6 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

„Se rupe” statul de drept?

Scris de: Adrian NASTASE

21 noiembrie 2019 17:43
Vizualizari: 2920

Fara mine, statul de drept din Romania s-ar fi rupt”. Fraza aceasta a candidatului Iohannis va ramane peste ani. Parca il vedem pe Iohannis lipind o scandura sub statul de drept ca acesta sa nu se rupa. El sugereaza, de altfel, ca PSD-ului “i se rupe” de statul de drept. Ceea ce e exgerat.


Eu cred ca PSD si guvernele sale nu au explicat suficient de clar ce trebuie sa se inteleaga prin “stat de drept” in Romania. Spre exemplu “statul de drept” este compatibil cu incalcarea deciziilor Curtii Constitutionale, de care lui Iohannis “i se …”? Eu cred ca nu.

Pe de alta parte, “statul de drept” presupune condamnarea abuzurilor privitoare la drepturile si libertatile romanilor. Independenta justitiei nu inseamna doar sa lauzi DNA, DIICOT, parchete. Ca presedinte, ai datoria – atunci cand una din puterile statului o ia razna – sa intervii, sa critici. Ar fi amestec daca te-ai amesteca in anumite dosare concrete – cele cu casele de la Sibiu, de exemplu. “Republica procurorilor” nu e prevazuta in constitutie. De aceea, republica prevazuta in Constitutie trebuie aparata impotriva oricaror deformari.

In plus, Constitutia noastra nu a fost amendata pentru a incorpora “to-do-listurile” lui Barroso sau Nuland. Acceptarea “fezandarii” Romaniei in numele “statului de drept” nu intra in fisa postului de la Cotroceni. Nici acceptarea unui statut de semi-colonie (stat de mana a doua, ca sa fiu mai elegant) nu este compatibila cu textul Constitutiei noastre.

Conform Constitutiei, “Romania este stat de drept, democratic si social, in care demnitatea omului…si PLURALISMUL POLITIC reprezinta valori supreme…” (art.1). Oare in numele acestui text din Constitutie, cerea Iohannis desfiintarea PSD?

Eu cred ca Iohannis ar fi trebuit sa primeasca, gratuit, meditatii in legatura cu ceea ce inseamna “statul de drept” potrivit Constitutiei Romaniei. Este clar ca alte tari, promovandu-si interesele in Europa post-comunista folosesc diferite “mantre”. Dupa “drepturile omului” a venit vremea “statului de drept”. Fraierii “musca”. Uneori si liderii lor.

In opinia mea, noi trebuie sa ne respectam Constitutia si sa ne aparam interesele, inclusiv capitalul national. Si, desigur, sa nu ascultam “cantecele de sirena” nici chiar atunci cand vin de la un candidat la prezidentiale.

Intre “statul de drept” al lui Iohannis si “respectarea Constitutiei Romaniei” a lui Dancila, aleg varianta nationala.

Sper ca si voi sa o votati pe Viorica Dancila!

Sursa: adriannastase.ro

Comentarii

# YES date 21 noiembrie 2019 18:59 +6

ROMANII daca vor un DICTATOR (FUHRER) pentru urmatorii 5 ani au optiunea K.W.Jonsnnis! Acest EU vreau , dovedeste un caz genetic in stadiu incipient psihologic labil. PROSTIA este o stare care NU se TRATEAZA !

# DODI date 21 noiembrie 2019 19:58 +7

Dacă alegerile din România ar fi corecte toată analiza de mai sus ar sta în picioare. Din păcate, începând cu 2004 cei care au călcat în picioare voturile românilor au fost SRI, care se cred mai presus de lege. Începuturile au fost firave în primul mandat hăhăilă și din această cauza bețivul național a respectat parțial Constituția. Acum, având la SRI și ca președinte doi alogeni (stăini de țară și de port!), voturile românilor vor deveni pentru SRI hârtie igienică. Este motivul pentru care ciolanis, cu aroganța nesimțită afișată, își permite să reactiveze stilul lui Hitler. SRI după batjocura de la europarlamentare (UDMR și USR au fost beneficiarele furtului masiv) îl va ”alege” din nou pe ciolanis (ca și hăhăilă în 2009) pe aceeași placă a diasporei. În consecință PSD va plăti pentru legea anticonstituțională a diasporei și a lentorii cu care au permis SRI, STS și SPP să facă jocurile în continuare.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 21 noiembrie 2019 20:26 +3

”First they came…” – Martin Niemöller ”First they came…” „este forma poetică a unei mărturisiri post-război realizată prima dată în limba germană în 1946 de pastorul luteran german Martin Niemöller (1892–1984). Este vorba despre LAȘITATEA intelectualilor germani și a anumitor clerici (inclusiv , după propria admitere, însuși Niemöller), în urma creșterii puterii naziștilor și a epurării incrementale ulterioare a țintelor alese, grup după grup. Versiunea poetică, 1950, citată de United States Holocaust Memorial Museum „First they came for the Socialists, and I did not speak out – Because I was not a Socialist. Then they came for the trade unionists, and I did not speak out – Because I was not a trade unionist. Then they came for the Jews, and I did not speak out – Because I was not a Jew. Then they came for me – and there was no one left to speak out for me” ——-

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 21 noiembrie 2019 20:26 +5

trad. versiunea citată de Holocaust Memorial Day Trust UK „Când [naziștii] au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea.”

# Ioan date 21 noiembrie 2019 20:44 0

Nastase A.si inca cativa alaturi ar mai putea in acest moment sa mai salveze social-democratia romana de la ce i s-a pregatit.

# Marcel date 21 noiembrie 2019 22:00 +2

INEPTUL NAZIST DIN SIBIU impreuna cu slugile lui LEGIONARE, confunda Statul de Drept (domnia legii) cu Statul de Drepti (unde ei fac ce vor). Anafura mami lor de VIDANJE INFECTE!

# Homoroceanu Adrian Camil date 22 noiembrie 2019 01:47 0

Presed.CSATIohannis a impus Parlamentului ca la conducerea SRI să fie plasat pionul sorosista E Hellvig pt.executarea ordinelor sale prin care să se submineze siguranță națională.La momentul oportun,Iohannis,neindeplinindu si atribuția prevăzuta de art.6 teza finala din L51/91,neluand măsură necesară de organizare și coordonare în interesul statului,a instigat la violențe le din 10.08.18prn care a urmărit preluarea nedemocratică a puterii executive de către PNL până la alegerile prezidențiale din 11.19 pt fraudarea rezultatelor alegerilor.01.47

# Homoroceanu Adrian Camil date 22 noiembrie 2019 02:29 0

Cum constituția prevedea în art.118alin4 ca organizarea de activități militare sau paramilitare în afara unei autorități statale ,e interzisa,iar L51/91 interzicea în art.19 constituirea de servicii secrete paralele precum SSASR,in condiții le in care nici un organizator nu si a asumat prin semnătură protestul ce urma să aibă loc și care a fost avizat ilegal de santajatii PG Firea siVG Badulescu ilegal sub pretextul fals de care s a uzat în fals de către SRI structura municipală ca nu se opune avizării protestului din.moment ce "nu există un risc mai ridicat decât la alte protesteze până atunci".În aprilie 2015,condamnat în două rânduri .A.Nastase a fost invitat la MAE de B. Aurescu la întrunirea unui consiliu consultativ" datorită expertizei instituționale și profesionale considerabile"arată Claudiu Zamfir.Cunosc caS.Brucan protectorul lui A.Nastase, a fost în bune relații cu G.Soros până i n 89. si teamă că se va afla exact ce sta in spatele aceasteirelații a fost asasinat 02.26

# ?????? date 22 noiembrie 2019 02:36 0

https://www.national.ro/ Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru modificarea art. 30 din Legea nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naționale a României. Cum ați comenta domnule Năstase, ca persoană specializată în științe juridice, despre retrimiterea la parlament a unei legi, inițiată de Liviu Dragnea, Șerban Nicolae, Teodorovici, deci de PSD, declarată constituțională de către judecătorii CCR, în condițiile în care legea stabilește în mod clar promulgarea legii, ?

# Homoroceanu Adrian Camil date 22 noiembrie 2019 02:52 0

T.Basescu a obținut până în al doilea tur de scrutin prezidențial să aibă gata publicată în MO nr.805/25.11. 2009legea nr355/2019privind regimul stării de mobilizare a forțelor armate si al stării de război ,inițiator al proiectului legislativ înregistrat în 07.09.2009 fiind guvernul De ce a vrut Băsescu încă din 2009 fraudand referendumul privind parlamentul unicameral să controleze absolut puterea levislativa?02.49 .

# Homoroceanu Adrian Camil date 22 noiembrie 2019 03:07 0

Pt.ca Iohannjs, în al 2- lea mandat ,Comandant al forțelor armate conduse de fapt de fostul general Ciuca ca ministru al apărării,sa forțeze art.92din Constituție ,apreciind arbitrar o agresiune armata ptetins îndreptată împotriva Ro,va lua măsuri unilaterale de respingere a acesteia,vrand să fie sigur că va declara mobilizare ci aprobarea prealabilă a Parlamentului convocat în caz de război în 24 de ore de la declararea războiului sau mobilizării.03.06

# Carcotas date 22 noiembrie 2019 08:09 -1

Dintotdeauna , actualul presedinte mi s-a parut un tocilar care ii infrunta pe golanii clasei, prefacandu-se ca e si el ca ei. Ii lipsesc însă ingredientele necesare: tupeul, bravada vulgara, fermitatea actiunii. Este chiar înduioșător sa l vad incercand sa se ridice la nivelul smecheriei unuia ca ponta, sau la nivelul vicleniei unuia ca dragnea. Efortul sau l-a dus numai la seducerea acelora care confunda siguranta data de personalitatea puternica cu aparența unui domestic furios.

# imun/;teanu date 22 noiembrie 2019 09:17 0

Inca alti 5 ani?! In care UNDE s-ar mmai ajunge!, antecedentul fiind. Sa nu se mai aleaga piatra pe piatra?, nemaiavand nici cum nici CE repara? Crzandu-i "castravetele" cu 90% "ciuma rosie" (zisa de el si emuli) in timp ce ne infecteaza nici disimulat CIUMA BRUNA?

# nae girimea date 22 noiembrie 2019 10:32 0

Cred ca a vrut sa spuna "mi se rupe de statul de drept "

# ?????? date 22 noiembrie 2019 11:00 0

@ Opinați și că decizia de la Cotroceni de a retrimite la parlament o lege declarată constituțională de către CCR ,ce ar fi trebuit promulgată în mod obligatoriu, în termenul stabilit și de reglementările Constituției și de lege, încalcă și reglementătile Constituției referitoare la obligativitatea și termenele de punere în aplicare a deciziilor CCR, ?

# ?????? date 22 noiembrie 2019 11:11 0

Opinați că Meleșcanu ar trebui să promulge legea,în perioada cât ar trebui să asigure interimatul funcției de președinte ,în campania electorală, până la depunerea jurământului de către președinte, după stabilirea rezultatului alegerilor, ?

# gelu date 22 noiembrie 2019 11:47 +1

Romani au fost omorati prin gazare la Timisoare pe mana nemtilor. „Asociația Română de Combaterea Vectorilor în Igiena Publică (ARCVIP) este un ONG ce se descrie a fi ”cea mai puternică asociație de profil din România reunind toate categoriile din domeniul serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare și a principalilor furnizori de produse biocide și echipamente”. Președintele ONG-ul este condus de Klaus Fabritius, membru al Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) și unul dintre inițiatorii campaniei USR ”Fără penali în funcții publice”. Din asociația ARCVIP fac parte mai multe firme din domeniul serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, firme care de-a lungul timpului și-au unit puterile pentru a elimina firmele mici sau concurența. Până când vom dezvălui manevrele făcute în interiorul ARCVIP, vă vom prezenta radiografia firmelor ce fac parte din această asociație."

# gelu date 22 noiembrie 2019 12:33 +1

Bai Nastase tu ai pompat bani la greu in Sibiul lui Joha umfladu-l efectiv in pene pe neamtul corcit. Asa ca ciocul mic acum.

# ?????? date 23 noiembrie 2019 10:06 0

@Deci , domnule Năstase, ca "evoluție politică", un fel de "dans la bară" (probabil vă aparține formularea), probabil că "pendulați" undeva între Tudor Postennicu ,"am fost un dobitoc" și Petre Țuțea,"pentru un popor de idioți", și cu varianta Silviu Brucan,"stupid people", ?

# ?????? date 23 noiembrie 2019 11:08 0

@Probabil că nu sunteți domnule Năstase un individ arogant și orgolios să nu îi duceți "tava cu plăcinte" profesorului Marga, dumnealui încercând probabil să vă formeze și deprinderea de a a-i duce "plăcintele" ,dacă dumnelui v-a zis că nu vă avantajează să aveți "plăcinte", și îi mai convinge și pe "alții", ?

# ?????? date 23 noiembrie 2019 11:35 0

@Ați zice totuși că din programul de iobăgire, al ardelenilor, profesorul Marga a priceput că nu este bine de partea iobagilor, ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva