22 May 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Luju

SISTEMUL PUSESE OCHII PE JUDECATOAREA ADRIANA STOICESCU – Dezvaluirile fostei sefe a Tribunalului Timis: “Se vorbea despre o iminenta arestare a mea… Am fost amenintata cu ‘lichidarea’ si ca voi zbura din sistem daca nu tac… Nu sunt o victima in sensul propriu al cuvantului. Puteam sa fiu daca un inculpat ar fi acceptat sa formuleze un denunt mincinos impotriva mea… Am trait doi ani de cosmar, asteptand in fiecare zi sa fiu ‘legata’”

Scris de: L.J. | pdf | print

31 January 2021 10:26
Vizualizari: 8734

Judecatoarea Adriana Stoicescu (foto), cunoscuta pentru pozitiile sale impotriva abuzurilor care s-au comis si inca se comit in justitie, a fost la un pas de a avea soarta altor magistrati nevinovati care au sfarsit prin a fi defilati in catuse sau umiliti cu dosare fabricate de Sistemul care a semanat panica printre romani. O afirma chiar Adriana Stoicescu intr-un interviu acordat publicatiei bihorjust.ro.


 

Fosta presedinta a Tribunalului Timis pana de curand, Adriana Stoicescu dezvaluie ca in trecut s-a vorbit despre o iminenta arestare a sa, acesta fiind de altfel motivul pentru care a decis sa vorbeasca public despre derapajele si nedreptatile care s-au petrecut in Romania ultimilor ani. Stoicescu precizeaza ca a trecut printr-un adevarat cosmar timp de doi ani, in care a asteptat sa fie “legata”, perioada in care procurorii DNA cautau sa faca rost de un denunt mincinos impotriva sa. De asemenea, in acelasi interviu, judecatoarea Adriana Stoicescu recunoaste ca a fost amenintata cu represalii in caz ca nu va tacea.

 

Iata un fragment din interviul acordat de judecatoarea Adriana Stoicescu site-ului bihorjust.ro, interviul integral putand fi citit la finalul articolului:

 

Reporter: Cand ati decis sa va exprimati public opiniile? Ati avut vreodata vreo limita pe care v-ati impus-o, ceva de genul ‘despre aceste lucruri nu voi scrie niciodata’?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Nu a fost o decizie foarte bine analizata, recunosc. Am fost sfatuita sa vorbesc public in perioada in care se vorbea despre o iminenta arestare a mea, asa incat mi s-a parut potrivit sa ies si sa vorbesc, pentru ca ma stiam nevinovata. Am facut-o prima data cand s-a pus problema testarii poligraf a procurorilor DNA – Structura centrala, o chestiune care, personal, m-a revoltat.

Reporter: Sunteti criticata pentru ca va spuneti parerea public?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Uneori. Am fost acuzata de un coleg procuror ca fac rau sistemului judiciar aducand pe tapet problemele din interiorul justitiei. 90% din oamenii care citesc postarile mele si apoi imi scriu, insa, ma sustin. Recunosc ca primesc mesaje private de la colegi, culmea, multi procurori, care sustin pozitiile mele, dar care recunosc ca le este teama sa se exprime public. Le multumesc inca o data si ii asigur ca le inteleg temerile.

Reporter: Ati avut de suferit, profesional, din aceasta cauza?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Profesional, nu. Am fost reclamata la Inspectia Judiciara pentru ca am aparat-o public pe doamna judecator Dana Garbovan, dar sesizarea a fost clasata, iar Consiliul Superior al Magistraturii a mentinut solutia.

Reporter: De ce credeti ca sunteti printre putinii magistrati care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume? Se tem colegii dumneavoastra sa isi exprime public ideile?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Da, se tem. Majoritatea nu crede ca cele aparute in spatiul public despre abuzurile unor procurori DNA sunt reale. Eu ii inteleg, pentru ca nu au trait aceasta experienta. Statistic vorbind, colegii din materiile non penale nu stiu ce s-a intamplat, iar din cei care stiu mare parte considera ca sunt fake news. O mica parte, in sinea lor, sunt de acord cu ce s-a intamplat, dintr-o eronata judecata a fenomenului. Insa, colegii din penal, de la nivelul tribunalelor si curtilor de apel, stiu foarte bine ce s-a intamplat in perioada respectiva, dar, din ratiuni pe care eu le inteleg, prefera sa taca.

Reporter: Ati fost amenintata vreodata?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Da. Am fost amenintata cu ‘lichidarea’ si ca voi zbura din sistem daca nu tac.

Reporter: Intr-o postare pe pagina dumneavoastra de Facebook spuneati ca ati fost ‘vanata’ din cauza ca ati spus ‘nu’. Ne puteti da detalii?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Mi s-a sugerat o anumita solutie si am refuzat sa ascult. Si nu a fost doar o data. Am pronuntat de fiecare data solutia pe care am apreciat-o ca fiind legala, fara sa tin cont de ‘sugestiile’ binevoitoare.

Reporter: Considerati ca sunteti sau ati fost victima sistemului?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Nu sunt o victima in sensul propriu al cuvantului. Puteam sa fiu, e drept, daca un inculpat ar fi acceptat sa formuleze un denunt mincinos impotriva mea. Am fost o victima din perspectiva psihologica, am trait doi ani de cosmar, asteptand in fiecare zi sa fiu ‘legata’, asa cum le placea fanilor catuselor sa se exprime. Da, recunosc, sansa mea a fost un infractor, azi condamnat, care a avut taria sa spuna ‘nu’ ofertei de reducere a pedepsei in schimbul ‘capului meu’.

Reporter: Cunoasteti cazuri in care anumiti colegi au fost ‘executati’ de sistem?

Judecatoarea Adriana Stoicescu: Da. Atat colegi de la Oradea, judecatori si procurori, cat si un coleg procuror de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Ploiesti".

 

* Cititi aici integral interviul cu judecatoarea Adriana Stoicescu de la Tribunalul Timis

Comentarii

# MN date 31 January 2021 10:53 +24

de departe doamna judecator Stoicescu, doamna Florica Roman, Doamna Garbovan, Doamna Ciuca si doamna Iordaiche, dar aici indraznesc sa o numesc si pe doamna Adina Florea, cred ca sunt fruntea justitiei corecte din aceasta tara aceste doamne merita ca poporul roman adica cetateni corecti sa le multumeasca ca exista si se lupta pentru noi cu acesti ticalosi din sistemul nenorocit platiti din banul public

# DODI date 31 January 2021 12:28 +4

Ce păcat că asemenea oameni verticali și buni profesioniști sunt ”evitați” (iar unii chiar ”levitați”) când nu se conformează dorințelor sistemului sau umorilor unor personale toxice pentru justiție cum este și tembelul președinte. În sistemul judiciar există și o mare masă tăcută de buni profesionșiti dar care, dintr-o experiență nefericită comunistă au învățat ”să-și țină limba după dinți”, să nu spună lucrurilor pe nume (chiar evidente fiind), să poarte ochelari de cal și să practice mersul cu capul plecat. Până când societatea românească nu va fi curățată de leprele care au infestat principalele ei funcții nu sunt șanse ca marea masă tăcută să aibă glas. Acesta este una din bolile cronice ale sistemului juridic!

# Gica contra sistemului date 31 January 2021 12:43 +6

Am fost cam acid în postările la articolele privindu-vă pe dvs, dar opiniile mele au fost corecte, fiind confirmate de cele afirmate de dvs în interviu. Politicienii (ff multi niște zdrențe) sunt marionete ca mulți dintre magistrați. Ținta trebuie sa fie papusarii ascunși si hidosi din spatele marionetelor. Ei sunt cei care fac cel mai mare rău tarii și po******ției. Pe dvs urma sa va aresteze stăpânii din umbra ai cartușelor care o ghidau pe Kovesi și restul magistratilor care au fluierat în biserica, cum spuneți dvs. Trebuie spus ca papusarii nu exercita teroarea întregii tari numai din plăcere ci au un interes economic precis, anume furtul muncii de 50 ani a acestui popor. Ori sa furi dar sa nu intri la mititica trebuie sa fii stăpânul catușelor. Asta explica interesul lor pentru justiție. Și încă o chestiune, acea persoana pe care o numiți infractor are mai mult caracter decât muti dintre magistrați. Ar trebui să-i trimiteți măcar un pachet cu mâncare și o scrisoare de multumire.

# Lita date 31 January 2021 13:47 +3

Respect doamnei judecatoare. Acum este o conjunctura favorabila pentru judecatorii corecti si in general pentru patriotii romani sa-si faca auzita vocea. Guvernele lumii candva democrate au derapat spre dictatura medicala si ingradirea libertatilor fundamentale. Tara care va rupe prima lanturile dictaturii va castiga admiratia intregii lumi. Ca Romania in 1989 ..."Imi amintesc de revolutia romana din 1989...Colapsul poate fi brusc si total. Putem numai spera ca si noi sa avem un colaps la fel de brusc si total"... ("I am reminded of the Romanian revolution of 1989... Collapse can be sudden and total. We can only hope that we have an equally sudden collapse"... State of the Nation 26.01.2021).

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Analist date 31 January 2021 16:04 +2

”...recunosc, sansa mea a fost un infractor, azi condamnat, care a avut taria sa spuna ‘nu’ ofertei de reducere a pedepsei in schimbul ‘capului meu’.” [un Infractor anonim] :sigh: „Hotărârea pe care am dat-o o consider astăzi ca fiind una CRITICABILĂ, acțiunea ar fi trebuit respinsă ca inadmisibilă…” „E posibil să fie criticabilă sub anumite aspecte, de pildă că am uitat să indic temeiul de drept.” (întrebat fiind de ce se dezice de hotărârea pronunțată, iepurele cu robă afirmă șocant) „PE FAPTUL CĂ SUNT ȘI EU OM ȘI ANII AU TRECUT ȘI AM ȘI EU O VÂRSTĂ.” [judecăcător cojocaru adrian]:eek: „motivarea nu este cea mai reușită dar ERAM LA ÎNCEPUTUL CARIEREI MELE DE JUDECATOR și aveam multe dosare pe rol.” [judecăcător ispas marius] :eek:

# Edelweiss - Ivory Tower Judicial Analist date 31 January 2021 16:09 +1

Din exemplele de mai sus se poate deduce lesne URIAȘA diferență de CARACTER dintre ... un Pe-nal și niște iepuri tremurători, purtători de robă. Dacă infractorul demonstrează că are simultan caracter, coloană vertebrală, sânge în biluțe și are TĂRIA MORALĂ de a se opune unui bagabond din Ospiciul Public, spre deosebire de acest NOBIL Infractor, cei doi minusculi iepuri, cu coloana vertebrală croită din gumilastic și având forma grafică a clopotului lui Gauss, se comportă ca doi vajnici epigoni ai lui Ghiță Pristanda. În atare condiții, Infractorul în binemerită cu prisosință majuscula denumirii iar cei doi poltroni cu robe primesc, în unanimitatea aprecierii sociale, denumirea de judecăcător. cu ”j” mititel!

# Concluzie date 31 January 2021 16:15 +1

Infractorul n-a mai stat să se gândească la detalii de genul copii, famelie mare, renumerație după buget și mai mare, viață personală și alte asemenea alegații superficiale. Probabil chiar nescrisul Cod al Onoarei Hoțești nu i-a permis să abdice de la un minimum de principii și valori morale, și să accepte un compromis rușinos și înjositor. Spre deosebire de Moralitatea de netăgăduit dovedită de Infractor, se creionează a câta și a câta oară trăsăturile definitorii ale Membrilor Sectei Geambașilor Adevărului Mistificat: Poltroni, Mincinoși, Proști, Impostori, Ariviști, Harpagoni, Duplicitari, Dezaxați, Psihopați, Sociopați, Nevropați etc.

# Gigi date 31 January 2021 17:51 +4

Transmiteți pe cale oficială acest material către Administrația Prezidențială .Bănui că există vreo lege care să oblige pe ACEASTA să răspundă printr-un comunicat , într-un termen de timp legiferat..Mă opresc aici .

# gogu date 31 January 2021 20:39 +3

Doamna judecator ma inclin in fata demnitatii dvs.!

# Cristian Oprea date 1 February 2021 05:09 +5

Doamna judecător este un profesionist desăvârşit. Am simţit-o pe propria-mi piele când m-a judecat pe când era la secţia civilă a Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti. Un accident al politicii mă târâse, hâc! (prietenii ştiu de ce) în instanţă. Nu a contat că era stăpânul cătuşelor accidentul de care vorbesc, şi era în vogă maximă pe atunci. Mi-a dat dreptate. Când am citit motivarea sentinţei m-a cuprins frica pentru doamna judecător. Erau argumente aproape ca un strigăt pentru libertatea presei presărată cu aprecieri de care am râs cu poftă, dar tot cu teamă. Mi-am sunat avocatul, pe maestrul Costea: "Doru, e nebună, nu e doar curaj. Cum a putut scrie aşa ceva ?!". Doru Costea mi-a răspuns sec: "E profesionistă!" Mi-a mai adăugat că toată argumentaţia este esenţa jurisprudenţei şi practicii eruopene în materie de libertate de expresie şi libertatea presei. De vreo două ori am întâlnit-o pe culoarele judecătoriei, nu i-am mulţumit atunci, o fac acum: Mulţumesc, doamna judecător!

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 21.05.2024 – Minune mare: Bosoc a dat pronuntare!

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva