4 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SECRETUL FAMILIEI IOHANNIS – Deputatul PSD Daniel Ghita, interpelare catre Autoritatea Nationala pentru Cetatenie: „Parintii presedintelui, Gustav Heinz si Susanna Iohnnis, si sora sa, Krista, s-au stabilit in Germania in anii '90. Au dobandit ulterior cetatenia germana, pierzand-o pe cea romana. Legea germana nu permitea dubla cetatenie. A fost modificata in 2007, permitand detinerea si a altei cetatenii. Tatal, mama si sora presedintelui au cerut redobandirea cetateniei romane dupa 2007?”

Scris de: V.B. | pdf | print

15 December 2021 12:16
Vizualizari: 8835

Autoritatea Nationala pentru Cetatenie (ANC) trebuie sa spuna daca familia presedintelui Klaus Iohannis mai are sau nu cetatenie romana. Cel care doreste sa stie acest lucru este deputatul PSD Daniel Ghita (foto). Luni, 13 decembrie, parlamentarul i-a trimis o interpelare i acest sens presedintei AC Gabriela Lenghel.Mai precis, Daniel Ghita este interesat daca tatal, mama si sora presedintelui si-au redobandit cetatenia romana dupa 2007, cand legislatia germana a permis detinerea mai multor cetatenii – fapt interzis multa vreme, inclusiv in anii '80, cand Gustav Heinz si Susanna (parintii), respectiv Krista Iohannis (sora) au emigrat in Germania.


Iata interpelarea deputatului PSD:


Adresata: Doamnei Presedinte a Autoritatii Nationale pentru Cetatenie Gabriela Lenghel

Deputat: Daniel Ghita

Grupul parlamentar: PSD

Circumscriptia electorala: nr. 25 Ilfov

Sedinta Camerei Deputatilor din 13.12.2021

Obiect: Redobandirea cetateniei romane de catre membrii familiei presedintelui Klaus Iohannis

In temeiul prevederilor articolului 112 alineatul 1 din Constitutia Romaniei si ale articolului 202 din Regulamentul Camerei Deputatilor, va adresez urmatoarea interpelare:

Parintii actualului presedinte al Romaniei, Gustav Heinz si Susanna Iohnnis, precum si sora sa, Krista, s-au stabilit in Germania in anii '90 si au dobandit ulterior cetatenia germana, pierzand cetatenia romana, conform legii in vigoare in aceasta tara, care nu permitea dubla cetatenie. Legislatia germana a fost modificata in anul 2007, incepand de cand a fost permisa detinerea si a altei cetatenii.

Va solicit sa-mi comunicati daca tatal, mama si sora presedintelui Klaus Iohannis au cerut redobandirea cetateniei romane dupa anul 2007.

Solicit raspuns scris si verbal”.

Comentarii

# coco date 15 December 2021 13:46 +2

De ce conteaza daca fam lui iohanis are sau nu cetatenie romana? Care sant implicatiile in ambele cazuri, parinti au sau nu cetatenie romana?!?

# Alexander Soros date 15 December 2021 14:09 +9

Alta diversiune marca Secu ca si aia cu Danilet. Acolo e simplu...CSM-ul e al lor, Danilet e #-ist deci tot sorosist de al lor. Corb la corb nu scoate ochii. Ala va ramane binemersi pe functie nu de asta ne temeam ca scapam de dansu.Si aici la fel...o interpelare care sa faca un pic de valuri ...si nimic. Problema e ca pe 21.12.2021 bajetii se pregatesc sa voteze certificatul verde si aici este de fapt problema.Nu ca a fost dat un judecator de drept comun afara din profesie sau ca sorasa lu Hoha e romanca sau nu. Certificatul verde acolo e bataia si baietii se intreg in idei de distragere a atentiei publice.

# Corect ! date 15 December 2021 17:54 +74

Eu vreau sa stiu daca ala poreclit presedintele , este roman sau nu , si la fel pt familia sa ! Totusi nu e un simplu jucator de golf sau un simplu shior ... :-)

# Bravo Ghita ! date 15 December 2021 17:55 +39

Daca nu asculta , da-le o bucata ... ;-) Ne vand la straini , nenorocitii astia !

# Eu il vreau pe Ghita ministru ! date 16 December 2021 22:18 +12

Poate la interne , sa se mai inceteze cu obligativitatile . Nu mai suport cuvantul "obligatoriu" ! Gata ! Imi crapa capul deja. Ce dracu ma , ne-am nascut sa ne zica Arafat ce avem voie ? Il bag in ma-sa !

# Krixus date 17 December 2021 15:43 -9

Inainte de a declansa o mini-furtuna intr-o olitza de noapte, domnul deputat ar fi trebuit sa se documenteze: Parintii si sora dui Johannis, dobandind in calitateaa lor de etnici germani cetatenia germana de drept, prin efectul prevederilor Art. 116 Abs. 1 Grundgesetz putea opta pentru pastrarea cetateniei romane fara ca aceasta sa influenteze acordarea celei germane. Mai mult decat atat, daca dl Johannis ar fi plecat in Germania impreuna cu sotia pana la 01.07.1990, cand prevederile legale au fost adoptate situatiei geopolitice chimbate, si sotia sa ar fi beneficiat de acelasi drept. Asa ca ... si tacuisses dle Ghita, nu ai fi ramas cu pantalonashii in vine!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2024 – Avertismentul DIICOT: copiii au devenit tinte

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva