12 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

SUSPENDARE DIN FUNCTIE – Judecatoarea Fabiola Fintea de la Judecatoria Sectorului 5 a fost sanctionata disciplinar de CSM pentru „neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti din motive imputabile, in termenele prevazute de lege”. In trecut, Fabiola Fintea a mai fost sanctionata de judecatorii din CSM, care i-au taiat din indemnizatie pentru intarzieri in efectuarea lucrarilor (Minuta)

Scris de: G.T. | pdf | print

9 May 2019 14:34
Vizualizari: 5684

Pedeapsa pentru judecatoarea Fabiola Fintea de la Judecatoria Sectorului 5 din Capitala. Sectia pentru judecatori in materie disciplinara din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii (foto) a dispus miercuri, 8 mai 2019, sanctionarea disciplinara a Fabiolei Fintea cu suspendarea din functie pe o perioada de sase luni.


Decizia a fost luata pentru posibila comitere de catre judecatoarea Fabiola Fintea a abaterii disciplinare prevazuta de art. 99 lit. r) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor. Este vorba concret despre neredactarea sau nesemnarea hotararilor judecatoresti (...), din motive imputabile, in termenele prevazute de lege.

Trebuie spus ca, potrivit publicatiei Lumea Juridica (juri.ro), judecatoarea Fabiola Fintea nu este la prima sanctiune disciplinara primita din partea CSM. In trecut, judecatoarea ar mai fi fost sanctionata de CSM cu taierea indemnizatiei brute cu 10% timp de 3 luni, pentru comiterea abaterii disciplinare prevazute de art. 99 lit. h) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor: intarzierea repetata in efectuarea lucrarilor, din motive imputabile.

Iata minuta CSM privind suspendarea din functie a judecatoarei Fabiola Fintea:

„Admite actiunea disciplinara formulata de Inspectia Judiciara impotriva doamnei Finta Fabiola – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti.

In baza art.100 lit.d) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, aplica doamnei Finta Fabiola – judecator in cadrul Judecatoriei Sectorului 5 Bucuresti – sanctiunea disciplinara constand in 'suspendarea din functie pe o perioada de 6 luni' pentru savarsirea abaterii disciplinare prevazute de art.99 lit. (r) din acelasi act normativ.

Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecatori al Inaltei Curti de Casatie si Justitie”.

Comentarii

# DODI date 9 May 2019 15:58 +6

Exemplu comod și tărăgănat al citirii și semnării documentelor de către PROSTUL SATULUI devenit PROSTUL STATULUI este molipsitor și naște moștri printre magistrați. Degeaba eliminăm efectele dacă nu eliminăm cauza. Așa că RAUS cu KLAUS.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva