27 March 2023

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

STIA CA ERA FILAT DE DNA - Avocatul arestat Andrei Gherasim a acuzat in fata judecatorilor Inaltei Curti ca inregistrarile DNA au fost falsificate. Gherasim sustine ca cei 20.000 euro au fost lasati de clienta-denuntator la departamentul de contabilitate al casei sale de avocatura, moment urmat de descinderea anchetatorilor. UPDATE - ICCJ i-a respins recursul

Scris de: George TARATA | pdf | print

17 September 2012 19:46
Vizualizari: 11389

 

UPDATE - Inalta Curte a respins marti recursul declarat de avocatul Andrei Gherasim impotriva mandatului de arestare preventiva emis de Curtea de Apel Bucuresti. Acesta va ramane 29 de zile in arest.

Avocatul Andrei Gherasim (foto) arestat in urma cu cateva zile pentru trafic de influenta in dosarul 7057/2/2012, a acuzat, luni, 17 septembrie 2012, in fata Inaltei Curti, la recursului formulat impotriva incheierii Curtii de Apel Bucuresti prin care a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, ca inregistrarile realizate de catre DNA si depuse ca proba impotriva lui sunt falsificate. Avocatul a acuzat in fata completului de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, format din Lucia Rog (presedinte), Lefterache Lavinia si Jijiie Corina, ca suma de 20.000 de euro pe care a primit-o si despre care DNA a sustinut ca a realizat un flagrant, ar fi fost in realitate un avans dintr-un contract de 40.000 de euro, respingand acuzatiile potrivit carora banii urmau sa fie dati unor magistrati pentru admiterea unei contestatii in anulare formulata de sotul denuntatoarei.


Andrei Gherasim: “Discutiile au fost prezentate trunchiat”

Reprezentat de avocatul Marian Nazat, Andrei Gherasim a sustinut ca nu s-a pus in niciun moment posibilitatea ca el sa intervina pe langa anumiti judecatori, ci ca totul este o inscenare pusa la cale de catre procurorii Directiei Nationale Anticoruptie. Avocatul a precizat ca interceptarile discutiilor pe care le-a avut cu denuntatoarea sa au fost trunchiate de catre DNA, fiindu-i atribuite fraze pe care nu le-a rostit: “Discutiile au fost prezentate trunchiat”.

Concret, acesta se refera la o fraza din referatul DNA de arestare, pe care o considera cheie in cazul sau. Este vorba despre afirmatia “am vorbit cu omul”. Andrei Gherasim a declarat in fata completului de judecata de la ICCJ ca a rostit cuvantul “omul”, referindu-se la colaboratorul sau Gica Alexandru, dar ca niciodata nu a spus “am vorbit cu omul”. Mai mult, Andrei Gherasim sustine ca referirile pe care le-a facut cu privire la obtinerea mai rapid a unui termen de judecata au fost scoase din context de catre procurorii DNA si ca discutiile pe care le-a purtat cu denuntatoarea sa nu au privit decat aspecte strict procedurale si nicidecum incercari de influentare a unor magistrati.

Gherasim: “I-am zis sa astepte, i-am zis sa-si dea ochelarii jos, sa-si lase geanta afara, i-am explicat despre suspiciuni”

Andrei Gherasim a declarat ca a fost retinut de catre DNA in urma unui denunt formulat de catre Solzaru Alina, sotia lui Solzaru Adrian Nicolae, unul dintre clientii sai, condamnat la inchisoare, pe care, impreuna cu un colaborator, il aparase in proces si pentru care depusese contestatie in anulare si contestatie in executare. Andrei Gherasim a sustinut in fata completului de la instanta suprema ca a primit de la Solzaru Alina suma de 20.000 de euro, pe baza unui contract si a unei facturi, urmand ca restul de 20.000 de euro sa fie achitati in momentul admiterii contestatiei in anulare. Gherasim a afirmat ca banii au fost dati in numerar si ca la cateva minute dupa ce a Solzaru Alina a lasat suma la departamentul de contabilitate al casei sale de avocatura, a fost ridicat din birou de catre procurorii DNA.

Avocatul a precizat ca a primit banii in urma mai multor discutii pe care le-a purtat cu denuntatoare sa, sustinand ca pe tot parcursul negocierilor a avut suspiciuni cu privire la o posibila colaborare a acesteia cu procurorii DNA. De altfel, Andrei Gherasim a mentionat ca a observat doua masini ale DNA parcate in fata biroului sau chiar in ziua in care a fost retinut si in care a primit banii de la denuntatoare: “M-am uitat in jurul biroului identificand doua masini ale DNA. Denuntatoarea era in birou, cand am ajuns eu. I-am zis sa astepte, i-am zis sa-si dea ochelarii jos, sa-si lase geanta afara, i-am explicat despre suspiciuni”.

ICCJ a ramas in pronuntare pe recursul avocatului Andrei Gherasim, impotriva masurii arestarii preventive. Vom reveni.

Doua acuzatii de trafic de influenta

Andrei Gherasim, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, este fiul fostului judecator Traian Gherasim de la Sectia penala a Inaltei Curti de Casatie si Justitie si fost procuror general al adjunct al Romaniei si al Elisabetei Gherasim, sefa Sectiei contencios a Tribunalului Prahova. Acesta a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, vineri, 14 septembrie 2012, pentru trafic de influenta.

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori au rezultat urmatoarele:

La data de 4 septembrie 2012, inculpatul Gherasim Andrei, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins de la o persoana denuntatoare suma de 40.000 euro, dintre care 10.000 euro pentru sine, lasand-o sa creada ca are influenta asupra unor magistrati de la instanta care judeca o contestatie in anulare formulata de sotul denuntatoarei, condamnat definitiv la 5 ani de inchisoare, pentru a-i determina pe acestia sa admita in principiu calea extraordinara de atac si suspendarea mandatului de executare pana la judecarea in fond a cauzei. La data de 13 septembrie 2012, inculpatul Gherasim Andrei a primit de la persoana denuntatoare o prima transa de 20.000 euro din suma solicitata de acesta, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante. Inculpatului i s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala, iar la data de 13 septembrie 2012, procurorii anticoruptie au dispus retinerea acestuia pentru 24 de ore. La data de 14 septembrie 2012, inculpatul urmeaza a fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile”.

Pe 22 august 2012, Andrei Gherasim a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta si inselaciune. Avocatul este acuzat ca, pe 4 aprilie 2012, a pretins de la inculpatul Mann Nikolaus, prin intermediar, suma de 100.000 de euro pentru a interveni pe langa judecatori de la Inalta Curte si Tribunalul Brasov. Potrivit procurorilor DNA, Gherasim ar fi lasat sa se creada ca ii poate influenta pe acestia sa adopte solutii favorabile in doua dosare civile ale lui Mann Nikolaus.

Foto: Mediafax

Comentarii

# avocat date 17 September 2012 21:04 -1

omul acesta este un gunoi si are un tupeu incredibil. o fi politic dosarul, nu?

# dosar penal date 17 September 2012 21:12 +1

Poate este un gunoi..dar arestul nu este o solutie! Crede-ma...

# DOREL date 18 September 2012 09:56 +1

Ramane cum am spus-o din prima: INSCENARE + INSCENARE + INSCENARE + falsificari de transcrieri/interceptari + "denuntatori" controlati si "motivati" prin santaj + judecatori obedienti = DNA ! Da', cum e acu', dle Tr. Gherasim, e bine, dle Tr. Gherasim ? Nu e bine dle Tr. Gherasim, nu-i asa ca nu e bine cand esti chiar tu victima inscenarilor, provocarilor, falsurilor, denunturilor aranjate etc ? Si, b): Cine urmeaza ? Aviz celorlalti ! Parerea mea ...

# I satzic date 18 September 2012 09:11 -1

La asemenea sume nu se folosesc ordine de plata? Firmele nu pot plati in numerar mai mult de 10.000 lei/zi.

# DOREL date 18 September 2012 10:03 +2

Nu, mai draga, nu ! Nu te face ca ploua, persoana care a depus banii era o persoana fizica, nu o "firma" ! Si, b): mai baieti portocalii, mai subtire cu comentariile comandate ca va faceti de ras si va dati de gol si voi si pe stapanii vostrii ! Pai, daca omu' (A. Gherasim, adica) avea contract scris, chiar vreti sa ne prostiti pe toti (chiar daca unii judecatori se "lasa" prostiti ) ? Chiar ati dat toti in mintea lu' Tr. Basescu ? Parerea mea ...

# BERCEA MONDIAL: ,, e manevra lu frații miei,, date 18 September 2012 09:12 0

Arestarea unui număr foarte mare de avocați din UNBR Florea poate fi un semnal de alarmă pentru Mona Pivniceru.     Eu Bercea Mondial apreciez că  acești avocați comit infracțiuni de corupție, dare/luare/primire , sau în legătură cu acestea din următoarele considerente:      1. Numărul mare de protocoale încheiate între UNBR Florea și instituțiile de aplicare a legii (CSM, M Public, MJ , MAI, etc.       2. UNBR Florea nu este constituit și nici nu funcționează legal,       3. Actele normative în vigoare  sau recent aprogate care prevăd că MINISTERUL JUSTIȚIEI gestionează / controlează sumele de bani provenite din impozitarea onorariilor.        4. Lipsa de concurență în asistență juridică prin încercarea de eliminare a UNBR Bota - legal inființată/constituită  și care funcționează legal,        5.Conferințele și seminariile organizate de UNBR Florea, la care participă ca ,,,,INVITAȚI,,, judecători și procurorii, în realitate se urmărește formarea unor relații personale între ei.

# DOREL date 18 September 2012 10:12 +3

Ma' draga, n-ar fi mai bine daca ai canta la alta masa ? Pentru ca 1. Acuzi in bloc si gratuit pentru a "demonstra" un fals. 2. Faptul de a fi arestat preventiv de DNA e mai curand o dovada de abuz al DNA decat de vinovatie a acuzatilor ! 3. Si, in fine, insinuezi ca toti cinstititii s-au adunat in jurul lui Bota ? Sa i-o spui lu' mutu ! Parerea mea ...

# BERCEA MONDIAL: ,,durere la DOREL LA FRATMIO,, date 18 September 2012 14:04 0

     1.Dacă ai fi ,,deținut,, logică juridică ,,dorel,, ai fi  priceput și comenta corect comentariul meu,       2. Nu m-am referit ,,in bloc,, ci la cei care comit infracțiuni, ai dreptate pot forma un ,,bloc,, cu 10 etaje și aici te apreciez foarte mult,        3. Nu insinuez că toți cinstiții s-au adunat în jurul lui Bota, dar eu nu cunosc nici-un caz asemănător pentru cei de la UNBR Bota, cu toate că nu am studii juridice, dar pot comenta pe LUJU,        4. Nu m-am referit în comentariul meu pe fondul cauzei pentru a constata sau nu un abuz al procurorilor,        5. Pentru Dorel: scuze , dar apreciez din conținutul art. că domnul avocat este ,,recidivist ,, în asemenea gen ded fapte.        6. Cu prima ocazie voi angaja un avocat din UNBR Bota, cu stimă.            Vă dorește Bercea Mondial numai NUP,SUP și ACHITĂRI

# DOREL date 18 September 2012 16:31 +2

Ma' nene, cauta sa intelegi un lucru pe care, de acum il stiu si copiii: 99 % din ce face DNA e executie la comanda, fara nici o legatura cu realitatea (ba, chiar dimpotriva) de aici trebuie inceput ! Simplu ca bonjour ! Parerea mea ...

# Hai la pescuit date 18 September 2012 20:41 0

...si lasa-i drac” ca sunt rautaciosi si ofticosi ca nea Andrei a luat 20000 de euroi in avans!Maine dam la crapi-avem momeala, avem de toate- si sa vedem daca ne-o intrece Catalin!

# xxxxx date 18 September 2012 18:12 -1

prietene ,,DOREL,, este greșită părerea matale cu privire la ,,execuție,, aici este ,,AUTOEXECUȚIE,, AUTOARESTARE,, AUTOPROSTIE,, mă înțelegi ?     El este în filaj , interceptări, investigații și combinații informativ/operative din luna iunie 2012.      Știi și tu că ești băiat mare și cu carte, că ,,TOAMNA SE NUMĂRĂ BOBOCII,,.      Toată stima nea Dorele, dar acest avocat este un accident genetic.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 26.03.2023 – Predoiu aduce magistratii la disperare

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva