1 February 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SCRISOARE CATRE BARROSO - Seful Grupului de Investigatii Politice Mugur Ciuvica il intreaba sec pe presedintele Comisiei Europene: „Daca tot faceti presiuni asupra Justitiei, ce pedeapsa trebuie sa primesc ca sa fiti multumit?” Ciuvica arata ca prin Raportul MCV ii este lezat dreptul la un proces echitabil in conflictul judiciar cu Horia Georgescu, seful ANI

Scris de: L.J. | pdf | print

7 February 2013 17:26
Vizualizari: 11901

 

Presedintele Grupului de Investigatii Politice Mugur Ciuvica (foto) a trimis o scrisoare presedintelui Comisiei Europene, Manuel Barroso, referitoare la Raportul MCV prezentat la Bruxelles. In aceasta scrisoare, Ciuvica ii solicita presedintelui Comisiei Europene sa raspunda la sase intrebari, multe dintre ele axate pe ”recomandarile” ultimului Raport MCV care sugereaza magistratilor sa ia masuri reparatorii impotriva celor ce pun in discutie modul in care o persoana cu inalte functii, precum Horia Georgescu, seful ANI, si-a dobandit averea.


Astfel in scrisoarea adresata presedintelui CE, Manuel Barroso, seful GIP, Mugur Ciuvica, subliniaza urmatoarele:

In data de 20 noiembrie 2012, am sesizat Consiliul National de Integritate (CNI), organismul de control al ANI, cu privire la problemele de integritate ale presedintelui Agentiei, Horia Georgescu. In urma acestei sesizari si a dezbaterii care a insotit-o, Horia Georgescu mi-a intentat un proces civil.

CNI, institutie condusa de o consiliera a fostului premier Emil Boc, apropiata a lui Horia Georgescu, a decis clasarea sesizarii. In urma deciziei CNI, Horia Georgescu a anuntat ca imi va face si o plangere penala, pentru ca sesizarea mea ar fi fost facuta cu rea-credinta.

Pana la aparitia Raportului Comisie Europene, nu am luat in serios actiunea civila a lui Horia Georgescu. Pana la aparitia Raportului Comisiei Europene, nu am luat in serios nici amenintarea cu actiunea penala formulata de Horia Georgescu.

Aceste lucruri de bun simt sunt contrazise de Raportul Comisiei Europene privind progresele inregistrate de Romania in cadrul MCV. Raportul taxeaza dezbaterile publice referitoare la integritatea presedintelui Agentiei Nationale de Integritate drept „atacuri politice si mediatice”. Raportul sugereaza judecatorilor romani „luarea unor masuri reparatorii eficiente” impotriva celor care pun in discutie modul in care acesta si-a dobandit averea. in fine, cel mai grav, Comisia Europeana recomanda explicit procurorilor, care in Romania sunt parte a puterii executive, luarea acelorasi „masuri reparatorii eficiente” impotriva celor care deranjeaza sefii institutiilor de forta din Romania.

Prin urmare, daca autoritatile romane dau curs recomandarilor din Raportul Comisei Europene, aceasta inseamna ca eu ar trebui sa fiu condamnat civil si penal in urma plangerilor lui Horia Georgescu. Condamnarile mele ar asigura, in viziunea Comisiei Europene, un progres in Mecanismul de Cooperare si Verificare.

Consider ca indicatiile date de dumneavoastra constituie presiuni asupra justitiei romane si imi lezeaza grav dreptul la un proces corect si echitabil. Daca dumneavoastra considerati ca presa poate face presiuni asupra justitiei din Romania, cu atat mai mult recomandarile unei institutii de talia Comisiei Europene vor fi considerate de justitia romaneasca adevarate obligatii.

Domnule presedinte, va solicit sa imi raspundeti urgent si punctual la urmatoarele intrebari:

1. Considera Comisia Europeana ca sesizarea pe care am facut-o referitor la modul in care presedintele ANI isi justifica averea, precum si dezbaterea publica referitoare la aceasta reprezinta „un atac politic si mediatic” care ar trebui urmat de „masuri reparatorii eficiente”?

2) Care sunt criteriile pe baza carora Comisia Europeana a decis ca sesizarea si comentariile mele publice sunt „atacuri” care merita „masuri reparatorii eficiente”?

3) Daca tot face Comisia Europeana presiuni asupra justitiei din Romania in vederea pedepsirii mele, va rog sa precizati si pedeapsa pe care ar trebui s-o primesc pentru ca dumneavoastra sa fiti multumiti.

4) Cand si prin ce documente a cedat statul roman Comisiei Europene dreptul de a se pronunta in locul judecatorilor romani si pe cel de a face anchete in locul procurorilor romani?

5) Cand si prin ce documente a fost imputernicita Comisia Europeana sa apere sefii institutiilor de forta din tarile membre acuzati de fapte de coruptie in fata cetatenilor care fac publice aceste acuzatii?

6) Daca Comisia Europeana nu s-a referit la sesizarea si declaratiile mele, va rog sa precizati concret care au fost „atacurile politice si mediatice” la adresa „personalului ANI” la care se refera Raportul”.


 

Comentarii

# dan date 7 February 2013 17:53 -53

Ciuvica este un frustrat penibil, fost slugoi al tapului in anii 90, care se da presedintele unei organizatii care nu face nimic, e un gurist televizat, un latrator de profesie.

# Dana date 7 February 2013 22:01 +31

Iar tu nu esti altceva decat un slugoi abject basist...Cum te suporti????....

# filip date 8 February 2013 08:08 +18

Esti cumva ungur? Ca numai ungurii mai au ramas prieteni cu Basescu si slugile lui.

# Adrianit date 8 February 2013 10:31 +13

Nu cred are relevanță etnia acestui Dan. Relevant este faptul ca acest coprofag securist nu își argumentează în nici un fel afirmațiile. Bănuiesc că a greșit site-ul. Pentru decervelați ca el, recomand accesarea site-ului "B1".

# VIKY date 7 February 2013 18:11 +43

Felicitari Mugur Ciuvica. Si presa ar trebui sa trimita o scrisoare cu "realizarile" lui Morar si Haimanaua la CE, si eventual sa se ceara o comisie din exterior pentru verificarea "ascensiunii" prin rotatii si delegari peste delegari, a pionilor portocalii din justitie. Nu va lasati calcati in picioare de "soparlele" suspendatului, care au creierele spalate, si actioneaza numai la comanda.

# DOREL date 8 February 2013 10:01 +13

Subscriu ! Si adaug vorbele poetului : "tu da-mi tovarasi pe-acesti trei si-ti cuceresc cu ei Pamantul !" Si, b): ceilalti doi ar putea fi Radu Tudor si Ioan Ghise si nu ne-ar mai trebui nici presedinte, nici parlament si nici CSM ! Parerea mea ...

# DOREL date 8 February 2013 10:02 +11

Bineinteles ca nici ANI !

# VIKY date 8 February 2013 10:17 +16

Trebuie sa se puna capat acestei subminari a tarii si a populatiei, din partea acestor teroristi:gunoiul de la Cotroceni, Alcolista, Kovesi, Morar, Haimanaua, Ghica, Danilet, ca pana la urma acesta este cuvantul:teroristi. Toate actiunilor lor dupa referendum, atesta faptul ca au subminat tara, si continua in mod fulgerator acest proces, de a frana orice dezvoltare a Romaniei. Scopul lor este de a va tine sclavi in propria tara. Acest oligofren trebuie oprit, inainte de a instala dictatura cu acte in regula.

# DOREL date 8 February 2013 12:50 +9

Esti aproape de adevar, mai draga ! Care adevar este urmatorul: Tr. Bas. a fost inventat mai de mult si reinventat pentru misiunea de a asasina economic Romania (v. pe Google \"Confesiunuile unui asasin economic\"). De aia ne-a indatorat inutil, cu actualul produs intern (si asta, fals !), chiar daca nu ne-am mai imprumuta nici un cent, putem plati datoria contractata de Basescu + Boc in 100 de ani ! Si, cum nu avem de unde, datoriile se vor rostogoli pana cand Romania (chiar cu Antonescu presedinte, Ponta premier si chiar daca s-ar scula Ceausescu de la Ghencea) nu va mai fi nicicand o tara independenta ! Asa ca, singurul viitor este de colonie sclavagista ! Si, b): Aa...a, altfel ar sta lucrurile daca Romaniei i s-ar da inapoi petrolul, electricitatea si gazele naturale, in mai putin de 1 an trecem pe plus si alta faina o sa se macine atunci la moara ! Deci, de putut se poate, numai ca de-aia suntem tinuti in lanturi, ca sa nu indraznim sa putem ! Asta e si cu isteria cu drapelele, suntem iar amenintati cu razboiul civil cald (ca, de 8 ani, eram in razboi civil rece ) ! Parerea mea ...

# VIKY date 8 February 2013 13:42 +7

Pentru a pune capat acestui \"razboi\", o parte depinde de guvern care deocamdata este legat si la \"ochii\" si de \"maini\", dar marea parte depinde de VOI, populatatia tarii. De voi depinde viitorul Romaniei, si viitorul copiilor vostrii. Voi trebuie sa faceti presiune guvernului pentru a nu accepta derapajele nici din UE, nici din justitie. Ati reusit sa rasturnati un regim comunist, si nu sunteti in stare sa rasturnati un mafiot?.

# ADEVARUL date 10 February 2013 09:59 +2

Draga Viky,dictatura functioneaza la capacitate maxima,deschide-ti ochisorii mai bine.Cat desspre saracul Baroso,care nu a vorbit cu un roman in viata lui,ii adresez invitatia de a observa diferenta dintre un sistem judiciar functionabil si unul in care procurorii sunt mai mult de forma,instrumentati politic-suntem intr-o mafie abjecta cu fata umana doar ca faptele vorbesc.Sigur ca noi care traim in Romania ne mai batem de ei,de acesti aparent normali oameni in slujba legii,dar domnule B. care dati cu barosu ca prostu cu bota in balta,procurorii nostri violeaza in grup o politista,de exemplu-judecatorii se cred dumnezei pe pamant si traiesc in turma,fiecare rotita a statului se unge pana la urma si din banii Europei.Evident domnule Baroso ar trebui sa te cobori cu picioarele pe pamant,daca nu esti si tu parte a unei conspiratii mai mari.Eu va propun sa vizitati Romania ca cetatean european ce sunteti si nu ca parvenit ordinar,cum va comportati...si mai vb. dupa,ca acum sunteti paralel.

# intrebari legitime date 7 February 2013 18:14 +41

Ciuvica este un cetatean european care pune niste intrebari legitime unei autoritati europene care intr-un document oficial a dat indicatii statului roman cu privire la modul in care trebuie sa actioneze in situatiile in care se gaseste el. Demersul este firesc dorind sa stie la ce sa se astepte. Nu i-a pretins lui Barroso nici sa lamureasca afacerile lui Georgescu cu parintii sai (ramase nelamurite), nici sa-i justifice averea sau sa-i rectifice declaratii de avere. Seful ANI vad ca nu are nicio jena in a cere despagubiri de zeci de mii de euro, ca si cand prejudiciul l-ar suferi el ca persoana fizica si nu institutia. E intradevar o chestiune de moralitate si nu de integritate.

# basescu mefysto date 7 February 2013 18:57 +17

8) chiorete cel demis mai are :P lingai ca dan primul comentator basist inputit,platit de satana sal liga :P :P :P referitor la ciuvica noi cei plecati din tara lui mafiotul basescu care latra nu va uitati la antena 3,exact ca ciausescu cand ascultam europa libera :D unde ne informa despre regimul criminal comunist :zzz basescu un securist ce lingea la leana :P ciausescu acuma linge la udrea,haineala,ghica,kövesy,aspazia,macovei,boagiu,labagiul dacal da de gol de dosare multe un infractor presche cu nasul in suflet mafiot se inchina la diavolu ,face rau poporului ,este un tradatot la unhurenii lui si minte la bruxel ,cu sucesurii,hot de meserie versat inca de cand facea bisnita cu tigarii,blugy,sgarcy,a vandut flota si asta nu stie barosso o sal informam noi bravo ciuvica basescu pica ,sodomizat :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

# romani din strainatate date 7 February 2013 19:30 +26

Domnule Ciuvica, prin functia pe care o aveti, noi romanii din diaspora va rugam sa faceti publica aceasta scrisoare si reactiile Comisiei Europene la ea si in presa internationala. Basescu foloseste toata armata de securisti sa dezimformeze occidentul, nemaivorbind de tupeul ajuns la grade inimaginalie al lui Macovei, ce minte direct in Parlamentul European. Noi ce zilnic ne zbatem printre straini suntem tratati ca cei din lumea a 3-a chiar de catre institutiile statelor gazda iar cand spunem adevarul nu ne crede nimeni

# costel din Botosani date 8 February 2013 09:04 0

diaspora ! pai, voi l-ati votat pe basescu..?! 

# VIKY date 8 February 2013 09:52 +10

Gresala! Diaspora nu a votat cu suspendatul, dar probabil voturile au fost fabricate ca la Paris.

# DOREL date 8 February 2013 10:04 +8

Da, mai draga, da, asa e cum spui, adevarul va iesi la lumina, putintica rabdare !

# Adrianit date 8 February 2013 10:42 +5

Las' că au fost fabricate voturi pentru Basescu și în țară, în  secțiile "speciale". Statisticienii știu de ce.

# romani din strainatate date 8 February 2013 14:00 +7

Diaspora nu l-a votat pe Basescu dar administratia nu avut interes sa verifice voturile. Eu personal m-am deplasat cu intreaga famile sute de km numai sa scapam tara de acest gunoi. Surpriza soc a fost cand am ajuns la sectia de votare: o coada de cel putin 100 de oameni asteptau cu rabdare sa se miste melcii de la ambasada. Nimeni nu spunea macar un cuvant frunos de Basescu. Toti spuneau ca si-au rupt painea de la gura sa vina la vot ca sa nu mai sufere ei si familiile lor din tara. Ce a facut \"suspendatu\" ? Si batut joc de votul a 7,4 milioane de romani cu acceptul tacit al UE.

# andrada date 7 February 2013 19:32 +20

Va urez rabdare ..pana raspunde Barosso si CE !!asa cum ne-au raspuns ...cinstit ,in privinta dreptului romanilor de a-si suspenda presedintele ,care a incalcat Constitutia ..dar CE n-a considerat ca aveam dreptul legal de a o face iar acum continua ...inadmisibil !!

# Istratie date 7 February 2013 19:37 +17

D-l Ciuvică e cetățeanul român exemplar în atitudinea bărbată față de toți caraghioșii parveniți mântuitori ai nației dar, mai ales, ai  avutului ei. Dobitoacele castrate, în cirezile partidelor sau "per capita", de către d-l doftor mugesc îmbăloșate în demență de antrax bovin și-l vor, degrabă, prins cu fuduliile,  între... baros[so] și nicovala incălțămintei lor imparacopitate. Ele stiu că e mai bine la abator decât să intre... "în gura lui Ciuvică". Brava matale doftore!     

# basicuta date 7 February 2013 20:22 +17

Domn doctor, noi stim ca la Cotroceni se afla o grupare mafiota care submineaza economia si autoritatea Romaniei de ani de zile, dar aflam acu, ca exista si la conducerea UE o astfel de grupare si am dori cu oarecare interes si ardoare sa aflam daca cele doua grupari sunt cumva impletite sau incuscrite dupa moda siciliana !

# VIKY date 7 February 2013 22:12 +12

Au dovedit-o deja, cu varf si indesat. Crezi ca fara interes au impus unui popor un presedinte suspendat de 8 milioane de romani?. Crezi ca fara interes se amesteca in treburile interne ale unei tari, inclusiv in problema justitiei?. Daca acest gunoi de pe deal nu ar fi implicat in afaceri dubioase cu barosu, nu se ajungea in situatia asta. Sunt in joc interese foarte mari, si cineva invarte rahatul, si la Bruxelles, si in Romania.

# mama ta date 8 February 2013 02:37 -4

@vacuta VIKY: ce 8 milioane? zi-i direct 52456547547 miliarde de miliarde de elite au votat suspendarea. serios acum: cat esti de proasta/prost?  

# filip date 8 February 2013 08:11 +1

inteligentule!

# obiectiva date 8 February 2013 08:38 +1

ba, tu asta care o injuri pe Viky....pe la toate comentariile......cred ca esti blonda de udrea !!!! numai o femeie poate fi asa de proasta ca tine si vorbi atat de urat despre alta femeie !!!! aveam o parere mai buna despre barbati !!! dar cu tine s/a terminat !!!!

# obiectiva date 8 February 2013 08:40 +8

felicitari, domnule Ciuvica !!! da` sa stiti ca la CEDO mai exista o speta asemanatoare...readuceti/o pe tapet !!! cazul MAZARE c. RO !!! cand mazare, primarul CT era jurnalist.......a fost judecat la marea camera !!!!

# Laurenţiu date 8 February 2013 11:43 +9

De acord cu DOREL. Dl. Ciuvică, dl. Ghişe şi dl. Radu Tudor sînt exemple de bărbaţi adevăraţi care demonstrează găştii de la Cotroşi, iată, uneltelor lor de la Bruxelles, că România nu are doar mameluci castraţi.

# Iepurila date 8 February 2013 11:44 -4

Grupul infractional "Luju", in frunte cu "mesia" Betelie, cel mai cainat decat insusi rapandula barsana un an de zile pe site-ul asta abject si pestilential (Betelie - fost coleg de apartament cu Luju): "Procurorul Mihai Betelie: Ma, maine, daca e intalnirea cu primarii, as vrea sa vin si eu si sa-ti spun de ce! Ca o arunc, asa... le las cate o carte de vizita, intelegi? Deputatul Thuma Hubert: Te pun... te pun in legatura cu aia smecheri, nu cu toti fraierii! Betelie: Bai, tu imi faci un semn, cand tu imi faci... ma ciupesti, inseamna ca ii dau cartea de vizita... Ca vreau sa tin legatura cu smecherii, stii? Pai ce spuneam eu, cand ne-am vazut ultima oara?": http://www.ziare.com/stiri/dna/dialog-politician-pnl-procuror-te-pun-in-legatura-cu-primarii-smecheri-1217475

# in afarsit date 8 February 2013 17:15 0

piesa de debut a antologiei prestatiilor gazetaresti din ultimul secol aparu.

# obiectiva date 10 February 2013 10:52 0

HA, HA, HA....independenta justitiei ??? ce e aia, in conditiile in care dl. CIUVICA a pierdut procesul cu SATANA, in care il facea colaborator al securitatii.....si satana ii cere daune de 500 de milioane.....proces pierdut INCLUSIV la CEDO, fiind trimis sa plimbe ursul !!! mi/e scarba !!!! nu fiti suparat dl. Ciuvica, si eu am pierdut procesele ...chiar daca NU erau in cauza decat tortionarii satanei.....si eu am fost trimisa la plimbare de catre CEDO....pentru ca dosarele sunt IMPIEDICATE sa ajunga la un JUDECATOR....conf. regulamentului CEDO>...de fapt, nici nu am pierdut, ci sunt impiedicata sa imi fie judecate cauzele ......SOLUTIA ? blesteme si lumanari !!!! CER JUSTITIE DIVINA !!!!

# obiectiva date 10 February 2013 10:56 0

ATRAG atentia tradatorului Ponta, ca in italia, dupa care se ia, solicitand independenta procurorilor, PROCURORUL NU ESTE MAGISTRAT, ci inalt functionar public.....clar ??? asa iti trebuie daca ai facut pacte cu satana, la miez de noapte.....da` ne/ai dus si pe noi in groapa....nu e bine, d/le ponta, nu e bine...ma tem ca eu te/am facut premier !!!!!

# repat date 25 February 2013 02:37 0

Ne pierdem vremea aici, pe net, in talk-showri scrise, aidoma celor din tv mai ales cind prezent e si un trimis pdl-vor sa rezolve prin monolog=vorbind tot timpul dartot comtinuu logica, realitatea, adevarul ii contrazic. Cel mai bine ar fi sa scriem direct (ce exact se intimpla in tara, toate abuzurile de marinar initiate) proptelelor sale europene; ca si el face asa-el ii informeaza cum ii trebuie ca ei sa-l sprijine; mai exact le ordona de ce anume sa se ia inapoi in tara. Si eu observ, el continua sa calce Constitutia ca inainte de suspendare via referendum public, de UE-blocat noua. Atunci dupa, el candid intreba public \"sa i se spuna ce a facut rau, sa merite suspendarea\'. I-am scris eu \'fara dvs\' ca se face ca nu stie ce a gresit: a calcat pe Constitutie zilnic fiind premierul-de facto (Boc doar fictiv) din 2009 pina in 2012. Ca nu din motiv-austeritate romanii l-au vrut OUT (de ea le pusese la multi din 2010) ci pentru ca era dictator-deja: avea Executiv in palat (consilierii), ordona romanilor din palat ce vrea ei sa faca, facea pe executivul tarii eliminind complet parlamentul=legislatorul, decidentul ( chiar si dupa ce-i pusese si de fictiva majoritate furind alesi dela alte partide); deci isi executa dimineata vrerile visate noaptea, via Ordonante de Urgenta si Asumari de Raspundere guvern-toate puse lui de Boc fictivul-pus (dar real utcist si in 2012). DECI, FACUSE ce Constitutia nu-i permitea ca presedinte de republica (el considerindu-se sef-de-stat, ca cizmarul omorit de ei sa-i ia ei locul). Si ca asa ca el facuse Hitler dupa ce insfacase toata puterea politica. Si a dus lumea la razboi el sfirsind dupa merit. Inainte de referendum 2012 s-a dus la CCR in vizita- a influentat Justitia. Dar si CCR l-a gasit vinovat-scrie in hot. CCR : \"Rewferendum=ul era legal dar Cvorumul nu a fost atins. Presedintele a minimalizat cele 2 obligatii ce-i revin prin Constitutie: sa reprezinte bine tara extern si intern sa realizeze echilibru intre institutiile statului\". El cu tupeu s-a reasezat pe tron si intreba public-ce a gresit, sa merita demis. Acum a reinceput \"sa re-influenteze Justitia\":s-a dus la CSM linga Haineala si Ghica, si citind din Constitutie acolo; a plecat ordonind CSM \"atentie pe cine propun sef DNA si procuror sef...ca el nu se grabeste pina in Aprilie\" (cind re-re-prelungitul mandat Morar expira). Dar ieri- zi de congres pnl si adunare-pdl-el a scris lui Antonescu si Ponta \'ei vor fi de vina daca Shengen-raport nu iese bine in Martie, pt.ca ei nu propun rapid pe cei 2\'. Stie insa, legea-Macovei cind era Min. Justitiei pusa de el, scrie \'ministrul justitiei propune pe cei 2\'. Acum insa nu-i place legea Macovei ca Min. J. nu-i pusa de el. El a si sugerat deja public ca el pe Morar il prefera in continuare sef DNA. Cind o tara pe Morar nu-l vrea- pt. ca a investigat-facut dosare doar coruptilor opozitiei-ieri, nu si coruptilor-ieri putere azi opozitie (pdl-ului). Iar la ANI si-a pus nou sef pe cel aratat de Ciuvica cum nu-si poate justifica averea ( decit prin imprumutat bani dela parinti sa cumpere-apoi vindut parintilor cumparatura facuta); dar care sef ANI gaseste incompatibilitati la ministrii actuali (dar n-a gasit nici un incompatibil in caricaturile de guverne-Boc la puterea n, si al MRU). Trei. Pres. trebuie sa fie apolitic, constitutional. El insa propune la pdl, pe Udrea sef-pdl, s-a dus la sediu-pdl, a fost seful pdl cit Boc-pusul sef pdl si de guvern. Si-a pus si sef-CCR pe unul care n-a fost niciodata judecator (dar pus sa judece tara dupa vrerea sa, prin contestatii depuse, unele evident doar sa blocheze legea). In CSM, si-a plasat sef pe acea procuroare (cind procurorii nu sint ca justitia-magistrati, dar ea pusa sefa CSM care institutie \'supervizeaza activitatea magistratilor asigurind astfel independenta Justitiei\'; in CSM il are si pe vorbitorul Danielet care a votat (ca si fosta sefa CSM mgistrat-Ghica) pentru sef CSM-procuroarea Haineala si care a dictat deja public: \"ea nu demisioneaza\'. Asociatia Magistratilor apoi a votat-decis excluderea (ca ei propun nagistratii in CSM) a celor 2 votanti-pentru procuror sef CSM. Dar Haineala-sefa CSM nu i-a demis. Miine, multe Curti (multi magistrati) protesteaza nelucrind = stopind judecatile in sali, si cer la fel sa faca si cei 2 votanti din CSM, in orele cind CSM ar tine sedinta. Si daca cei 2 nu o fac, cei multi revoltati magistrati vor continua legal mai departe. Toate acestea spun doar un detaliu: Marinarul e cel care blocheaza Justitia prin absolut orice metoda, toate insa de tip securist-ce a practicat. Abuzurile lui \'de influentare a Justitiei, de implantare a justitiei cu oamenii sai, de ordonare- speriere a Justitiei chiar inaintea deciziilor\', cind judeca MCV mecanism, NU LE VEDE Barroso (deci CE) cel pus sef-al CE de PPE amalgamul- deloc partid (PPE membrind pe oricine cere daca vine cu ceva-grup; si astfel avind membri doar interese, nu partide ( daca ii are pe pd-l, pe udmr, pe pnt-cd deci 3 din tara, 3 din cei 73 membri din 40 tari-europene sau nu). PPE lucrind numeric doar (prin voturi- acasa un pdlist a ordonat recent europarl. pdl-isti \"in PE sa voteze Bugetul UE!\") . Asa PPE -majoritar ajuns in PE, si-a pus sef si la PE si vor sa continue sefind si dupa urmatoarele alegeri europarl. Cred ca m-am prins dece PPE il sustine pe marinar: marinarul i-a dus ca pe romani cind l-au votat (primar 2000, re-primar 2004 cind dupa 6 luni a vrut palat si s-a ales in Dec. 2004 facind schema cu contra-candidatul Stolojan (atunci sef PNL-CUM/ CINE L-A PUS pe acel comunist sef-PNL ma intreb si azi! Nu pot fi decit greii PNL -azi cei citiva dizidenti); Stolojan facut-bonav in Dec 2004 de marinar ca sa-i dea voturile-PNL/ apoi facut-sanatos in Ian 2005 ca sa si-l puna PM (nereusind, ca tariceanu-numit de chiar le n-a cedat, el si-a inceput cei 2.5 ani de urlete publice \"Jos Tariceanu\" innebunind toata natia pina demis de parlament-2007...dar si-a pus rapid de Referendum (ca drepturile si le stie, nu-si stie Datoriile pe niciun post public, de alti 23 ani) cind l-au salvat tineri dusi-de-el cu presul, cu lacrimi, cu promis \"ii i9ntilneste in fiecare...luna tot acolo in Piata Univ. Nu i-a mai intilnit, ba le-a cerut apoi, \'tinerii sa plece daca nu sint slujbe\' (nu punea el-premier de facto). Ei bine, PPE il sustine acasa pe marinar-- via Barroso (sef CE), via Wilfried Martens (PPE presedinte), via PE dominat de PPE-numeric nu ca valoare ( si in PE via europarl ca Macovei) --- pentru ca i-a dus si pe ei, marinarul jucind cum PPE cinta-exact cum faceau membrii PCR!!!!!!! Seful PPE- Wilfried Martens (din site EPP): \" E imp. ca ei (PPE) incep acum analizind ce obstacole familia lor intimpina, cu raspunsuri concrete ce ei pot aduce pe masa si cum ei sa se adreseze mai bine asteptarilor cetatenilor UE- economic, social si politic . Nu e o sarcina usoara dar ei sint siguri, cu contributia tuturor (PPE) ei spera ca pot proiecta viitorul UE\". Si EPP gindeste: \'e determinat sa apere, sa consolideze si sa stabileasca libertate, democratie, drepturi umane, pace, prosperitate, solidaritate si coeziune sociala, in toata Europa si pe glob\". Ca institutiile europene-CE, PPE in PE, nu sint democratice o spune detaliul ca ei acolo pe Boc-ca sef-Pdl=membru PPE, nu l-au vazut prezent, Basescu se ducea/se duce peste tot si la toti acolo. Si nu doar unde \'ar trebui\', la Consiliul Europei-si acolo doar cind sint in diuscutie probleme externe (nu interne, tinind de Executive deci de PM(s)). Dar in site-Consiliul Europei, primul aratat in poza pe site e marinarul...sub poza scriind (in engleza): \"Politicienii vor trebui sa convinga oamenii ca \"Uniunea Statelor Europei\" nu le va afecta a lor personalitate, identitate si cultura\". Suna deci cam ca invatamintul politic al PPE! Iar acasa, marinarul cinta public \"pentru solidaritate in criza o facea\"... cind taia slujbe publice cu iataganul, spitale, scoli, salarii publice, si voise si pensiile (dar CCR i s-a opus, pensia fiind drept cistigat prin contributii, nu unul daruit de stat). Si totusi, via Boc, el a taiat si pensiile cu 5.5% din 2010-in 2012, banii sa se duca la Sanatate (in timp ce Bugetul Sanatatii si fondul de contributii CAS erau inglobate in \"bugetul consolidat\'-adica la indemina-pdl ca ei conduceau tara. Ce au facut cu acele bugete in 3 ani vede toata tara: nimic pentru tara! Scrieti adevarul, realiatea direct lui Barroso( sefind CE), direct lui Martens (sefind PPE=majoritarul din PE), toti sefi pusi-numeric (multe voturi) de PPE! Si PPE mai vrea tot asa ! Le-a pus marinarul de congres-PPE la Bucuresti in 2012, gazde fiind pdl si udmr. Cind Martens reales presedinte PPE. Martens scrie pe site PPE: noul mandat ca avea multe obstacole dar va fi fizat pe prepararea si campania EPP pt. alegeri europarl. 2014, prin: eforturi sa aduca UE mai aproape de cetateni si sa le ofere speranta si perspectiva ; in campanie EPP (si alte partide) angajate in dezbaterea politica substantiala care final va crea un spatiu public european genuin; cum deja a mentininat de multe ori, EPP sa-si puna candidati din nou pt Presedinte-EC, cum a facut in 2004 si 2009; si catre editori: EPP e cel mai mare si cel mai influential partid de (centru -dreapta?! marinarul sau pdl, sau udmr, sint de vreo politica ? mai departe de ei insisi-ca interese?), astfel EPP are 73 membri-partide (doar porecliti partide!) din 40 tari (europene si nu), are Presedinte pt CE si pt. Consiliul Europei, are 16 europeni si 7 ne-europeni sewfi de state si de guverne, 13 membri in EC si sint majoritari in PE (unde 2009-14 ales sef e Buzek polonez, activist anticomunist al Uniunii Solidaritatea-cunoscuta de glob ca luptind in comunism contra lui). Ce activist a fost Basescu?....in EPP profile e prezentat doar dupa 2000... \"ales primar si reales, ales presedinte si reales\". De aceea, noi care realizam ce face acasa propriului popor, sa scriem direct proptelelor lui europene, adevarul=ce abuzuri vedem facute de el zilnic, chiar Justitiei-care insa se simpte abuzata de presa ca informeaza cetatenii cine sint pusi in justitie (CCR, CSM, DNA, Procuratura) si pt. ce motiv: Morar pus-repus, re-repus, si dorit inca pus, ca i-a inchis dosar-Flota cu concluzia \"n-a fost facuta nicio paguba, statului\'! Cind toata Flota comerciala a tarii disparuta?! Inceputul planului-bine gindit de un expert doar, cind Basescu \'consilier pe Transporturi in guvern\'90 Roman, sugerind toate vasele sa fie reparate odata, dar de norvegieni, ca Statul n-avea bani...Si pt. bani, statul sa nasca o combinatie legala cu aceia, aceia sa poata lua bani dela banci pentru reparatii, si statul sa le inapoieze banii-ca rate. Stattul n-a facut-=o (cum planuit din start), atunci vasele sa faca singure banii, transportind> Se putea doar nascind compania-mama niste fiice (cite vase, fiecare fiica botezata cu numele vasului de primit sa-l puna la munca). dar...in naval, nicio companie nu poate transporta decit pentru tara care are pus steagul pe vas- ca toti pe mare sa afle al cui e vasul. Deci trebuia schimbat steagul Romaniei de pe vase. Schimbare de Steag pe vas=schimbare de pavilion =schinbare de proprietate, in domeniul naval. Detalii stiute de expertul care planuise planul. Si astfel, vasele au ajuns \'date de tot\' strainilor. Este ce eu am citit (inafara, in romana) despre povestea FLOTEI COMERCIALE a Romaniei. Disparitie care nu se prescrie pentru ca a afectat avutia nationala. Si.\\, [t. imunitate contra disparitiei Flotei a vrut Basescu presedinte 10 ani, ani in care disperat a pus si mai incearca sa-si puna de statul lui care sa-l apere si dupa acesti 10 ani. El aruncind gogoasa ca \"altii de vina ca flota a disparut\". Altii plus el-primul ca a planuit planul!Doar nu romanii cunosteau norvegienii, ci sigur el de pe la Anvers de unde Marea Nordului e aproape. Scrieti ce fiecare stiti, din stiri (ca asa afla cetatenii, ca ei nu sint procurori!), direct proptelelor lui europene! Cel putin sa aratam Europei ca nu sintem prosti, nici dusi inca de Basescu. Un personaj ne mai auzit sau vazut, impotriva propriei tari la interesele tarii, direct! Am mai dat azi si de pactul Basescu-Ponta. De necrezut sa ceara asa ceva un presedinte de tara care are scris si inprezenta Constitutie ce are de facut el, ce are de facut premierul, Romania fiind o republica semi-prezidentiala (nu parlamentara, cum indruga unele stiri sau cei pro-Basescu), adica: tara are 2 functii majore cu atributii distincte si clar scrise- presedinte (i le-a spus CCR cind i-a daruit anularea referendum ca \'nu a fost cvorum\'-de care el precaut via Boc isi pusese schimbind la 50%+1, voturi care nu se aduna in nici un stat-de-drept, necum in statul roman tirnosit de el din 1990 pina azi) si premier (sef guvern= sef executiv (executiv=ministri) care executa ce Parlamentul decide). Precum in republica prezidentiala (ca peste ocean) Basescu-presedinte a fost premier-de facto, in locul Boc. Ce mai scrie acolo in pact, e gretos deadreptul. E clar ca a vrut hirtia sa o arate proptelelor lui europene oricum neinformate la detaliu despre cele specifice, el prin hirtia-pact incercind sa se spele de petele ce si le facuse acolo (si cind a spus lui Merkel , ca in Constitutia Romaniei nu scrie ca presedintele poate fi demis; ba poate fi demis daca isi incalca obligatiile majore cerute lui de Constitutie-si si le incalcase pe cele 2 majore- cum si prietena sa CCR scrisese legat de referendum anulat-de \'cvorum neatins\' ...ca era anormal pe glob!). Scrieti fiecare direct proptelelor sale europene, ce voi stiti din stiri ! Nu mai putem sta asa- el facind la fel si in 2013 nu doar pina in Iulie 2012!

# ADEVARUL date 25 February 2013 06:56 0

PE MINE SIGUR NU MA CONVINGE GREVA JAPONEZA A MAGISTRATILOR,DUPA CE ZECI DE ANI NE-AU BAGAT PULA IN SUFLET ACUM DESCOPERA SUBIT CA SUNT OBLIGATI SA APARTINA UNUI CLAN PDL-IST SI FAC MUTRITE. ESTE TARZIU PENTRU VOI. DIN PACATE SI PENTRU NOI- LIPSA DUMNEAVOASTRA DE VERTICALITATE A FACUT CA AZI SA NU AVETI INSTRUMENTE PENTRU A GESTIONA SITUATIA DE URGENTA PE CARE O TRAIM. REPAT A FACUT O ANALIZA PE 10 PAGINI A MIZERIEI IN CARE NE-ATI ADUS,VOI JUDECATORII SUNTETI SISTEMUL IMUNITAR AL TARII-ORICINE PUTEA FI IN LOCUL LOR-A CLANULUI VIRUSULUI BASESCU,INCLUSIV CAMATARII NUTU SI FAMILIA,CA ORICE ANTIVIRUS EFICIENT ISI DISTRUGE CONCURENTA.APRECIEZ MULT EFORTUL INSOMNIACULUI REPEAT DE A OBSERVA CUM SE FURA CU ACTE IN REGULA,DAR CRED CA E 1% DIN CE SE INTAMPLA.RESTUL DE 99% SE AFLA IN SERTARELE DUMNEAVOASTRA,UNDE FIECARE MEMBRU AL CLANULUI PDL-IST ARE O FAPTA,LA CARE SUNTETI COMPLICI. IN SCAUNELE VOASTRE DE JUDECATORI SUNTETI DE FAPT NISTE IMPOSTORI,ELE APARTIN UNEI ALTE GENERATII.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 31.01.2023 – DNA pregateste artileria grea: cumpara Biblii si asteapta trei politicieni grei

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva