29 January 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SINISTRUL LAZARICA – Intr-o noua iesire care a scandalizat Romania, Procurorul General Augustin Lazar a demascat Sistemul printr-o declaratie prosteasca: “DNA ramane fara obiectul activitatii... Se va infiinta o directie contra magistratilor, care nu se stie ce va face... Cineva vrea sa ia DNA directia specializata, care face deja o munca ce da rezultate”. Sefa UNJR Dana Girbovan: “Este prima data cand aud ca DNA are ca obiect de activitate anchetarea magistratilor”

Scris de: George TARATA | pdf | print

29 August 2017 17:51
Vizualizari: 8834

Procurorul General al Romaniei Augustin Lazar (foto mijloc) a comis-o din nou. Si a facut-o grav de tot. Printr-o declaratie prosteasca, fara sa isi dea seama, prea ocupat sa il atace pe ministrul Justitiei si sa faca politica, Lazarica a demascat un intreg Sistem. Si anume Sistemul odios care a instaurat teroarea si politia politica in Romania, si care a santajat magistratii cu dosarele penale facute de catre DNA. Practic, Lazarica a recunoscut ca una dintre principalele preocupari ale parchetului condus de Laura Kovesi este de a construi dosare impotriva magistratilor. Este o declaratie care a provocat stupefactie printre judecatori si procurori.


Augustin Lazar a iesit, marti 29 august 2017, intr-o conferinta de presa in care aproape ca a repetat comunicatul DNA si a precizat ca procurorii nu sustin anumite modificari la Legile Justitiei. Cu aceasta ocazie, Augustin Lazar a facut cateva declaratii halucinante. Cea mai socanta a fost cea referitoare la infiintarea unei structuri speciale in cadrul PICCJ care sa ancheteze infractiunile comise de maguistrati. Si ce credeti ca a spus Lazarica? Pai, s-a plans ca prin infiintarea acestei structuri DNA ar ramane fara paine: “In unanimitate nu am agreat crearea acestei sectii specializate. Nu a mai auzit nimeni de asa ceva, de acum 20-30 de ani, cand era o sectie la Procuratura generala nereformata, cum era atunci. Daca deschideti un tratat de criminalistica, nu veti vedea un capitol de infractiuni savarsite de magistrati. Propunerea e gandita vadit de cineva din exterior, afara sistemului. Cineva vrea sa ia DNA-ului directia specializata, care face deja o munca ce da rezultate, si sa o dea unei iluzorii... sa faca un experiment. DNA ramane fara obiectul activitatii sale. Se va infiinta o directie contra magistratilor, care nu se stie ce va face... va ancheta in acelasi loc infractiuni de coruptie, rutiere si de alta natura”.

Lazarica a scapat porumbelul

Pe langa contradictia din declaratia sa – Lazar sustine ca existenta unei sectii specializate este caracteristica unui parchet nerformat, dar vrea ca aceasta sectie sa ramana la DNA, ceea ce inseamna ca parchetul lui Kovesi este nereformat – Procurorul General recunoaste nonsalant ca DNA are printre principalele sale obiective fabricarea de dosare magistratilor. Declaratia lui Augustin Lazar a produs stupoare printre judecatori.

Dupa afirmatiile lui Lazar, presedinta Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania, judecatoarea Dana Girbovan, a reactionat public afirmand ca a cerut actele de infiintare, organizare si functionare a serviciului creat de DNA special pentru anchetarea magistratilor:

Procurorul general al Romaniei, domnul Augustin Lazar, a afirmat in conferinta de presa de azi, 29 august, ca, daca s-ar crea o structura distincta in cadrul Parchetului General care sa investigeheze magistrati, 'DNA ramane fara obiectul activitatii sale'. Este prima data cand aud ca DNA are ca obiect de activitatea anchetarea magistratilor. Parca aceasta directie a fost creata pentru a ancheta fapte de coruptie.

Astazi am trimis din partea UNJR o cerere pe Legea 544/2001 la DNA pentru a ne comunica toate actele de infiintare, organizare si functionare a acelui serviciu creat special in DNA pentru a ancheta magistrati. Cand vom primi raspunsul il vom face public.

Referitor la propunerile de modificare a legilor justitiei, UNJR va remite ministerului justitiei un punct de vedere cu privire la propunerile principiale pe care le-a facut.

Asa cum am afirmat public, UNJR e de acord cu o parte din propunerile de modificare a legilor justitiei. Exista insa si propuneri care vor avea efecte contrare celor dorite, motiv pentru care vom veni cu solutii alternative sau de imbunatatire a acestora.

Pe langa propunerile facute de ministrul justitiei, UNJR va veni si cu propuneri noi de modificare a legilor justitiei in vederea atat a intaririi independentei judecatorilor, inclusiv in raport cu procurorii, cat si a unei mai bune protejari a drepturilor si libertatilor cetatenilor”.

Lazar acuza numirile politice, dar uita ca el insusi a fost numit politic si ca Laura Kovesi a luat primul mandat la DNA dupa negocierile Ponta-Udrea

O alta declaratie halucinanta a fost facuta de Augustin Lazar in contextul exprimarii nemultumirii ca Inspectia Judiciara ar putea fi scoasa de sub controlul CSM si trecuta la Ministerul Justitiei. Lazarica a subliniat ca acest model este adevarat ca exista in Franta, insa el nu poate fi importat de Romania, caci in Romania nu exista o democratie consolidata. O gogomanie mare cat casa si o diversiune. Cum poate sa afirme asa ceva Lazar, cand Romania este membra UE, iar se stie ca Uniunea Europeana nu accepta in randul sau decat state cu democratii consolidate.

Apoi, acelasi Augustin Lazar a tinut sa acuze numirile pe criterii politice care se fac in Romania, uitand insa un lucru esential. Si anume ca el insusi a fost numit politic, la propunerea ministrului Justitiei, de catre presedintele Romanie. Si ca cea pentru care se da astazi peste cap ca sa o protejeze, sefa DNA Laura Kovesi, a obtinut primul mandat la parchetul anticoruptie ca urmare a unor negocieri secrete, prin fel de fel de birouri, intre premierul de atunci Victor Ponta si favorita lui Traian Basescu, Elena Udrea. Or, tocmai varianta propusa de Tudorel Toader – aceea in care ministrul Justitiei propune si Sectia pentru procurori a CSM numeste – elimina factorul politic.

Iata declaratia lui Augustin Lazar:

Una dintre propunerile contestate este trecerea Inspectiei Judiciare de la CSM la Ministerul Justitiei, stiind bine ca ministrul Justitiei este numit politic si asta ar asigura un control deplin asupra magistratilor. O astfel de situatie a fost inainte de 2004 si ne-am intoarce in timp cam mult si nu este bine. Vom prezenta ministrului mai multe detalii. in Franta, intr-adevar, Inspectia Judiciara functioneaza la Ministerul Justitiei, dar intr-o democratie neconsolidata nu trebuie sa facem acelasi lucru. in Franta, Inspectia Judiciara e la Ministerul Justitiei din 1958, dar acolo nu s-a gandit nimeni niciodata sa influenteze Justitia sau sa puna persoane in functii de conducere pe criterii politice. Trebuie sa ne asiguram ca Inspectia Judiciara ramane la CSM, care este garantul independentei Justitiei”.

Comentarii

# Nicu date 29 August 2017 18:16 +22

Jos cu acest impostor numit Lazăr, au turbat toti asta din justiție de frica schimbărilor ce ar putea surveni daca parlamentul legifereaza si propunerile vor deveni legi . Lazăr asta se crede smecher pe functia care o are ca si mutanta Kovesy !

# DODI date 29 August 2017 19:12 +10

Fiecare pasăre pe limba ei moare. Așa și zdreanță. Ne arată că este doar o simplă marionetă pe acest post, că este un simplu executant aflat la ordinele și discreția luluței, că face doar ceea ce i se ordonă și că pentru el legea și justiția sunt doar două fețe ale hârtiei igienice. Problema noastră noastră este aceea că acești impostori au fost plasați acolo să slujească niște interese. Situația se rezolvă doar prin înlăturarea din funcție a celor care i-au plasat în funcții și care, după cum se vede, servesc cu totul alte interese decât pe cele ale României.

# Ultimul Charlot date 29 August 2017 18:42 +3

E un serviciu de anchetare a magistratilor sau de santajare a acestora? La cum judeca si ce se intampla in justitie cred ca acest serviciu fie nu-si face treaba fie se ocupa doar de santaj dupa ce-i prinde in plasa pe mai toti juzii. Adica repede si des.

# Vladimarrr...!!! date 29 August 2017 18:42 +12

Daca ce face asta, impreuna cu pupila nu este INSTIGARE LA INSUBORDONAREA IN MASA IMPOTRIVA CONDUCERII UNEI INSTITUTII A STATULUI INCA DE DREPT, eu sunt Papa de la Roma si va invit sa va sfintesc gratis, voua oamneilor muncii creditele la banci si pensionarilor imprumuturile la CAR-urile saraciei neamului ...

# Awa date 29 August 2017 21:13 +4

Dosare nu in lucru ăstia? Pt.asta sunt plătiți ,nu pt propuneri de legiferare. Sa nu primeașa bani pt.azi când as fost la 'sedinra" Parlamentul legiferează, NU PROCURORII! Vedeti-Va lungul nasului! ! Nulitățile sa răspundă pentru aberațiile juridice pe care le emit. Punct

# Pintea date 29 August 2017 22:11 +6

Faptul ca el este procuror general si kovesi procuror sef la dna este cel mai mare atac la independenta justitiei. Iar klemm este complicele lor la toate abuzurile pe care le comit.

# Steluta date 30 August 2017 07:06 +3

Procurorul Politic A.Lazar spune ca ministrul justiției nu este credibil fiind numit politic dar omite ca EL si KOVESI au fost numiti tot POLITIC de Ponta /Oprea/ Pruna /Johannis/Basescu nu prin concurs transparent . Apoi pleacă de la prezumpția de vinovatie aplicata propriului ministru care "vezi Doamne" sub autoritatea căruia se afla prin Constitutie toti procurorii.

# hoțu strigă prinde-ți hoțu date 30 August 2017 13:05 0

Lui Lazăr îi țîțîie poponeața-n nădragi, știind prea bine că fu propulsat cu Mapa profesională măsluită de romanticul duo Ko-Co :P :P :P .

# santinela date 30 August 2017 08:12 +1

Asta-i purtator ilegal de creier dar ce este curios este faptul ca Presedintele are multumiri orgasmice vis a vis de activitatea nulitatii !!

# hm, n-o fi gay Ciolannis date 30 August 2017 13:02 0

Profu GHINION e plăcut excitat de lookul și gîngăveala penalului Lăzărică, cu gîndul că îi ține spatele la dosarele sale penale...

# viper date 30 August 2017 09:35 +5

procurorii trebuie scosi urgent din rindul magistratilor pt ca ei sint in fapt avocati ai acuzarii si sint sub jurisdictia ministrului si implicit a guvernului. cea mai mare porcarie facuta de macovei vreodata si asa le-a dat nas de se cred mai presus de lege si raspundere chiar daca incalca legea .dna nu respecta prezumtia de nevinovatie ci din start daca vor sau au ordine esti vinovat .asa nu mai merge

# Pif date 30 August 2017 10:53 +2

Viper, "magistrati" reprezinta denumirea generica pt. corpul judiciar(judecatori+ procurori). La fel cum "citrice"este denumirea generica pt. lamai, lime, portocale, mandarine, clementine, pomelo, kumquat, etc. Puteau fi denumiti generic chiar si "functionari judiciari" sau "inalti juristi ai statului de drepti" . Nu denumirea generica e problema, ci modul in care denumirea generica de magistrati este speculata de procurori pt. a crea confuzie in mentalul colectiv. De pilda, procurorii n-au niciun motiv sa tipe ca le ataca bau-bau independenta lor de magistrati, deorece DOAR JUDECATORII SUNT INDEPENDENTI si se supun numai legii, ca magistrati, in timp ce procurorii, tot ca magistrati,isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al CONTROLULUI IERHAIC, SUB AUTORITATEA MINISTRULUI JUSTITIEI. Nu scriu asta ca asa vreau eu, ci pt.ca asa scrie in Constitutie.

# Pif date 30 August 2017 13:02 0


Citeza pe Pif
Viper ...in timp ce procurorii, tot ca magistrati,isi desfasoara activitatea potrivit principiului legalitatii, al impartialitatii si al CONTROLULUI IERHAIC, SUB AUTORITATEA MINISTRULUI JUSTITIEI. ....
E rata: in loc de " ierhaic ", a se inlocui cu firescul "ierARhic" . Nu este vorba despre un control... nici arhaic si nici anarhic sau arharic, ci despre un CONTROL IERARHIC.

# Hercule date 30 August 2017 22:06 0

avi,pif ,nu te doare limba ,dai la balbe ca un tractor pe tarla.Pe bune! E rata sau E lata,arharit .Tipic pentru tine,pe buuuuuune!

# @Hercule date 31 August 2017 07:34 0

daca nu stii sa citesti si,mai ales,sa inmtelegi,lasa-te de postari.Nu ai IQ necesar postacilor de pe luju.

# Radu date 30 August 2017 10:23 -12

Au dreptate Lazarica si Lulutza! Doar aparatorii mafiei pesediste se chinuie sa-i discrediteze

# OUTSIDER date 30 August 2017 12:59 +1

Bietu Lăzărică s-a discreditat singur candidînd la jobul de PG deși avea dosar penal. Luluța e în mare rahat de se trezesc cei ce au autoritatea de a cere o anchetă la FĂCĂTURA din biet penal ditamai PROCUROR GENERAL. 1/4DOKTA KOVESI îl împinge pe Lăzărică ALU GÎNGAVU să bată cum se pricepe cîmpii să se respingă reforma lui TeTe. Acum de ce nu se mai agită sorosiștii să ceară sprijinul străinătății, cum fu cu marea reformă a pațachinei 2MAC?

# Doroftei Ilie date 30 August 2017 16:35 0

E aerian ! Sincer, nu ma asteptam ca liderii justitiei romanesti, sa gafeze in acest hal !

# mitica date 30 August 2017 21:14 0

Ardeleanul asta arogant si penibil(cum o fi ajuns profesor universitar-e indicat a se examina liucrarea lui de doctorat) va ramane ca cel mai slab si penibil procuror general din istoria parchetului

# Eva date 30 August 2017 23:48 +1

Mare MAIMUTOI si LAZARICA asta!

# Lăzărică Azorică date 31 August 2017 07:40 +2

Aiurea, e o păpușă de cîrpe în mînuța fină a Ciordutzei. De avea sînge-n ... instalație, o taxa pe sublaterna sa, ce-și permite să-l cheme ca pe Azorică, la ordine, în public: AVEM DE VORBIT. Maimuțoii stau bine la capitolul fizic :P :P :P .

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 27.01.2023 – Judecatorul Goagal

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva