28 iunie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SEF DE PARCHET, DENUNTAT PENTRU MITA – Dosar bomba la SIIJ: plangere impotriva procurorului general al Parchetului Curtii de Apel Constanta Gigi Stefan pentru trafic de influenta, luare de mita si favorizarea faptuitorului. Procuroarea Iuliana Mircea de la acelasi parchet e acuzata de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului. Se ancheteaza posibila musamalizare a cauzei in care procurorul Teodor Nita de la PCA Constanta il inculpase pe fostul sef al Vamii Constanta Cadir Sunai (Plangerea)

Scris de: George TARATA | pdf | print

20 iunie 2021 15:28
Vizualizari: 7881

Lumea Justitiei revine cu noi detalii din cazul prezentat saptamana trecuta privind spactaculoasa operatiune de preluare a unui hotel din Eforie Nord prin manevre acuzate ca fiind frauduloase, in care implicata este familia fostului sef al Vamii Constanta Cadir Sunai. Operatiune care a facut obiectul unui dosar instrumentat beton de catre cunoscutul si profesionistul procuror Teodor Nita de la Parchetul Curtii de Apel Constanta. Totusi, asa cum Lumea Justitiei a dezvaluit, dosarul referitor la preluarea hotelului a fost inchis in mod bizar la aproximativ doua luni dupa ce procurorul Teodor Nita facuse o serie de inculpari si, logic, mai avea un pas pana la trimiterea cauzei in instanta, dar si dupa ce acelasi Teodor Nita a iesit din dosar din cauza unei incompatibilitati descoperite la un an de la inceperea anchetei (click aici pentru a citi).


 

Tocmai modul in care a fost clasat acest dosar face obiectul unei plangeri penale depuse la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) de catre cel care se considera ca a fost inselat de catre familia lui Cadir Sunai. Este vorba despre Ablachim Nutfi, asociatul familiei lui Cadir Sunai, care detinea jumatate din hotelul despre care se acuza ca a fost preluat cu forta de familia Cadir Sunai.

 

Luare de mita, trafic de influenta, abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului

 

Astfel, in 28 mai 2019, Ablachim Nutfi a depus plangere la SIIJ impotriva procuroarei Iuliana Mircea de la Parchetul Curtii de Apel Constanta, cea care a a clasat dosarul privind preluarea hotelului in care procurorul Teodor Nita facuse mai multe inculpari, dar si impotriva procurorului general al Parchetului Curtii de Apel Constanta Gigi Valentin Stefan, cel care a confirmat ordonanta de clasare a procuroarei Iuliana Mircea. Concret, procuroarea Iuliana Mircea de la Parchetul Curtii de Apel Constanta este acuzata de abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului, iar seful Parchetului Curtii de Apel Constanta Gigi Valentin Stefan de trafic de influenta, luare de mita si favorizarea faptuitorului pe motiv ca i-a asigurat protectie lui Cadir Sunai.

De asemenea, in aceeasi plangere penala fostul sef al Vamii Constanta Cadir Sunai este acuzat de cumparare de influenta si dare de mita, fostul deputat Amet Verol de trafic de influenta, iar administratiorul unei societati comericale tot de trafic de influenta.

 

Seful PCA Constanta, denuntat pentru legaturi cu inculpatii

 

Dupa cum mentionam la inceputul articolului, plangerea de la SIIJ vizeaza o posibila operatiune de musamalizare a dosarului in care procurorul Teodor Nita de la Parchetul Curtii de Apel Constanta pusese in miscare actiunea penala fata de Cadir Sunai si membrii familiei acestuia. Practic, autorul plangerii, asociatul familiei lui Cadir Sunai, acuza ca acesta din urma este protejat de catre magistrati importanti din Constanta. In acest sens, autorul plangerii, Ablachim Nutfi, a propus inclusiv audierea unui martor (cu identitate protejata) dispus sa ofere informatii despre legaturile dintre procurorii acuzati in plangere si celelalte parti. Cu alte cuvinte, legaturi intre procurorii care au inchis dosarul lui Cadir Sunai si Cadir Sunai.

 

Iata un fragment din plangerea formulata la SIIJ impotriva sefului Parchetului Curtii de Apel Constanta Gigi Valentin Stefan si procuroarei Iuliana Mircea de la Parchetul Curtii de Apel Constanta:

“Este evidenta teama administrarii probelor solicitate de catre subsemnatul, care ar fi fost de natura sa confirme argumentatia din ordonanta de punere in miscare a actiunii penale si care ar fi facut mai anevoioasa motivarea solutiei de clasare.

Prin urmare, nu numai ca intreg probatoriul administrat in faza de urmarire penala a fost in mod total ignorat de catre procurorul Mircea Iuliana (repartizata pe repede inainte de la Tulcea, probabil pentru solutii de genul acesta din dosare cu un grad mare de sensibilitate) care a dispus solutia de clasare, dar se pare ca orice alta proba ce s-ar fi impus a fi administrata a fost dezavuata de catre procuror, pentru ca i-ar fi facut mai dificila solutia de clasare pe care urmarea sa o dea ca urmare a interventiilor procurorului general Valentin Gigi Stefan.

Astfel, sub protectia unitatilor de parchet din Constanta, Cadir Sunai isi continua linistit activitatea infractionala si nu este la primul conflict cu legea penala, fiind foarte abil in gestionarea unor astfel de probleme.

(…)

Audierea unui martor a carui identitate doreste sa fie protejata, care doreste sa furnizeze informatii importante in solutionarea cauzei prezente, referitoare la afacerile nelegale existente intre magistratii impotriva carora am indreptat prezenta sesizare si celelalte parti”.

 


 

Foto: ziuaconstanta.ro

Comentarii

# MN date 21 iunie 2021 13:27 +3

Sa cada dosarul la Adina Florea? , numai asa se solutioneaza altfel dosarul moare sau este mort din fasa. Eu unu am pierdut orice speranta in proc. De la SIIJ nu mai stiu ce sa cred si care este motivu de nu vor sa lucreze. Cu proc-sef DNA constanta mai era un dosar la doamna Puiu Zarafina si pana la urma au scos o la pensie, asa ca nici cu asta nu vor face nimic

# LASACOMENTARIU date 22 iunie 2021 08:55 -1

Hotia in tara asta a venit brat la brat cu procurorii! Vedeti chermezele, cumetriile, asocierile cu interlopii, politicienii.... Pentru asta chiar le platim salarii si pensii speciale, pentru furtul tarii!!!! Chiar nu mai intelege nimeni traba asta. SIIJ-ul si pentru asta a fost facut. Acum cand mai pot face ceva, nu fac. Sa intelg ca si ei sunt din acelasi aluat cu cei pe care ar trebui sa-i pedepseasca. Stiu ambasadele treaba asta? SUnt si ele implicate in coruptia din tara....? Da, sigur, da!!!! Ambasadorii, atasati comerciali ai unor ambasade, americana, olandeza, israeliana, germana, suedeza fac nu numai lobby, in limbajul nostru trafic de influienta, la ministere, pm, pres, primarii, firma mai mult sau mai putin sri-ste pentru a pune mana pe diversele contractre. Cum? Spaga....plimbari...conturi....facultaTI...

# Gica contra sistemului date 22 iunie 2021 13:46 0

Degeaba se face atâta harmalaie pe desființarea SIIJ. Este moarta de când Adina Florea a fost blocata la funcția de sef. N-au ieșit cu nici un dosar important și nici pe asta cu procurorul șef n-o să-l soluționeze asa cum nu l-au soluționat nici pe cel al șefului C. A. Cta. Toti se fac ca lucrează iar hoții își vad liniștiți de treaba. La Constanța e mama hoției și evaziunii fiscale datorita portului. Vameșii, foștii membrii ai Gărzii Financiare, zburda, au imperii locative, unii și-au cumpărat și avion personal, din bani de bugetari. În zona Mamaia Nord s-a mai construit un oraș, din bani negri evident și nimeni nu întreabă pe nimeni de nimic. Ajungi sa trăiești cu ideea ca dacă n-ai furat ai fost prost. Romanica mama hoților. Dar vine ea și ziua scadentei, nu are cum sa fie Ro un sac fără fund. Odată și odată tot se va ajunge la fundul sacului, iar acea zi se pare ca a și sosit.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.06.2022 – S-a decis soarta lui Scutea

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva