5 October 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SRI SI DNA STIAU COMBINATIILE DENUNTATORILOR – Bomba in „Gala Bute”: Binomul avea cunostinta de coniventa dintre denuntatorii Elenei Udrea inca dinainte de declansarea dosarului de coruptie al fostului ministru. Parchetul anticoruptie a fost informat despre legaturile dintre Adrian Gardean, Stefan Lungu si Gheorghe Nastasia. Ulterior, ca la un semn, toti trei au incercat s-o infunde pe Udrea. Supravegherea denuntatorilor de catre SRI si DNA ar fi fost cunoscuta inclusiv de Udrea

Scris de: George TARATA | pdf | print

10 March 2017 17:48
Vizualizari: 9372

Va oferim noi date despre celebrul dosar “Gala Bute”. Lumeajustitiei.ro a intrat in posesia unor informatii bomba, ce ar putea rasturna constructia procurorilor DNA si care pun sub semnul indoielii denunturile facute impotriva Elenei Udrea. Denuntatorii Elenei Udrea au fost supravegheati si monitorizati de SRI inca dinainte de declansarea dosarului impotriva fostului ministru al Dezvoltarii, ba chiar dinainte de presupusele infractiuni retinute in “Gala Bute”. Mai mult, parchetul condus de Laura Kovesi ar fi fost informat de catre SRI in legatura cu afacerile denuntatorilor Elenei Udrea. Practic, atat DNA, cat si SRI cunosteau despre o coniventa existenta intre denuntatorii Elenei Udrea, pe care apoi i-a folosit pentru a incerca sa o infunde pe aceasta.

Si nu e doar atat. Despre supravegherea de catre “Binom” a denuntatorilor avea cunostinta inclusiv favorita lui Basescu, Elena Udrea. Cea care totusi, asa cum sustine DNA, s-ar fi implicat intr-un mecanism infractional chiar impreuna cu denuntatorii sai. Cu alte cuvinte, Udrea ar fi stiut ca acestia sunt monitorizati de DNA si SRI, dar ar fi acceptat sa comita infractiuni alaturi de ei. Greu de crezut, intrucat orice se poate spune despre preferata lui Basescu, mai putin ca ar fi lipsita de inteligenta. Caci niciun om normal nu ar comite infractiuni cu persoane despre care stie ca se afla in atentia procurorilor.


Conexiunea Lungu-Gardean-Nastasia

Revenind la informatiile pe care le-am aflat. Potrivit unor surse, SRI ar fi informat DNA despre anumite legaturi existente intre omul de afaceri Adrian Gardean si consilierul Elenei Udrea, Stefan Lungu, ambii dand ulterior declaratii impotriva fostului ministru, declaratii contradictorii asa cum am aratat in editiile trecute. Spre exemplu, conform surselor noastre, in 2011, la nivelul DNA-Structura Alba ar fi ajuns informatii despre o licitatie organizata de Ministerul Dezvoltarii pe care si-ar fi adjudecat-o firma lui Adrian Gardean, Termogaz Company SA. Din informatiile pe care le avem, procurorii ar fi fost instiintati inclusiv despre faptul ca Stefan Lungu, consilierul Elenei Udrea, s-ar fi implicat pentru alocarea banilor catre compania lui Gardean. Concret, Stefan Lungu este suspectat ca ar fi facut interventii pe langa secretarul general din Ministerul Dezvoltarii Gheorghe Nastasia.

Plimbarea cu elicopterul

In dosarul construit la DNA Alba exista si cateva detalii de culoare. Astfel, pentru serviciile sale, Stefan ar fi beneficiat de un sejur la un hotel detinut de Adrian Gardean, acolo unde ar fi ajuns cu un elicopter pus la dispozitie de omul de afaceri. Au existat insa si relatii financiare intre acelasi Stefan Lungu si Adrian Gardean. Mai exact, firmele lui Stefan Lungu ar fi incheiat diverse contracte cu omul de afaceri Adrian Gardean pentru promovarea anumitor proiecte.

Casa pentru primar

Pe langa denuntatorii Elenei Udrea, Stefan Lungu, Gheorghe Nastasia si Adrian Gardean, in dosarul de la DNA Alba mai apare un personaj care a dat declaratii impotriva fostului ministru al Dezvoltarii. Este vorba despre primarul din Lupeni, Cornel Rasmerita, cel care initial a declarat la DNA ca i-a acordat lui Adrian Gardean un contract la indiciatiile Elenei Udrea, pentru ca in instanta sa recunoasca faptul ca niciodata favorita lui Basescu nu i-a cerut asa ceva. Realitatea este, conform surselor noastre, ca pe masa procurorilor DNA ar fi ajuns o informare de la SRI potrivit careia primarul din Lupeni i-a dat un contract de lucrari unei firme a omului de afaceri Adrian Gardean, iar in schimb acesta din urma i-ar fi asigurat materialele de constructie, dar si sume de bani, pentru constructia unei case.

Nota SRI care ar putea face lumina

Interesant este ca despre legaturile dintre Stefan Lungu, Adrian Gardean si Gheorghe Nastasia s-a vorbit chiar la Inalta Curte de Casatie si Justitie, in timpul solutionarii dosarului “Gala Bute”. In toamna anului trecut, Elena Udrea a cerut ICCJ desecretizarea unor note informative pe care SRI le-a trimis catre Ministerul Dezvoltarii, Guvernului si presedintelui Traian Basescu. La acea vreme, Udrea explica faptul ca notele SRI, dintre care una ar fi semnata de generalul Florian Coldea, ar devoala existenta unei “conivente infractionale” intre martorii si inculpatii din dosarul Gala Bute, coniventa din care ea nu ar fi facut parte. Udrea a precizat ca nota SRI arata ca acestia aveau relatii de ani de zile, mai ales de ordin financiar, si ca ea nu avea cum sa faca parte din respectiva coniventa in conditiile in care stia despre faptul ca acestia sunt sub supraveghere, notele SRI ajungand inclusiv la minister.

Iata solicitarea Elenei Udrea catre ICCJ:

Solicit efectuarea urmatoarelor adrese:

(...)

catre Serviciul Roman de Informatii pentru a pune la dispozitia instantei, in regim de clasificare prevazut de lege ori declasificate, notele de informatii care au fost trimise conducerii MDRT, Guvernului si Presedintiei, in legatura cu inculpatii din prezenta cauza ori martorii Gardean Adrian, Gardean Miron Dorel, Lupulescu Miron si Boian Corin si avand ca obiect faptele din prezenta cauza.

Aceasta solicitare este utila pe fondul declaratiei inculpatei Udrea Elena data in faza de urmarire penala si cu ocazia audierii in fata instantei de judecata, in conditiile in care, pe de o parte, aceasta cunostea suspiciunile existente la adresa persoanelor sus-mentionate si a incercat inclusiv prin masura de natura administrativa sa le inlature si, pe de alta parte, pentru a demonstra existenta unei conivente infractionale intre martorii si inculpatii sus-mentionati si din care, in mod evident, inculpata era exclusa. Nu in ultimul rand, teza probatorie acopera si sustinerile exprimate in cursul cercetarii judecatoresti si provenite din rechizitoriu conform carora 'Gardean Adrian era omul lui Tariceanu' si acesta ar fi fost motivul rezervelor pe care le manifesta inculpata Udrea Elena fata de el, in conditiile in care, in realitate, aceasta fusese informata de structurile specializate ale statului despre practicile si legaturile lui Gardean Adrian si ale celorlalti martori din dosar cu functionari publici (atat anterior, cat si concomitent anilor 2010-2011)”.

In aceste conditii, ne intrebam daca nu cumva informatiile pe care vi le-am prezentat mai sus, cele referitoare la legaturile dintre Gardean, Lungu si Nastasia, sunt cuprinse chiar in notele SRI ale caror desecretizare a cerut-o Elena Udrea? Este foarte posibil, dar totul poate fi clarificat doar de catre Inalta Curte, care poate sa ceara, inclusiv in faza de apel a procesului, desecretizarea de catre SRI a respectivelor note.

De asemenea, mai este cineva care poate confirma daca la DNA au ajuns informatii despre legaturile dintre denuntatorii Elenei Udrea si daca ministrul stia despre acest lucru, ceea ce face putin probabil ca ea sa se implice intr-o retea infractionala chiar alaturi de cei despre care stia ca sunt supravegheati. Acel cineva este fostul presedinte al Romaniei Traian Basescu, caci Udrea a afirmat in solicitarea ei la ICCJ ca notele SRI au ajuns si la Administratia Prezidentiala.

Mai trebuie amintit un element. De fapt, o alta solicitare pe care Elena Udrea a facut-o la ICCJ. In acelasi timp cu desecretizarea notelor SRI, favorita lui Basescu a cerut Inaltei Curti sa trimita la DNA - Alba Iulia o adresa in legatura cu existenta unui dosar care era inregistrat la aceasta structura a parchetului anticoruptie privind pe inculpatii si martorii din dosarul “Gala Bute”:

Adresa se impune a fi efectuata in conditiile in care inculpata Udrea Elena a afirmat cu ocazia declaratiei date atat in cursul urmaririi penale, cat si in fata instantei de judecata, despre existenta acestui dosar penal, dar si a unei note de informatii ce vizau persoanele, societatile si imprejurarile de fapt pendinte si de prezenta cauza, dar si in conditiile in care apararea a sustinut in mod constant ca persoanele care au formulat denunturi ori au dat declaratii in cauza, in incercarea de a fi exonerate de raspundere penala, au facut afirmatii nereale, cu toate ca au promovat si sustinut, pe perioade mari de timp, un mod de operare similar pe care inculpata Udrea Elena a intentionat sa-l elimine in urma informarilor primite.

-mai mult, solicitam a fi puse la dispozitia instantei dosarul/ dosarele penale constituite pe baza notelor informative ale SRI privind persoanele sus-mentionate (inclusiv declaratiile persoanelor cercetate). Aceasta cerere este utila, pe de o parte, pentru ratiunile expuse anterior si, pe de alta parte, pentru a demonstra caracterul contradictoriu si, deci, mincinos, al sustinerilor coinculpatilor din prezenta cauza, in conditiile absentei altor probe incriminatoare”.

Din cate se cunoaste, ulterior cererii Elenei Udrea, DNA ar fi recunoscut la ICCJ ca la structura de la Alba Iulia ar fi existat intr-adevar un dosar privindu-i pe Stefan Lungu, Adrian Gardean si Gheorghe Nastasia. Dosarul ar fi fost deschis in 2011, inchis si apoi redeschis in 2015. Adica fix anul in care DNA – Structura centrala a declansat dosarul “Gala Bute”. Din 2015 si pana acum nimic nu se mai aude in dosarul de la DNA-Alba. Ceea ce ne face sa ne intrebam daca nu cumva deschiderea acestui dosar in 2015, dupa ce el fusese inchis anterior, a fost doar o forma de presiune asupra lui Stefan Lungu, Adrian Gardean si Gheorghe Nastasia pentru a obtine declaratii impotriva Elenei Udrea.

Comentarii

# UNUL DIN LUMEA CEA MARE date 10 March 2017 18:02 +21

inca odata se dovedeste cu prisosinta pentru ce isi merita procuratorii salariile NEWMERITAT DE NESIMTITE!!!!!!!!!! DINTRE MIILE DE MOTIVE,AU ALES SA MERMELEASCA PE INFRACTOAREA DE UDREA CA SA O SCAPE DE ORICE!!!!!!!BA NENOROCITILOR DE INFRACTORI LA DRUMUL MARE ,ATI MERMELIT DOSARELE LUI UDREA SPECIAL!!!!!!!!!!!!

# Camp tactic date 10 March 2017 18:11 +1

Adica SRI a sacrificat o sursa de cash pentru a o elimina pe Udrea.

# Golan date 10 March 2017 22:06 0

Se contrazice caracterizarea facuta de dvs.,privind abilitatile d-nei Udrea,prin faptul ca a solicitat iccj ca sa intervina la securitatea actuala sa desecretizeze notele informative date inainte de a fi dansa incatusata.Pai exact noua secu o pedepseste prin sectia ei penala ca a ''defaimat''institutia securistilor,asa ca n-are cum sa se astepte la autodenuntarea ''baietilor ce-si fac bine treaba'' privind fabricarea probelor impotriva dansei,inclusiv prin folosirea denuntatorilor dansei in cadrul invinuirilor ce i-au fost aduse.

# DOREL date 12 March 2017 05:18 0

E mai simplu: cat a fost sa fie, Nutzi, Coldea, Codruta, Horica, Doinita si cu Alinuta erau stapanii catuselor, la vremea aia chiar si SRI-ul era tot al lor ! Ulterior dupa aceea, s-a schimbat calimera, c-asa-i in tenis, marionetele se schimba dupa enteresu' papusarului ! Si, b): stati sa vedeti ce-o sa fie cand s-o schimba papusarul sef, mai aveti putintica rabdare si-o sa vedeti ce cu gandu' nu ganditi ! Parerea mea ...

# CIOCALAU date 12 March 2017 10:33 0

Numai maine se vor descurca unele pacate ale lui BASHILA. VOM VEDEA CINE / PE CINE . Eu pariez pe LULUTZA ca a dat ordin de cel putin 10 ani si apoi ,,codosul``

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.10.2022 – La vremuri noi, tot ei! Completul Negru se reuneste la ICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva