6 decembrie 2019

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

Un vot pentru doua Romanii

Scris de: Razvan SAVALIUC

9 noiembrie 2019 23:51
Vizualizari: 5140

Mergem la vot sa ne alegem Presedintele! Dar cati stim ce votam? Cati avem un minim de informatii pentru a putea discerne intre cine si cine?


In luna noiembrie vor vota doua Romanii, rezultatul unei populatii dezbinate de fortele din jurul lui Traian Basescu - Klaus Iohannis si papusarii internationali din spatele lor. Klaus nu este decat un biet figurant, montat sa iasa la vot desi nu a facut nimic 5 ani in afara de sadirea urii si plimbatul in vacante. Si care nu are curajul sa apara public intr-o confruntare electorala. Ce rusine! A fost scos din joben tocmai pentru ca este un personaj absent, lipsit de empatie, lenes si ingamfat, dar cu apucaturi dictatoriale pe care le-a incununat cu declaratia de sorginte nazista: “PSD trebuie sa dispara!

La viitoarele alegeri vor vota doua Romanii:

- o Romanie traditionala unde ii veti gasi preponderent pe tarani, pensionari, antreprenori romani, populatia de etnie rroma (peste 3 milioane), pe cei care inteleg ce se intampla in aceasta tara si sunt patrioti... aceasta Romanie ii are ca oferte principale pe candidatii de stanga Viorica Dancila (PSD) si Mircea Diaconu (ALDE – Pro Romania);

- o Romanie contaminata de fenomenul globalist/ corporatist, unde ii veti descoperi preponderent pe tineri si pe multi dintre milioanele de romani plecati de ani de zile sa munceasca in alte state in schimbul unui salariu mai bun... aceasta Romanie este impotriva guvernarii din ultimii ani si ii are ca oferte principale pe candidatii de dreapta Klaus Iohannis (PNL) si Dan Barna (USR);

Paradoxul face ca ambele Romanii sa creada cu tarie ca optiunea lor electorala e cea corecta. In fond, fiecare e liber sa creada si sa traiasca cum vrea. Sa voteze cum vrea. Romanii au pus mereu la vot o patima atat de intensa incat aceasta le-a depasit mai mereu ratiunea. De multe ori s-au certat de moarte prin familii, neavand respect pentru optiunea celuilalt. A contat mai mult bucuria de moment de a te impauna ca l-ai votat pe cel care a castigat, de parca celor iesiti la vot le-a pasat de cine i-a votat. Multi nu au gandit o clipa ce se va face concret pentru ei in schimbul votului dat.

Intre cele doua Romanii s-a creat o falie uriasa, o cultura a urii, alimentata de dreapta prin mijloace de propaganda infernale, adesea suburbane. Tinerii au fost manipulati de politicieni si retelele de socializare. Cei nevoiti sa lucreze afara au fost ajutati sa creada intr-o proportie covarsitoare ca PSD e “ciuma rosie” care trebuie “sa dispara”. Nu stiu cati pot accepta in fata rezultatelor oficiale ca in ultimii ani am avut pentru prima data o crestere economica si un proiect de tara. Cred ca deloc. Propaganda urii a fost prea infernala. Am intalnit tineri care gandesc negativ la adresa Romaniei si admirativ fata de corporatisti, doar pentru ca ei muncesc si au un salariu foarte bun la o multinationala care exploateaza resursele noastre, ca astia sunt buni cu ei si fac ce noi nu putem sa facem, fara sa vrea sa vada ca salariile lor foarte bune provin din resursele noastre. Se poate dezbate la nesfarsit cu ce sunt buni sau rai unii si ceilalti. Nu s-ar ajunge nicaieri... si oricum ura creata in societate e atat de mare incat argumentele nu mai conteaza.

Ca sa intelegi ce se intampla azi in Romania, trebuie sa analizezi ce se intampla in statele vestice, unde fenomenul globalismului, al marilor corporatii tot mai rapace, invinge statele si traditiile si isi impune dominatia.

Totul s-a schimbat in vest si tot asa se vrea si in est. De ce credeti ca avem conducatori tot mai slabi de la un an la altul? Pana la nivel de presedinte... Intorsi cu cheia de afara... De ce multi nu mai credem ca alegerile sunt libere si ca ne mai alegem presedintii?...

In viitoarea societate globalista nu se mai doresc oameni care sa gandeasca cu capul lor, care sa aiba personalitate, care sa aiba sentimente patriotice sau slabiciuni pentru sarmani. Se doresc doar yes-mani, cat mai obedienti. In niciun colectiv nu mai sunt acceptati lideri, pentru ca sunt considerati periculosi afacerilor din momentul in care pot face un grup sau chiar un sindicat al angajatilor, care sa se opuna unor decizii discutabile la varf.

Degradarea, lipsa de lideri autentici pe care o vedeti azi in partidele politice este transpunerea fidela a noului management din marile corporatii care controleaza planeta. Omul conteaza tot mai putin. Numai profitul conteaza.

Globalismul/corporatismul e cel care a generat migratia de refugiati in Europa, pentru ca mana de lucru sa fie cat mai ieftina si nimeni sa nu isi mai permita sa conteste noile politici globaliste. Ai personalitate, traditii, ti s-a urat cu binele? Ia uite cati sunt in strada in cautare de un salariu... In tot mai multe state europene occidentale se renunta la religie (bisericile se inchid) la traditii... se introduc reglementari legislative revolutionare, care exacerbeaza minoritatile sexuale si drepturi neinchipuite pana candva, pentru ca omul sa fie rupt de familie si sa devina un robotel intr-o mare de multinationale.

Sunt state care nu accepta asemenea transformari: Italia, Polonia, Ungaria sunt cele mai ostile fenomenului globalizarii. Si pun piciorul in prag. Anglia deja s-a retras din UE. Franta a iesit in strada impotriva presedintelui Macron – exponent marcant al globalizarii, din cauza conditiilor tot mai grele de trai. Caci globalismul nu aduce bunastare omului de rand.

Confucius spunea: “Constiinta trece prin stomac”. Pana la urma, animalul politic din fiece om primeaza si omul modern, care are nevoi materiale tot mai mari, va alege sa ii fie bine, chiar daca va renunta la morala.

Cand nu ai cu ce sa iti platesti facturile... cat mai conteaza valorile universale ale omenirii: patriotismul, dragostea de tara, traditiile, onoarea, curajul... si in ultima instanta, raportat la tara noastra, mandria de a fi roman?...

Multi dintre romani vad ca suntem supusi ca natie unui tratament umilitor (dubla masura) de catre marile state europene. Stiu ca ni se iau de la an la an resursele si ni se baga politicienii si oamenii de afaceri in inchisoare. Dar aplauda lupta anticoruptie. Ca cica raul e din cauza ca sunt corupti politicienii nostri, desi coruptia importata de afara e cu mult mai infioratoare. Si multi voteaza, culmea, cu cei care ne implementeaza globalismul si corporatismul, care ii vrea pe ei saraci si mana de lucru in afara.

Analizand deciziile guvernamentale din ultimii ani stanga apare ca cea care se lupta pentru o viata mai buna, in timp ce partidele de dreapta cu cheita intoarsa din afara se opun si instiga la ura, ca sa ramanem nedezvoltati, ca sa ne dam resursele si sa fim in continuare sursa de mana de lucru ieftina pentru afara.

Ne aflam la o rascruce a viitorului nostru ca natiune. Ce ne va aduce votul celor doua Romanii?

Romania, care are poate cea mai credincioasa populatie crestina din Europa, va demonstra la votul din luna noiembrie ce viitor isi va alege. Trebuie sa ne pregatim sa acceptam ca foarte probabil Romania nu va mai fi la fel. Cel putin pentru cei trecuti de 40 de ani, care au prins alte vremuri, incomparabil mai fericite si normale.

Nu stiu ce se va intampla in viitorul an electoral, dar stiu ca daca Romania va aluneca pe panta globalizarii va fi mai rau decat ne inchipuim. Vom deveni o colonie numai buna de defrisat. Pentru ca ni se va lua tot. Resurse naturale, traditii, credinta, bunastare. Cred ca si Ardealul... Si cine se va opune va fi linsat mediatic si ingropat in dosare penale. La asta sunt buni marii procurori.


PS – Deja in laboratoarele noii guvernari PNL se pune la cale infiintarea unui fond de investitii in care sa fie listate la bursa toate marile companii care au mai ramas de stat: Hidroelectrica, Portul Constanta, Tarom s.a.m.d... sa fie instrainate si astea

Comentarii

# Gery date 10 noiembrie 2019 01:24 +14

Viziunea d-voastra este foarte lucida.Am tot respectul fata de putinii oameni care se exprima la obiect,rational.Intradevar,manipularea infernala la care am fost expusi(sí mai suntem) a atomizat societatea,s-au "aruncat fumigene" fara valoare pentru existenta umana.Poate,daca ar reusi societatea sa ,atraga' de partea ei oameni cu experienta sí pregatire in contramanipulare(antropologi, istorici,jurnalisti,psihiatri transculturali,chiar sí oameni politici care mai au simtul realitatii),ar "deschide mintea" mai multor oameni.In scop autoeducativ,pana constientizam ce se intamplat in jurul nostru,se pot citi cateva lucrari(enumar la nimereala): G.Orwell -1984,Gustav LeBon-psihologia maselor,Graham Green- ministerul groazei,Aldoux Huxley-minunata lume noua,Karl Lenhard-personalitati accentuate in viata si literatura.Cine are rabdare,va recunoaste in urma lecturarii celor cateva lucrari amintite,similitudini socante cu ,traiul zilelor noastre'.Cu deosebita stima fata de domnul Razvan S

# Tolescu Cristina date 10 noiembrie 2019 05:40 +7

Un articol exceptional, mulțumesc, așa gandesc si eu, dar așa cum ati scris, totul este ascuns în gândurile noastre ca să nu fim puși la zid. Acum inteleg de ce învățământul a ajuns atât de jos, să nu mai poată gândi plebea. Păcat de acest popor frumos, credincios, răbdător dar fără un lider adevărat.

# imun/teanu date 10 noiembrie 2019 09:48 +5

Familia noastra, 3 pers., nu mergem la vot. Insa! In ultima clipa merg la "sectie" sa verific daca nu cumva am fi pe lista bifati. Ne-am saturat sa fim furati!, ceea ce se-ntampla mereu. * Unul, in sondaje "preponderat", hot de case cu actele false /urmeaza sa legalizeze si ca "unele" acte false pot fi legale? Unic in Europa si lume "reabilitand" chiar nazismul, nu doar de "ideile" fatis (si de el) promulgate ci si de aceeasi "afemeiere" de case /si ale "nisteee e...vrei". * Altul, profitor de "dizabilitati" in halit fonduri europene. *** Sa fure! Dar nu cu accept de la noi. Se pare si ca in pofida traditiilor acestui popor i s-a putut inocula masochismul.

# Neanae date 10 noiembrie 2019 10:23 +4

Excelent Domnule Savaliuc! Situația este focalizata, sunt in perfecta aliniere cu Dvoastra. Este o SITUAȚIE PROBLEMA! Ieșirea, ori măcar speranța de a evita un dezastru național și anihilarea identității este ROEXIT. După ce ne alegem un președinte care sa merite aceasta funcție, nu papa lapte puturos, afurisit și trădător. Așa sa ne ajute Dumnezeu!

# gelu date 10 noiembrie 2019 11:42 +4

Alegerile trebuiesc anulate!!!! Alegerile sunt fraudate la greu!!! Nu este admisibil si legal ca din listele INS sa rezulte ca-n Romania traiesc 9,5 milioane romani iar pe Listele Permanente la BEC si AEP sa fie inregistrati cu CNP aferent 8,2milioane alegatori, ceea ce pe cale logica rezuta ca-n tara traiesc doar 1,3 milioane de tineri sub 18 ani??? Iar conform datelor Institutului de Statistica avem inregistrati 4,1 milioane de tineri sub 18 ani. In aceste conditii rezultand in mod categoric si clar ca STS, BEC si AEP dispun de 2,8 milioane voturi fictive cu care pot scoate din programul de calculator Presedintele pe care si-l doresc SRI, STS, SPP si SIE sa conduca Romania. Rog pe ziaristii adevarati sa faca din acest subiect cea mai importanta tema de dezbatere din mass-media romaneasca. Dar si pe politicienii de stanga si de dreappta sa remedieze de urgenta furtul alegerilor cu voturi fictive.

# obiectiva din IRan date 10 noiembrie 2019 11:48 0

mai avem o solutie...OPOZITIA formata din PNR - Partidul Neamul Romanesc sa faca trupe paramilitare din cei care se opun si avem DREPTUL sa facem insurectie :).......ARMATA.....:)...o mica OBSERVATIE.... Italia, Polonia, Ungaria...sunt STATE CATOLICE sustinute de VATICAN.

# imun /teanu date 10 noiembrie 2019 13:17 +1

Se pot "DES-califica" institutiile "Cele Mai Fundamentale" ale statului NE(mai)-furand voturi pentru "Cel Mai Notoriu" HOT de case cu actele false? Nu, in "forma continuata" va continua sigur si "forma calificata" foarte rodata deja. Cu si "HEIL" ridicat la fileu totul trebuie sa devina perfect /chiar mai mult si decat perfectul... Si subjonctivului? / da!, "normalitatii" desavarsit anormale. Si daca romanii tot dorm, contra si imnului lor.

# Multinationala este si Armata care defileaza de 1 Decembrie date 10 noiembrie 2019 13:52 +2

Nu vi se pare ca se sarbatoreste Ziua Ocuparii Romaniei de catre Armada de Multinationale? Evolutiile viitoare sunt previzibile datorita manifestarile meteo extreme frecvente pecum si datorita epuizarii resurselor energetice neregenerabile: ne putem astepta ca in Romania sa apara una sau mai multe ierni foarte grele. In anii '50 Romania a avut 5 m de zapada la Bucuresti si vant de peste 170 km/ora. Fara petrol, gaz, paduri si fara resurse financiare pentru import, cu ce vor incalzi casele romanii obisnuiti ? Cei interesati de gazele si petrolul romanilor vorbesc azi despre dezvoltare durabila a Romaniei. Ce inseamna DURABIL !? Cei aproximativ zece ani in care vor fi epuizate resursele naturale de gaz si petrol ale Romaniei? Dupa care cei mai buni medici, specialisti IT vor migra impreuna cu "greii care au administrat de 40 ani tara? Ce va ramane DURABIL? Instrainarea tuturor suprafetelor agricole si a tot ceea ce odinioara a apartinut romanilor? Colonia Pensionatilor?

# Loz VOT. date 10 noiembrie 2019 14:15 0

"Fie-i capul cat de prost, mintea-i merge dupa POST". Pariati o singura varianta. REZULTATE dupa ora 21.

# nae din dealul feleacului date 10 noiembrie 2019 16:23 +7

D-le Savaliuc,va felicit,un articol exceptional ca de fiecare data.Iohannis lenes ,in grai ardelenesc se spune puturos!Mark Twain:"daca votul ar conta,nu ne-ar lasa sa votam".ROEXIT este o solutie,englezii nu de prosti vor BREXIT.Citeva indreptari:1.recesamintul populatiei/statistica INS adevarata pe categorii actualizata2.migratia politica sa atraga dupa sine pierderea oricarui mandat de parlamentar ori de primar sau de orice natura3.votul obligatoriu cel putin 200 de aniincolo 4.serviciile secrete in subordinea parlamentului5.in parlament cu/fara drept de vot sa existe reprezentanti ai AcademieiROMANE si ai BISERICII ORTODOXE .6 sa se interzica prin lege vinzarea de pamint catre straini,sa se admita doar concesionare pe max.50 de ani7.exploatarea resurselor in raport de 50 LA 50% intre stat si investitor8.modificarea statului BNR astazi este o banca impotriva ROMANIEI,crearea de banci populare ;CEC-UL sa revina la CEC si nu la CEC BANK;controlul romanesc asupra monedei national

# gelu date 10 noiembrie 2019 16:27 +3

Intrebare pentru toti cititorii inteligenti ai acestui site??? Cum e posibil conform BEC, AEP si STS sa avem inregistrati 19,5 milioane de cetateni ce locuiesc in Romania si 18,1 milioane de cetateni inscrisi in Listele Permanente Electorale??? Ceea ce rezulta ca in Romania traiesc doar 1,3 milioane de tineri cu varste 0-18 ani??? Cand in statisticele INS este inregistrat un numar de 4,1 milioane in varsta de 0-18 ani. Ps.. scuze pentru gresala, cifrele corete sunt: 19,5 si respectv 18,2 milioane

# Sphinx date 10 noiembrie 2019 18:58 +2

Gelu! Daca cifrele statistice sunt cele reale, dezvaluirea ta este ca o BOMBA. Daca si STS voteaza (iar) suntem PIERDUTI. Mai sper......!

# Lucan date 10 noiembrie 2019 19:48 +2

Legat de tratamentul romanilor in UE. Am a doua cetatenie, din motive practice folosesc pasaportul irlandez si observ ca cetatenii cu acte romanesti sunt tratati diferit fata de un posesor de pasaport irlandez. Nu doar in Irlanda, ci oriunde in UE. Regulile sunt mai flexibile, ti se zambeste, ti se ofera toate informatiile, fara sa fii tratat cu sictir. Cand spun asta, ma refer la tranzitul prin diferite aeroporturi

# Statistic. date 10 noiembrie 2019 19:50 0

Audienta TV pentru fotbal bate prezenta la VOT!.

# YES date 10 noiembrie 2019 21:07 0

Bolovanul "PETROV" a atarnat greu la gatul lui Theodor Paleologu 6%.din voturi.

# VVoinic date 13 noiembrie 2019 15:48 0

Fara suparare. Eu nu accept ca diaspora sa-mi hotarasca mie soarta. Nu conteaza daca au plecat de bine sau de rau. Atat timp cat nu se intorc inseamna ca acolo le este mai bine. Stiu ca sunt state cu democratie consolidata (ce o mai fi insemnand asta in ziua de azi) care nu permit votul decat pe teritoriul tarii. Cu alte cuvinte `` daca te intereseaza atat de mult soarta tarii fa bine si misca-ti funduletul acasa ca sa votezi``. Noi nu. Mai bine cheltuim de 5 ori mai mult pentru a facilita votul diasporei decat pentru cei de pe teritoriul tarii. Noi astia care am ramas suntem PROSTIMEA. Avem multe probleme in tara si in loc sa luam din vest modele in probleme importante ne-am apucat sa interzicem peste tot fumatul sau sa taxam autoturismele pentru poluare. Restul sunt toate rezolvate.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

    • VERDICTUL ZILEI - Va fi Klaus Iohannis un presedinte dictator in al doilea mandat?

    • VOTEAZA
Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 5.12.2019 – Inculpatul Berbeceanu, capatuit cu o sinecura

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva