14 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCANDALUL MATEESCU-PIRLOG – Seful CSM Bogdan Mateescu este tavalit din cauza apropierii de tabara Liei Savonea: “Alesul lui Savonea”. Replica lui Mateescu: “Domnule Pirlog, daca nu vreti sa va expuneti numele, nu rastalmaciti ce am spus... Am convingerea ca pana si dumneavoastra aveti capaciatatea de a-l intelege” (Discutiile)

Scris de: George TARATA | pdf | print

7 March 2021 11:16
Vizualizari: 10631

Candva o speranta pentru tabara #rezist din magistratura, seful CSM Bogdan Mateescu (foto) a ajuns o dezamagire pentru aceleasi grupari. Bogdan Mateescu este tavalit pe Facebook din cauza apropierii de judecatoarea Lia Savonea din CSM cu care conduce autoritar Consiliul, desigur si impreuna cu judecatoarea Simona Marcu (judecatoarele Margareta Nicoleta Tint, Mariana Ghena si Corina Corbu voteaza precum Savonea si Marcu; judecatorii Mihai Balan si Andrea Chis sunt vazuti drept locotenenti ai lui Mateescu; judecatoarele Gabriela Baltag si Evelina Oprina sunt izolate in CSM).


 

Lumea Justitiei prezinta schimbul de replici avut pe Facebook de seful CSM Bogdan Mateescu cu un personaj intitulat “Caius Marcius”, despre care Mateescu sustine ca ar fi de fapt procurorul militar #rezist Bogdan Pirlog (vezi facsimil). Subiectul de la care cei doi au ajuns sa se contreze nu il cunoastem, insa cert este ca relatia dintre ei nu este deloc una buna, Pirlog atacandu-l pe Mateescu din cauza pactizarii acestuia cu Lia Savonea.


“Tratamentul Calarasi”


Astfel, “Caius Marcius” i-a raspuns procurorului Cristian Ardelean (la randul sau activist care protesta pe diverse scari, fost procuror la DNA Oradea, in prezent la Parchetul Tribunalului Bihor), explicandu-i ca: “Ardelean Cristian acum dupa ce a decis alesul lui savonea ca a fost buna revocarea......nu m-as mai preocupa de contencios....si nici instanta daca nu vrea sa aiba parte de 'tratamentul Calarasi'”.


“Tratamentul Calarasi” la care “Caius Marcius” face referire priveste cazul dezvaluit de Lumea Justitiei privind modul in care judecatoarele Neluta Marinica Tudorache si Ileana Alexandru au fost suspendate din functie de CSM, pe durata procedurii disciplinare, fara ca impotriva lor Inspectia Judiciara sa fi formulat vreo acuzatie oficiala. O suspendare dispusa intr-un dosar in care, din informatiile noastre, celor doua li se reproseaza ca au contestat niste hotarari ale Colegiului de conducere al Tribunalului Calarasi, actiuni pe care de altfel le-au si castigat in instanta. Mai mult, suspendarea din functie a fost dispusa inclusiv de catre Bogdan Mateescu, desi acesta se afla intr-o stare vadita de incompatibilitate, credem noi, avand in vedere ca judecatoarea Ileana Alexandru depusese o sesizare impotriva sefului CSM la Inspectia Judiciara, anterior deschiderii dosarului disciplinar (click aici pentru a citi).


Mateescu il deconspira pe “Caius Marcius”


“Caius Marcius” a primit replica din partea sefului CSM Bogdan Mateescu. Ocazie cu care acesta din urma il deconspira pe “Caius Marcius”, dezvaluind ca in spatele acestui profil de pe Facebook s-ar ascunde de fapt procurorul militar #rezist Bogdan Pirlog:

Domnule Pirlog (caius marcius), daca nu vreti sa va expuneti numele, nu rastalmaciti ce am spus. Nu am spus niciodata ca e buna revocarea, ci doar ca ea exista si este executorie, ca orice act administrativ, intr-un context generat de o intrebare pe care am convingerea ca pana si dumneavoastra aveti capacitatea de a-l intelege”.

 


Comentarii

# Mergeți la stabor, puradeilor! date 7 March 2021 12:35 +11

:lol: :lol: :lol: S-au apucat puradeii să se certe în văzul lumii, evident ... ca la ușa cortului! :lol: :lol: :lol:

# WHO & WHY? date 7 March 2021 12:49 +2

Țiganii din Wallachia au fost sloboziți din robie abia în 1856 iar cei din Moldova cu un an înainte – 1855. Statutul lor, anterior dezrobirii, era unul lipsit de personalitate juridică, ei putând fi vânduți după bunul plac al stăpânului, puteau fi puși zălog; nu puteau depune mărturie în tribunal, depoziția lor neavând valoare juridică și nici un fel de putere probatoare. Nu în ultimul rând, pentru faptele țiganului rob răspundea stăpânul robului. Așadar cam acesta era statutul social al robului țâgan. După dezrobire, li s-au dat „bilete de slobozenie” și s-au stabilit în așezări umane nou-întemeiate, denumite „Slobozii”. Apăi, dacă înainte de slobozire, acesta era regimul juridic al țâganilor, CINE GRIJANIA MAMII LUI DE NETOT a permis ca astăzi țiganii SĂ FIE PROCURORI, SĂ FIE JUDECĂTORI, să întocmească acte procedurale și procesuale, să interpreteze, să aplice legea, să caute adevărul rumânilor și să-i pedepsească pe aceiași rumâni?

# WHO & WHY? date 7 March 2021 12:50 +1

Dacă înainte nici măcar NU PUTEAU DEPUNE MĂRTURIE ÎN INSTANȚELE VREMII, azi cine le dă voie la Bucșe et ejusdem farinae ( alte asemenea spurcăciuni țigănești [1]), SĂ ÎNDEPLINEASCĂ ATRIBUTE ALE ACTULUI DE ÎNFĂPTUIRE A JUSTIȚIEI? Cine a permis asemenea blasfemie, uitând că paradigma invariabilă a țiganului învestit cu autoritate este aceea de a o f*te pe mă-sa și de a-l spânzura pe tac-su. Cine a dat voie, mă, la acești slöboziți proveniți din „slöbozii” să se aburce în jilțurile boierești ale divanurilor și să înceapă să împartă dreptatea și osânda?

# Gyuse Bogdan date 7 March 2021 17:02 +5

:lol: Se zmiorcaie Mateescu pentru ca Pralog ii rastalmaceste spusele? :D :lol: :D Sunt zeci de mii de justitiabil carora declaratiile le-au fost reinterpretate de procuror sau judecatori in baza a "declaratia inculpatului poate fi interpretata atat in favoarea cat si in defavoarea acestuia". Adica cetateanul poate fi batjocorit de instanta prin reinterpretarea declaratiilor date, iar Mateescu isi poate manifesta indignarea atunci cand Parlog il "traduce"?!? Tortionarii ei intre ei :D :D :D

# Noi nu ne băgăm... date 7 March 2021 20:55 +3

în cearta puradeilor fiindcă nu-i COSA NOSTRA ci este numai COSA VOSTRA. A GUNOAIELOR PSEUDO-JUDICIARE.

# santinela date 8 March 2021 07:36 +1

Adevarul este ca voi, amindoi, sinteti niste pirliti ,niste nulitati profesionale aunse in acele scaune printr-o trista intimplare. Breasla procurorilor cred ca a fost atacata de carcalac atunci cind v-au votat !

# maxtor date 10 March 2021 23:03 0

"declaratia inculpatului poate fi interpretata atat in favoarea cat si in defavoarea acestuia" -gresit,incalca prezumptia de nevinovatie;se interpreteaza numai in favoarea! ne-au tampit filmele americane si sistemul anglo-american de justitie.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 13.06.2024 – Buda nu se da dus

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva