13 June 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

TUDOREL ISI PREGATESTE BAGAJELE – Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a depus cerere de intrare in Uniunea Notarilor Publici din Romania. Procedura dicteaza ca numirea sa fie facuta de ministrul Justitiei. Altfel spus, Toader se va numi singur in functia de notar public in Circumscriptia Judecatoriei Iasi: “Avand in vedere starea de incompatibilitate in care ma aflu, solicit ca, dupa numire, sa fiu suspendat din functia de notar public” (Documentul)

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

3 September 2018 15:45
Vizualizari: 14953

Pe fondul disensiunilor din coalitia de guvernare si al discutiilor despre remanieri, ministrul Justitiei, Tudorel Toader (foto 1), vine sa toarne gaz pe foc, alimentand speculatiile. Toader a depus, in 10 august 2018, cerere de intrare in Uniunea Notarilor Publici din Romania.


Interesant este ca procedura dicteaza ca numirea sa fie facuta de ministrul Justitiei. Altfel spus: Toader se va numi singur in functia de notar public in Circumscriptia Judecatoriei Iasi, acolo unde doreste sa activeze.

Totodata, ca sa nu intre in incompatibilitate cu functia ministeriala, Tudorel Toader cere Uniunii Notarilor ca dupa numire sa fie suspendat din functia de notar public, relateaza Ziarul de Iasi.

Ne intrebam insa: o avea aceasta cerere vreo legatura cu o posibila plecare a ministrului Toader din Guvernul Romaniei?

Redam textul integral al solicitarii adresate catre Uniunea Notarilor Publici din Romania, condusa de catre Dumitru Viorel Manescu (foto 2):

“Subsemnatul, prof. univ. dr. Tudorel Toader, domiciliat in (…), in calitate de fost judecator al Curtii Constitutionale, ca urmare a dispozitiilor art. 69 alin. 4 din Legea privind organizarea si functionarea Curtii Constitutionale nr. 47/1992, modificata si completata prin Legea nr. 168/2018, potrivit carora 'Dupa incetarea mandatului ca urmare a expirarii termenului pentru care a fost numit, judecatorul Curtii Constitutionale poate opta pentru intrarea in avocatura sau notariat, fara examen', va adresez respectuoasa rugaminte de a formula propunerea catre Ministerul Justitiei de numire a subsemnatului in functia de notar public in Circumscriptia Judecatoriei Iasi, localitatea Iasi.

Avand in vedere starea de incompatibilitate in care ma aflu, solicit ca, dupa numire, sa fiu suspendat din functia de notar public in temeiul dispozitiilor art. 42 alin. 1 lit. a), din Legea notarilor publici si a activitatii notariale, nr. 36/1995.

Fata de cele de mai sus, si raportat la dispozitiile art. 58 alin. 6, lit. b) din Legea nr. 36/1995, va adresez respectuoasa rugaminte sa intreprindeti demersurile necesare catre Ministerul Justitiei in vederea formularii propunerii de numire a subsemnatului in functia de notar public si, ulterior, a suspendarii din aceasta functie, sens in care va atasez si cererea adresata Ministerului Justitiei”.

Articolul 42, alineatul 1, litera a) din Legea nr. 36/1995 prevede ca notarul public este suspendat din functie in caz de incompatibilitate. De asemenea, la art. 58, alin. 6, lit. b) din acelasi act normativ scrie ca “Biroul executiv al Consiliului Uniunii are urmatoarele atributii principale: (…) propune ministrului justitiei numirea in functie a notarului public, schimbarea sediului biroului notarial, asocierea si incetarea asocierii, suspendarea si incetarea suspendarii din functia de notar public, revocarea ori incetarea calitatii de notar public”.


Comentarii

# faracatuse date 3 September 2018 16:07 -1

Fara speranta... E clar, ne-au incalecat din nou...Faceti bagajele, e de plecat. Si repede!!!

# Gilu date 3 September 2018 16:39 +1

Si care - i problema ? Om intelept care nu mizeaza totul pe o singura varianta ...

# Neanae date 3 September 2018 18:03 +6

Este foarte cald și se știe ca temperaturile nări dau probleme unora. Eu nu înțeleg de loc ce e cu acest “uite popa, nu e popa”! Domnule Tudorel Toader, încă Ministru al Justitie, mai contam pe d-voastră? Sau se duce dracului toată șandramaua ca sa mai fie un notar in plus pe piața, trecând prin suspendare și suspendare de suspendare ... Dumnezeule, e adevărat ca “Spital de nebuni” e scris afara nu înăuntru! Cine înțelege ceva din ce se întâmpla, inclus de ce cât e deștept Valcov face o tâmpenie de Bulă lobotomizat publicând fise medicale ale unuia de care știm o națiune întreaga ca e dus cu sorcova. Zău ca dacă n-ar fi de plâns, ar fi de ras cu lacrimi! Între timp Orbán trage cu plângeri penale și pare cel mai zdravăn. Vai de noi!

# KANT date 3 September 2018 18:08 +3

Dreptul pe care îl invocă acum este prezumat ca fiind valabil și post ministeriat, de unde atăta grabă ?!

# Wlad date 4 September 2018 11:15 0

Si-a dat seama in ce sistem de rahat activeaza. I-au venit mintile la cap.

# alex date 4 September 2018 14:57 0

El centreaza si el da gol? Nu e de mare York? Rasa York.

# alex date 4 September 2018 15:05 0

El centreaza si el da gol? Nu e de mare York? Rasa York.

# alex date 4 September 2018 15:09 +1

Eu as vrea sa vad cererea adresata de Toader ministrului justitiei, acolo e comicul total...

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 12.06.2024 – Solomon o vrea pe “Veverita” la PICCJ

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva