6 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SISTEMUL DA DRUMUL LA DULAII DNA – Viorica Dancila il acuza pe Klaus Iohannis ca baga DNA in campania prezidentiala: "Pentru ca am indraznit sa-l chem pe Iohannis la o dezbatere, sunt amenintata cu procurori si dosare!... Asa cum i s-a intamplat lui Barna, care spera sa ajunga in turul doi si a avut dosar penal, acelasi lucru trebuie sa i se intample si lui Dancila?... E inadmisibil sa spuna un partid pe cine vor chema procurorii la audieri... Avem un presedinte dictator"

Scris de: Elena DUMITRACHE

14 noiembrie 2019 19:52
Vizualizari: 3046

Atac fara precedent din partea presedintelui PSD Viorica Dancila contracandidata lui Klaus Iohanis in turul doi al alegerilor prezidentiale care urmeaza sa aiba loc in 24 noiembrie 2019. Joi seara, 14 noiembrie 2019, de la sediul Partidului Social Democrat, Viorica Dancila l-a acuzat pe Klaus Iohannis ca a bagat DNA in campania electorala trimitand semnale prin membrii PNL ca urmeaza sa fie saltata de procurorii anticoruptie. Reactia Vioricai Dancila vine dupa ce liderul PNL, Rares Bogdan, a anuntat ca "Dancila sa se pregateasca de o dezbatere cu procurorii", acreditand ideea ca in scurt timp aceasta va fi chemata la sediul DNA.


Intr-o fuliminanta conferinta de presa, Dancila l-a acuzat pe Iohannis ca este un presedinte dictator, antieuropean, care vrea sa intoarca Romania in comunism recurgand la tehnici care ne intorc intr-o dictatura. Obligatia lui Iohannis este, afirma Dancila, sa precizeze de unde stie liderul PNL Rares Bogdan ce urmeaza sa faca procurorii.

De altfel, liderul PSD Viorica Dancila subliniaza ca in acelasi mod a fost lucrat si seful USR Dan Barna, care a fost eliminat din alegerile prezidentiale cu ajutorul unui dosar penal.

Iar toate aceste lucruri se intampla, apreciaza Dancila, pentru ca a avut indrazneala de a-l chema pe Klaus Iohannis la o dezbatere publica!

Publicam in continuare declaratiile facute de Viorica Dancila in conferinta de presa sustinuta joi seara, 9 noiembrie 2019, la sediul Partidului Social Democrat:

”-Pentru ca am indraznit sa-l chem pe Iohannis la o dezbatere, sunt amenintata cu procurorii si cu dosare!

-L-ati vazut pe Rares Bogdan? Citez: 'Dancila sa se pregateasca de o dezbatere cu procurorii'. Ce sa inteleg?! Pentru ca am indraznit sa il chem pe presedintele Iohannis la o dezbatere in fata romanilor sunt amenintata cu procurorii si cu dosare? Ca, asa cum i s-a intamplat lui Victor Ponta, cand a candidat in 2014 impotriva lui Klaus Iohannis, si asa cum i s-a intamplat lui Dan Barna, care spera sa ajunga in turul doi si a avut dosar penal, acelasi lucru trebuie sa i se intample si Vioricai Dancila?

-Sunt foarte multe coincidente. Foarte multe lucruri care sunt nefiresti intr-un stat membru al Uniunii Europene. Ne indreptam spre un monopol de putere pe care il vrea presedintele Iohannis, la 30 de ani de la caderea comunismului, vedem un presedinte dictator, care vrea sa aiba puterea si sa o foloseasca impotriva celor care nu accepta sa mearga pe drumul pe care il creioneaza el sau nu accepta sa faca ceea ce i se ordona.

-Ii cer domnului Iohannis sa iasa public sa dea explicatii de ce Rares Bogdan, purtatorul sau de mesaj, are informatii despre ce vor sa faca procurorii. Este inadmisibil sa spuna un partid pe cine vor chema procurorii la audieri si sa nu tina cont de independenta justitiei. Toate aceste lucruri trebuie sa ne ingrijoreze.

-Avem un presedinte antieuropean, un presedinte dictator care vrea sa ne intoarca in comunism.

-Eu nu am nicio problema in a discuta cu procurorii, nu am absolut nimic de ascuns. Dar modul in care se procedeaza este unul care nu trebuie acceptat de niciun roman indiferent de partidul din care face parte si indiferent daca este inregimentat politic sau nu. Ne indreptam spre o dictatura!

-Daca nu doreste sa vina la o dezbatere, atunci isi trimite mesagerii ca sa ameninte cotracandidatii cu dosare penale si sa ameninte cu procurorii. Candidatul Iohannis trebuie sa vina in fata romanilor si sa dea explicatii de ce a venit cu asemenea amenintari. Este un lucru fara precedent, este un lucru pe care nimeni nu trebuie sa il accepte. Astazi este Viorica Dancila, dar maine poate este un alt roman, care poate nu este de acord sa i se taie pensia sau salariul".

Comentarii

# Sphinx date 14 noiembrie 2019 20:06 +18

"Avem un presedinte DICTATOR". Mai de graba un FUHRER !

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 14 noiembrie 2019 20:19 +6

”Echilibru sau Atârnătoare?” Moto: „Voi lupta până la ultima mea picătură de sânge ca să ai dreptul să nu fii de acord cu mine!“ - Ion Rațiu /// Așadar, aceste celebre slove, spuse imediat după recâștigarea în România a unor drepturi fundamentale, în timp au devenit una dintre cele mai frumoase definiții ale democrației. La acel moment 1989, printre alte valori, România a recâștigat PLURIPARTITISMUL ca element sine-qua-non oricărei democrații. Astăzi, la 30 de ani de la acele memorabile evenimente, (care încet-încet încep să fie denigrate de tot felul de limbrici uituci și nerecunoscători), suntem nevoiți să ascultăm scrâșnetul din măsele, în tonuri fricativ-consonante, lătrat în tonalitate de cizmă gestapovistă potcovită cu blacheuri oțelite și în ritm de Horst Wessel Lied, de un NEONAZIST în adevăratul sens ideologic și comportamental.

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 14 noiembrie 2019 20:20 +7

Dar mai ales un individ bănuit legitim ca având grave derapaje psihopatologice, care și-a propus nici mai mult nici mai puțin decât reiterarea vremurilor totalitare din Germania anilor 1933-1939 prin ELIMINAREA PRIN DISPARIȚIE A UNUI PARTID POLITIC și REALIZAREA HEGEMONIEI POLITICE A KAMARILEI PERSONALE. Acestea sunt auspiciile socio-politice ale climatului electoral din Kolonia Penitenciară și Experimentală Rröemenika. Pericolul revenirii la o societate de tip dictatorial, în care PARTIDUL UNIC SĂ FIE ÎN TOATE CELE CE SUNT ȘI-N CELE CE MÂINE VOR BEHĂI LA SOARE. În atare condiții, argumentele analitice, pro și contra vreunui dintre cei doi prostovani rămași în cursa electorală, devin superflue și nesemnificative: - ziceam că alegerile prezidențiale din 2019 seamănă cu un zoopolitikon: infecta opțiune de a alege între un Bou, o Wacă și un Bardou. În turul I am votat bardoul. Acuma sunt nevoit să înghit quintale de lămâi și să decid între Plăvann și Wacă;

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 14 noiembrie 2019 20:21 0

- ziceam că nu pot vota nici psd nici pnl fiindcă în fiecare țarc politic este originea câte unui dosar penal soldat cu condamnări la închisoare: - este deja arhicunoscut că ambii candidați sunt de o condiţie intelectuală submediocră: pe cât de aiurită şi tută e Feorica, pe atât de nărod e Plăvannul Clăpăug. Singura diferență dintre ei constă în notorietate. Exact după tipicul conclusiv al unei maxime: „Dacă taci, lumea va crede că ești prost. Dacă vorbești, lumea va afla cu certitudine acest lucru”. În cazul candidaților rămași în cursă, singura diferență constă doar în faptul că Feorica se pare că a vorbit oleacă cam mult și lumea ȘTIE. Plăvannul fascistoid își ține botul închis pentru ca lumea să rămână doar la stadiul de bănuială rezonabilă. Așadar, ori unul ori altul, probabilitatea de a vota în turul II un PROSTĂLĂU este de 100%, conform formulei: P = nr cazuri favorabile / nr cazuri posibile P = Feorica + Plăvannis / 2 candidați = 1 = 100%

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 14 noiembrie 2019 20:22 0

- cu psd n-am votat niciodată în viața mea, chit că primul vot l-am dat acum 30 de ani, la primele alegeri libere din mai 1990. Cu pdl sau pnl am mai votat, cel puțin în 2009 în turul I cu Crin Antonescu, sau în 2014 cu Plăvannul SS, în ambele tururi. în fine, argumentele pro și contra se pot acumula lesne. Însă toate acestea deja au o tentă personală și o componentă subiectivă. Revenind la monstruozitatea ideologică ce-o promovează Reichsgauleiterul Klaus Adolf Schicklgruber Plăvannis I cel Clăpăug și Rânjit, aceea de eliminare prin demolare a unui partid politic înființat și organizat în mod democratic, nu-mi mai rămâne ca validă decât materializarea metaforică a postulatului lui Ion Rațiu: Pluripartitism înseamnă o BALANȚĂ. Înseamnă ECHILIBRU. Înseamnă PAIR OF SCALES. Înseamnă PERECHEA consacrată de arta dialogului: vorbitor și ascultător, ca esență a parlamentarismului pluripartit. Înseamnă DIALOGUL ca sursă a conflictului de idei și geneză a progresului.

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 14 noiembrie 2019 20:23 +3

Înseamnă PERECHI DE ENTITĂȚI: stânga și dreapta, republicani și democrați, laburiști și conservatori, liberali și social-democrați etc. În momentul în care dezaxatul Gauleiter al Koloniei Penitenciare își va atinge „ZIEL”-ul neofascist, atunci în loc de balanță va rămâne un obiect bizar, care poate îndeplini doar o singură funcționalitate: aceea de SPÂNZURĂTOARE. După cum postulează câte un nărod profesoraș de fizică : „Orice se bălăbăne se numește pendul”, la fel de axiomatic se poate afirma că „Balanța cu un singur braț se numește SPÂNZURĂTOARE”. Pentru cei cu inima tare, cam așa funcționa spânzurătoarea nazistă în Poland, Kutno, June 9 1941. După cum se poate observa, în imagine apar și 3 pendule gravitaționale a căror mișcare oscilatorie a încetat definitiv, din motive independente de voința lor!

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 14 noiembrie 2019 20:24 0

Pentru acest motiv, al anacronismului balanței fasciste cu un singur braț, amintindu-mi că fac parte din generația acelor frumoși naivi care în 1989 au zămislit această Țară ajunsă azi doar o Jalnică Kolonie Penitenciară și Experimentală, prețuind cu grijă fiecare literă din moștenirea postulat a lui Ion Rațiu, voi merge la turul 2 ca să așez girul pe acel taler al balanței amenințat de represiune și teroare. Votul meu nu are absolut nici o motivație personală, subiectivă. Ceea ce în plan personal, pot pierde sau câștiga cu Boul Plăvann este egal cu ceea ce pot pierde sau câștiga cu aiurita pesedistă: SCHEISSEGAL întrucât al meu Turnuletz Ivoriu și Aseptic este mult prea îndepărtat de catacombele sapropelice în care se bălăcăresc șeptelurile admiratorilor celor doi nătărăi. Votul meu are o componentă obiectivă desăvârșită, fiind rezultanta unei activități analitice raționale și extrem de lucide.

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 14 noiembrie 2019 20:25 +17

Cât despre greața echidistant cultivată față de cei doi Prostani în competiție, mi-o voi dilua amăgindu-mă că decât să votez cu un prostovan psihopat și violent, mai bine votez cu o prostancă blajină și non-conflictuală. Inga așa, peste 11 zile voi lua în dinți pietricica mea magică și VOI MERGE SĂ VOTEZ PENTRU PRIMA DATĂ ÎN VIAȚA MEA CU PSD. De fapt, nu voi vota nici cu PSD, nici cu Feorica. Voi vota moștenirea lui Ion Rațiu: Pentru ca în această țară oameni diferiți, să aibă opinii diferite, fără să fie amenințați de vreun descreierat nazist care scoate Browningul atunci când aude de democrație.

# Ioana M. date 14 noiembrie 2019 20:53 0

Lasa ca plimbatul la DNA o s o victimizeze pe Viorica. Azi , Vio a vorbit mai bine ca Iohanis von Mukles...

# DODI date 14 noiembrie 2019 20:56 +1

Ciolanis nu critică DNA. El îi asmute. După ce pupincuriștii din DNA s-au învățat cu lanțul scurt ținut de slujire și hăhăilă, acum nici nu cârtesc în fața nulității de ciolanis. Și sunt în stare să-l ștergă în fund și să le facă plăcere.

# Pintea date 14 noiembrie 2019 23:30 +6

PSD pierde timpul cu finețuri si cu obsesia ”dezbaterea. Dezbaterea nu va avea loc, depășim o data momentul? Tot dezbatem lipsa dezbaterii. Limba in care trebuie sa se exprime PSD & Dăncilă trebuie sa fie aceeasi cu a prostului: mârlănia, agresivitatea si atacul la persoană! Padurile jefuite, casele, nerevocarea lui Lazăr-torționarul, protejarea lui kovesi, exploatările din Marea Neagra, vizita cu Maior la Donald Trump, etc. asta trebuie prezentat zilnic, ora de ora! Ăștia ataca zilnic fostul guvern, iar ei ce fac? Sant in letargie? Sant lipsiți de ritm alert, n-au invatat nimic din domnia lui basescu, care avea același stil? Însă pe ei nu se enervează populatia, sant crezuti, aplaudati, laudati! Daca PSD nu se trezeste din blegeală si nu realizeaza ca e o luptă dură, care pe care, ne mai lasă 5 ani pe mîna ăstora!

# Neanae date 15 noiembrie 2019 00:07 +5

Bine ai revenit Florișică de Colț de Bukovina! Am o problema decizionala. Nu ma decid in coșmarul asta a cui reîncarnare, prost reușită de altfel, e in plăvan. Hitler sau Himmler!?

# Pintea date 15 noiembrie 2019 00:42 +1

Daca aduni procentele obtinute de candidati rezulta un procent cu f putin peste 100! Pe site-ul BEC nu se poate accesa nimic, iar la AEP nu este afisat nimic. Unele procente sant interesante, merg in ordine descrescatoare!

# Edelweiss - Ivory Tower Miserupist date 15 noiembrie 2019 00:45 +4

Mey neanae, exact în acord cu dilema dumitale este un fragment de text situat între calupul I și II al postării, pe care l-am autocenzurat eu însumi, neștiind dacă denumirea „Proiectului de Țară” adoptat și realizat de Plăvann nu-mi va produce refuzul la publicarea textului. Iacătă ce am tăiat: „Un individ cu charismă de Teufel și rânjet de Totenkopf, a cărui vocație de piroman al societății îi este singura deprindere instinctuală, a cărui singură realizare majoră în primul mandat prezidențial este întronizarea MU*EI la rang de Proiect de Țară, a cărui deviză este inspirată din „Mein Kampf” - „Cine nu e cu noi e împotriva noastră, deci să-i rupem capul”.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 15 noiembrie 2019 00:50 +2

Și ca să răspund strict la obiect, nu! nu este nici încarnarea lui Ghitler, nici a lui Ghimmler, nici a lui Haidrih, ci Plăvannis, prin rictusurile sale de robotzel Totenkopf seamănă cu reîntruparea metempsihotică a lui Oskar Paul Dirlewanger. Mai departe... țup pe wikipedia să aflăm cine ce și mai ales cu cine! Cu... băieți! Toți oamenii lui Dirlewanger. (parafrază a producției cinematografice - „Toți oamenii președintelui”)

# Pintea date 15 noiembrie 2019 01:01 0

Nenea asta Mitulețu de la AEP a facut Academia de informatii, etc. Anteresant, nu? Desi este de la PSD, liberalii nu au coroncanit nimic despre el1

# Valter Cojman date 15 noiembrie 2019 05:35 0

Datorita lui Basescu si, apoi, a lui IohaniSS, asa s-a procedat incepand cu 2005...

# Florian date 15 noiembrie 2019 06:45 +1

Raspunsul e simplu, mergem la vot si punem stampila pe ambii candidati. Sa vedem ce iese la numaratoare

# Iordache date 15 noiembrie 2019 10:13 +2

Rares Bogdan( papagalul plesuv) este ofiter SIE. Ei va aresteaza, daca ii deranjati. Ei pot fura oricat si nu vor pati nimic ( ex.:Basescu). Cati sunt in justitie , respectiv la ICCJ? Voi traiti doar ca sa munciti pentru ei!

# Neanae date 15 noiembrie 2019 10:51 +3

Plastic, figurativ, argumentat, Edelweiss lovește in ținta imaginarului cu adevăr! Bravo. In alte condiții as zâmbi, chiar as râde. Dar contextul este din seria “vai de k ...rul nostru”. Ce decisăi io cu votul. Mă gândii ca posibilitatea nu e doar absenta sau alternativa alesului “răului minor”, ci și cea a alesului “binelui major”. Care din cei doi candidați exprima cu ființa lui intenția de bine? Care din ei exprima cu ființa lui dorința de a “distruge” un segment politic important in democrație? Niciunul nu va reuși in totalitate. Dar parca e de ales un mic bine in loc de un mic rău!!! Și zâc ca alt zăbăuc notoriu in politica, Ponta, ca NU votez KWI! In niciun caz nu a fost și nu va fi NEVER președintele meu, cât m-ar iubi (puah) el pe mine! DANCILA FOR PRESIDENT

# UiMit date 15 noiembrie 2019 11:54 +1

Simplificând: Decât prostul lor mai bine al nostru! Asa ca prima data voi vota cu cineva din PSD. O verificare a spuselor "Niciodată sa nu spui niciodată". Acum este o data ca niciodată!

# obiectiva din IRan date 15 noiembrie 2019 15:16 +3

SINCER ? Dancila TREBUIE sa devina Presedinta Romaniei, indiferent ce pericol ne paste in viitor, DOAR si NUMAI pentru ca TREBUIE SA EXISTE UN ECHILIBRU intre puterile statului....PNL si-a pus GUVERN, PSD sa isi puna PRESEDINTE....NU putem lasa toata puterea in mainile unuia singur, ca ajungem la dictatura....daca PSD ul ar fi guvernat in continuare, TREBUIA ales Wernerica. mie imi place cand se cearta ei intre ei, si ne lasa PE NOI IN PACE :))))))))))))).....PERICOLUL EXTREM este cand se coalizeaza EI TOTI IMPOTRIVA NOASTRA....:) ...atunci, nu mai avem scapare....

# semiramida date 15 noiembrie 2019 18:28 -1

Aoleoooo, vai, vai, vai!!! Acum te-ai prins, coană mare, că te duci la pârnaie, ca Livache? Credeai că scapi de canibalul de la Cotroceni?! Când făceai pe democrata, și tu și fraieru' ăla de Dragnea, nu v-a trecut prin cap că o să vă halească cu fulgi cu tot?! Trebuia să îl suspendați și apoi demiteți de la prima încâlcare a Constituției - de acum cinci ani, dar voi v-ați bătut cu cărămida în piept că sunteți democrați și v-ați urinat pe votul celor care v-au dat puterea să acționați în apărarea lor și a statului ROMÂN. L-ați lăsat să își întindă metastazele până în adâncul statului, pe care l-a subrezit de abia se mai ține pe picioare. Oricum, acest cancer KWJ își halește toti prietenii/colaboratorii/apropiații. Deci, Orban, pagadi!!, cum zice Putin. Si asta mă mai consolează... căci Barna e deja pa. Ca Antonescu, Coldea, Kovesi....

# Verfluchter Schwantz de Bukovin date 15 noiembrie 2019 20:11 -3

Heirupistule, aduna-ti tataie ideile intr-o fraza, omori tastaura degeaba si plictisesti auditoriul cu aberatii.

# Edelweiss - Ivory Tower Archiver date 15 noiembrie 2019 21:53 0

Care-i treaba, Castratine, nu te mai primesc ăia pe Cotidianul să-ți reverși gălețile de lături neonaziste? Te-ai aciuit pe aici, pe luju? „Sărman postac, ți s-a părut / Că zările ți s-au deschis / Dar n-a fost doar, decât un vis / Rănit tu ai cazut.” (Phoenix - ”Cî-canarul”)

# Verfluchter Schwantz de Bukovin date 16 noiembrie 2019 09:03 -2

Bai piticanie, Cî-canarule te striga copiii la tine la Bosanci :P

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva