17 July 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Sub nasul lui Predoiu, sefii INEC activeaza in Sindicatul Criminalistii. Apartenenta la un sindicat a personalului din MJ este interzisa prin lege!

Scris de: L.J. | pdf | print

3 April 2011 11:27
Vizualizari: 11192

Pe pagina de Internet a INEC, daca veti lectura cu maxima atentie declaratiile de interese ale mai-marilor acestei institutii, se poate lesne observa ca directorul, sefii de laboratoare si de sectoare din institut - Marilena Chivu, Fratila Adrian, Mirea Constantin, Stoinel Ovidiu s.a.m.d. fac parte din Sindicatul "Criminalistii", pe care multi dintre cunoscatori l-au supranumit in bransa justitiei drept „Sindicatul Mafiei din INEC”.


Sindicatul a fost nascocit de Dumitrescu Cristian, Betiu Grigoras, Fratila Adrian, s.a., toti avand functii de conducere in INEC, conform art. 4 din Legea Sindicatelor nr. 54/2003 acest lucru fiind ilegal. Iata ce spune acest articol din Legea sindicatelor, clar si la obiect: „Persoanele care detin functii de conducere, functii de demnitate publica conform legii, magistratii, personalul militar din aparatul MApN si Ministerului de Interne, Ministerului Justitiei, Serviciului Roman de Informatii, Serviciului de Paza si Protectie, Serviciului de Informatii Externe si Serviciului de Telecomunicatii Speciale precum si din unitatile aflate in subordinea acestora nu pot constitui organizatii sindicale”.

Zis si facut. Cu toate ca de la nivelul Ministerului Justitiei ni s-a spus ca li s-a atras atentia despre ilegalitatea pe care sunt pe cale sa o desavarseasca, mai marii INEC-ului s-au laudat prin institut ca avocatul Liliana Betiu, sotia lui Grigoras Betiu si fosta judecatoare, ar fi pregatit totul si ca Sindicatul va fi creat fara probleme chiar si fara acordul MJ pentru sediu social. Este de la sine inteles ca instanta nu a verificat la INEC daca Dumitrescu si Betiu au functii de conducere, si nici daca au acordul MJ pentru ca sediul sindicatului sa functioneze intr-o cladire care este proprietatea Ministerului Justitiei. Primele anunturi despre existenta Sindicatului „Criminalistii” au aparut prin 2007, iar angajatii INEC au motivat pe atunci aparitia acestei organizatii ca fiind o forma de protest impotriva fostei directoare a INEC Camelia Grigore.

De asemenea, avem informatii ca anumite persoane din INEC au conditionat noii experti angajati peste noapte sa se inscrie in Sindicat, acest fapt contravenind prevederilor art.2 (3) din Legea Sindicatelor.

Mai mult decat atat, declaratiile de avere si de interese ale angajatilor INEC, postate pe site-ul www.inec.ro sunt neactualizate in unele cazuri din anul 2008 ori sunt incomplete; spre exemplu seful de sector INEC Sorina Paraschiv-Enache, neafisandu-si declaratiile de avere si de interese pe site-ul INEC, acest fapt contravenind prevederilor Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, dar si Legii ANI.

Surse confidentiale ne-au informat ca in fapt, asa-numita ”Mafie din INEC” aflata in spatele Sindicatului ”Criminalistii” nu are griji sa respecte legea, face angajari ilegale, declara experti peste noapte, dezinformeaza instantele si le trimite la asa-zisi experti ai SRI, face expertize diferite pentru instante decat cele care se regasesc, sub forma copiilor in arhiva proprie (dupa cum Lumeajustitiei.ro a si exemplificat intr-un material anterior), propune legi aberante pentru expertii privati.

Nu intelegem insa ce se intampla la nivelul MJ, unde ministru Catalin Predoiu pare a fi legat de maini cu ”catuse invizibile” de catre personaje care patroneaza din umbra lumea expertilor criminalisti!

* Cititi aici declaratiile de avere si interese ale directoarei Marilena Chivu, in care se mentioneaza ca face parte din sindicat!

Comentarii

# Bi-K date 3 April 2011 19:53 +7

Toate petitiile care privesc neregulile din INEC si care sunt adresate Ministrului Justitiei sunt dirijate catre Alina Bica si mai departe chiar la INEC... spre competenta solutionare. Adica toate plangerile celor nedreptatiti de INEC ajung chiar la expertii din INEC. Cazuri celebre precum Nistor si Foeghel au fost ingropare la INEC iar instantele sunt blocate deoarece nu au acces la dovezile din INEC unde chiar mafia le administreaza, si are grija sa le tina ascunse bine. In putinele cazuri in care instantele au amenintat cu amenda conducerea INEC, atunci au si aparut surprizele precum expertiza de la Zarnesti, in doua exemplare, cu doua concluzii diferite.

# antonie date 4 April 2011 21:07 +5

Cum sa fie dirijate petitiile adresate MJ privind INEC ...la INEC??! Glumiti!?

# Bi-K date 4 April 2011 21:42 +2

Nici vorba, chiar petentii Nestor si Foghel, si multi altii, au fost dirijati de la MJ sa se adreseze INEC, ceea ce au si facut, bineinteles fara sorti de izbanda. Se poate verifica in arhiva MJ ca nu detine nicio petitie si in arhiva INEC ca toate se afla aici, cu rezolutia Alinei Bica "Pt INEC, spre competenta solutionare". Interesant, nu ? Mai mult chiar, noua conducere a INEC a eliminat procedura registrului de audiente, in care era obligatoriu sa se consemneze un proces-verbal cu ce s-a discutat cu petentul, stergand astfel urmele unor dovezi prezentate de petenti. Exista petenti care in ultimele luni au fost in audienta la directorii INEC Dumitrescu si Chivu, si nu au vazut niciun registru de audiente, doar au stat la discutii si au plecat fara nicio dovada ca au fost in audienta la INEC.

# A. Barbu date 4 April 2011 21:45 +2

Vdeti ca tocmai au inlocuit declaratiile de avere si de interese pe site-ul INEC, dar au facut-o in graba si tot cu balbe. Seful de la Iasi Stoinel Ovidiu este in continuare membru de sindicat, seful laboratorului de la Brasov (infiintat cu dedicatie de Alina Bica pentru prietenul ei Mirea Constantin) nu are postata nicio declaratie, desi se afla in functie de mai bine de 4 luni.

# Cristal date 4 April 2011 21:52 +1

Sefa de sector Paraschiv e tot membra a sindicatului ilegal Criminalistii, seful de sector Rusitoru nu are declaratie de interese si nu scrie nimic de sotie etc, etc. La MJ sunt postate pe ani declaratiile, INEC-ul sterge si pune altele. De ce oare?

# Onix date 9 April 2011 10:12 +1

Seful de laborator de la Brasov, desi in functie de peste 5 luni, si-a depus declaratiile abia pe 5 aprilie 2011, si nu mentioneaza ca a facut si el parte din Sindicatul INEC.

# camilla date 17 October 2011 10:33 0

Ca sa nu mai subliniem si capacitatile cognitive "deosebite" de care da dovada acest Stoienel. Nu e in stare sa lege doua vorbe ca sa nu mai spunem ca habar nu are ce sunt alea organe judiciare si e mare sef de laborator. Dati-i un telefon, asa cum am facut si eu, in care sa ii puneti cateva intrebari ce fac apel la logica si cunostintele sale pentru a va convinge. 

# Bi-K date 4 April 2011 21:50 +2

Ati uitat de Paraschiv Sorina, ea este vice-lider de sindicat si nu declara acest lucru ! Daca in urma dezvaluirilor luju toti membrii fug din Sindicatul Mafiei de la INEC, ar fi interesant de vazut cine a mai ramas in acest sindicat si cine ii este Nasu' ?

# Bi-K date 4 April 2011 22:08 0

Ati uitat de Paraschiv Sorina, ea este vice-lider de sindicat si nu declara acest lucru ! Daca in urma dezvaluirilor luju toti membrii fug din Sindicatul Mafiei de la INEC, ar fi interesant de vazut cine a mai ramas in acest sindicat si cine ii este Nasu' ?

# Bi-K date 4 April 2011 22:23 0

Ati uitat de Paraschiv Sorina, ea este vice-lider de sindicat si nu declara acest lucru ! Daca in urma dezvaluirilor luju toti membrii fug din Sindicatul Mafiei de la INEC, ar fi interesant de vazut cine a mai ramas in acest sindicat si cine ii este Nasu' ?

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 17.07.2024 – Fost judecator, actual secretar de stat in MJ, la sueta cu un inculpat

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva