17:26
Vizualizari: 6035

Presedinta Consiliului Superior al Magistraturii, judecatoarea Lia Savonea (foto), ii raspunde elegant lui Klaus Iohannis, dupa ce acesta a ordonat CSM sa puna umarul la desfiintarea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie (click aici pentru a citi). O atitudine nepermisa intr-un stat cu adevarat de drept, atat de clamat de insusi Iohannis.


Intr-un mesaj publicat pe site-ul CSM, Lia Savonea da asigurari ca rapoartele GRECO – in realitate doar o maculatura, spunem noi – vor fi dezbatute in Consiliu, asa cum s-a intamplat si cu alte rapoarte. Sefa CSM precizeaza insa ca, fara a exista o indepartare de la valorile, principiile si obligatiile ce revin Romaniei in calitate de tara UE, realitatile din Justitie devoalate in ultima perioada nu pot fi nici ignorate, nici bagatelizate. De asemena, Lia Savonea atrage atentia asupra riscului abandonarii dezideratului respectarii independentei Justitiei pe care, desi o parte insemnata a scenei publice il clameaza, ajunge sa fie disonanta cu insesi principiile pe care le afirma. Nu in ultimul rand, Lia Savonea subliniaza ca problemele reale din Justitie, cele care merita cu adevarat o dezbatere serioasa, par sa fie marginalizate, in detrimentul cetatenilor ca beneficiari ai actului de justitie.

Iata mesajul presedintei CSM Lia Savonea:

“Pe fondul amplificarii dezbaterilor publice si muyltiplicarii mesajelor, inclusiv imperative, lansate dupa publicarea Raportului GRECO, referitoare la institutii din cadrul Autoritatii Judecatoresti, in calitate de Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii inteleg sa fac apel la o abordare echilibrata, calma si obiectiva a situatiei, cu argumente legale si de natura tehnica.

Organizarea judiciara si buna functionare a sistemului de justitie implica, cu necesitate, o analiza complexa in cadrul institutional bine determinat de lege, abstras de orice context cu potential politic si de orice interpretare trunchiata ori neadevarata a realitatii.

Reiterez, pe aceasta cale, nevoia unei dezbateri profunde si nu doar de suprafata, cu atat mai mult cu cat Consiliul Superior al Magistraturii va analiza, asa cum a facut-o si cu prilejul publicarii altor rapoarte, cum ar fi cel al Comisiei de la Venetia sau raportul MCV, si prezentul Raport GRECO, sub toate aspectele, inclusiv sub cele ce ar putea contine erori factuale evidente.

O astfel de analiza se impune cu atat mai mult cu cat pe masa Consiliului se afla in asteptare pentru a fi dezbatute si alte lucrari aflate in conexiune cu dezideratul asigurarii unei justitii care trebuie sa functioneze la standarde europene.

Fara a ne indeparta de la valorile, principiile si de la obligatiile ce ne revin in calitate de stat membru al Uniunii Europene, consider ca, in egala masura, realitatile din justitia noastra relevate in ultima vreme nu pot fi nici acestea ignorate ori bagatelizate.

In calitate de Presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii doresc sa atrag atentia, pe aceasta cale, asupra riscului indepartarii de la dezideratul respectarii independentei justitiei pe care, desi o parte insemnata a scenei publice il clameaza, ajunge sa fie disonanta cu insesi principiile pe care le afirma. Totodata, problemele reale din justitie si care merita, cu adevarat, o dezbatere serioasa par marginalizate, in detrimentul cetatenilor ca beneficiari ai actului de justitie”.

Comentarii

# Bravo ei ! Nota 10 ! date 10 iulie 2019 18:02 +12

Acest Ciolanis va ajunge la puscarie daca pierde prezidentialele ... Sa ne-ajute Tatal ! :-*

# Excelent , nu ma asteptam sa fie asa tare Savonea ! date 10 iulie 2019 18:22 +10

Acum o iei peste bot mei tradatorule ! Oricum nu ai fost niciodata un bun roman ; eventual un bun bisnitar de case sau cum zic gurile rele , traficat de copii , iar Georgeta (ravasitoarea-stearpa) o buna falsificatoare de acte . Tic-tac , tic-tac ....Adio vile renovate si welcome jail ! :-*

# Răspunderea magistratului date 10 iulie 2019 19:17 +6

De ce atata disperarea din partea unora pentru desființarea Siij??Lucreaza pe baza unor protocoale secrete ? Aaaaa....acum inteleg !!! Au îndrăznit sa se atingă de zeița Koveși ??? Asta este adevăratul motiv dle președinte pt care vreți desființarea Siij... Restul motivelor ca sa fiu elegant .. Bla bla bla

# Important este sa nu cedeze date 10 iulie 2019 21:40 +4

Se lupta o mana de oameni. Greu. Este important sa stie sa comunice asa cum a inceput in ultima vreme. Cu toate elementele factuale carw sa rastoarne perceptia absolut gresita

# lege-faradelege date 11 iulie 2019 10:25 +3

Apreciem pozitia adoptata de doamna PRESEDINTE CSM, dar domnia sa, nu cunoastem daca are stiinta de modalitatea in care solutioneaza sesizarile cele doua sectii ale INSPECTIEI JUDICIARE, care au menirea de a sanctiona disciplinar, magistratii care cu rea credinta si grava neglijenta incalca normele de drept material si procedural. Cu toate ca sunt situatii in care magistratii inacalca in mod voit aceste reglementari, textul de lege reglementeaza in mod explicit o anume situatie iar magistratii o interpreteaza , contrar textului legal. In aceste situatii regula INSPECTIEI JUDICIARE este CLASAREA , fara nicio argumentare cu privire la normele de drept incalcate de magistrati, singurul argument se refera la indepenedenta judecatorului si atat , cu ignorarea art. 99 din Legea 304/2003.Doamna onorata presedinta, cred ca ar trebui sa analizeze si neneumaratele clasari ale INSPECTIEI JUDICIARE cu cele doua sectii , judecatori si procurori.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi ajutat Klaus Iohannis de DNA in lupta cu Viorica Dancila pentru functia de presedinte al Romaniei?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.11.2019 – Iar s-a sucit generalul din DNA. Bye, bye, Klemm!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva