4 martie 2021

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

UE AR PUTEA DESPAGUBI COMPANIILE AFECTATE DE BREXIT – Webinar CCIR cu tema „Brexit – Intelegere si adaptare a mediului antreprenorial”. Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban: „Exista la nivel european un subiect intens discutat, si anume realizarea unui ajutor financiar, destinat entitatilor eligibile care au inregistrat pierderi ca urmare a Brexit-ului. Guvernul Romaniei va emite o decizie in acest sens, privind eligibilitatea institutionala si cea a companiilor”

Scris de: L.J. | pdf | print

11 februarie 2021 17:28
Vizualizari: 3117

Uniunea Europeana ia deja in calcul despagubirea companiilor afectate de catre Brexit. Important este acum ce va face Guvernul Romaniei privind eligibilitatea tarii noastre.Ideea a fost exprimata de catre presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, in webinarul (seminarul online) intitulat „Brexit – Intelegere si adaptare a mediului antreprenorial” si organizat de catre CCIR joi, 11 februarie 2021.

In mesajul transmis prin directorul de relatii externe al CCIR (Eduard Costin), Mihai Daraban a accentuat ideea ca este foarte important ca Romania sa isi mentina sau chiar sa-si sporeasca excedentul comercial pe care il are cu Regatul Unit.


Redam intregul comunicat al CCIR:


Uniunea Europeana are in vedere despagubirea companiilor afectate de Brexit

Camera de Comert si Industrie Prahova (CCI Prahova) a organizat, azi, 11 februarie, webinar-ul cu tema „Brexit – Intelegere si adaptare a mediului antreprenorial”, eveniment destinat companiilor implicate in relatii de afaceri cu Marea Britanie, precum si acelora care doresc sa inteleaga mai bine impactul economic al acestor schimbari.

Webinarul a abordat teme de interes pentru mediul de afaceri, precum: operatiunile vamale, implicatiile fiscale in contextul Brexit, modalitati de continuare a activitatii firmelor care opereaza in Marea Britanie, accesul pe piata muncii din UK si conditiile pentru lucratorii detasati, oportunitati de afaceri si parteneriate investitionale Marea Britanie – Romania.

Fara indoiala, iesirea Marii Britanii din Uniunea Europeana reprezinta un moment foarte important, pe care il resimtim cu totii, din plin, la toate nivelurile, mai ales daca tinem cont ca excedentul comercial pe care il avem cu aceasta tara este unul strategic. Acest lucru ne obliga sa fim extrem de atenti in a mentine sau chiar a creste aceasta valoare. Totodata, acesta este si motivul pentru care Camera de Comert si Industrie a Romaniei s-a implicat, inca din 2016, imediat dupa referendumul din luna iunie, in elaborarea si publicarea de materiale de informare, documente de pozitie, organizarea de seminarii si consultari cu mediul diplomatic si comunitatea de afaceri pe tema Brexit. La ora actuala, exista, la nivel european, un subiect intens discutat legat de Brexit, si anume realizarea unui ajutor financiar, destinat entitatilor eligibile care au inregistrat pierderi ca urmare a Brexit-ului. Prin urmare, Guvernul Romaniei va analiza si va emite o decizie in acest sens, privind eligibilitatea institutionala, precum si cea a companiilor”, a declarat dl. Eduard Costin, Director Relatii Externe, care a transmis mesajul presedintelui CCIR, dl Mihai Daraban.

In conditiile in care Marea Britanie este un important partner economic al Romaniei, de fapt statul cu care tara noastra are inregistrat cel mai important excedent comercial, evident ca mediul de afaceri romanesc a fost puternic afectat inca din primele zile de punere in aplicare a prevederilor BREXIT. Efectele Brexit s-au resimtit mai ales asupra exporturilor romanesti catre Marea Britanie, cu implicatii asupra transporturilor de marfuri, afectand in egala masura si statutul cetatenilor romani care lucreaza sau calatoresc in aceasta tara. Astfel, devine extrem de importanta organizarea a cat mai multor intalniri de acest gen, la care sa participe atat reprezentantii mediului de afaceri, cat si cei ai autoritatilor centrale sau locale implicate. Mai mult chiar, pentru ca sa putem trece cu bine peste aceste schimbari, astfel de evenimente ar trebui sa devina o prioritate nationala”, a declarat vicepresedintele CCIR, dl. Aurelian Gogulescu.

La eveniment au mai participat specialisti din cadrul Ministerului Finantelor – Vama si ANAF, Ministerului Economiei, Ministerului Muncii, reprezentantii diplomatici ai Ambasadei Romaniei la Londra, respectiv Ambasadei UK in Romania, membri ai Sistemului Cameral din Romania, precum si reprezentanti a peste 50 de companii din intreaga tara.

Background

Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord (UK) a parasit Uniunea Europeana (UE) la data de 31 ianuarie 2020, depasind deja perioada de tranzitie, finalizata la 31 decembrie 2020. Astfel, prin parasirea pietei unice UE si a uniunii vamale, noi reglementari au fost implementate incepand cu data de 1 ianuarie 2021, pe relatia cu Regatul Unit”.

 


Comentarii

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 3.03.2021 – Werner iar s-a tras in poza cu Corbu. Lui Citu & co. le crapa capul dupa solutia din dosarul 10 august

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva