1 March 2024

"In mintea stramba si lucrul drept se stramba"
- parintele Arsenie BOCA

VACCINAREA OBLIGATORIE A FOST RESPINSA – Senatul Frantei a trantit cu vot masiv proiectul legii privind vaccinarea obligatorie impotriva COVID-19. Cu 326 de optiuni „contra”, 64 „pro” si 14 abtineri, prima camera sesizata s-a opus adaugarii vaccinului anti-coronavirus la lista celor 11 vaccinuri deja obligatorii conform Codului sanatatii publice. Senatoarea Laurence Muller-Bronn si-a indemnat colegii sa abandoneze „doctrina vaccinarii tuturor” si pe cea a „guvernarii prin frica si control”

Scris de: Valentin BUSUIOC | pdf | print

14 October 2021 15:16
Vizualizari: 14663

Vaccinarea obligatorie a fost respinsa. In Franta, nu in Romania. Miercuri, 13 octombrie 2021, Senatul francez – ca prima camera sesizata – a trantit cu un vot masiv proiectul de lege care urmarea sa adauge vaccinul impotriva COVID-19 la lista celor 11 vaccinuri deja obligatorii conform Codului sanatatii publice (vezi facsimil 1).Au fost exprimate 326 de voturi „contra”, 64 „pentru” si 14 abtineri, in timp ce opt senatori – inclusiv presedintele Senatului, Gerard Larcher (membru al grupului Republicanii), si presedinta de sedinta, Laurence Rossignol (din grupul Socialist, Ecologist si Republican) – nu si-au exprimat voturile.

 


 

Proiectul a fost initiat de catre senatorii Patrick Kanner, Bernard Jomier, Marie-Pierre De La Gontrie si Monique Lubin (foto de la stanga la dreapta) – toti patru din grupul Socialist, Ecologist si Republican. De altfel, 61 dintre cele 64 de voturi au venit din grupul initiatorilor (vezi facsimil 2).

 

 

Initiativa legislativa (care va trebui sa treaca si prin votul Adunarii Nationale – echivalentul Camerei Deputatilor din Romania) urmareste sa adauge vaccinul anti-coronavirus la lista celor 11 vaccinuri deja obligatorii conform Codului francez, impotriva (vezi facsimil 3):


1. difteriei;

2. tetanosului;

3. poliomielitei;

4. tusei convulsive;

5. infectiilor invazive cu Haemophilus influenzae tip B;

6. virusului hepatitei B;

7. infectiilor pneumococice invazive;

8. meningococului din serogrupul C;

9. rujeolei;

10. oreionului;

11. rubeolei.

 Guvernul nu a sustinut proiectul


Interesant este ca senatorii socialisti s-au trezit singuri, Guvernul – prin ministrul Sanatatii, Olivier Veran – anuntand ca nu sustine proiectul de lege. In schimb, ministrul s-a pronuntat pentru incurajarea vaccinarii, nu pentru obligativitatea ei, invocand diverse motive practice, juridice si etice, scrie Le Soir. Ziarul belgian adauga ca initiativa de act normativ a primit deja raport de respingere in comisiile Senatului.

Senatoarea Noel – membra a grupului Republicanii – a declarat ca „este imprudent din punct de vedere politic si reprobabil din punct de vedere moral sa faci obligatorie administrarea vaccinurilor genetice a caror faza experimentala se afla inca in desfasurare. Este chiar imposibil din punct de vedere juridic in starea actuala a reglementarilor, din motive perfect fundamentate legate de protejarea sanatatii publice si de liberul consimtamant al tuturor”.

La randul ei, senatoarea Laurence Muller-Bronn (din acelasi grup parlamentar al Republicanilor) a comentat ca „cei care indraznesc sa se indoiasca, sa reflecteze, sa faca alta alegere [decat cea a vaccinarii obligatorii generalizate] sunt catalogati drept complotisti obscuri”. Ea a adaugat ca actualul context nu justifica vaccinarea obligatorie impotriva coronavirusului si a amintit deciziile tarilor nordice privind administrarea vaccinului Moderna, includerea principiului precautiei in Constitutie, caracterul conditionat al autorizatiei de comercializare a vaccinurilor, numeroasele elemente care ridica semne de intrebare cu privire la insuficienta dovezilor privind eficacitatea si inofensivitatea vaccinului, la transmisibilitatea din partea vaccinatilor, la efectele asupra tinerilor si a femeilor insarcinate, precum si, in general, asupra „prejudiciului psihic provocat de imixtiunile sanitare”.

Senatoarea Bronn a subliniat ca nu exista niciun consens stiintific cu privire la vaccinarea in masa si a atras atentia ca nimeni nu vorbeste despre imunitatea naturala si despre tratamentul medicamentos.

Este de datoria noastra, ca reprezentanti alesi ai Republicii, ai tuturor francezilor, sa restabilim dreptul comun si libertatile publice, deoarece este in joc increderea lor”, a continuat Laurence Muller-Bronn, indemnandu-si colegii sa abandoneze „doctrina vaccinarii tuturor” si pe cea a „guvernarii prin frica si control”.


* Cititi aici toate detaliile despre proiectul de lege, pe site-ul Senatului Frantei

* Cititi aici situatia votului exprimat in Senat

Comentarii

# Libertatea e sfântă! date 14 October 2021 16:33 +38

No, aşa DA! In privința aceasta, aşteptăm ca Parlamentul României (C.D.) să le URMEZE EXEMPLUL! Vaccinarea trebuie să fie OPȚIUNE, NU OBLIGATIVITATE!!!

# Oltean Costin date 14 October 2021 23:35 +26

Pe bune? Adica zic ca nu-i obligatorie (ca doar au picat legea) iar pe partea ailalta isi fac praf ,,concetatenii'' ,,executandu-i'' pe categorii sociale. La inceput alea ,,esentiale'' ca apoi, pas cu pas, celelale, una cate una, pana ce se ajunge sa se epuizeaza ce-i de intepat. Bine ca n-au facut-o ,,obligatorie'', vor spune la final in cor intepatii stand la rand la a X- a doza.

Adauga comentariu

:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh:

DISCLAIMER

Atentie! Postati pe propria raspundere!
Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

EDITORIAL

Vorbe de fumoar

Vorbe de fumoar – 29.02.2024 – Corbu s-a intors in CSM

+ DETALII

FACEBOOK

Utlimele comentarii
Cele mai citite
LUMEA JUSTITIEI
Arhiva