23 April 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SISTEMUL PUNE MANA PE SIIJ – Procuroarea Adina Florea le-a facut pe plac membrilor CSM si magistratilor care au lucrat impotriva numirii sale la conducerea Sectiei pentru investigarea infractiunilor din justitie. Desi avea posibilitatea de a actiona in instanta CSM pentru refuzul de a o valida la sefia SIIJ in pofida concursului castigat, Florea a ales sa faca pasul inapoi si sa se retraga din procedura de numire in fruntea sectiei. SIIJ va ajunge pe mana unui procuror agreat de Sistem

Scris de: George TARATA | pdf | print

5 December 2019 12:13
Vizualizari: 11063

Procuroarea Adina Florea (foto) de la Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie (SIIJ) a cedat. Si i-a facut fericit pe membrii CSM care au boicotat sedintele in care trebuia validata numirea lui Florea la sefia SIIJ, dar si pe magistratii care au lucrat impotriva sa. Concret, Adina Florea s-a retras din procedura de numire in functia de procuror sef al SIIJ.


 

Florea a instiintat Consiliul Superior al Magistraturii despre decizia sa in cursul diminetii de joi, 5 decembrie 2019, infomatia fiind confirmata de CSM. Adina Florea a ales sa faca pasul inapoi, desi avea posibilitatea de a da in judecata CSM pentru refuzul de a o numi in functia de procuror sef SIIJ, in conditiile in care aceasta castigase concursul. Cert este ca SIIJ - a carei desfiintare nu este neaparat certa, existand varianta restructurarii ei in baza proiectului initiat de procurorul Codrut Olaru din CSM – va ajunge pe mana unui procuror preferat de Sistem. Adica fix ceea ce se dorea, Adina Florea nefacand parte din tabara magistratilor agreati de Sistemul care a condus Romania in ultimii ani si care acum vrea sa reacapareze intreaga putere si sa isi reimpuna controlul asupra tuturor institutiilor din justitie.

Pana atunci, sectia va fi condusa ca si in prezent de procurorul Nicolae Marin, acesta ocupand functia de adjunct al SIIJ.

Pe de alta parte, observam ca decizia Adinei Florea de a se retrage brusc din procedura de numire la sefia SIIJ, dupa luni de zile in care a asteptat sa vada daca plenul CSM o valideaza, si momentul in care aceasta hotarare a fost luata coincid cu instalarea la Guvernului Iohannis-Orban, ceea ce ne face sa ne intrbam daca nu cumva au existat presiuni asupra procuroarei sa faca acest gest sau daca nu cumva i s-a sugerat sa faca pasul inapoi.

 

Membrii CSM cu dosare la SIIJ au blocat-o pe Florea


Dupa cum se stie, Adina Florea a castigat concursul pentru numirea in functia de procuror sef al SIIJ in luna iunie 2019. Cu toate acestea, ea nu a fost nicioadata validata in acest post. Asta intrucat numirea sa la sefia SIIJ trebuia validata de Plenul CSM, or sedintele in care acest lucru trebuia sa se intample au fost blocate constant de o serie de membri care au ales sa nu se prezinte la ele, astfel incat cvorumul sa nu fie realizat.

In cele din urma, validarea numirii Adinei Florea la SIIJ s-a discutat in 15 octombrie 2019. Nu s-a ajuns insa nici atunci la vreun rezultat, intrucat votul final din Plenul CSM a fost de 9 la 9, Codrut Olaru anulandu-si votul.

In final trebuie spus ca multi dintre magistratii care au contestat SIIJ si numirea Adinei Florea la conducerea sectiei sunt vizati de dosare la SIIJ. Si nu doar atat, dar trei dintre membrii CSM care au boicotat luni bune numirea Adinei Florea au dosare la SIIJ. Este vorba despre:

-procurorul Cristian Mihai Ban, cu 6 dosare la SIIJ;

-procurorul Nicolae Solomn, cu 5 dosare la SIIJ;

-judecatorul Bogdan Mateescu, cu un dosar la SIIJ.

Comentarii

# Neanae date 5 December 2019 12:44 +11

In concluzie, femeie cu caracter. Va fi mai respectata si cred mai temuta fiindcă cunoaște niște realități foarte incomode. Dna Florea nu are decât sa astepte momentele oportune pentru a detona bombe! Luju de straja și cu lupa pe nemernici. Sa știm și noi! Acum vom asista la o circarie de trei parale dacă se menține secția sub conducerea unui papițoi marioneta. Sper sa fie totuși o coerență și sa fie desființată. Om vedea, dar este totul atât de murdar încât nu știu CE vom vedea prin stratul de mizerie așternut de sistemul ticălos care se intinde ca ciuperca pe piele, ca râia.

# mxg date 5 December 2019 12:46 +4

Si va mirati?! "Romanii" proveniti din precariatul rural, ridicat dupa 45, nu au identitate, constiinta, demnitate, onoare si sint f lasi. Cine se uita sa vada ce-au facut acestia in ultimii 74 de ani, nu mai poate avea motive de mirare, orice s-ar intimpla!

# gelu date 5 December 2019 13:02 +14

Johannis vrea sa ichida SIIJ deoare cele doua judecatoare care care au inproprietarit ilegal FDGR cu bunurile confiscate GEG prin decret regal in 1944 sa scape de rigorille legii.

# corina date 5 December 2019 13:37 +4

pacat! tot ce-i bun trebuie ras, tot ce-i rau trebuie multiplicat :sad:

# livia date 5 December 2019 14:22 0

Cel mai destept cedeaza. Doamna Florea este o femeie desteapta; s-a retras din cloaca si bine a facut. Decat sa ajunga pe mana unuia cu sistemul in suflet mai bine s-ar desfiinta. Pohta ce-a pohtit si klaun maus retard. Drum bun faradelegilor. Aduceti-i inapoi pe zdreanta si pe onea, sa nu ramana sectia de elita fara coledzi.

# procurorul date 5 December 2019 14:52 +10

Din păcate, așa se instaurează dictatura, frica și teroarea. Prin cedări în fața celor care vor să se impună pe nemerit și prin călcarea cu bocancii a oricărei reguli, instituționalizate sau nu. Să nu se înțeleagă că prin asta critic gestul Adinei Florea, care, în noua conjunctură politică, este unul aproape firesc și necesar. Remarcam numai întunericul în care ne afundăm zi de zi, prin lipsa individuală și colectivă de curaj, solidaritate și atitudine. Iar dacă întunericul civic va prevala, va deveni inevitabil postulatul de pe frontispiciul unui ziar american de prestigiu: ”Democracy Dies in Darkness”.

# Homoroceanu Adrian Camil date 5 December 2019 18:00 +5

Totul a pornit de la numirea în fct de pr.sef al SIIJ a celui ce a fugit la CCR ,"la plăcinte înainte,la război înapoi ."A urmat fuga rușinoasă al câștigătoarei concursului, A.Florea ce a fost pr.sef adjunct al SIIJ, determinată si de declarația de la iesirea de la CE X,de atitudinea de nesustinere a SIIJ din partea santajabilului PSD condus de tandemul Ciolacu -Stanescu bazată de intoxicarea sistemului paralel judiciar cnf căreia 80%din magistrații vor desființarea SIIJ.Profesionalismul si curajul unei persoane se evaluează în condiții potrivnice si nu in condiții favorabile.17.55.

# imun/teanu date 5 December 2019 18:14 +2

Doamna procuror deja a avut, din incipient acestei functii, o tentativa de dosar penal. Esuata. Din fericire. Sau... din pacate, dupa cum si epoletii pe umeri si si penalele la activ. Timpul nu e trecut, inainte fiind "viitorul" /asa ca doar chestie de timp pana cand va si ajunge la zdup, "nesupunerea" OARBA fiind culpa suprema. * Iar, in-vin-gaaa-tooor iooo-hanis !!! Cine incalca pozitia "statului drept" este responsabil de plata. Nu razbunare ci doar "democratie", si altfel "originala".

# Pintea date 5 December 2019 18:52 +8

Jalnic gest! A castigat un concurs si nu a stiut cum sa isi apere locul castigat! De-asta fac ăstia pași inainte, din cauza celor care ii fac inapoi! PSD dadea ordonante si le retragea ca sa nu mai tipe #, acum d-na aceasta in loc sa fie fermă si dură, a ales sa fie moale! Pai, atunci, poate e chiar mai bine sa se desfiinteze SIIJ decat sa fie iar pe mana mafiei si sa ne mai provoace alti nervi. Sau sa se proroge infiintarea ei peste 5 ani dupa ce scapam de johannis. Vai de mama ei de țară, cu așa oameni!

# Aia cu "boicotul" trebuiau concediati pe loc : nemotivate ! date 5 December 2019 19:00 0

Cum adica boicot pe bani nostri ? Si pe ce sume , si ce faciliati , si ce pensii astronomice , etc . Astia trebuie dati lu` Dinca , ala cu cazanul...

# HomoroceanuAdrian Camil date 5 December 2019 19:46 +1

Relația de hegemonie ia naștere pe plan international, mondial. Hegemonia statului lider hegemon SUA ce conduce geopolitic ("SUA first")mai ales în raport de subordonata politic și economic Ro militarizata ,subordonare ,mascata a statului satelit sau devenit colonie,prin parteneriatul strategic,trebuie să înceteze, întrucât dorința incheierii in 2005 a tratatul de aderare la UE urmărea garantarea unui proces echitabil și nu o represiune nedreaptă îndreptată împotriva justițiabilului tinta politică ca urmare a faptului că e considerat incomod .Statul paralel se bazează pe serviciile secrete din SUA,Belgia, Germania,Franta,Austria,Olanda,Norvegia,Suedia.Hegemonia e definită de raportul intre consens si forta,asa zisul larg consimțământ al statelor subordonate fiind de fapt urmarea constrangerii.1 9.45

# Homoroceanu Adrian Camil date 5 December 2019 20:03 +1

La ordinul satrapului poporuluiT.Basescu,incă din 2002serviciile secrete americane au inceput să anex eze JAI- ul din Ro pt a l folosi,prin intermediul ABBA CELI USAID legate de sorosista Monica Macovei si finantate de interesatul miliardar G.Soros .nedreptățile comise de magistrații corupți dar aflați sub umbrela de influenta politică "de dreapta"asociata cu trădătorii de stânga din PSD ale căror inter entii le intrevedem si azi.Aceste adevăruri le -am invocat la mafiotizata ECHR încă de atunci dar patrulaterul sorosist Basescu-Nastase-Ponta-Maior a fost mult prea nociv în raport de drepturile fundamentale ale omului.19.53

# Homoroceanu Adrian Camil date 5 December 2019 21:25 +2

P.Stanescu se opunea la un congres înainte de prezidențiale,caci după congres s a stabilit candidatura la Presedentia Ro a Dancilai .Stanescu s a opus congresului până la prezidențiale, pt ca urmarea să o propulseze pe șantajata G.Firea alta semnatara a scrisorii de debarcare a lui L.Dragnea,adica alt pion al mafiei securitatii ce lucreaza pt. Iohannis .Nimeni nu poate avea încredere intr- un mânuit al SPP- ului cum e fostul tractorist ajuns parlament ar, care după ce Dragnea a dezvăluit șantajul cu închisoarea dacă nu demisionează din functia de Președinta de PSD, ulteriorStanescu a întors- o legat de ce i spusese lui L.Dragnea ca i a zis S.P.P. ,SPPpromitandu i tradatorului P.Stanescu funcția de Secretar general.Stanescj a fost deranjat de Congresul PSDtinutinainte de XI.19, p t ca Firea era stabilită de servicii să fie facilul contracandidat al lui IohannisEu am dat de înțeles neîndoielnic scriind despre toate acestea inca din 2018. 21.24.ora21.15

# Homoroceanu Adrian Camil date 5 December 2019 22:21 +1

După ce a trădat ,echipa de campanie a Dancilai( din care făcea parte Firea ca si sotia lui Manda prieten cu cel strigat cu apelativul "Paul" de Manda)a acoperit murdăria dând vina pe contracandidatul lui Iohannis pretinzand ca se înțelesese cu cel si a anunțat candidatura încă din anul 2018. Prin aceasta intoxicare,PaulStanescu vrea să îi creze o situație favorabilă oferindu i Firei funcția de Președinte executiv al PSD!Iata de ceFirea a evitat să răspundă întrebării dacă candideaza la functia de Președinte executiv al PSD.Firea a pretins doar că ar putea viza functia de vicepreședinte la nivel national al PSD.Nu mai apar comentariile mele de mult trimise, căci e vizată de ele privilegiata G.Firea Pandele. 22.13

# Aurel Homoroceanu date 5 December 2019 23:56 +1

SIIJ are zilele numarate

# santinela date 6 December 2019 07:59 +3

NU a mai rezistat saraca femeie si o sa vedeti minune.Toti nenorocitii,in frunte cu nemernicul cel mai mare, care au cerut pina acum desfiintarea sectiei se vor linistii si asta nu va mai fi o problema de actualitate.

# romanul date 6 December 2019 08:58 +3

Perfect adevarat, joianis vrea inchiderea SIIJ ca sa nu se mai cerceteze cum a ajuns FDGR urmas al org. naziste GEG, cum a trecut patrimoniul de la stat la FDGR, sa nu se mai cerceteze casa luata cu acte false, iar ticalosii de procurorul Cristian Mihai Ban, cu 6 dosare la SIIJ;procurorul Nicolae Solomn, cu 5 dosare la SIIJ; judecatorul Bogdan Mateescu, cu un dosar la SIIJ se opun ca sa dispara dosarele! Asta-i "justitia independenta"!

# MN date 10 December 2019 15:40 0

Pintea , nu mai judeca pe altii. In situatii extreme este foarte greu de spus cum va reactiona cel de linga tine. Sincer , nu ti-as dori sa fii intr-o asemenea situatie ( de genul de a alege intre copilul tau si a depune marturie falsa impotriva celui mai bun prieten ). Lasa-l pe Dumezeu sa le judece.

# MN date 10 December 2019 15:49 +1

Draga Procurorule, ma bucur ca chiar nu esti procuror in ziua de astazi, pentru ca ai fi putut sa sfirsesti intr-o inchisoare. Apreciez gradul tau ridicat de intelegere a realitatii, dar din pacate eu cred ca Romania este atit de "incalecata", cucerita, adusa la stasiul de subcolonie, iar stapinii au pus atit de bine mina pe toate friiele puterii, incit este imposibil pentru noi , "poporul" sa schimbam aceasta stare de fapt. Cum apare cite unul care doreste schimbarea, asupra lui sar concertat, televiziunile, presa, DNA, si .. va fi bagat la puscarie. Singura noastra speranta este ca cei "mari", din aceasta lume se vor bate intre ei, conflictul este inevitabil , si..... Romania sa iasa bine din acest conflict. Eu asta sper, si cred ca asta se va intimpla

# MN date 10 December 2019 15:57 0

Draga mxg, fii te rog mult mai ponderat in afirmatii. Vorbesti ca si cum ai detine adevarul absolut. Asculta mai mult si vorbeste mai putin, dupa ce cinteresti bine ceeace vei spune. Esti prea atasat de concepte, de idealuri, si ....orice atasament puternic , mai devreme sau mai tirziu se va intoarce impotriva noastra. Sa recomand sa citesti una din cartile lui Lazarus un psiholog rus care dezvolta magistral aceasta tema

# MN date 10 December 2019 16:00 0

Draga Adrian, ai foarte mare dreptate in tot ce spui, dar fi te rog mai concis. Vorba scriitorului " sa nu fie prea lung , ca nu-l citeste nimeni (pe tot).Altfel, tot inainte. Ai un nivel ridicat de intelegere a realitatii. Felicitari

# Paduraru Costachi date 14 December 2019 06:48 0

Consider ca este foarte necesar s-a existe aceasta sectie speciala ,SIIJ care s-a ancheteze toate fraudele si hotiile facute de judecatoarele care au jmpropietarit FGDR CA FIIND URMASI AI ORGANIZATIEI NAZISTE GEG , ce fuse-se confiscate din ordinul regelui in 1944. Pe langa toate astea mai sunt si casele lui iOHANNIS,obtinu-te tot prin frauda si falsuri.ASTA ESTE MAREA MIZA A DESFIINTARII SIIJ. JOHANNIS JOS LABELE DE PE JUSTITIE.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 22.04.2024 – Procurorul care a invins DNA se vrea primar (Video)

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva