5 iulie 2022

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VA RECUZ SI VA ACUZ – Revolta dupa ce sefa PICCJ Gabriela Scutea a incitat la nerespectarea deciziilor CCR pe prescriptie. Medicul Lucian Duta: “Refuz sa mai recunosc deciziile judecatoresti, atata timp cat nu (mai) am garantia unui proces echitabil. Avand in vedere ca judecatorii sunt supusi santajului procurorului general, refuz sa fiu judecat de orice instanta din Romania... Renunt sa ma mai apar si sa validez prin 'proceduri ilegale' mimarea unei 'judecati' cu final (deja) anuntat”

Scris de: G.T. | pdf | print

16 iunie 2022 12:09
Vizualizari: 3227

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), medicul Lucian Duta (foto), victima unui dosar fabricat de “Binomul DNA-SRI” aflat astazi in faza pronuntarii la Curtea de Apel Bucuresti, anunta ca nu va mai recunoaste deciziile judecatoresti ale statului roman atat timp cat nu exista garantia unui proces echitabil. In plus, Duta precizeaza ca refuza sa mai fie judecat de orice instanta din Romania, atat timp cat judecatorii sunt supusi santajului de catre Procurorul General Gabriela Scutea.


 

Revolta lui Duta are loc dupa publicarea circularei prin care sefa PICCJ Gabriela Scutea face presiuni asupra procurorilor sa nu aplice deciziile CCR pe prescriptie, transmitand in acelasi timp si un mesaj voalat catre judecatori, in sensul ca nu vor pati nimic daca vor ignora hotararile Curtii Constitutionale (click aici pentru a citi). Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, de miercuri seara, 15 iunie 2022, Lucian Duta afirma ca renunta sa se mai apere si sa valideze prin “proceduri ilegale” mimarea unei “judecati” cu final anuntat. Iar in acest context, Duta aminteste ca dosarul in care a fost trimis in judecata a fost fabricat pe baza denunturilor unor oameni protejati de Sistemul care se perpetueaza prin personaje precum Gabriela Scutea, semnatara nelegalului Protocol PICCJ-SRI din 2019, declarat neconstitutional de CCR.


Prezentam comentariul medicului Lucian Duta, fost presedinte CNAS:


“Va recuz si va acuz

Procurorul General al Romaniei a dat o asa zisa 'indrumare', care are urmatoarele efecte:

1. Instiga magistratii din Romania sa nu respecte deciziile CCR.

2. Ameninta (voalat, desigur) ca daca, totusi, s-ar gasi unii magistrati sa recunoasca ca mai exista Constitutie (respectiv, statul de drept) vor suporta consecinte.

Teza e relativ simpla: doamnelor si domnilor judecatori, vedeti ca daca respectati deciziile CCR (respectiv statul roman, ai sai cetateni si statul de drept) e posibil sa fiti arestati.

Asa a fost si in anii ‘50. Judecatorii erau niste actori, intr-o piesa trista, care validau teroarea unui stat ingenuncheat, condus de niste personaje jalnice si bezmetice, care dadeau din coada veseli, atunci cand Rusia stalinista ii apasa pe grumaz.

Procesul meu este consecinta denunturilor unor oameni care au furat si si-au insusit bani in numele meu. Azi sunt bine acoperiti de umbrela unui sistem corupt, tradator si mai ales potrivnic romanilor.

Acest sistem se perpetueaza prin personaje ca doamna Scutea: cea care a semnat protocoalele ilegale SRI - DNA (prin care a fost desfiintata justitia), a semnat celebra ordonanta 13 a lui Dragnea, iar azi isi permite sa santajeze sistemul de justitie din Romania.

Esenta 'indrumari' data de Scutea se adreseaza mai ales judecatorilor: NU respectati deciziile CCR pentru ca nu veti pati nimic… in caz contrar, veti avea de-a face cu mine!

Ca 'inculpat de rang inalt' (expresia ii apartine fostului procuror general Augustin Lazar - tortionar dovedit al Securitatii), declar urmatoarele:

1. Refuz sa mai recunosc deciziile judecatoresti ale statului roman, atata timp cat nu (mai) am garantia unui proces echitabil.

2. Avand in vedere ca judecatorii sunt supusi santajului procurorului general al Romaniei, refuz sa fiu judecat de orice instanta din Romania.

3. Refuz sa mai fiu asistat de un avocat ales, pentru a nu mai participa si, astfel, valida in vreun fel mascarada juridica din Romania.

4. Refuz sa fiu asistat de vreun avocat din oficiu, avand in vedere ca nu cred ca are vointa reala de a ma apara (platit fiind de statul roman).

Acestea fiind zise, renunt sa ma mai apar si sa validez prin 'proceduri ilegale' mimarea unei 'judecati' cu final (deja) anuntat.

Intr-o zi (chiar daca, poate, prea tarziu) sunt sigur ca 'istoria ma va absolvi'.

PS: acest text se adreseaza, in primul rand, fiului meu, Cel care, intr-o zi, va intelege si sper ca va pleca dintr-o tara care nu mai e a lui.

PSS: acest text se adreseaza si unor judecatori, care inca mai cred ca exista Romania si nu se vor preda (a se citi 'nu vor ingenunchea'), macar in cel de-al 12-le-a ceas, in fata sistemului ce a distrus aceasta tara!

PSSS: acest text se adreseaza avocatilor care ar trebui sa-si apere clientii refuzand sa ii mai 'reprezinte', in conditiile in care judecatorii devin marionetele unui sistem putred si corupt, care desfiinteaza Romania.

PSSSS: acest text nu este un pamflet!… ci doar o crunta constatare a unei realitati infioratoare”.

Comentarii

# Bota Pompiliu date 16 iunie 2022 13:13 +89

Niciodata nu-i tarziu sa ajungi la vorbele celor care au avut zeci si sute de procese masluite de mafiotzi !

# Medic date 16 iunie 2022 13:26 0

Domnul Lucian Duta, “ Mare basist “, cum spuneau posturile tv, este multimilionar, a foat acuzat ca a luat mita in suma de cateva milioane de euro!

# maxtor date 16 iunie 2022 15:57 +2

adica eroare judiciara e garantata.

# un mizantrop date 17 iunie 2022 00:03 +3

In fapt, camm toti romanii care au trait in ultimii 20 de ani in tzarisoara si au vazut cum justitia postrevolutionara, aia prerevolutionara, s-a intors la anii 50,gandesc la fel - nimeni n-are incredere in justitie, toti stim ca justitia e o casta fara legatura cu interesele si realitatile romanesti, ca e un soi de ONG suprastatal (blindat de servicii) care-si face regulile eludand legile care-o privesc, care si-a tras privilegii de neimaginat chiar in anii 50, dar cu acelasi dispret fata de cetateanul care-i suporta luxul din munca lui...sa fereasca Sfantul ca un magistrat (cu carte, caracter, suflet, frica de Dumnezeu) sa rupa randul...sistemul actioneaza de la amenintari, intimidari, distrugerea reputatiei...pana la detentie si , mafia ar avea de invatat! Chiar, ati auzit de vreun magistrat care a platit pentru criminala cercetare/sentinta sub umbrela Cominternului?! Aici e cheia!

# un dezamagit A politic date 17 iunie 2022 10:44 0

"Lupta" pentru "DICTATURA" este RATIUNEA CELOR "VREMELNICI" PE "SCAUNUL PUTERII" ! Omul este "Plin de Sine" si uita ca "SCEPTRUL" si "COROANA"sunt doar ALE CAPETELOR"INCORONATE DE DREPT UNSE DE DUMNEZEU", CARE NU UITA CA SUNT OAMENI care "RESPECTA RECIPROCA" , RESPECTA "SUPUSII" DECI "ESTI RESPECTAT"!. "VREMELNICII" IMPUN "DICTATURA" PRIN ORICE MIJLOACE, PENTRU BUNASTAREA SI "HRANIREA" (orgoliilor si frustrarilor" ) "viscerelor lor fizice si morale". Se complac in aparente uitand "SUPUSII" - NU POT AVEA RESPECTUL "SUPUSILOR", CREDIBILITATEA SI INCREDEREA "LOR" CARE ESTE = 0 - AU FURAT NU NUMAI "STARTUL" eh .."CO2" -ii sunt eterni.. Cat despre " PAPUSARI" ETERNITATEA GRUPULUI si a lor ESTE SAU POATE FI LIMITATA !? TARDIV, PRACTICA "ADUCE AMINTE"ca si "ei" sunt "supusi"! Problematica devine "ONOAREA SUPUSULUI" -Nu numai f:lamentari. Deci.....?

# Geo date 18 iunie 2022 22:43 0

Am citit nota, mai in detaliu in seara asta, insa eu nu vad sa existe ce scrie in articol, pare ca ministerul public sustine un punct de vedere pentru aplicarea cadrului juridic actual intr-un context incert care pare ca nu are solutii juridice larg acceptate. Evident ca ministerul - daca considera ca persoana a gresit - urmareste ca ea sa fie pedepsita, iar nepedepsirea poate fi vazuta ca un esec institutional (daca e vinovata). Nu e nimic gresit sa sustina chiar poate e obligat, insa in contextul actual cred ar trebui ca toate institutiile CCR, ICJ, CSM, etc. sa aiba inainte de toate un dialog real pentru a gasi alte solutii jurice inainte de a considera ignorarea institutiei constitutionale ca solutie. Chiar daca CJEU da competente pentru a o face in anumite contexte. Din punctul meu de vedere, ignorarea deciziilor CCR ar trebui sa fie exceptia exceptiilor si nu o normalitate si toti sa faca maximum efort sa fie asa. Altfel, sistemul de drept national va fi afectat...cred eu..

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 4.07.2022 – Codrut Olaru s-a decis

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva