23 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SE PENSIONEAZA UN PROCUROR CU GRAD DE PICCJ FARA EXAMEN – Consiliul Superior al Magistraturii i-a scos la pensie pe procurorii Sorinel Marin de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti si Florica Simona Fachelman, fosta sefa a Parchetului de pe langa Judecatoria Arad. In 2009, cand activa la DIICOT, Sorinel Marin a obtinut din partea CSM recunoasterea gradului profesional de Parchet General fara examen

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

30 August 2022 16:45
Vizualizari: 4805

Un procuror care si-a obtinut gradul de Parchet General fara examen iese acum la pensie. Sectia pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii i-a aprobat pensionarea in sedinta de marti, 30 august 2022.Este vorba despre procurorul Sorinel Marin de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Pitesti, cel care in 2009, cand activa la DIICOT, a obtinut din partea CSM recunoasterea gradului de PICCJ fara ca magistratul sa dea concurs in acest sens (click aici pentru a citi). Intre timp, legea a fost modificata, iar gradul de PICCJ poate fi obtinut doar pe baza de examen.

Tot marti, Sectia pentru procurori a CSM a scos-o la pensie pe procuroarea Florica Simona Fachelman (fosta Homescu) de la Parchetul de pe langa Judecatoria Arad, cea care a condus parchetul prin numire in perioada 2017-2020, apoi prin delegare pana in 2021.

 

Prelungiri de delegari si o detasare

 

In aceeasi sedinta, CSM i-a prelungit procurorului Constantin Steiciuc (foto) delegarea in functia de sef al Sectiei de urmarire penala de la Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea, timp de 6 luni, incepand cu 2 septembrie 2022.

Alti doi procurori care au obtinut prelungiri de delegari timp de 6 luni sunt Agota Kinga Suto, ca sefa a PJ Odorheiu Secuiesc (de la 1 octombrie) si Eduard-Daniel Borjog, ca adjunct al PT Bucuresti (de la 15 septembrie).

Functie de conducere a obtinut si procurorul Liviu-Georgian Oprisan, dar prin numire. Incepand cu miercuri, 31 august 2022, Oprisan va conduce DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea.

Nu in ultimul rand, Sectia pentru procurori a detasat-o la CSM pe procuroarea PTB Liliana Andrei incepand cu data de 1 octombrie 2022, timp de 3 ani, si i-a prelungit tot cu 3 ani procuroarei Elena Petrescu de la PJ Sector 1 detasarea la acelasi Consiliu Superior al Magistraturii (cu incepere la 23 septembrie 2022).

 

* Cititi aici intreaga ordine de zi solutionata


sursa foto: Monitorul de Suceava

Comentarii

# santinela date 31 August 2022 07:13 0

Traiasca purcoiul de bani pe care il ia ca pensie papagalul !

# Stan P date 1 September 2022 13:18 0

DNA procuror Florica Simona Fachelman ,nu a fost LA DNA ST TIMIS in perioada 2004-2010? DNA vis a vis P Judecatorie?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.05.2024 – Belea pe capul lui Florenta

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva